Keresés

Részletes keresés

almart Creative Commons License 2022.02.14 -3 0 28657

Remelem,hogy minden rendben lesz.

Előzmény: AFUTO (28656)
AFUTO Creative Commons License 2022.02.14 0 3 28656

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Március második felében utazunk Olaszországba repülővel néhány napra.
Nekem 3 Moderna oltásom van, melyből a harmadikat januárban kaptam, illetve van gyógyultsági igazolásom is februárból.A feleségem 2 Astrával (2021. május) és gyógyultságival rendelkezik. A 16 éves lányomnak 2 Pfizer oltása van, a másodikat 2021. júniusban kapta meg.
Abban kérem a segítségét, kell-e ezeken felül valamelyik személynek indulás előtt teszt, illetve ha igen, milyen teszt?
Segítségét előre is köszönöm.
Üdvözlettel,

---------------

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Olaszországba történő beutazáshoz jelen szabályok szerint valamennyiük igazolványa megfelelő, további teszt nélkül.

Az védettségi igazolványhoz kötött szolgáltatásokat leánya negatív teszt birtokában veheti igénybe, amennyiben a 3. adag védőoltást nem veszi föl az utazásig.

Üdvözlettel,

Magyarország Főkonzulátusa, Milánó

---------------

Tisztelt Hölgyem/Uram,
Köszönöm a gyors választ, még annyit szeretnék kérdezni, hogy a lányomnak a teszt milyen legyen, PCR vagy antigén is elég, illetve meddig érvényesek ezek Olaszországban?
Köszönettel,

---------------

Tisztelt Uram!

Az antigén gyors teszt érvényességi ideje 48 óra, a PCR teszt pedig 72 óráig használható fel.

Üdvözlettel:
Magyarország Főkonzulátusa, Milánó

Előzmény: almart (28655)
almart Creative Commons License 2022.02.13 -3 0 28655

Bemasoltam amit unokahugom irt,aszerint ket oltas es max fel ev gyogyultsag. (Ket hsz-al visszabb.)

A parja Velenceben kozvetit szallasokat,igy muszaj kepben lenniuk az aktualis eloirasokrol.

Előzmény: AFUTO (28654)
AFUTO Creative Commons License 2022.02.13 -2 0 28654

Most latom ket oltas+teszt nem is jatszik a hotelokban. 

Ezt úgy érted, mindeneképp kell a 3 oltás vagy 2 oltás + (friss) gyógyultság?

Nekem friss a harmadik oltásom, de a többieknek a második tavaly május/júniusi, tehát 270 napon túli.

Előzmény: almart (28653)
almart Creative Commons License 2022.02.13 0 0 28653

Unokahugom igy irta:

"Itt állandóan változtatják a szabályokat.
Két fajta green pass van használatban:

- Green pass base ( Certificato verde base - alap zöld igazolvány)

- Green pass rafforzato ( Certificato verde rafforzato - megerősített zöld igazolvány)
Az elsőnél lehet teszt is az oltás és a gyógyulás mellett, a másodiknál csak oltás vagy gyógyulás.
A hotelokban most már a második típust kérik ( oltás, gyógyulás), ami egyelőre március 31- ig van érvényben.
Már emlegetik a lehetséges enyhítéseket de még nem döntöttek."

"Itt is hat hónapig érvényes a két oltás és a gyógyulás.
A 3. oltás érvényessége még nincs, a helyzettől fog függeni. ( Jó helyzet vagy esetleges negyedik oltás)"

Most latom ket oltas+teszt nem is jatszik a hotelokban. 

Szigoruan ellenoriznek mindehol,egy ismeros mult hetvegen volt Milanoban,mindehol neztek a greenpast.

Előzmény: Zs... (28652)
Zs... Creative Commons License 2022.02.13 -3 0 28652

Belépéshez elég a két oltás is, ha az utolsó 270 napon belül volt. Ahhoz hogy ott bármit is csinálj már nem.

Előzmény: almart (28649)
almart Creative Commons License 2022.02.13 0 0 28651

Unokatestvereim kint elnek  Margheraban,ok azt mondtak,talan apr. 1-el van remeny,hogy vmi enyhitesek jonnek majd. De marc.31-ig azzal kell szamolni,hogy a jelenlegi rendelkezesek maradnak.

Előzmény: AFUTO (28650)
AFUTO Creative Commons License 2022.02.12 0 0 28650

Köszi, akkor így készülünk, bár lehet, hogy addig változik illetve 3. oltás is lesz a lányoknak.

Egyébként a konzuli oldalon ezt írják: "A 6 éven felüliekre az általános, felnőttekre is irányadó feltételek vonatkoznak."

Előzmény: almart (28649)
almart Creative Commons License 2022.02.12 0 0 28649

Marc.31-ig egyelore 3 oltassal nem kell teszt. Ket oltas es fertozesen atesettseg 180 napig nem kell teszt. Magaban ket oltas fel evig ervenyes,egyebkent+ teszt. Nem csak belepeshez,hanem mindehova IS...szallas,muzeumok,kozlekedes. Azt nem tudom 16 eves gyerek felnottnek szamit-e ilyen ertelemben.🤔

Előzmény: AFUTO (28648)
AFUTO Creative Commons License 2022.02.12 0 0 28648

Hello,

Márciusban megyünk Bariba.

Nekem van 3 oltásom+gyógyultság, feleség 2 oltás+gyógyultság, 16 éves gyerek 2 oltás.

Jelen állás szerint kell teszt indulás előtt?

Köszi.

erikanyu Creative Commons License 2022.02.12 -3 1 28647

Sziasztok, kedves fórumozók! 

Márciusra vettem repülőjegyet Milánóba, lesz egy hosszú hétvégénk (péntek-hétfő). Az első, és utolsó nap kiesik az utazás miatt, de 2 egész napot valahol a Ligur tengerparti városokban szeretnénk eltölteni. Mivel a napokban már annyi várost írtam össze, hogy nem tudok választani, hát kérem a segítségeteket. Amiket kinéztem, csak úgy , mert szépek a képek :) Camogli, Portofinó, Sestri Levante, Rapalló, Santa Margarita Ligura, Porto Venere, Lerici. Kb Gevona, és La Spezia közötti rész. Cinque Terre falvai már megvoltak, ezért nem írtam be őket a listába. A lényeg, hogy vonattal, vagy busszal megközelíthetőek legyenek a városkák. Azt sem tudom, melyik város legyen a kiinduló helyszín. Gondolom ezt elég kitalálni, ha meglesznek a befutó városkák, és akkor ami középen van, az lenne a bázis. Autót semmiképpen nem szereténk bérelni, imádjuk az olasz vonatozást. :) Köszönöm, ha segítetek.

Lizolee Creative Commons License 2022.02.08 -3 2 28646

Szia!

A tesztelés kérdésre is megjött a válasz:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Igazolványa mellé már nem lesz szüksége tesztre a beutazáshoz. A PLF nyomtatványt kell mellé kitöltenie."

Üdv!

Előzmény: Galiba_ba (28638)
Lizolee Creative Commons License 2022.02.08 0 2 28645

A biztonság kedvéért ugyanezt a kérdést feltettem Magyarország milánói Főkonzulátusának, akik szintén nagyon gyorsan a mai napon az alábbi választ küldték:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Megerősítjük, hogy az oltáskombináció alkalmas a beutazáshoz és a szolgáltatások igénybevételéhez.

A kérdést az egészségügyi minisztérium 2021. november 4-i körutasítása szabályozza:

http://www.normativasanitaria.it/jsp/dettaglio.jsp?id=83679

Minden esetben a booster oltás után kiadott uniós digitális Covid-igazolványukat kell bemutatni, amely az oltások számára vonatkozóan 3/3 jelölést tatralmaz.

Üdvözlettel,

Magyarország Főkonzulátusa, Milánó"

A tesztelésre meg rákérdeztek, és megírom a választ.

Üdv!

Lizolee Creative Commons License 2022.02.08 -3 0 28644

Tegnap este írtam angolul a  Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale - Unitá di Crisi megadott e-mail címére, amelyben konkrétan arra kérdeztem rá, hogy aki 2 teljes keleti vakcina után megkapta a 3. EMA által jóváhagyott mRNS oltást, az beutazhat-e az EU-ból, és igénybe veheti-e a szolgáltatásokat az EU-s Covid igazolvány birtokában?! Kb.1 óra múlva meg is érkezett az olasz nyelvű válasz, amelyet bemásolok.

Buonasera,

a coloro che provengono da  uno Stato estero e sono in possesso di un certificato di avvenuta guarigione o avvenuta vaccinazione con un vaccino autorizzato o riconosciuto come equivalente in Italia, nel caso in cui siano trascorsi più di sei mesi dal completamento del ciclo vaccinale o dalla guarigione, è consentito l’accesso ai servizi e alle attività per i quali è previsto il Green Pass Rafforzato previa effettuazione di un test antigenico rapido (validità 48 ore) o molecolare (validità 72 ore). Ciò vale anche per coloro che hanno effettuato vaccinazioni con vaccini non autorizzati o non riconosciuti come equivalenti in Italia, sempre previa effettuazione di un tampone.

Cordiali saluti,

Unità di Crisi"

Olaszul sajnos nem beszélek, és bár fordítóval próbáltam információhoz jutni, de az alapján úgy gondolom nem kaptam pontos választ a tényleges kérdésre.

Megköszönöm, ha tud valaki segíteni a pontos fordításban és értelmezésben. :)

Üdv!

Lizolee Creative Commons License 2022.02.08 -2 0 28643

Szia! 

Én is utazás előtt állok, és hasonló kétségek merültek fel bennem. Ezért tegnap este e

Erd?ly Creative Commons License 2022.02.08 -4 0 28642

Üdv. Rómába utaznèk szállás Tivoli. Autóval. Pár jótanácsot meghallgatnèk.Nem voltam mèg Olaszban. 

rothman Creative Commons License 2022.02.06 0 2 28641

2022 február 1-től Olaszországba való belépéshez nem kell teszt, ha van érvényes Green Pass. Nem kell teszt Magyarországról utazónak. 

Ez a konzuli szolgálat oldalán is olvasható. 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

Előzmény: auray1 (28640)
auray1 Creative Commons License 2022.02.06 -7 0 28640

Valószínűleg azért kell a teszt, mert 3 oltás után is lehetsz fertőzött, és Magyarország nagyon rosszul áll a fertőzöttek/súlyosak/elhunytak számával.

onlyread Creative Commons License 2022.02.06 0 2 28639

Szerintem egyszerűen nem frissítették a levelüket. Jól tudod, nem kell teszt, ha van érvényes Green Pass. Aztán hogy mi lesz a reptéren, azt nem tudom... Esetleg rájuk írhatnál.

Galiba_ba Creative Commons License 2022.02.06 0 1 28638

Sziasztok! 

sajnos még mindig értetlenkedem.

ryanair-től ma kaptunk egy emailt, melyben írják (kedden utazunk ki): 

we have been informed by the Italian Government that Italy required FFP2 or hight face masks traveling in the airport or on board the aircraft.

(i) All passengers must present:
(i) dPLF,
(ii) Green Pass or equivalent certification,
(iii) and negative Covid-19 test, antigen or PCR;

iii) Tests must be carried out within the following time-frames:
- Countries in C List: PCR within 48hrs prior to arrival in Italy or antigen within 24hrs prior to arrival in Italy;
- Countries in D List: PCR within 72hrs prior to arrival in Italy or antigen within 24hrs prior to arrival in Italy;
- UK and Northern Ireland: the time frame for PCR tests is reduced to 48hrs prior to arrival or antigen within 24hrs prior to arrival or anitgen within 24hrs prior to arrival in I

miért kérnek teszet? Kérhetnek? A 3oltásssal rendelkezőktől is?!  A konzuli oldal szerint nem kell…

utazik szintén mostanság ki valaki? Vèlemény? 
köszönöm!

vélemény Creative Commons License 2022.02.03 -2 0 28637

Köszönöm.

Mi Nápolyból jöttünk haza Nagycsütörtökön,ott még aznap sem volt semmi.

Előzmény: auray1 (28634)
szofi762 Creative Commons License 2022.02.02 -2 2 28636

Egy covid igazovány ellenőrzéskor vagy zöldet mutat vagy nem. Ugyanazzal az appal ellenőriznek mindenhol. Nincs külön applikáció a határátlépéshez és egy másik az éttermekhez. Szóval ez csak szöveg. Ha egyszer zöld pipát adott akkor az "valid" és az is marad.

Előzmény: Replay (28633)
Csopaki malom Creative Commons License 2022.02.02 -2 0 28635

Nekem 2022 január 2. hetéböl van személyes tapasztalatom. Mi autóval mentünk, a határátlépés gondtalan és ellenörzésmentes volt. Utána viszont kb a szabadtéri sétán kívül mindenhol kellett az oltási igazolvány. Muzeumban, téli sportoknál, vendéglátási egységekben. Pl síbérletet csak úgy vehettünk, hogy a fizetés elött ellenörizték az oltási dokumentumokat. Ugyanez pl szabadtéri, sipálya melletti kávézóban: a rendelés felvétele elött ellenörizték egy applikációval az oltásokat. Ètteremben mindez a bejáratnál. Szabad téren sokan hordanak maszkot.

Előzmény: Replay (28633)
auray1 Creative Commons License 2022.02.02 -2 0 28634

Történetesen sokszor utaztam Olaszországon belül úgy, hogy beleesett a Nagypéntek. Az a nap semmiben sem különbözött a többitől, nyitva voltak a múzeumok és a templomok is. Leginkább Dél-Olaszországban lehetett érzékelni a Húsvét közledtét, a készülődést.

Előzmény: vélemény (28629)
Replay Creative Commons License 2022.02.02 -2 0 28633

"Az EU intézményei ezzel csak a határátlépést, a beutazást tették korlátozásmentessé, az adott tagállamok határain belül érvényes egyedi korlátozásokról (étterem, tömegközlekedés, szociális terek használata) mindig tájékozódni kell, ezek ugyanis az adott országok hatáskörébe tartoznak, és eltérhetnek egymástól"

Ha valakinek van vagy lesz tapasztalata a szolgáltatásokkal kapcsolatban, jó lenne, ha megosztaná.

Előzmény: szofi762 (28630)
Csopaki malom Creative Commons License 2022.02.02 -2 1 28632

Szia,

én úgy értem a leírásodból, hogy a 11 éves gyermeked az egyetlen, aki nem számít oltottnak, mivel csak egy oltást kapott eddig. Ezért csináltatnék neki tesztet. A nagyobbikat, ha van rá még mód, én személy szerint beoltatnám a 3. adaggal még indulás elött, akkor is, ha nem lesz meg a 14 nap beutazás elött. Ez szubjektív véleményem.

Előzmény: Galiba_ba (28628)
bonnita Creative Commons License 2022.02.02 -2 0 28631

Olaszországban a Nagypéntek nem munkaszüneti nap, nem "pirosbetűs" ünnep. Ezen a napon egyébként is "csonka" misét tartanak az átváltoztatás szertatása kimarad. Nem hinném, hogy folyamatosan miséznének. 

Előzmény: vélemény (28629)
szofi762 Creative Commons License 2022.02.02 -2 0 28630

https://index.hu/belfold/2022/02/02/europai-unio-covid-igazolvany-keleti-vakcina/

Így msot már nem kell azon izgulni hogy melyik oltás látszik, melyik nem. Igaz eddig is pont zöldet mutatott 3. adag után ha az már pfizer vagy moderna volt, de így  most már az is elhiheti aki eddig kételkedett ebben vagy attól tartott hogy "átprogramozzák" az appot.

vélemény Creative Commons License 2022.02.02 -1 0 28629

Tervezzük az áprilisi Velence +környék utazást. Sajnos a mindenkinek megfelelő időpont szerint beleesik Nagypéntek. Illetve akkor már Padova és Vicenza van programban. A Scrovegni kápolna és a Teatro Olimpico honlapját néztem, ők nyitva vannak.  Szokásos nyitvatartási idővel. Azt viszont nem találom, hogy mi a helyzet a templomokkal. Feltételezem, hogy nyitva vannak, de lehet hogy folyamatosan van mise és turisták számára nem látogatható.

Évekkel ezelőtt Nürnbergben jártam Húsvét előtti héten. Minden templomban zárva voltak a szárnyas oltárok. Nem szeretnék valami hasonlóba belefutni

Galiba_ba Creative Commons License 2022.02.02 -1 0 28628

Köszi, de miért csak tanácsolod a 11évesnek az antigéntesztet? Neki alapból kell én úgy értelmezem,ugyanúgy mint a csak 2oltásosnak, mivel ezt a reptéren kérik majd,nem?…

kovacs szaki: nem tudom beoltatni, mert nem telt az egyiknél a szükséges idő a 2.oltas felvételéhez..

a nagyot meg beolthatnám 3.oltással, de a beutazás napján már nem lesz meg felvételtől számított 14nap.. 

Előzmény: Csopaki malom (28627)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!