Mst latom, hogy a repter link lemaradt... Nem tudom miert nem sikerul beszurni mobilrol, Gugli nagytestver a Bordeaux aeroport szvakra rogton kidobja. Amugy a repter kb30 percnyire van a kozponttol. Ha pedig minden aron repkedni akarsz keress ra Bergerac reptere is kozelebb van mint Parizs az biztos.
Amit felsoroltam mindegyik kb 100 €. ~40 € repjegy ~15-20 € tomegkozlekedes ~ 30-40 € vonatjegy. Mivel konkret datumot nem irtal az arak egy aprilis 14 koruli idopontra vonatkoznak.
1:Ryanair Bp-Beauvais busz Parizsba metro Montparnasse vasutallomas +vonat Idtgv
2:Transavia Bp Orly Rer B+ metro stb....
3:Easyjet Bp Charles de Gaulle rerB stb...
4:Wizzair Debrecen-Beauvais busz stb
Vagy pedig repulovel vegig de ezt tul sok lehetoseget rejt mindenfele atszalasokkal tarsasagokkal a Repter honlapjan szerepelnek a legitarsasagok akik oda mennek.
Elnöki kegyelemben részesült az a 68 éves nő, akit 10 év börtönre ítéltek, miután lelőtte kegyetlen férjét, írja az Euronews. Jacqueline Sauvage férje alkoholista volt, 47 éven át megerőszakolta és bántalmazta feleségét, három lányát és fiát is. A nő azután lőtte le a férjét, miután a fia a molesztálások miatt 2012-ben öngyilkos lett.
Franciaországban 435 ezer ember írta alá azt a petíciót, amelyben azt kérték Francos Hollande-tól, hogy engedjék szabadon a nőt, mivel a társadalom nem adott neki és a hozzá hasonló szenvedéseken átmenő nőknek védelmet. A kérvényt a civilek mellett nőjogi csoportok, művészek és politikusok is aláírták.
A kegyelemről szóló hírre a nő egyik lánya azt reagálta, hogy
megölelem majd, és azt mondom neki, hogy itt vagyunk, hogy nem kell többé egyedül élnie. A 47 év szenvedés után boldog lehet velünk, a gyerekeivel és az unokáival.
Azt hiszem, hogy nekem van a gépemre telepitve egy program ami nem engedi be a spam-okat. (Csak azért azt hiszem, mert a fiaim szoktak az ilyesmivel foglalkozni.) :)
Megadtam az e-mail-em, de a modik kitörölték. Azt irtàk, hogy tegyem publikusra. De ez màr publikus. Ha ràkattintasz a "küld"-re, kiadja az e-mail cimemet. Jegyzeteld ki és külön küldjél üzenetet, ne a kiadott rubrikàban. Màs ötletem nincs.
Információt szeretnék kérni arról, hogy lehet valaki "egyéni vállalkozó" vagy "kisvállalkozó"( mint nálunk mondják) Franciaországban? Egyáltalán mi az elfogadott, helyes kifejezés erre franciául?
A topikleírás így szól: "Mindenki, aki Franciaországban él, vagy szándékozik élni! Tanácsok, hasznos tudnivalók, állások, lehetőségek, egyszóval minden, ami francia! " A topik a Fórum » Regionális közösségek » Magyarok külföldön » fórumcsoportban van.
Aki esetleg nem értené a fórum felépítését: Ez a fórumcsoport, a helyi közösségek virtuális kávéháza.
A politikának van teljesen külön fórumcsoportja.
Tehát ami ide jöhet az a topikleírás szerinti téma.
Ami ide NEM jöhet, minden más. Politika kiemelten itt tilos. A különböző országok politikai eseményeinek kitárgyalására ott van a politika fórumcsoport.
Aki ezt nem tartja be, azt ki fogom tiltani. Ez nem cenzúra, hanem moderáció.
Aki pedig veri a popsiját a földhöz, hogy "mááááááár megiiiint cenzúúúúúúúúúúúúúúra", azt topikrombolásért tiltom ki.
A szabályokat nem kell szeretni, elég betartani. Pont.
A hszt nem vitaindítáónak, hanem tájékoztatónak szántam.
En messze lakom Pàrizstòl. Ajànlanàm, hogy a Facebook-on probàlkozz (Franciorszàgi Magyarok csoport), mert itt az index-en kevesen vagyunk és szétszòròdva Fr.o. területén.