Keresés

Részletes keresés

méregkeverő Creative Commons License 2007.10.31 0 0 95

Azért ne tekintsd hősnek azt a szarjankót!

Előzmény: ooloo (90)
toloba Creative Commons License 2007.10.31 0 0 94
dehogy, nem ezt írtam....
Előzmény: Carsten_84 (87)
oncogito Creative Commons License 2007.10.31 0 0 93
Azért azt tudni kellene (talán a fiataloknak nem mondták el azok, akik kioktatják az 56-es eseményekről) hogy akiket akkor meglincseltek, nem mind voltak valóban ÁVÓ-sok.
Volt, akikre ráfogták, volt, akiknek csak haragosa volt, de minden előzetes ellenörzés és valós bizonyíték nélkül lincseltek halálra embereket.

Én egy olyan emlékművet nagyonis el tudok képzelni, amit minden ártatlanul, vagy elhamarkodottan megölt emberek emlékére állítanak. Politikai hovatartozás nélkül, hiszen a politikai hovatartozás nem jelent egyuttal gyilkos múltat. Viszont az áldozat akkor is áldozat, ha ellenségnek számít - és az emberélet egyformán fontos.

Hogy végre tudják ma megbecsülni azt, hogy nincs sem halálbüntetés, sem valós vérrel festett rendőri terror.
Az, hogy az eddigi tüntetések során nem volt halálos áldozat, az amúgyis csak a szerencsén múlt. És a gyilkosság bűne alól bizony a tüntetők menekültek meg ezáltal! Mert a molotov koktélok, a súlyos kövek bizony okozhattak volna halált is.

Van min elgondolkozni és van mit újra értékelni.
stewes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 92
Nem, de arra pl. nem gondolsz, hogy megtorlásként, szivatásként is lehet valakit adott helyre sorozni? Melyik a nagyobb lelki kín? ha a nyugati határon olyan embert kell lelőnöd, akiről meg vagy győződve, hogy ellenséged, vagy az, ha jópajtásod, barátod, veled azonosan gondolkodó, egy ívású határsértőbe kell golyót eresztened.
Nem, nem akarom bemesélni ezt neked. Ez tény. Ilyen indokkal is soroztak az ÁVH-hoz embereket, nem csak a tuti káderek gyerekeit.
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 91

Régen meghaltak ellen akarsz ideológiai háborút viselni? Mindkét oldalon magyarok voltak, és magyarok haltak meg. És csak ismételni tudom: aki meghalt, annak nincs pártja többé, az egyszerűen halott. Ha rossz oldalon állt, ha bűnös volt, meglakolt érte.

Előzmény: Törölt nick (81)
ooloo Creative Commons License 2007.10.31 0 0 90

"A levéltári források alapján igen valószínűnek tűnik, hogy Tóth Tibor, a 19 éves Kisfaludy utcai felkelő, alvilági figura vétkes Pedrazzini halálában. Őt később többen felismerték, hogy bántalmazta a lefegyverzett védőket. Emellett azonban elkötelezett védelmezője volt a magyar függetlenségnek: még november 6–7-én is harcolt a Rákóczi téren a szovjet páncélosok ellen - tette hozzá Eörsi László. -  Ám egy ágyúlövedék csaknem leszakította a lábát, amelyet végül a kórházban amputáltak. 1958 őszén letartóztatták, és a Köztársaság téri eseményekben való részvételéért (Pedrazzini halálának körülményeit nem nyomozták ki), valamint a szovjet csapatok elleni harcokért halálra ítélték, és 1959. december 22-én kivégezték."

Összekeverted a vádiratot gyanút az itélettel... :(

Előzmény: méregkeverő (83)
Derek Creative Commons License 2007.10.31 0 0 89
az bizony nem volt ritka,hogy a parasztkolkot behivtak az avo-ohoz vagy beiskolaztak valami kollegiumba ,egyetemre, odahaza meg lesoportek beszolgaltatas cimen a fater padlasat
Derek Creative Commons License 2007.10.31 0 0 88
Na ezert nem mentem fel Pestre a Nagy Imre temetesre ,pedig a TDSZSZ szervezett buszt az egyetemen oda.Nem volt kedvem latni azokat ott a koporso mellett
Előzmény: ooloo (85)
Carsten_84 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 87
Tudom, az ÁVO hemzsegett a kulákoktól meg a nemesi családok sarjaitól...
Előzmény: toloba (80)
Carsten_84 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 86
Fehér Könyv?
Előzmény: méregkeverő (83)
ooloo Creative Commons License 2007.10.31 0 0 85
1988 október 23-án még vízágyúval akadályozták meg az egy szál virággal történő néma megemlékezést, 1989 június 16-án pedig már magasrangú pártvezetők álltak díszőrséget Nagy Imre ravatalánál. Most Havas Szonja és a bereczi örökség következik: néhány év múlva újra ellenforradalom lesz '56... :(
Előzmény: mac.m (73)
Derek Creative Commons License 2007.10.31 0 0 84
En nem akarok ilyen emlekmuvet ,ha nem tunt volna fel arrol egy szot sem irtam csak helyretettem par pontatlansagot.Ugyanis en nem bocsatottam meg senkinek es nem is fogok, de en nem a sorozott avh-as katonakra haragszom abban a rendszerbol hanem az egesz rendszerre ami 1948-89 kozott volt.
Előzmény: Flarion (78)
méregkeverő Creative Commons License 2007.10.31 0 0 83

Akkor is barmok!

Egyébként:

Itt valaki mintha emlegetett volna egy francia újságírót:

"A levéltári források alapján igen valószínűnek tűnik, hogy Tóth Tibor, a 19 éves Kisfaludy utcai felkelő, alvilági figura vétkes Pedrazzini halálában. Őt később többen felismerték, hogy bántalmazta a lefegyverzett védőket. "

Ime, a "hőseitek"!

Előzmény: ooloo (70)
stewes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 82
A linkelt cikkbeli idézet nekem elfogadhatónak tűnik. Persz már most biztos vagyok benne, hogy valamely topictársam fel lesz háborodva azon, hogyan lehet Tóth Ilonát együtt említeni egy ávóssal.
Előzmény: Törölt nick (76)
toloba Creative Commons License 2007.10.31 0 0 80
"A szegény besorozott fiatalok meg elég álszent szöveg, az olyan kényes területekre mint a határőrség vagy az államvédelem, csak politikailag 100%-osan megbízhatókat hívtak be"

Még egy, tudatlanságból fakadó szöveg...
Előzmény: Carsten_84 (46)
Carsten_84 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 79
Az ellenség itt állomásozott az országba, ronda, zöld egyenruhában, vörös csillaggal meg CA-jelzéssel.
Előzmény: méregkeverő (67)
Flarion Creative Commons License 2007.10.31 0 0 78
Es azt gondolod, hogy itt is elfer?
Előzmény: Derek (45)
mac.m Creative Commons License 2007.10.31 0 0 77
Igen.
Előzmény: Derek (75)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 76

A Magyaros-pincés-önakasztós részt szarkazmusból írtam, ha nem jött át a szándékom, akkor az a tehetségtelenségemnek köszönhető, és az elnézésedet kérem.

A többi stimmel, sajnos ilyenek vaygunk, ahogy írtad. Éppen ezért lenne fontos az összes áldozat emlékére egy Ötvenhatos Megbékélési Emlékmű. De hogy ilyen sose lesz Magyarországon, abban is biztos vagyok...  :(

Előzmény: stewes (68)
Derek Creative Commons License 2007.10.31 0 0 75
Pedig ugye azt igerte az elejen.
Előzmény: mac.m (73)
toloba Creative Commons License 2007.10.31 0 0 74
Milyen okos vagy te így 50 év távlatából, nem ismerve a gyakorlatban, csak a valamelyest szubjektív történelemkönyvekből, meg a még szubjektívebb elbeszélésekből azt a világot...
Előzmény: Carsten_84 (65)
mac.m Creative Commons License 2007.10.31 0 0 73
Ma egész más volna Kádár történelmi szerepének megítélése, ha a forradalom után a megbékélést szorgalmazta volna a megtorlás helyett.

Ez kétségtelenül így igaz.
Előzmény: Törölt nick (71)
Derek Creative Commons License 2007.10.31 0 0 72

"4 évesen nem sok értelme lett volna. De ha a szoci rendszerben értem volna el a 18-at, azzonnal megyek a zöld határon nyugatra, a passzív kollaborállást meghagytam volna a maradék tízmilliónak."

Akkor meg ne jarjon a szad. Hogy mit csinaltal volna . Lehet hogy nagyon jol erezted volna magad a kisz taborokban es onkent jelentkeztel volna az Ifju Gardaba.:-)

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 71

Bizony, Kádár mulasztása vagy jellemhibája, jól látod. De hát ezek a jöttment sudribunkók sose tudtak szépen se nyerni, se veszíteni. Ma egész más volna Kádár  történelmi szerepének megítélése, ha a forradalom után a megbékélést szorgalmazta volna a megtorlás helyett.

Előzmény: ooloo (63)
ooloo Creative Commons License 2007.10.31 0 0 70

"Köztársaság tér: az emberiségellenes bűnök áldozatainak emlékhelye?"

http://nol.hu/cikk/469691/

Erre válaszoltak.

Előzmény: méregkeverő (60)
stewes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 68
Nem tudtam, Magyar urat nem ismerem, n csak emberekről (ha tetszik magyar emberekről) írtam. De ez előre viszi a diskurzust, vagy csak kötekedsz? :-)
Talán nem nyírták ki azt, aki megtagadta a szolgálatot?

A közös emlékmű állításával én is egyetértenék talán, de úgy tűnik, hogy mi magyarok nem akarunk békülni. Pont tegnap volt szó a német-lengyel viszonyról a tévében. Hát ők is elég jól kiegyeztek. Mi magyarok gyűlöljük a magyart, a szlovákot, az ukránt, a románt, a szerbet, a horvátot (sőt a horváthot is!), a cigányt, a zsidót, az arabot, a négert, a pirézt, mert mi a Szíriuszról jöttünk, s nekünk ne pofázzon itt senki.
Egyszer a baromi nagy büszkeségünkbe fogunk beledögleni, de akkor sem lesz béke. A sírban is azon fogunk marakodni, hogy piros-fehér-zöld vagy vörös-ezüst színű lobogó lebegjen a fejfánknál.
Előzmény: Törölt nick (55)
méregkeverő Creative Commons License 2007.10.31 0 0 67

És hogyan döntöd el, hogy a "saját néped" támadja-e az őrhelyedet (őrzendő objektumot), vagy az ellenség?

Megkérdezed? (Már, ha van rá időd!)

:-)))

Fine Tune Creative Commons License 2007.10.31 0 0 66
Érdekes lenne egy közös emlékmű a 45-ben meglincselt SS-eknek és a haláltáborokban megölt zsidóknak.
Carsten_84 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 65
"Es ma mar a Bourbon-okre leginkabb a kukoricaviszki es a Bourbon street emlekeztet idelenn delen nem messe a Napoleon House-tol."

A nácikkal kollaborálóknak az emlékműveivel is tele van az ország?

"Biztos megtagadtad 89 elott a katonai szolgalatot ,ugye?"

4 évesen nem sok értelme lett volna. De ha a szoci rendszerben értem volna el a 18-at, azzonnal megyek a zöld határon nyugatra, a passzív kollaborállást meghagytam volna a maradék tízmilliónak.

"ha valakit kirendelnek objektumvedelemre es az objektumot tamadas eri ,akkor koteles loni"

Én is elárulok egy titkot: ha valaki a megszállók parancsára a saját népét lövi, azt meglincselik. Algírban és Oránban 42-ban a francia közkatonák ölték meg azokat a tiszteket, akik az angolszász partraszállókra akartak lövetni.
Előzmény: Derek (45)
méregkeverő Creative Commons License 2007.10.31 0 0 64

Szerintem a következőről lehet szó: (talán a Rádióban hallottam)

Az MSZP eladja a Köztársaság tári székházat, emiatt az október 30-i vérengzés áldozatainak az emléktábláját (ami 89-ig a bejáratnál, utána a földszinti aulában volt) áthelyezik a Mező Imre úti temető munkásmozgalmi pantheonjához....

Szerintem az a csökött agyú banda ebből kreálta félinformációit...

Előzmény: AAAaaa (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!