Keresés

Részletes keresés

greenwood Creative Commons License 2014.07.08 0 0 13066

nem tudok belépni a burára. eddig a jelszót kérték, most a mailt. próbáltam az összes mailcímemet, de egyikkel se működik. kicsit ideges vagyok.

Ben Boyd Creative Commons License 2014.06.28 0 0 13065

Köszönöm az infót! Remélem nem fog megint fél hónapnyi post elveszni... :-/

Előzmény: Törölt nick (13063)
greenwood Creative Commons License 2014.06.28 0 0 13064

köszi!

Előzmény: Törölt nick (13063)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.28 0 0 13063

szerver újra pakolás, közben úgy látom, tárhely csere is ...ennyi ami sejtek az írásokból...

greenwood Creative Commons License 2014.06.28 0 0 13062

legalább egy hibaüzenetet kiírhatnának :/

Előzmény: Ben Boyd (13061)
Ben Boyd Creative Commons License 2014.06.27 0 0 13061

Tudja valaki mi van a búrával? Már több, mint 1 napja nem elérhető...

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.09 0 0 13060

Járni fogok jógatanfolyamra- ha minden jól megy - jövő héttől. :)

Strukturáltan végigvesszük az alapokat(jógalégzés, stb...)

Kíváncsi leszek. Mondjuk ez is olyan, hogy rendszeresen csinálni kell, különben nincs sok értelme.

otthonülő Creative Commons License 2014.06.03 0 0 13059

Köszönöm, hogy belinkelted a cikket. 

Nagyon jól leírtad, hogyan működik,  a cikk elolvasásával is "okossabb" lettem.

Június 16.-án megyek a meghallgató beszélgetésre.

Előzmény: Törölt nick (13056)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.02 0 0 13058

22, nna

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.02 0 0 13057

A cikk szerint egyszerre 2 páciens vehető fel, nem lőttem nagyon mellé.

Ami furcsa volt, hogy hétvégén is benn kellett aludni- elszámolási okokból. (Anno a másik kórházban-János- hétvégére kimenőt kaptunk.)

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.02 0 0 13056
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.31 0 0 13055

Ha pedig megtetszik a sématerápia, elvileg(!), a Semmelweis Kft csinál ilyen csoportot-igaz, ez már fizetős. 

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.31 0 0 13054

Emlékeim szerint a mi csoportunkban voltunk kb 9-10-en.

Az összlétszám - akik adott időszakban benn fekszenek - így talán kb 20 fő.

Lehetett volna talán több férfi, de sztem jellemző, hogy kevésbé fordulnak orvoshoz.

A "mi" időnkben volt kinn a folyosón mikrohullámú sütő is, illetve hűtő.

Takarodó talán 11-kor. Részemről volt, hogy mondjuk éjfélig netezgettem; most úgy gondolom, nem kellett volna.

Előzmény: otthonülő (13053)
otthonülő Creative Commons License 2014.05.31 0 0 13053

Köszi, hogy  részletesen válaszoltál.

Valóban "otthonülő" vagyok, egyébként nő.:)

A terápiákat a kórházban is szigorúan vették, nem engedték, hogy ellazsáljuk, ezzel nem lesz gond.

Terápián kb. hányan vannak? A kórházban szerettem mikor csak 4-5-en voltunk.

Köszi, hogy az öltözködésről is írtál. Szeretek "csinizni".:)

Előzmény: Törölt nick (13049)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 13052

Egyébként a nővérek aranyosak, senki se volt rommá szedálva, az étel 3 éve 4-es volt egy 5-ös skálán.

Előzmény: otthonülő (13048)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 13051

A csoportok tetemes része egyébként nő, nálunk egy pasika volt, a másik csoportnak jutott 2 is. :))

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 13050

Ha "otthonülő" vagy, otthonülő, akkor még pluszban segíthet rajtad, ha társaságba kerülsz.

Nekem már nem volt kedvem 2 hó másik kórház után vegyülni, de este ki lehet menni Tv-t nézni, aztán sokan kártyáztak, meg a pletyi.

Sokan, aki nem ismerik a környéket,  vagy hiányzik a családjuk, együtt hagyják el az épületet, beszélgetnek, összehaverkodnak.

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 13049

Ez is nyílt, de attól még kórházi, pszichiátriai osztály, gyógyszerezéssel, mindennel - csak több a terápiás csoport,  meg jobban szervezett(pl. nem maradnak el össze-vissza, illetve zártak a csoportok), mint egy átlag kórházban.

Annyi előnye még van pl. Tündérhegyhez képest, hogy itt- ha nagyon rosszul lesz vki- felküldik zártabb részlegre, aztán akár pár nap elteltével vissza a terápiás osztályra, de ki nem tesznek, szóval tudnak mit  kezdeni és "épületen belül" marad a páciens.

Anno úgy kerültem ide, hogy előtte 2 hónapot üdültem másik kórházban, így van összehasonlítási alapom a ruházkodást tekintve is: itt valahogy jobban adtak magukra az emberek, pl. alig volt, aki hálóruhában ment ki reggelizni, ami nekem eleinte furcsa volt, mert a másik kórházban a társaság inkább "lazázott". :)

A csoportokra is mindenki felöltözve ment. 

Részemről cicanadrágban, illetve rugalmas anyagú, feszes nacikban járkáltam, mert a csoportok között, illetve délután - ha nem mentem haza -az ágyon heverészve alukáltam olvasgattam, netezgettem, ezt pedig kellemetlen farmerben végezni. Sztem így is lehet "csinizni". :)

Mondjuk ha férfi vagy, hiába magyarázom ezeket. :D

Férfiként tréningnadrág, farmer, pulóver. 

Részemről egyébként azt se tartottam volna furának, ha vki pizsiben nyomja. A másik helyen én is voltam így, igaz, felvettem egy köpenyt felülre.

Rajtam a másik kórházas több mint 2 hónap többet dobott, ez már a "jutalomjáték" volt. Viszont ha szorgalmasan csinálod a feladatokat, biztosan profitálsz belőle.

Egy szabályt szigorúan vesznek- a csoportokat nem lehet ellógni, nem választható módi a csoportlátogatás.

Az ismerkedést(párkeresősdi) se pártolják, de sztem nem teljesen elvetendő ötlet, főleg, ha mondjuk tetszik valaki és pont a másik csoportban van(írtam, hogy kétfele szedik az embereket).

Van ismerősöm, aki ilyen helyen lelt párra....

Hárman vagyunk a szobában, amik elég kicsik, de a folyosón lehet csevegni, látogatókat fogadni, kávé automatázni. Vagy megcsodálni a "nyóckert" :)

Valamennyire muszáj leszel megnyílni, de ezt segíti a bemutatkozósdi, illetve pár fix feladat. Általában 2 szakember ül a verbális csoportban.

otthonülő Creative Commons License 2014.05.30 0 0 13048

Szia Minzeblatt!

Köszönöm, hogy írtál.

Depresszió, pánikbetegség a fő oka amiért pszichiáterem javasolta a Balassa utcát. Eddig csak kórházban voltam, pszichiátrián - nyílt osztályon.

Hány ágyas szobák vannak?

Ott is szabadidőruhában lehet lenni?

Az jó, ha van wifi.

Én nem tudok sokat beszélni, legalábbis magamról tuti nem.:( Nehezen nyílok meg, pláne idegenek előtt. Nem tudom ez mennyire hátrány.

Amúgy jól érezted magad ott? Eredményes volt ottléted?

Előzmény: Törölt nick (13046)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 13047

Pluszban hetente kb 1X tiszteleted teszed a pszichológusnál/pszichiáternél, el is mondják, hogy itt a csoportterápiák a döntőek, nem az egyénire teszik a hangsúlyt, hiába vagy benn egész héten.

2011-ben még volt Wifi, lehetett laptopozni, ami nem elhanyagolható. :)

Ami nekem viszont furcsa volt, hogy hétvégente is benn kellett aludni-kötelező jelleggel, kivéve egy hétvégét. 

Előzmény: Törölt nick (13046)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 13046

Talán a lényeg nem hangzott el - sématerápiás szemléletben dolgoznak; ez is kognitív irányzat, de analitikus gyökerekkel.

Ki kell tölteni egy rakat tesztet(mivel ez kutatóintézmény is..), meghatározzák a rád jellemző sémákat. Kaptok házi feladatokat is, amikkel foglalkoztok a verbális csoporton.

Érdekes az is, ki milyen sokat tud beszélni egy csoporton. Én pl. nem tartom magam kukának, de amikor először kellett megnyilvánulni, sírfa fakadtam, annyira idegenül éreztem magam. (Pedig volt már ez előtt 2 hónap másik kórházas tapasztalatom, sokkal betegebb emberekkel - sőt, lehet, az volt a gondom, hogy elszoktam a normális emberektől addigra :)))

A csoport tetemes része háziasszony volt/gyerekes nő, valahogy ők sokkal lazábban szövegeltek nálam. :)

Előzmény: Törölt nick (13044)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 13045

-4

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 13044

A lenti részlegen 43 ágyas szobákba helyeztek el minket, minden szobához tartozott saját zuhanykabin. Úgy emlékszem, van egy egy ágyas szobájuk, ami kibérelhető vagy az "extra" eseteket helyezik el benne.

Pl. volt egy fiú, aki transzszexuális volt, így egy időre ő lakott benne.

Nem tudom, Tündérhegy vagy a Thalassa Ház milyen, de sztem a Balassa utcában elég lazák voltak a szabályok - élni és élni hagyni -.

Én pl. majdnem minden nap délután hazamentem tornázni, "otthon lenni", gyógyszerosztásra értem vissza. Talán szóltam a nővérnek vagy az orvosnak, de nem kellett kimenő papírokkal szórakozni minden nap.

Persze gondolom, mindenkire egyéni szabályok vonatkoztak...

(Barátnőm, aki Tündérhegyen feküdt, mesélte, hogy ott pl. kimenőt kellett kérni, ha be akart menni az ember a városba, nem mehettek együtt ki, nem járhattak át a közeli másik kórház büféjébe, stb...)

Ha már itt tartunk, sztem nincs is értelme annak, ha terápiás osztályon "jól bezárják" az embert. Jól kiesik a hétköznapokból, kórházfüggő lesz.

Volt mozgásterápiás óránk(ebből kétféle), művészetterápia(festés), relaxációs óra(ez nem mindenkinek), verbális csoport(ebből volt a legtöbb alkalom), +hetente egy nagycsoport.

Két kisebb csoportba osztottak minket - a nagycsoportot kivéve minden óránk külön volt, sőt, más szakemberekkel.

Előzmény: Törölt nick (13043)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.30 0 0 13043

Otthonülő:

Tudnék írni a Balassa utcáról, kérdés, melyik osztályára vagy kíváncsi, mert a fenti zárt részlegben csak látogatóként jártam; a terápiás részen "feküdtem" benn egy hónapot. 

otthonülő Creative Commons License 2014.05.29 0 0 13042

köszönöm.

:(:(

Előzmény: greenwood (13041)
greenwood Creative Commons License 2014.05.29 0 0 13041

amikor utoljára beszéltem vele facebookon, nagyon rosszul volt, mondta is, h hívja az ügyeletet. utána napokig semmit se hallottam róla, de utólag "nyomoztattam", és kiderült, h a kórházba szállítása után meghalt. nem tudom, mi lehetett a baj. véges az életünk...

Előzmény: otthonülő (13039)
otthonülő Creative Commons License 2014.05.29 0 0 13040

mailben is megírhatod, megköszönném!

Előzmény: greenwood (13035)
otthonülő Creative Commons License 2014.05.29 0 0 13039

köszönöm, hogy megírtad.:(

csak ülök, és nézek ki a fejemből.:(:(:(

nagyon sajnálom.:(

tudsz valami közelebbit a haláláról?

Előzmény: greenwood (13035)
greenwood Creative Commons License 2014.05.29 0 0 13038

örülök, h jobban vagy.

Előzmény: cyanne (13037)
cyanne Creative Commons License 2014.05.29 0 0 13037

én is sokat gondolok rá, bár személyesen nem ismertem.

fura, h sokan gondolják, h a bipolár vmi szuper dolog, legalábbis a fenti ciklusa, közben meg mindkettő rohadt nagy szenvedés és borzalmasan kimerítő, csak másképp.

nagyon hálás vagyok, h lassan egy éve jól (remisszióban) vagyok. vannak kisebb kilengések mindkét irányba, de nem durvák. hála a lamolepnek és a pszchoterápiának.

Előzmény: greenwood (13036)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!