A "migránspolitikánk" vagy micsodánk barbár és embertelen, a háborús politikánk vagy micsodánk demagóg és gyűlölködő, szóval impozáns dolog ezt szeretni, igazán büszkén nézhetsz végig magadon tisztesség és erkölcs perspektívában.
Khmmm... látom, elakadtál ott, hogy Brüsszelben levágják a kisfiúk kukiját és helyette puncit fúrnak nekik...
Khmmm... lentebb már egyszer írtam, hogy hazánk európai presztízse kb. azon a szinten van, mint a rendszerváltás körüli időszakban (bolti lopások Burgenlandban) Labancföld keleti felén...
Khmmm... erről sajnos nem a mainstream média, a csecsemőbaszó brüsszeliek és nem is a pelenkás ámerikai vén magyarzsidó tehetnek, hanem a kormányunk, amit én például rettentően szégyellnék, ha lenne hajlamom ilyen baromságra, hogy szégyelljem magam mások helyett...
Khmmm... akik viszont ezt a potrohos, jellemtelen, korrupt, álkeresztény, harácsoló, moszkovita gazembert ismételten megválasztják, azoknak lenne okuk a szégyenkezésre, hasonlóan a méltán rossz emlékű Gyurcsótány Ferenc egykori híveihez...
A main stream media (tulajdonosai) "rühellik országunkat" a migránspolitika ,és a háborus politika miatt (meg azok akiket félre tudnak vezetni) De ha segitessz talán felgyujthatják a te autódat is és b. vá tehetik a gyereked.......
Törölték, de addigra már elindult így a nemzetközi útjára. Valahol itt van az egyébként, amiről Hepci írt, hogy a szutyok magyar kormánypolitika kikerülhetetlen, mert ez a sértődöttség és dacos odavágás a torna hivatalos kommunikációjában is pont ebből fakad. Nem csoda, hogy rengetegen rühellik az országunkat, nagyon sokat tesz érte a hivatalos állami képviseletünk, és az ilyen eseménykommünikék is.
Valamiről lemaradtál, a torna hivatalos FB oldala is kommentelt a meccs kapcsán még aznap, aminek az utolsó mondata valami olyasmi volt, hogy a "the Chinese are manipulating the world", ami a magyar szöveg tükörfordítása és arra a videóra vonatkozott, ami a legtöbbet cirkuláltatott Twitteres kivonat volt.
Aztán ezt a mondatot törölték a kommünikéből, mivel ez tényleg nagyon általánosító és rasszista volt...
Fanninak ez így nem túl jó, ha esetleg nyer is fáradtan állhat ki elődöntőzni. a játékrend kialakítója szinte minden nap hibát követett el, hét elején nem fértek be a sportt-s közvetítésbe a magyarok, köztük Miri történelmi meccse:). tegnap meg ha tudták várható vihar akkor Fannit kellett volna berakni harmadiknak.
Jobb későn, mint soha. Szerintem ez így rendben lehet, nem hiszem, hogy már akár egy hónap múlva is nagyon emlékezne az esetre a teniszközeg. Miután egyelőre teljesen más tornákon játszik a két lány, a személyes átbeszélésre nem nagyon nyílik alkalom valószínűleg. Csang twitterére, akármilyére elküldi még, aztán valahogy békébe fordul majd a dolog. Kettőnk közös kedvence, Serena pl. a mai napig nem ismerte el a US Open döntőbeli alakítását hisztirohamnak. Amarissa már ezzel a pár mondattal elé került erkölcsileg.
Kösz a dicsérő minősítést, és bátorítalak, csatlakozz te is a magamfajta értelmezni nem tudó gyökerekhez, miután a 18831-et tán még szótagolva sem értetted meg. Puszipá!
"Nem gondoltam volna, hogy pályafutásom első WTA-főtáblás sikere ekkora vihart fog generálni. Mérhetetlenül sajnálom a történteket, Csang Suajt úgy játékosként, mint emberként tisztelem. Sohasem volt az a célom, hogy bárkit megbántsak vagy hogy tiszteletlenül viselkedjek bárkivel, főleg Csanggal. Belátom, hogy nem kellett volna úgy ünnepeljek a meccs végén, ahogyan azt tettem, és ezért elnézést kérek. A mérkőzés hevében cselekedtem, s elragadtak az érzelmeim. A teniszre fókuszáltam, de nem így akartam nyerni. Remélem, hogy a jövőben lesz lehetőségem leülni Csang Suajjal átbeszélni a történteket, mert el akarom mondani neki, mennyire sajnálom, hogy a mérkőzésünk ilyen körülmények között ért véget” – mondta Tóth Amarissa.
Végignéztem a (vágatlan) videót... a közönség nem tett semmi kirívót... a kínai lány irtózatosan hosszú és teljesen értelmetlen-szabálytalan cirkuszolása alatt összesen nem fütyültek annyit, mint egy bármilyen külföldi nagy versenyen, ha az egyik játékos 4-5 tőmondatban reklamál valamit a székbírónál. Talán inkább a rendezők egyik angol hozzászólását kifogásolták a saját honlapjukon, amiben manipulációval vádolták a "kínaiakat".
Az egyébként nem lenne baj, ha a verseny honlapján megnyilatkozó valaki a kisiskolás szintnél jobban bírná az angol nyelvet, mert pl. egy másik szövegben T. Amarissa mai, ukrán ellenfelét 'enemy'-nek nevezte...
Itt szerintem nem a rasszizmus jött ki, hanem a falkaszellem meg a hév (fütyülés stb, Mimi nyomeltörlésének megtapsolása volt a csúcspont), de ez történhetett volna bárhol, a fejlett nyugaton is. Amcsi filmekben az egyik legnagyobb toposz, hogy akinek problémái vannak, azt kirekesztik, időnként meg is alázzák, ne gondoljuk, hogy ott olyan nagyon empatikusak az emberek.
Federer ütőt csapkodott fiatalon. Mind jobban jártunk volna, ha TA inkább minden meccsen összetörne 3 ütőt mint Szafin.
Most olvasom, hogy 48 óra gyalázás és "magának kereste a bajt" után végre valaki szólt neki és megírta a bocsánat kérő üzenetet, illetve hogy majd személyesen is beszélni Zhang-el. Nagyszerű, ha komolyan gondolja, akkor innentől kezdve nem látom értelmét tovább szidni.
Csak nem értem miért kellett kivárni előbb, hogy a teljes WTA beletaposson és a kommentelők meg a teljes országot a viselkedésével azonosítsák?
Azt olvasom, hogy a WTA vizsgálatot kezd, na nem a bíró és T.A. ügyében, neeem, dehogy, hanem a "magyarok rasszizmusa" miatt. Mert nyilván a fütyülni az ázsiait aki a fél-ázsiai ellen játszik, az rasszizmus.
Már a t.öm tele van hogy ebben a sportban is már mindenre a polarizált politikai oldalak hisztijében merül ki. Nyugati woke rasszok és nemek iránti megszállott fanatizmusban, amire persze a magyar kommentelő, a "bántsák szittya népünk" és "ki a b.zi" stílusban reagál. A közös valóság megszűnt.
Többek között ezért hagytam abba az aktív tenisz nézést Federer visszavonulása után. Régen ez a sport a sportolókról szólt és nem a politikáról. Régen a nemzetiség és a rassz vagy a leszbikusság szóba sem jött volna, sem pozitív, sem negatív vonatkozásban