En nem vagok fuvet - az nehez ferfi munka nalunk - de Papus is orul neki ha hamarabb vegez vele.
Olvastam valamit az Epsom sorol - jot tesz a noveneknek. Nem valtoztatja a fold kemhatasat, de nyomelemeket potol. Van par rhodom es hortenziam amik kisse sargas zoldek es a vasra nem nagyon reagaltak. Talan erre fognak...
Ja, es jo a meztelen csiga ellen is... (es nem mereg!!! csak nekik).
A hortenzia magról való szaporítását nem sokan ajánlják. A magokkal való szaporítást általában nemesítés érdekében végeznek. De természetesen magról is lehet szaporítani, viszont sok figyelmet és türelmet követel magának. Kora tavasszal ültesd el a magot (vagy ősszel, és tavasszal a gyökerek megerősödése után ki is lehet ültetni). A legfontosabb, hogy tápanyagban gazdag földbe tartsd, és rendszeresen öntözd. Ne engedd soha, hogy kiszáradjon a föld. Legyen mindig nedves a földje, de túlöntözni sem szabad. Ha rendesen gondját viseled, akkor a magokból is szép virágok fejlődnek majd ki. Viszont mindig megvan a veszélye, hogy nem fog ebben az évben virágozni. Mindenképp érdemes kipróbálni.
Na ugye hogy? De van, akinek már ez is sok a családban. Csökkenteni fogom a füves területet, de csak fokozatosan, mert még kell a hely a frizbizéshez is.
Örülök, hogy itt lehetek. Szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell magról hortenziát nevelni? Van valami különlegesség amire figyelni kell? Tudnátok tanácsot adni? Előre is köszönöm. Üdv Mindenkinek.
Ha megmutatnám a kertem, azt mondanátok (velem együtt), hogy alig van benne növény. Némely családtagom szerint tele van. Magamra hallgatok, nem arra, aki sokallja. :)
Nem, még nem rendeltem innen, de megbizhatónak tünik számomra az oldal.
Azért nem rendeltem még, mert a Bellaflora üzletböl is, meg máshonnan is, sokszor hazajönnek velem növények és ez is pont elég ahhoz, hogy a család sokalja a növényeket ;))))
Nálunk most egy csomó növény lefagyott, a diófán egyetlen zöld levél sem maradt, Hosták, páfrányok lefagytak, még díszfüveket is megcsípte a fagy, de a H. paniculatá-nak és az Annabelle-nek nincs semmi baja. A tölgylevelű is kibírta. Macrophyllát inkább nem is ültetek.