Keresés

Részletes keresés

LeP Creative Commons License 2008.06.02 0 0 632
sziasztok,

szeretném megkérdezni az első ütemeseket, hogy az előszerződésben ti mit javíttattatok.
- Ilyenekt ugye nem engedtetek benne hagyni, hogy a kivitelezőt terheli csak a felelősség, ha valami elsz**ródik a lakásban (pl. falat nem a helyére teszik)?

- továbbá: az ügyvédet mindenképp csak ők adhatják? nem túl korrekt, a törvény kimondja a szabad jogi képviselet választás jogát... így semmi védelemed nincs...

- közös helyrajzi szám volt mindenkinél?

köszi előre is!
Gyugyo302 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 630

Sziasztok!

Az átadással kapcsolatosan:

A műszaki átadásnál egyenként minden közüzemet meg kell nézni , hogy működik e.

víz: le lehet próbálni  a fogyasztó helyeken.

csatorna: a Wc illetve kád ellenőrzése(lefolyik e?):))

fűtés : ez már nehezebb kérdés , de erről jegyzőkönyvet kell kérni, hogy megfelelt e a próbanyomás az elvártaknak és ezt független szakértő is alátámasztotta illetve ellenjegyezte.

Elektromos erős áram: próbalámpa használata.

Gyenge áram (riasztó): Egyszerűen lelehet próbálni, egy riasztás könnyű produkálni.:)

Klíma :Akinek a klímát is beszerelték annak javaslom, hogy a beltéri egységbe kétliter vizet öntsön bele, hogy elfolyik e a  cseppvíz és ameddig az átadás megy addig a legalacsonyabb fokon járassák a klímát(sok minden kiderűlhet.)

ja és még egy nem ventilátor üzemben kell menni a klímának.:)

A kábel televíziórol én is szivesen vennék némi infót, mert elég gyenge a felhozatal.

T-kábel: csak tv internet nélkül horror áron

UPC: tányéros elfogadható áron

Hello HD : tányéros nagyon jó minőség , de nagyon drága!

Ennyi az infóm

Sziasztok.

T98 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 629

Igen, számomra is ez a nagy kérdés. Személy szerint nem tartom kivitelezhetőnek a műszaki átadást anélkül, hogy ki ne próbálnám, hogy minden működik-e.

Előzmény: eleri (623)
bernadett3 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 628
Rendben, felírtam:)))
Előzmény: eleri (627)
eleri Creative Commons License 2008.06.02 0 0 627
Fürdőruhát... mert ha tényleg jól működik, akkor bizony jó melegnek kellene lennie a lakásban így nyár közepén :-))
Előzmény: bernadett3 (626)
bernadett3 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 626
Értettem. Hátizsákkal megyek, viszem a papírjaimat, a vízszintmérőt, rongyot, ablaktisztítót, próbalámpát,fázisceruzát.
A fűtéshez mit vigyek? :)))))))))
Előzmény: eleri (625)
eleri Creative Commons License 2008.06.02 0 0 625
Próbalámpa és fázisceruza... ;-))
Előzmény: bernadett3 (624)
bernadett3 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 624
Téged mindig kihagynak a jóból:))) Biztos kapsz a héten levelet, vagy e-mailt

Nekem is van ilyen ötletem: hogy próbálod ki, hogy van-e áram a vezetékekben, ha nincs még csillárod? És a fűtés?
Amúgy a kérdés jó,nem tudom más új építésű lakásoknál hogyan működik.
Előzmény: eleri (623)
eleri Creative Commons License 2008.06.02 0 0 623

Jaaa.... majd ha netántán egyszer határidő után kapok levelet, hogy ha még nem tűnt volna fel kedves vevő akkor csúszunk! :-))

Lenne még egy kérdésem:

Szerintetek, ha nincs még kész a csatornázás, ami miatt nem lehet csinálni az utakat, akkor hogy tudod majd a műszaki átadáskor kipróbálni, hogy a víz lefolyik a lakásban? Hová van az bekötve a lefolyó, ha még nincs kész a közterületen a csatorna?

Előzmény: bernadett3 (622)
bernadett3 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 622
Sziasztok!

Eleri:Hivatalosan majd kapsz egy levelet:))))
hanakz: először is üdv köztünk.Én úgy tudom, hogy csak a Duna Zrt-nél lehet a hitelt felvenni. Eleve úgy értékesítik a lakásokat, hogy csak a Duna:(((
ET9: Nekünk is pénteken lesz átadás. Nektek hánykor? Mi 10-re megyünk, már alig várjuk. Férjem volt kinnt hétvégén és azt mondta, hogy a lakás teljesen kész van már, úgyhogy nem aggódok. A konyha csempéje is elkészült, úgy ahogy szerettük volna. Úgyhogy nem hiszem, hogy nem adják oda a kulcsot,mert most előre láthatólag nincs semmi tennivaló már, persze pénteken még találhatunk valamit.
A környékről pedig annyit, hogy állítólag a csatornásokra várnak, ha az meglesz, akkor szerintem is pikk-pakk elkészülnek a térkövek lerakásával. A 60 napban biztosan meglesz ez is.
Én nem aggódnék a helyetekben előre, majd ráérünk akkor mérgelődni. Én most teljesen pozitívan látom, pedig nálam is szombaton jönnek a konyhások.
Ha valakinek lesz tapasztalata műszaki átadás miatt, akkor írjon.
Előzmény: eleri (621)
eleri Creative Commons License 2008.06.01 0 0 621

Sica,

Te legalább kaptál értesítő levelet interneten, arról, hogy csúszás van. Mi még azt sem...

Habár a szerződésben a műszaki átadásra kikötött határidő tegnap letelt. Hivatalosan fogalmam sincs, hogy mi van...

Előzmény: Sica (620)
Sica Creative Commons License 2008.06.01 0 0 620

Sziasztok!

Mi is jól ráfázunk, mivel mióta épül ez az egész, azóta halljuk, hogy átadás május végén. Aztán, hogy június első hetében elkezdik átadni a lakásokat. Az interneten is az van, a honlapjukon, hogy I ütem, költözhető!!!: 2008 május. Akkor most mi is van??? Nekünk 9-én van az átadás. Persze mi is lebeszéltük, hogy hozzák a konyhát, szerelik a villanyt, ahol kell pl. csillárok, konyhai spot stb. redőny, riasztó... és mi úgy terveztük, hogy június 15-én át is költözünk. Erre jött a hidegzuhany, interneten kaptam meg a levelet, hogy birtokbaadással kapcsolatban élnek a 60 napos halasztási jogukkal. Csak épp akkor miért nem lehetett ezt kommunikálni? Én csak ezt nem értem. Most akkor mi lesz? Ráadásul egyik alkalommal, mikor egyeztettünk a burkolóval, épp jött a Lakatos és az építésvezető, és megkérdeztük, hogy ok, műszaki átadás meglesz, és akkor mennyivel utána költözhetünk? A válasz az volt, hogy felőlük akár másnap. Ehhez képest most akkor mi van? Nem értem... Én tényleg költözni szeretnék csak, ahogy még 3-4 hete is ígérgették és nem vitázni. Remélem csak mi értettünk félre valamit....

Előzmény: ET9 (618)
Diczi Creative Commons License 2008.06.01 0 0 619

Sziasztok!  ET9-cet szeretném megkérdezni,  hogy melyik kábel tv szolgáltatóval kötött szerződést, illetve honnan tudja hogy melyek azok a szolgáltatók akik ott lesznek? Gondolom mások is vannak akiket ez még érinteni fog.Előre is köszi a válszt.

ET9 Creative Commons License 2008.05.31 0 0 618

Üdv Mindenkinek! Régóta olvasói vagyunk a fórumnak (és remélhetőleg sokáig majd elégedett lakói leszünk a TZ lakóparknak)!

Az átadási mizériáról:

Mi először olyan hivatalos levelet kaptunk (május 20-i dátummal), amely szerint, ha a megfelelő feltételeket teljesítjük (kifizetések), a műszaki- és birtokbaadás is megtörténik. Csak jó egy hét múlva jött a másik levél (május 28-i datálással).

Mi - mivel sürget az idő sok itteni sorstársunkhoz hasonlóan - már az első levél alapján elindítottuk az átvételt követő napra azokat az általunk  még igényelt belső pluszmunkákat, amiket költözés előtt szeretnénk megcsináltatni. Természetesen külső vállalkozókkal csináltatjuk azokat. Már megrendeltük, előleget is fizettünk, ütemezések leegyeztetve a különböző vállalkozók között...

Intézkedtünk egyéb ügyekben is, pl. lakásbiztosítás, kábel TV bekötés, internet, távfelügyelet, stb... 

Igy amennyiben nem fogják átadni a lakást, kénytelenek leszünk jogi útra terelni a dolgot, mivel hivatalos levelünk van róla, hogy átadják a lakást 6-án. Amennyiben nem kerülünk birtokon belülre és kárunk származik abból, ha nem vehetjük át a lakást, akkor természetesen a felmerülő plusz költségeket behajtjuk a Terra Zebrán. Kár lenne, ha idáig fajulnának a dolgok, mert - legalábbis hozzánk - eddig nem így viszonyultak. Az utóbbi napokban azonban - feltehetően az átadás miatti stresszes állapot okán - valahogy mindenki idegesebb.

Amúgy a környezetet nagyon gyorsan rendbe fogják tenni, mivel már épül a 2. ütem és folyik az értékesítés is, ezért nem valószínű, hogy így szeretnék a potenciális vevőknek mutogatni.

Mindenesetre  a villalakásoknál (József utca fronton) már biztos nem kell helikopterrel megközelíteni a területet, mivel napokon belül kész lesz...

Laci63 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 617
Mi lenne, ha azt mondanánk, ilyen állapotban nem vesszük át a lakásokat?

Javítsatok ki ha tévedek, de én úgy értelmezem a levelet, meg az elmondottakat, hogy csak műszakilag adják most át, birtokbaadás majd később (akár a szerződés szerint megengedhető max 60 nap múlva is)
A félrevezetés ott van, hogy átadásról beszélnek, pedig szerencsésebb lett volna máshogy fogalmazni...mert ez így sokunkat megtévesztett....:-(
Amúgy a levél szerint, a távollétedben is "átadják" műszakilag a lakást...
Vagyis ez csak amolyan bejárás, hibafelmérés, hogy azt még az átadásra ki tudják javítani... csak jól félrevezettek a szóhasználattal... :-(

Előzmény: kis_mukk (616)
kis_mukk Creative Commons License 2008.05.30 0 0 616

Kedves Leendő Lakótársak!

Beléptünk a hajrába. Mi Lakók legalábbis. A Terra kevésbé. Ül a babérjain, és úgy csinál, mintha mi lennénk érte, s nem ő miértünk. Mintha nem  a mi pénzünkből gazdálkodna... Mintha nem mi lennénk a "kenyéradó" gazda... Mi lenne, ha azt mondanánk, ilyen állapotban nem vesszük át a lakásokat? Ha azt mondanánk, így nem, mert  nem lehet a lakásokat tisztességesen megközelíteni, mert pl. esős időben majd gumicsizmát kell hordanunk a kocsi csomagtartójában, hogy hazamehessünk. Mert a kocsit csak távolban tudjuk majd leállítani... De a pénzt már eltették... És ha nem fejezik be?? Belegondoltatok? Lakótársak.. Szerintetek jól csinálja a Terra? Gondol arra, hogy a vevők igényeit kielégítse? 

KM

bernadett3 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 614
Sziasztok!

Ezt a levelet tegnap én is megkaptam, de gondoltam mivel már van időpontom,ezért ez engem nem érint.Úgy látszik tévedtem.
Nekem 6-án lesz az átadás. A levélben az szerepel, hogy a műszaki átadást követően a birtokbaadásnak a következő feltételei vannak: 0. havi közös ktg befizetés,önerő kifizetése, alvállalkozók kifizetése. Ezek már most teljesítve vannak.
Nekem 7-én jön a konyhásom szerelni, ajánlom, hogy 6-án adjanak kulcsot.Saját felelősségre meg hülye leszek a lakásban hagyni a 400.000 Ft értékű konyhabútort.
Minek írnak egyáltalán a birtokbaadásról, ha nem is gondolják komolyan?
Így 1 héttel előtte sikerült ezeket is mástól megtudnom.
Előzmény: Laci63 (613)
Laci63 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 613
Sziasztok!

Nekem jövő héten lesz a műszaki átadás, és mivel rá két napra már jönnének szerelni, rákérdeztem, ma, hogy ugye be fognak/fogunk tudni jutni a lakásba, merthogy az Iglói utca illetve a ház előtti terület még sehogysem áll (pl. kapu sincs)
Azt a választ kaptam, hogy természetesen, ők is és én is...az építkezésen keresztül...előzetes egyeztetéssel ugye, mert az építkezésre "csak úgy" nem lehet bemenni. Az épület előtti rész várhatóan csak június végére fog elkészülni...
Hogy pl. a konyhabútor hogyan fog bejutni addig a lakásba, nem tudom... :-(
Gondolom mindenki megkapta a levelet (mailben ill. postán) a műszaki átadásokról...
Elsőre nem volt túl világos, hogy milyen 60 napos halasztástól is van szó, de azt hiszem már dereng valami... :-(
Abban a hitben éltem, hogy a műszaki átadás, és a birtokbaadás alapvetően egybe fog esni, de úgy látom ez tévedés volt... :-(
vizs Creative Commons License 2008.05.28 0 0 612

Nekünk előreláthatólag június 20-án lesz a műszaki átadás. (E/204.) Az időpont még kérdéses a szocpol miatt, mert a bank további adatokat kér. Kiderült, hogy értékbecslésre is szükség van, ami persze nem két fillér.

bernadett3 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 611
Nem derül ki semmi a levélből, hogy ki a közös képviselő, amiről szerintem írniuk kellett volna.És arról, hogy egyáltalán megalakult a társasház, arról is küldhettek volna egy példányt. Bezzeg az, hogy mennyi a 0. havi közös ktg, az már benne van. És fizesd be,mert különben nem kapsz kulcsot.Bár nem értem, hogy hogyan függ össze, hogy én fizetem-e a közös költséget vagy sem. Mondjuk én rendszeresen fizető vagyok, nem akarom ellógni a kötelezettségem, csak az összefüggést nem értem a 2 között.És az, hogy miből tevődik össze, az sem derült még ki.
Előzmény: eleri (609)
bernadett3 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 610
Szia!
Nekünk levélben jött, hogy mikorra adják át a lakást. 1,5 órád van rá, ami szerintem kevés mindenre. Mondjuk nekünk kicsi a lakás, azt nem tudom ,hogy egy sokkal nagyobb lakásra mennyi időt szánnak.Ha nem mész el, akkor is átadják műszakilag. Mi elég jól állunk lakás szintjén, de ha megnézem az utcát és a közös teret, akkor én is lehangolódok. Kénytelen vagy átvenni, legfeljebb jön a jegyzőkönyv írás. És akkor még nyernek egy kis időt a hiányosságokra.
Előzmény: szil. (608)
eleri Creative Commons License 2008.05.26 0 0 609

Sziasztok!

Hát mi legalább már azt tudjuk, hogy az első három hétben nem megyünk átadásra. Legalábbis a L.Gy. listája szerint. Bár nem tudom, hogy szeretnék-e egyelőre terep rally-zni naponta hazafelé... :-)) Ugyan a lakásunk nem áll semmivel sem rosszabbul, mint azoknak, akiknek már az első két hétben majd átadásra kerül.

Viszont gondolom a fellépő burkolása még mindig várat magára, mivel a Lilutól úgy értesültünk még a múlt héten, hogy a TZ nem adott száz százalékosan zöld utat / teljes instrukciót nekik erre vonatkozólag.... talán múlt hét végefelé volt valami megbeszélésük...

Jut eszembe azt tudja valaki, hogy ki veszi át a közös területeket?

Ha a válasz az, hogy a közös képviselő, akkor a következő kérdésem az az lenne, hogy és ő ki lesz? Van-e már valakinek erről infója... Nem kellene erről is tájékoztatást kapnunk majd?

Előzmény: szil. (608)
szil. Creative Commons License 2008.05.26 0 0 608

Szia bernadett3!

Nektek legalább már írtak valamit mert minket még arról sem értesítettek, hogy nem lesz átadás 31.-én! (Persze a tapaszatalt készenléti állapotok alapján ez nem is lenne lehetséges.) De szerintem ez lenne a minimum! Azt viszont nem tudom, hogy hogy akarják úgy átadni a lakásokat, hogy nem tudod megnézni, hogy pl: van víz, villany, fűtés, hűtés? Még a lakások nagy részében nincs kész a burkolás teljesen, nincsenek meg a szerelvényezési munkák sem. Nem működik a lift, nincs utca amin a bejátartot és a garázst elérhetnéd. Nem vagyok szakember de műszaki átadás elött nem kell például víznyomáspróbát, fűtésrendszer próbát csinálni? Műszakilag még nincs kész a ház de már átadják?

Ki fogja így átvenni a lakását?

Előzmény: bernadett3 (607)
bernadett3 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 607
Sziasztok!

Azt nem tudom, hogy mikor kezdik az átadást, de nekünk júni 6-án adják át 10:00-kor. Addig be kell fizetni a 0. havi közösköltséget is. Levélben jön, úgyhogy a napokba szerintem meg kell, hogy kapjátok az értesítést. Bár nem tudom, hogy hogyan fogják addig megcsinálni a felszíni beállónkat, mert az még sehol sincs. A burkoló meg tojik ránk, neki van még nálunk tennivalója.
Van még valakinek konkrét időpontja?
Előzmény: Gyugyo302 (606)
Gyugyo302 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 606

Sziasztok!

A TZ. szerint az átadás ütem terve már megvn a következő három hétre és csakugyan a villalakásokkal kezdik.

Az E épület szigetelését csinálták hétvégén és a héten csinálják a szinezést.

Van még munkájuk!:)

csao

kis_mukk Creative Commons License 2008.05.23 0 0 605

sziasztok..

Hallottátok, hogy június elején már kezdik a lakásokat átadni...???

a vilallakásokkal kezdik... de csak a helikopterrel rendelkezőknek. Mert a garázsbejáró még nincs kész, még az utcai csatornán dolgoznak... fel kell majd tölteni az utcát, nem kis mértékben, ha  a csatornaaknák fedlapjának szintjét nézzük...

Az utolsó fizetési részletet persze kérik, még mielőtt a "portékát" átadnák:)

A kertek már jól néznek ki, de a takarítás még sehol sem tart, szerelvényezés, parkettázás is elmaradva... kerítés kapu sincs... Hajrá, lehet költözni... gondolják, majd ott-lakás közben befejezik...

ennyi, jó beköltözést...:)

KM

bernadett3 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 604
Sziasztok!

Kitartás, már csak 13 nap.
Amúgy ha már tuti,hogy június 2-tól adják át a lakásokat, akkor nem tudom mennyivel előtte fognak időpontot egyeztetni, de jó lenne, ha nem az előtte lévő napon,mert hát van akinek munkahelye van és időben szólni kell.
Előzmény: Gyugyo302 (603)
Gyugyo302 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 603

sziasztok,

Én is beszéltem Lakatos Úrral és a következőket mondta!

Junius 2.-án kezdik a lakások átadását.(villa lakásokkal kezdik)a földszintről haladva felfelé.

Kb. két hét  alatt jutnak a felső szintekre. Junius második fele, de függ a lakások készűltségi fokától.

Sica Creative Commons License 2008.05.16 0 0 602

Hát ha így van, akkor én ennek nagyon nem örülök. :-(

Bár ami érdekes, hogy mi is beszéltünk vele, és nekünk azt mondta, hogy nem épületenként haladnak, hanem az egyes lakások készültségi fokát veszik figyelembe.

egy E épületi leendő lakó

Előzmény: Diczi (601)
Diczi Creative Commons License 2008.05.16 0 0 601
Sziasztok! A férjem szerdán beszélt a Lakatos urral ás azt mondta, hogy június közepére be akarják fejezni a lakások átadását.Az E épület lesz a végén.Remélem így is lesz, már mint a hónap közepei átadás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!