Ezt a topicot azért nyitottam, hogy legyen egy olyan hely itt nálunk, ahol együtt szurkolhatunk, és nem kell hozzá labdát rúgni. Ha bármi olyan esemény van, ahol magyar érdekeltség is fenn áll, bárki írja ide, és mi majd jól örülünk neki. Remélem együtt! Hajrá Magyarok! (A szó legszorosabb - és politika mentes - értelmében.)
Most is ott volt az újabb motor Talma részére. Ö nem akart vele indulni, nem bízik benne. Mint ahogy a 3. csapattárs be is bukta azt a motort. De hát csodák nincsenek sajnos. De akkor is huszárosan küzdött és volt olyan pillanat, mikor a Faubel megint hajszál híjján koccant. Tanulékony, mert utána visszavett és figyelt.
Alonso szerintem elég rendesen levizsgázott ezzel a kémüggyel, ha valóban zsarolással próbálkozott. Ezek után ha én lennék, akinek kedvezett, akkor sem alkalmaznám.
Hajnalig néztem Lékó partiját. http://partidas.chessmexico.com/ A középjátékban nekem úgy tűnt, hogy jobban áll, de aztán a végjátékban döntetlenre bicsaklott a dolog. 100 lépéses parti volt... Nem emlékszem, mikor kezdődött, de valamikor hajnal 5 körül ért véget. Ennyit egy helyben ülni is komoly sport, kérem! :o)
Szerintem a spanyoloknak legyen elég egy világbajnok Alonso személyében. Úgyis ő lesz a nyerő. (Bár.. én szurkolok a szinesnek.) Talma legyen az első magyar a motorsport történetében!
MA (vasárnap) délután 1-kor versenyez Talma. Mindenki drukkoljon neki. A finisben van a világbajnokság. Ha kimondatlanul is, de reménykedjünk és szorítsunk a srácért!
(Zárójelben és mellesleg:meg szokták nézni a bíró multját ,jellemét,pályafutását meccs előtt.Ez a bíró híresen bünteti a szinészkedést,tudni róla.Gerának tessék szépen gólt rúgni próbálni,nem a bíró torkán a békát át.)
Híresen bocsánatkérő nemzet a skót.Különösen ez a Stuart Dougal nevű!
Híresen önámító a magyar.
Nem képzeled,hogy egy skót bíró telefonál magyar barátjának ...megnyilatkozik ebben az ügyben. Ugyanis utánakeresek ennek a bocsánatkérésnek,hát a B rádió adásában egy betelefonáló hallgató a forrás... Lehet,hogy eljut Dougalig is.
A "videobíró" kapcsán hallottam egy érdekes paradoxont tegnap du. az egyik rádióban:
Ma már, amikor egy komoly labdarugó mérkőzés esetében akár több millióan is vannak, akik a vitás helyzeteket előlről hátulról, több tucat kameraállásból, lassítva stb. megnézhetnek és értékelhetnek, akkor éppen annak az egyetlen embernek a kezébe adják a döntés jogát, aki mindezeket nem látja, nem veheti figyelembe!
Pontosan ez van. A bírónak joga van tévedni, ezért a pályán hozott döntése ellen nem lehet jogorvoslatot keresni. (Más lehet a helyzet, ha egyértelműen bunda, és szándékosan fúj félre a bíró. Na de ezt bebizonyítani...) Sajnos a videóbírót nem akarják bevezetni, pedig épp az ilyen helyzetekre csak az adhatna megoldást, ha a bírók beismernék, hogy ők sem istenek, ők is tévedhetnek. Én leginkább arra leszek kiváncsi, hogy Gerának az egyértelműen tévesen "kiutalt" piros lapra milyen büntetést találnak ki az okosok, mert az már abszurdum lenne, ha nem elég, hogy ő kapott lapot a kapus helyett, még a bíró helyett is őt tiltanák el.
Várhidi azt nyilatkozta, hogy a bíró dönti el az ilyen helyzeteket. Ezek ellen óvási lehetőség nincs. Erre állítólag a Skót tegnap elnézést kért a Magyaroktól. Ilyenkor mi van?
Aha. Akkor "szegény" Ron Dennis nem ilyen. Pedig ott is sok a pénz. Őket most a "nagyszerű" Alonso közreműködésének köszönhetően 100 millió Dollárra büntették, és elvették a csapatpontjaikat. Na akkor hol a hatalmas pénz? :o))))
A fociban annyi pénz van ,hogy külön törvényekkel rendelkezik.Nincs benne jog igazság ez a foci.A törököknek van FIFA tagjuk nekünk nincs.A törökök két évre voltak eltiltva és most tértek vissza.A skótot majd csendben elfelejtik
Mégis foci. Tegnap is a jobb győzött,ez nem kétséges. Mégis,a fociban vannak csodák,egy kicsi pedig készülőben volt ebből a csodából, amit vágyunk. Tévedett-e a bíró? A bírók egy része nem szereti eldönteni a meccset,azt szeretik,ha a csatár lő egy nagy gólt és cumi...nem kell magyarázni,lehet vinni a labdát középre. Gera nem ezt az utat választotta.Gera fejében volt egy tizenegyes ,csakhogy a bíró lehet látta az előző meccsek eredményeit...ő is ember...Gera nem óriási gólokat lőtt,hanem tizenegyeseket. A magyar csapat a második félidőben már kimerült volt,fejben fáradt. A 100% tizenegyesben a bíró azt az egy százalékot látta meg,ami Gera fejében villant. A bíró döntötte el a meccset.Már korábban persze,mert a kapus Fülöp fejberugását azonnal kiállítással kellett volna jutalmaznia.
Na msot ilyet?! Én írom, hogy nem foci. Aztán meg beírja ide magát egy bíró. Én meg vagyok lepve, hogy a 60 valahanyadik percben nem 11-est, hanem hidegzuhanyt kaptunk. Ilyen van? (Én nem értek a focihoz. Nem kellene itt óvni?) Nálunk a kajak-kenuban szoktak óvni, és sokszor eredménnyel is.
Szerencsére vannak olyan esetek a sportban,amikor a jobb győz.Ma ez történt. Szávay néhányszor éretlen megoldást próbált egy érett teniszező ellen.Vesztett.Nekem fáj.Gondolom neki is. Meg fogja tanulni!
Igen, ott tegnap továbbjutottak. :o) Ma persze valójában nem sok esélye volt, Kuznyecova irgalmatlanul erős, de az szerintem már most látszik, hogy két-három év múlva Szávay ellen senki nem mehet biztosra. Nagyon kemény a csaj, és lelkileg is komoly dolgokra képes, az látszott.
És ha valaki nem tudja tévén nézni: http://www.usopen.org/en_US/scores/index.html Minden folyamatban lévő meccs adatai. Game-ek set-ek állása, legutóbbi szervák sebessége... Jelzi, ha valaki ászt szervál. Nem mondom, hogy olyan élvezetes, mint a játék, de még meccs közben is érdekes lehet nézni, hiszen itt más pályákról is tudósítanak.