Szóljon ez a topik Dunaújvárosról és a kapcsolódó vonalakról (Pusztazszabolcs, Rétszilas, Paks), iparvágányokról, vasútilag a Vasműről, az Atomerőműról, stb... A múltról, a jelenről és a jövőről!
Nappal olyan délelőtt 10 körül szoktak indulni, vissza meg ahogy sikerül. Múltkor azt mondták Dunában, éjszaka is kimentek, kétszer is (mindez egy szombat->vasárnap éjszakáján, szóval hétvégén is ugyanolyan a forgalom, mint egyébként).
Ez mai? Lehet, hogy ez az, de úgy emlékeztem, nyitott teherkocsik voltak a végén, alakjuk a csillékéhez hasonló, ezért írtam, hogy érdekes szerelvény volt. Egy óra körül láttam.
Ma láttam egy remot Szergejes tehervonatot (6-8 kocsival) a kikötő és Dunaújváros Külső között a felüljáróról. Mivel 100-zal haladtam át fölötte, nem tudtam képet készíteni, de érdekes szerelvény volt.
Igy nehéz elmondani, hogy a Vasmün belül a vontatási telep hol van. Szerintem rajtam kivül van olyan ember, aki el tudja pontosan mondani, hol is van. Arra emlékszem, hogy a Főbejáraton mentünk be. Mindjárt probléma is volt, hogy az Angolok nem busszal jöttek. Majdnem be sem engedték őket. De azt egy óra egyezkedés után annyit megengedtek, hogy a vont telepre bemenjünk. A főbejáratnál egy biztonsági őr elkisért bennünket egy tanmühelybe. Ott elmondták a munkavédelmi szabályokat. Kaptunk védősisakot. A tanmühelyből kimenet átmentünk egy közuton, majd egy vágányon is. Sajnos erőltetett volt a menet, igy igazán körül sem tudtunk nézni, merre megyünk. A sineket átjutva már közel volt a fth. Még anno 94 körül jártam ott Mávos mozdonnyal. Készitettem a gépből fényképet . A betonelem gyárba mentünk el a fűtőház mellett. Az meg a vasmü főbejáratához eső oldalán van. Van egy könyvem. Abban sok minden van a vasuti szállitás alakulásárol . Vágányhálozat vmi szinten rajta van, de a mozdonyszint nem jelöli. De van benne egy jav mühely alaprajz. Azt felrakom. Sajnos a fotók minősége nem valami jó, igy inkább kihagyom. De ha valakit komolyan érdekel a vasuti szállitás, s ha érdekelné ez a könyv, kölcsönbe szivesen odaadom. De akkor el kell jönnie érte. Majd egyeztetünk emailen.
Üdv. Mint régebben igértem, felteszek pár fényképet a tavalyi Vasműben tett látogatásrol. Egy Angol vasutbarát csoporttal, némi segitséggel bejutottam. Sajnos a program kissé változott, igy nem az egész üzemet, csak a ftház környékét nézhettük meg. Néhány fényképet sikerült késziteni. Ezekből párat felteszek ide.
Tegnap történt egy baleset a Vasműben. A 064-es Zetor akart "felvenni" egy revés kocsit, de valami okból kifolyólag úgy rácsattant a kocsira, hogy komoly sérüléseket szenvedett, valószínű hogy a főkeret is megsérült. Részleteket nem tudok. A 064-es volt a legjobb gép a Jendrassik motoros gépek közül.