Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Abban a szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy bedöglött a 9 éves Samsung plazmám. Most kutakodok, hogy mit vegyek helyette, de a plazma gyártásával már leálltak, és még a legújabb ultra hd led tv sem ad olyan képet, mint a régi plazma. (Családban van ilyen is, olyan is.) Egy helyen találtam még Samsung plazmát, de azt mondják, megbízhatatlan a forrás. Lehet, hogy marad a Sony ultra hd, csak még tartok az eMag-rendeléstől... Abban visznt igazad van, hogy sokat fogyaszt(ott): 380 Wattot.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindkét típussal rendelkezem, ezért válaszom semmilyen elfogultsággal nem bír sem az LCD, sem A Plazma irányában.
Mindennapos órákon át tartó tévézéshez, sorozatokhoz, politikai műsorokhoz mindenképpen jobb vétel az LCD, VAGY LED TV, ugyanis ezek valóban kevesebbet fogyasztanak, persze nem annyival, amit itt sokan terjesztenek, de ha egész nap megy mindkét televízió akkor az LCD-vel kevesebb számla fog jönni, annyi bizonyos, amely akár több ezer Ft is lehet. Az LCD TV nappal is igen fényes, és színeire sem lehet panaszkodni, a legújabb LED tévék tűélesek, és tiszták.
A Plazma TV-t azoknak ajánlanám, akik igazi filmrajongók, szeretik a sport, és a természetfilmeket. A Plazma TV technológiáját követően selymesebb, de életszerűbb képet ad az LCD-nél. Míg az LCD, vagy LED tévék háttér megvilágításuknak köszönhetően sokkal fényesebbek a Plazmánál, az igazi képkontrasztokat kicsit kevésbé képesek megjeleníteni. Ezért nálunk úgy alakult, hogy a Plazma TV-t kizárólag filmnézésre, és sportra használunk, hétköznap mindig az LCD üzemel. Mindenz összefoglalva az LCD praktikusabb fényesebb, a Plazmának meg szerintem élethűbb, és szebb a képe
Van-e olyan sorstárs akinek új LG tv-je van, amiben ott a médiacard hely, de a szolgáltató nem ad hozzá kártyát, mert nem támogatja a cég az én típusomat( LG 28 LF 450 B tip.)
Ebben az árkategóriában képminőséget nem tudsz választani, ezért inkább az olyan dolgokra figyelj, hogy olyan funkciók legyenek benne amit valóban tudsz használni. Pl elegendő csatlakozó, smart, wifi, fejhallgató kimenet, rendezett távírányító és átlátható menürendszer.
Egy kis segítséget szeretnék Tőletek kérni! TV vásárlás előtt állok, és nem igazán vagyok képben a piacon található készülékek előnyeivel és hátrányaival. Amit tudni kell, a TV-t csak játékra (Playstation 4) és sport/filmnézésre használnám, ami vagy laptopról vagy a tv böngészőjéből menne...(külföldön élek, és nem látom értelmét előfizetnem olyan TV adásra, amelyből semmit nem értek)
Méret szempontjából valahol a 42 és a 48 col között lenne a megfelelő. Fontos még, hogy közép-talpas legyen, mert máshogy nem fér el sajnos!
Amiket eddig számba vettem nagyjából 150.000 HUF értékig:
Jó nagyot tévedtem. Hiába van Androidra Hbo Go app, a TV-vel nem kompatibilis, így nem tölthető le. Sőt tulajdonképpen alig van olyan app, ami kompatibilis lenne.
Ez az egész Android TV is csak egy parasztvakítás. Amúgy sem vagyok elégedett ezzel a TV-vel a régebbi minden paraméterében gyengébb, mégis jobban tetszik.
A régi készülékén? Egyébként az st60ban hiába van yt kliens, a Chromecast sokkal gyorsabb, így azt használom. Hbo meg Panasonicon nincs. Az Android tv ken vajon igen?
Egy bajom van, hogy nagy:) A plazmámnál jóval nagyobb és nem dúskálok a hellyel. Viszont szimpi a 4 HDMI kimenet.
Android tv: haver vett lg-t, ő dicsérte a "netes" részét a tv-nek, bár kétségtelen sokan leszólják. Olyan szempontból jó lenne, ha NFL-t akarok nézni, nem kéne dugdosnom a laptopot, hanem simán a tv-n tudnám nézni.
Nekem az egy évvel korábbi van, a B-s végű és rendkívül elégedett vagyok vele. A feketéje összemérhető a G30 Pana plazmáéval. Ezt azért merem kijelenteni, mert otthon össze tudtam hasonlítani.
Sonynál figyelni kell, mert össze-vissza raknak IPS panelt a TV-ikbe, de ha jól látom ebbe nem az van. Szintén előny, hogy edge LED-es. Van egy másik jóval komolyabb Sony TV-m is és vissza fogom cseréltetni, mert a direkt LED-es háttérvilágítás miatt számomra elviselhetetlenül "banding"-ol. Ugyanazt a jelenséget a kisebb direkt LED-es TV-iken is látom.
Az Androidos kezelő felület sokkal átláthatóbb, mint a korábbi felület, de ez is csak parasztvakítás, amíg a KODI nem tud rajta hibátlanul futni.
Tudom, olvastam, de az nem ad magyarázatot arra, hogy miért volt feltéve egy másik hirdetési felületen jóval drágábban, és miért nem válaszolt a hirdetés megjelenése után azonnal (!) az érdeklődőknek, holott fent volt az oldalon. :)