Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ígértem, hogy keresek képeket, de a többsége olyan, amihez nagyon hasonló már szerepelt itt. Így ezt választottam, kicsit múltidéző, habár ez az E95-ös sosem szolgált Börgöndön.
[Utóirat: nagyon szívesen elkészítem a képet az egykor börgöndi HB 53-25 főszereplésével, ha valaki segít elintézni, hogy a következő repülőnapra azzal jöjjön a zenekar... :) ]
Létezett olyan. Reggel bejött a busz fehérvárra, össze szedte a tiszteket-polgáriakat, és ment vissza Börgöndre. Iskolába a már említett 211-el jártunk (leszámítva kb 1-2-3 hónapot, felépítményes Gaz-66-ossal jártunk). Azt hiszem , hogy Mezőfalvára kerültek a buszok.
Olyanra emlékszel esetleg, hogy a '90-es években létezett Szfvár - Börgönd dolgozószállítás (olyan, mint amilyet ma is csinál a linkelt csuklós, csak helyben)? Rémlik, hogy viszonylag rendszeresen láttam a börgöndi úton buszokat, csak már olyan régen volt...
A laktanya bezárása után kerülhettek ezek az eszközök (a linkelt példány kivételével) Szentkirályszabadjára? Bár a '90-es évekre megmaradt 211-es sehonnan se rémlik, hacsak nem az is Szentkirályszabadjára került, és onnan Veszprémbe (ez egy piros/fehér példány).
Volt: Ikarus 211 , (abból amíg ott éltünk elfogyasztott a laktanya 3db-ot) kettő rendszámára emlékszem : HG 25-50, HG 25-83 Ikarus 256 ,ebből a típusból eleinte 3db volt, 2 teljesen piros, illetve az amit Te is láttál. Ikarus 280, '80-as években 2 db kék , harmónika ajtós , 90 környékén lecserélték őket fehér, bolygóajtósra. Amikor megszünt a helikopteres ezred, akkortól maradt 1db Ik-280,1db Ik-256, 1db Ik-211.
Gyakran olvaslak Titeket, mivel Börgöndtől alig pár kilométerre lakok, és gyermekkorom meghatározó élménye volt a laktanya közelsége, a bezárása után pedig maga a laktanya (még a napjainkban tartó őrző-védős huzavona előtt).
Szokott ide írni több gépkocsivezető, de sokaknak vannak sok és szép régi emlékei. Emlékeztek esetleg, hogy hány autóbusz szolgált Börgöndön a '80-as / '90-es évek fordulóján, és milyen típusúak? Rémlik nekem egy felül fehér, alul piros Ikarus 256-os, de kellett legyen más is (talán még csuklós is?). Bármilyen emléket nagy örömmel olvasnék.
Valszeg azért mert a "fegyveres" topik már felnőtt témának számít,pl.a vaterán is így működik ha hatástalanított/replika/fegyveralkatrészt/100 éves rozsdás vasakat akarsz látni ami valaha fegyver volt,vagy bármi köze van fegyveres szervezetekhez mint pl.kanálgép...:)
Árúlja már el valaki, ez az oldal mióta tartalmaz 18 éven felülieknek szánt tartalmat, mert az oldalra kattintva nekem mindig jeleznem kell hogy elmúltam már 18
Köszönöm a beszámolót, Krisztina, biztos nagy élmény volt. Jövőre nem hagyjuk ki! A bátyám volt Börgöndön katona 1988-89-ben,és sokat jártam ott én is,szép emlékeim vannak róla. :-)
Kedves Anita! Szerintem nagyon jó volt a repülőnap! Férjemmel kint voltunk, sok érdekességgel találkoztunk: egyenruhák, amiket nem mindennap lát az ember, járművek, mint pl. oldalkocsis motorok (A tizedes meg a többiek című film jutott róla eszembe, mintha visszatértünk volna abba a korszakba), gyönyörű modellek, és a két Gripen látogatása volt a hab a tortán.
Sziasztok! Mint Börgönd-leszármazott szeretnék csatlakozni hozzátok és egyben kérésem is lenne. Édesapám, Hegedűs József (leszerelt 1991 október 1-én, mint főhadnagy) szolgált az Asbóth Oszkár Futár Helikopter Ezredben, mint rádiós, magam sokat jártam kint a reptéren, az óvodában Paczur Kati néni (ma is sok szeretettel gondolok rá) és Margó néni voltak az óvónénijeim. Tegnap kint jártunk férjemmel a repülőnapon, megint összeszorult szívvel néztem körül, hisz egy gyönyörű kis hely volt ez anno,... Ha lenne képetek Édesapámról, szívesen fogadnám és előre is köszönöm, közelgő születésnapjára kedves meglepetés lenne :-) Szép napot kívánok Mindenkinek!
Szia! Igen, ő az!!!! Közben megtaláltam facebookon is,már ismerősök vagyunk. Köszi! Azért ha esetleg van a birtokodban olyan fénykép, amin ő is látható,kérlek rakd fel ide! Kösziiii!!!! :-)
Hello! Én '89 augusztusban vonultam be, és a Siklósi fhdgy. volt a gk. újoncszázad parancsnoka. Mormális emberként emlékszem rá, igaz, túl sok dolgom nem akadt vele.
Valami olyasmit "pletykáltak" róla, hogy akkoriban halt meg a felesége, és ő nevelte a gyereke(k)et..
Szia! Maradjunk a tegezésnél, oksa? Akit én keresek, őt Siklósi Józsefnek hívják és 1988-89-ben volt Börgöndön főhadnagyi, később századosi rangban. :-)