Szegénykém, tényleg a kutyát nem érdekli ez a heraldikai meg hasonló előadás. MÉg az sem, hogy milyen színnel végződik a zászló: fehérrel-e vagy pirossal.
Ezt a zászlót a közelmultban alaposan beszennyezték és senkit nem érdekel az, hogy ott más színnel kezdődtek a csíkok. Tudod a zászló az egy olyan valami, ami messziről rikít feltűnik, és az ember nem számolgatja benne a pöttyöket, csíkokat, csillagokat. A csíkos zászlóról rossz érzések jutnak minden jobb érzésű tisztességes magyar ember eszébe!!!
Eddig még soha senki nem adott egyetlen normális választ ara, hogy most miért éppen az árpádházi csíkos zászló lett annyira felkapott? Miért nem mondjuk a Mátyás korabéli vagy bármelyik a tizenvalahány országzászló közül? És márc. 15-én mi a franc köze volt az árpádsávos zászlónak az "ünnephez"?
De csak zúgjanak azok a zászlók mennél nagyobb tömegben és csak látszódjanak minden felvételen!!! Én végülis a jó lóra tettem ezek szerint, nem a lúzer Orbén féle vonalra. Sokáig lesz ez a kormány... a ti jóvoltatokból. Hálás köszönet érte.
//"...Demszky abban tévedett, hogy sehonnai, bitang embernek nevezett benneteket. Csak a sehonnai és a bitang stimmel...."//
Vagy megint elhamarkodottan mondogatod a "liberális" frankót. Szóval, az esernyős előkészületről mi a véleményed? Csak nem saját embereitekről mondtál megint tévedésből ítéletet?
Tényleg! Miért csak éppen az esernyős Demszky kötelében tojtak a tyúkok? Sólyom László útjában miért nem?
Lengettek eleget a gyilkos vörösből és húztak a nagy elődők is lámpavasra elég magyart a dicsőséges időtökben. A munkatáborokról és a kommunista/liberális "Numerus Clausos"-ról már nem is beszélve.
Nem az vet véget a "fasizmus" gyakorlatának, aki másképpen folytatja, hanem az, aki az ÖSSZES változatát elveti.
Azért annyi sütnivalójuk még azoknak is van, hogy számítottak holmi dobálásra. Nem olyan frappáns új ötlet ez.
MOndjuk én inkább visszadobáltam volna tojásokat affelé, ahonnan érkeznek, és nemcsak esernyőket, hanem nagy kosár tojást, paradicsomot és effélét is hoztam volna magammal a bezsédre. Na az tényleg muris lett volna!
Senki sem gondolt ilyesmikre ! Állitólag éltél, de gondolom pelenkás lehettél még! Elegünk volt a véresszájú kommunistákból, a rettegésből az orosz csapatokból és a többi "jóból" amit a felszabaditók a nyakunkba vartak! Semmiféle ideológizálás, történelmi visszatekintgetés nem volt. legalábbis a tömegek szintjén! SEnki sem akarta a nyilasokat visszahozni, hiszen ott voltak a másik oldalon!
1848-ban és 1956-ban az volt a közös, hogy egyszerre volt polgári forradalom az arisztokrácia ('48-ban a felszentelt, illetve '56-ban a vörös "király" és lakájai) előjogainak a megsemmisítésére és szabadságharc az idegen megszállás ellen. A köztársasági eszmével pedig nem fért össze a rendi társadalom királyokra utaló szimbólumrendszere. Ők még ezt világosan értették.
Lám, most milyen részletekbe menően elemzel egy jelképet.
De tudod, a magyarság történelme nagy, és jelképeink különféle formában egymással és egymástól függetlenül is használt és mindmáig használható jelkép, csak önkényuralmi jelképekkel nem.
Nincs igazad, sőt gyalázatosan hazudtok, amikor az Árpád-sávos zászlót nácizzátok.
Hogy téged mire emlékeztet, az maradjon jó szabad demokrata szokás szerint a legbelsőbb magánügyed, vagy ha mindenképp gyalázkodni akarsz, vállald a következményét annak, mekkora társadalmi feszültéget generálsz magaddal szemben. A kordonok nem tartanak örökké, kezdj építeni nagy falat!:)))))
Jóember! létezett e '56-ban (tudom, mert megéltem) olyan mühely, ahol bármilyen zászlót előállitottak vagy vásárolni lehetett volna? Az újszülöttek megeszik az ilyen mesét, de engem kimélj meg tőle! Honnan a fészkes fenéből vettek volna elő árpádsávost? Hiszen akinek volt, még a háboru vége fele eldugta vagy megsemmisitette. nem azért mert a nyilasok kezében előfordult, hanem mert ismerték a kommunistákat, jóval kevesebb is elég volt az elhurcolásra, akár örökre!! Ha tényleg éltél volna akkor, nem állitanál eféle marhaságokat. Csak az utóbbi években kerültek elő, pont az ilyen lehetőségek megteremtődésével. van igény, van zászló!
A komoly érvekre mért nem reagátok sohase érdemben?
Tessék, harmadszor is... csak Neked!
Nem érdemel komoly választ, aki boldogan rettegve nyilas csürhézik, de ma jó napotok van!
Az Árpád-sávos zászló hétszer vágott, ami azt jelenti, hogy a zászló piros színnel kezdődik, és fehérrel (ezüsttel) vágződik, tehát mindkét színből négy-négy számolható. Szemben az un. nyilas zászlóval, amely pirossal kezdődik, és pirossal végződik, közte van négy fehét csík. De ha jobban megnézzük a nyilas zászlót, jól kivehető, hogy a piros alapra ráraktak négy fehér csíkot, és a közepébe behelyezték a nyilas keresztet. Tehát a nyilas zászló NEM keverhető össze a történelmi Árpád zászlóval. De ha azt nézzük, hogy ez is, és az is piros és fehér sávokból tevődik össze, akkor mi van az amerikai zászlóval? Talán az is csípi a szemüket? Az Árpád-sávos zászló 4 piros csik, a nyilas zászló öt. Az Árpád-sávos tiszta semmi nincs benne, a nyilas zászló bal térfelén egy akkora nyilas kereszt, amitől rögtön akkorát retteghetsz amekkorát nem szégyelsz. Hát mi a bánat kell még? Van benne piros meg fehér csik. Ennyi a hasonlság. Az Ami zászló egyébként jobban hasonlit a nyilaskeresztes zászlóra mert a bal felső sarkában annak is van valami. A Nyilaskeresztes zászlóban a teljes baloldalon ott égtelenkedik a nyilaskereszt, a csikok sem stimmelnek.
A nyilasok ugyanúgy használták nyilaskeresztel a nemzeti trikolórt is, mint a piros-fehér sávokat, ráadásul három sávból, piros fehér zöld színben és ebben a sorrendben. Tudod, csak ráraktak egy önkényuralmi jelképet, pont mint Rákosi.
Ugyanakkor a Nemzetünk történelmi zászlója, az Árpád-ház kihalása után is használták királyaink Rákóczi szintén. Rengeteg megyének a címerében is ott van, nem beszélve az állami címerről.
Gusztustalan, ahogyan nemzeti jelképeinket gyalázzák magyar nyelven beszélők. De a jelképek eredeti jelentését senki be nem mocskolhatja, tiszta és nemes szimbólumai a magyarságnak.
És most konkrétan a kérdésedre is válaszolok.
Nem gondolod, hogy Petőfi vagy Arany, talán Mátyás királyt mégse akasztotta volna föl?
Nem gondolod, hogy a kor elsősorban IDEGEN elnyomást jelentett, abszolutista és velejéiég rohadt rendszere mellett? A világszabadság forradalmi eszméje a nemzetek szabadságát jelentette akkoriban. A formát az határozta meg, hogy idegen uralkodók ültek más népek nyakán, a nemzeti érdekekkel nem törődve.
Szóval, nem a forma lényeg. Királypártiak ugyanúgy harcoltak, mint a respublikát szeretők.
Amit ünneplünk, az a Szabadságharc és a magyar szabadság forradalma!
Nemzeti jelképeink becsületének visszaállítása! Egy rabszolga néppé lett hősi nép ősi jelképével nem sajátságos, hanem illő ünnepelni, ha fényesebbnek találjuk a kardot a láncnál.
Ezért az Árpád-sávos zászló méltó 1848-hoz és minden tiszta magyar ünnephez!
De ha tudod, csűrd és csavard. Bámulatos a logikátok.
A köpködésedet leszámítva, mi az érdemi állításod? Természetesen 1848-ban még nem éltem, viszont 1956-ban már nagyon is, ráadásul itt Budapesten, a város közepén. A forradalom nem használta az árpádsávos zászlót. Sem hét, sem nyolc, sem pedig kilenc sávval. A felkelők - 11 évvel a háború után - még pontosan tudták, hogy milyen banda hurcolászta azt korábban. A Kossuth-címert viszont, amiben ott az Árpád-korra utaló négy vörös és négy ezüst sáv, viszont hiányzik róla Szent István koronája, mindkét forradalom a jelképéül választotta.
Roppant egyszerű és hazug agitprop jelszavakat ismételgetsz, de az igazi történelem egyszerű logikája MÁS!
Nyugodtan visszanyúlhatsz a Labancokig, nagy a TI történelemetek!
Mindig az elnyomó hatalom által kedvelt zászlót vittétek, és minden ordas eszmét kiszolgáltatok csontig, amég belé nem döftétek a késetek a másik szolgálatában.
Nosza! Bár nekem rémlik egy bizonyos videoklipp, azon Medgyessy volt, aláfestőzeneként meg sok öööö....ööööö...öööö (köztudomásulag nem a rétorok gyöngye volt szegény) - azon is milyen jót mulattatok, ment az adásvétel, a másolás, nekem is hogy lelkendezett a fideszes barátnőm, hogy hű milyen jópofa, meg szétröhögte az agyát... most mégsem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt ugye. Tudod a semlegeseknek nem jön be az efféle humor.
Jó van locsogj csak a rántottának valóban, de azt elárulhatnád, hogy mélyenszántó gondolatait rögtönözte e idolod vagy már otthon megirta (ő vagy más észkombájn)? S ha az utóbbi az igaz (mivel olvasta), akkor pont miért ezt irta?
Még, jó, hogy nem vagytok 150 évesek! De "Talpra magyart" se nagyon szavaltatok, ugyebár?
DE bizony elődeitek lengették a nyilaszászlót, majd a vörösre s végül a kádárista trikollorra cseréltétek! Ami összetart az biza össsze is nő! Ti sem tettetek mást és '94-ben össsze is fortatok. Remélhetőleg elmerülésetek is egyszerre történik, bár a szadeszről feltételezem, hogy az mszp fejére állva próbál felülmaradni és túlélni a vízbefulást! Az pedig amilyen lüke, hagyja is majd!
"Nem, nem, ez így volt jó. A fejét húzgáló Demszky, illetve az esernyővel hadonászó smasszerek hada adta az egésznek a pikantériáját. Ezzel alázták meg igazán Demszkyt és Gyurcsányt.
Megérdemelték."
Ha meg nem hadonásznak esernyővel, és Demszky feje tojáslében ázik, akkor meg az adta volna számodra az egésznek a pikantériáját és azzal alázták volna meg Demszkyt. A lényeg, hogy a magadfajta egyagysejtűnek tőmondatban megmondják, hogy ki a rossz fiú, és atavisztikusan túltengő ősmajomgénjeidnek betudhatóan máris aktivizálódik benned a gyümölcs- és tojásdobálási ösztön.
Demszky abban tévedett, hogy sehonnai, bitang embernek nevezett benneteket. Csak a sehonnai és a bitang stimmel.
Demszky egyébként most bebizonyította, hogy bátor ember: nem szart be a vonító, hajigáló Bender Logtól, hanem beolvasott neki. Ilyen volt annak idején egy igazi rendszerváltó.
Valóban. Mi nem lengettünk csíkos zászlót sem 1848-ban, sem 1944-ben, sem 1956-ban, de 1992 óta sem. A '48-as és az '56-os forradalom azt nem használta, a nyilasokkal pedig nem közösködünk.
Birom az elszólásaitokat, jellemez Titeket, akik csak kordonok mögül acsargókkal tudtok szimpatizálni. A kordonon kívüli acsargók sokkal szimpatikusabbak ennél!
Bohócruhás operettnácik, tudathasadásos, Ti általatok sanyararú körülmények között elkallódott tizenévesek látványától kaptok örömmel szívbajt!
Mihez is kezdenétek, ha nem volna kitől rettegni!
De valójában a néptől rettegtek, ezért mossátok össze szürrealista náci vízióitokat tiszta történelmi szimólumokkal, mutogatva száz kamerával övezett bohócruhás gyerekekre! Mossátok össze a társadalom jogos indulatait, pár tucat kuka gyújtogatóval, akiknek a tette a ti boldog rettegéseteket táplálja csak!
A tűzzel játszotok, mert megelégeli egyszer ezt az 15-én ünneplő sok-sok ezer ember, akik ugyanúgy örültek az Árpádsávos-lobogóknak, mint a trikolórnak, hiszen nem engedik bemocskolni Ti általatok!
Nem vagyok optimista.
Bűnösök vagytok, és az országot romlásba döntitek, TI magyarul beszélő, boldogan rettegők, a média, a tőke és minden Ordas eszmét paktum demokráciába csomagoló jólképzett designerei.
Akkor te biztosan nem keversz össze egy Árpád-sávos lobogót, valami amerikaival, vagy éppen nyilassal...
De el kell szomorítsalak, tényleg a Balliberális demokratúra ellenszegülésének jelképe lett ez a gyönyörű zászló. Az önálló nemzeti öntudat, önvédelmi zászlója lett, illetve maradt.
Megúnhatatlan, ez egyszer biztos :)) még sokszor fogom megnézni, olyan jó röhögni rajta. Csak azt nem értem, miért szorongatta ennyire ez a szerencsétlen a mikrofont, mintha élete függne rajta. Egyébként nem nyilas tojásokat és nyilas narancsokat, hanem nyilas petárdákat kellett volna dobálni, ha már ünnep, legyen igazi :)), meg azt biztosan nem tudta volna túlordítani a hülyevagytepedofil tojásdemsky