Keresés

Részletes keresés

0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 77
Névre szóló számlra? Ez új nekem?

A számla mindig is névre szóló volt. A blokk vagy egyszerűsített számla esetén nem kell a vevő adatait feltüntetni.

Bőr alá ültetett csipről is lemaradtam?

Arra még nincs kiírva egy zsíros közbeszerzési eljárás, de ami késik nem múlik.
Előzmény: Törölt nick (74)
szedlacsek2 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 76

"Kérdésként merülhet fel, honnan fogja tudni az adóhivatal, hogy ki vásárolt a boltban. Nos, a terv az, hogy a számlára, nyugtára vonatkozó szabályokat úgy módosítanák, hogy azokból kiderüljön, ki a vevő. "
Előzmény: Törölt nick (74)
péterkém Creative Commons License 2008.09.02 0 0 75

Nyugi mindenkinek, most is el fog bukni Veres Jani bá szocializmusban rögződött mániája, nemcsak ombucmanilag/alkotmányilag, hanem a gyakorlatban is! Hát sajnos, nem nagyon megy EZEKNEK az ún. demokrácia!

Na most képzeljük el: odajön hozzám a piacon egy noname APEH-kitűzős illető, hogy adjam elő az egy fej káposzta ÁFA-s számláját! Vagy egy vízvezetékszerelő által elvégzett munka számlájáról a saját lakásomban szeretne érdeklődni! Ez utóbbit persze be sem engedem! A piacos/közértes/virágos/újságárus, stb. esetében pedig tessenek az ilyen üzleteket/tulajdonosaikat sokszor ellenőrizni és nagyon nagy bűntetéseket alkalmazni! Na nehogy már a vásárló/fogyasztó/megrendelő legyen a bűnbak! Ez a legkönnyebb!

Tudom persze, hogy az ideális az lenne, ha mindenhol és mindenkitől ÁFA-s számlát kapnék, és az illető partnereim - nem csak felszámolnák, de - be is fizetnék az állami költségvetésbe a vonatkozó adókat. Na de hol vagyunk mi az ideális állapottól, na meg az állami költségvetésbe befolyó mindenféle adónk szigorúan eredményhez kötött gazdálkodásától?!

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.02 0 0 74
Névre szóló számlra? Ez új nekem?
Bőr alá ültetett csipről is lemaradtam?
Előzmény: szedlacsek2 (72)
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 73
A könyvelő irodák erre meghatalmazott munkatársai honnan a jó bús fenéből tuják, hogy az ügyfelük tőlük 50 km-re éppen feketemunkást alkalmaz????

Járulékos veszteség a szent cél érdekében.
Előzmény: szedlacsek2 (70)
szedlacsek2 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 72
Vigyázz! Ilyen esetben szépen karonfognak és elsétálnak veled a dezskóba... Oszt ott visszakerestetik a nevedre szóló nyugtát.... És a végén még hatóság félrevezetéséért is elmeszelnek...
Előzmény: Törölt nick (69)
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 71
Elkapnak a sarki bolt előtt 3 kiflivel és nincs számlám (minimum halálbüntetés) és én azt mondom hogy ez a 3 kifli a város túlsó végén lévő dezskóból van? (Gondolom az hogy a dezskóban vettem, pozitívumnak számít a hatalomnál.)

Majd az APEH vélelmezi, hogy ott vetted és neked kell bizonyítani, hogy csak ténferegni voltál a boltban. Ezt hívják fordított bizonyítási kényszernek.
Előzmény: Törölt nick (69)
szedlacsek2 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 70
"Ha cég feketén kíván foglalkoztatni egy dolgozót, akkor a cég azon alkalmazottjára is bírságot szabhatnának ki, akinek a dolga az új foglalkoztatottak állam felé történő bejelentése,"

Hát ezek tényleg nem normálisak... A könyvelő irodák erre meghatalmazott munkatársai honnan a jó bús fenéből tuják, hogy az ügyfelük tőlük 50 km-re éppen feketemunkást alkalmaz????
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.02 0 0 69
Jut eszembe, azt honnan állapítják meg, hogy hol vettem az adott terméket?

Elkapnak a sarki bolt előtt 3 kiflivel és nincs számlám (minimum halálbüntetés) és én azt mondom hogy ez a 3 kifli a város túlsó végén lévő dezskóból van? (Gondolom az hogy a dezskóban vettem, pozitívumnak számít a hatalomnál.)
NIL Creative Commons License 2008.09.02 0 0 68
Ez hangulatjavító intézkedés csupán, olyan mint a 10%-os gázáremelés, ami a végén csak 6% lesz, és ezért sokan örülnek a virtuális 4%-nak.
De jövőre mindenkinek 5 centit levágnak a fütyijéből, valamint névreszóló számlákat kell kérnünk. Jó hír lesz, hogy ez utóbbi majd mégis elmarad.
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.09.02 0 0 67

Igazad van, hogy én nem gondoltam erre a kézenfekvő és egyértelmű meghatalmazásra.

Előzmény: 0.5bit (64)
scsaba1 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 66
És a képviselőknek is számlát kell vinni a költségtérítés igénybevételéhez?

Vagy az jó lesz, ahogy eddig: bemondásra.

"Gizike, kedves, csúsztasson már ide két gurigát... Köszöntem" :D
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 65
És amikor az asszony vásárol az én kártyámmal???

Kifizeted az ajándékozási illetéket és nincs vele gond.
Előzmény: DIDORO (62)
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 64
Mi van akkor, ha én a szomszéd beteg bácsinak vásárolok be.

Kell egy közjegyzővel hitelesített meghatalmazás a bácsikától. Így a számlán rögzíthető a te és a bácsika adatai és az is, hogy melyik közjegyző hitelesítette a meghatalmazást.

Arról nem beszélve, hogy mivel a szomszéd bácsi nem egyenesági rokonom, így ingyen nem dolgozhatom neki, tehát a számlán fel kell tüntetni, hogy a bácsika által befizetendő TB-t és járulékokat.

Rokkant nyugdíjasnak vagy munkanélkülinek elég veszélyes lehet a szomszéd bácsikának segíteni (pl.: aki vak vagy ágyhoz kötött):

Ráadásul az a személy, aki belemegy a feketefoglalkoztatásába, az elveszíti mindenféle szociális juttatását, rokkantnyugdíját.
Előzmény: KiforditottSuba (55)
sajnos boka Creative Commons License 2008.09.02 0 0 63
és akkor a 13 éves gyerek nem vásárolhat? vagy majd odaadja a diákigazolványát.
Egyébként pár tízezres értékhatár felett lesz a vevői azonosítás kötelező, azt írja a cikk.
DIDORO Creative Commons License 2008.09.02 0 0 62
És amikor az asszony vásárol az én kártyámmal???
Előzmény: 0.5bit (60)
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 61
Kinek?

Hát minden antifasiszta progresszív demokratának.
:)
Előzmény: szedlacsek2 (59)
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 60
A bankkártyával vásárlókról eddig is rögzítődött, hogy mikor, hol és mit vásároltak.

Helyesen:

A bankkártyával vásárlókról eddig is rögzítődött, hogy mikor, hol és mitmennyiért vásároltak.

A "mit" csak most lesz + adat.

Előzmény: pert1 (56)
szedlacsek2 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 59
Kinek?
Előzmény: 0.5bit (57)
szedlacsek2 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 58
Tévedés. Csak az, hogy mikor, mennyi pénzt költöttek el az adott kártyáról. De az nem, hogy konkrétan mit vettek. Ráadásul az eladó szempontjából anonim maradtál.
Előzmény: pert1 (56)
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 57
miután 2x annyi ideig állok sorba, amíg rögzítik az adataimat...

Ennyit igazán megér 4 évre 1000 milliárdos adócsökkentés lehetősége.
Előzmény: szedlacsek2 (51)
pert1 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 56
A bankkártyával vásárlókról eddig is rögzítődött, hogy mikor, hol és mit vásároltak.
Előzmény: találgató alattvaló (49)
KiforditottSuba Creative Commons License 2008.09.02 0 0 55

"Nos, a terv az, hogy a számlára, nyugtára vonatkozó szabályokat úgy módosítanák, hogy azokból kiderüljön, ki a vevő."

Ujabb bonyodalmak lépnek be. Mi van akkor, ha én a szomszéd beteg bácsinak vásárolok be. Az én nevem szerepel a számlán olyan termékért, ami nem az én tulajdonom. (Arról nem beszélve, hogy mivel a szomszéd bácsi nem egyenesági rokonom, így ingyen nem dolgozhatom neki, tehát a számlán fel kell tüntetni, hogy a bácsika által befizetendő TB-t és járulékokat.

Előzmény: 0.5bit (37)
találgató alattvaló Creative Commons License 2008.09.02 0 0 54
Jah, és kinek is jó a készpénzforgalom minimalizálása?

Hát természetesen a bankoknak!
Mintha nem lenne elég nyereségük így is.

Ezt erről az oldalról csak abban az esetben tartanám elfogadhatónak, ha létrehoznának egy olyan bankszámla típust, amire csak a munkabért lehetne utalni, viszont ennek a fenntartása, és forgalmi díja nem terhelné az állampolgárt.
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 53
Azért ez érdekes lesz, mert ugye a személyi igazolványt ugye csak arra felhatalmazottnak van joga elkérni.

Elkérni bárki elkérheti, de neked jogod van nem oda adni (pl.: BKV ellenőr). A pénztáros nem szolgálhat ki, ha nem vagy hajlandó megmutatni. Így a nem megmutatás joga továbbra is megmarad.

Másrészt enyhénszólva is alkotmányellenes, hogy írásban rögzítsék ki, mit, hol, és mikor vásárolt.

Az AB elmeszelheti, ha akarja, vagy megállapítja, hogy alkotmány ellenes, de a jogszabály megszüntetése jogbizonytalanságot eredményezne ezért érvényben marad (lázsd: orvosi kamarák esete).

Nálunk bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is. :(
John Doe(520i) Creative Commons License 2008.09.02 0 0 52

Akkor azért nem találtam meg? :o))

Előzmény: NIL (33)
szedlacsek2 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 51
Ja... és a TESCO pedig nyilvántartást tud majd vezetni a vásárlási szokásainkról.... (miután 2x annyi ideig állok sorba, amíg rögzítik az adataimat...)
0.5bit Creative Commons License 2008.09.02 0 0 50
Kolompár Raymund és négy társa kijön a boltból és megállítja egy adóellenőr ...

- Mennyé má, hogy a devla egye ki a szemedet!

APEH ellenőr a következő vásárló felé veszi tekintetét...
Előzmény: NIL (43)
találgató alattvaló Creative Commons License 2008.09.02 0 0 49
terv az, hogy a számlára, nyugtára vonatkozó szabályokat úgy módosítanák, hogy azokból kiderüljön, ki a vevő."

Azért ez érdekes lesz, mert ugye a személyi igazolványt ugye csak arra felhatalmazottnak van joga elkérni.
Másrészt enyhénszólva is alkotmányellenes, hogy írásban rögzítsék ki, mit, hol, és mikor vásárolt.
Előzmény: 0.5bit (37)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.02 0 0 48
feljelentem a személyi szabadság korlátozása miatt, mert csak bűncselekmény esetén tartózhathat fel, egyébként meg csak annyit mondok neki: huzz a .icsába, mert felruglak mint a döggombát
Előzmény: KiforditottSuba (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!