Keresés

Részletes keresés

paperfellow Creative Commons License 2007.02.03 0 0 115
Mi az a tollegér?
Előzmény: Dorinesz (111)
norio Creative Commons License 2007.02.03 0 0 114

Legjobb lenne, ha ötletek is elhangzanának, mitől lehetne jobb a kép. És ha benne vagytok, akkor ugyanezt megcsinálnánk a további beküldött képekkel is, ami mellé odaírnátok, h "Verseny" és akkor tudjuk, h ezt a képet most elemeznünk kell :)) Persze ha olyan jó képet küldtök, amiben nincs hiba, akkor nem kell benne hibákat keresni és akkor az alkotó lesz a nap nyertese egyértelműen :))

(Aki hétvégén küld képet, azét lehet, h nem fogom látni, de nyugodtan játszhatjátok a játékot addig nélkülem is :))

norio Creative Commons License 2007.02.03 0 0 113
Az utolsó képemen felfedeztem egy hibát: A keze túl kicsi a fejéhez képest. Aki lát még hibát, az szóljon (de ne úgy, h szar a keze, hanem, h mi a szar rajta). Aki a legtöbb hibát megtalálja, az nyer :) Akkor ez most egy verseny. Díjakat nem osztok ki, de talán ez egy jó játék, amivel tanulunk is :))
norio Creative Commons License 2007.02.03 0 0 112

Nekem néha bejön, h újraindítom a programot. Van, mikor ki volt húzva a digipad és én már elindítottam a photosh-ot és nem megy a tollegér, csak a másik. Ilyenkor hiába dugom vissza, újra kell indítani a programot és akkor megy. De lehet, h nálad más a baj. Próbáltad már, h az egész gépet újraindítod?

Fényképről azért jobb rajzolni, mert ott látod, h melyik vonal milyen szögben áll a papír szélének a vonalához képest és milyen messze van tőle. Így mindent könnyebb belőni. Amit a legjobbnak tartok a portréidban, h kitöltötted a teret. Nem hagytál hatalmas üres felületeket a lapon. Az nem is szokott jól mutatni :))

Soszta: Nem kaptam meg a képeket, ha elküldted egyáltalán :)

Hétvégéken nem nagyon tudok fenn lenni, mert barátomnak szokott kelleni a gép, de hétköznap kb. 11-től fél 5-ig gépközelben vagyok. Ebből nem tudom mennyit leszek a topikon, mert rengeteg emilt válaszolok meg minden nap :)) Persze ennek csak örülök.

Előzmény: Dorinesz (111)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.03 0 0 111

Az elsőt fejből rajzoltam, a második kettőt képről. Asszem meg is látszik.

Nem sikerül feltelepítenem azt a k*******va tollegeret!!! Már rá van telepítve a szgépre, meg mindent megcsináltam, amit kér, látszik is a kis ikon a sarokban, és mégse működik. Kitartóan villog a zöld fény a F1-nél. Nem tom mi a franc van, aki ért hozzá segíccsen lécci!

Előzmény: norio (109)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 110
Ezt is grafitceruzával csináltam, úgyhogy rendesen befénylett, mikor lefényképeztem. Ráhúztam egy kis kontrasztot géppel.
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 109

Fejből rajzoltad, vagy képről? Tényleg a második kettő jobb lett. A legfelsőnek az orra és a szája közötti távolság elég nagynak tűnik és a homloka meg ehez képest túl kicsi. Mindenképp fényképről próbálj először arcot rajzolni. Modellről otthon elég nehéz, mert modellnek is születni kell, a töbi ember izeg-mozog és már ha pár mm-t elmozdul, máris elrontja az ember.

Egy tipp: Mindig az orrával kezdd, mert az megadja az arc középpontját, még akkor is, ha az arc nem pont szemből van. Ehez képest pontosan mérd le, h mekkorák a szemek és ha megdönti a fejét, akkor a szemek nem vízszintes vonalon helyezkednek el. A két szem közötti távolság majdnem mindig pont 1 szemnyi távolság. Ha egészalakosat csinálsz, akkor az arca nelegyen se kisebb, se nagyobb, mint a tenyere. Ha portrét csinálsz, akkor a fej sose legyen nagyobb az életnagyságnál. Ezt nagyon sokan elrontják. Még ma is el szoktam rontani. Szóval ha megvan az orr és a szem, akkor keresd meg, hogy hozzájuk képest hol fut az arcél. Ha ez megvan, akkor már könnyen megtalálod a fület, mert az alsó arcél a fülcimpába fut bele. Nekem mindig a fül helye és helyzete szokott lenni a legnehezebb. Először mindig vízszintesen tartott fejjel próbálkozz. Ha az jól megy, akkor jöhetnek a különféle nézetek: felülnézet, alulnézet, billentett fej stb.

Előzmény: Dorinesz (107)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 108
Na megyek DVD-t írni. 48 óra, Eddie Murphy, yessssss!!! ~:))))
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 107

Na itt vannak az arcok:

Ez a legjobban kidolgozott, de egyben a legbénább is.

Ez már egy kicsit jobb

Szerintem ez lett a legjobb

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 106
Azért ennyire mélyen nem érdekel. ~:)) Suliban rajzoltunk sok köcsögöt, egyebet. Nagyon utáltam. Olyan dolgokat rajzolok, ami érdekel. Egy köcsög nem tud lázba hozni. Viszont, amit én találok ki (pl az a vízesésre épült város), meg ami fantazi, és akárhogy kinézhet, az jöhet dögivel. Persze meg kéne tanulni olyan apróságokat is, hogy hogyan néz ki egy arc. Tényleg, vannak arc rajzaim is, azokat is mindjárt felteszem. Van amelyik tök béna lett, és van amelyik jó lett.
Előzmény: norio (104)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 105

Ezzel én is így vagyok. Különben nekem akkor szokott egy "mű" a legjobban sikerülni, ha rossz kedvem van. Valahogy több kedvem van olyankor valamivel bíbelődni és sokkal precízebben csinálok mindent. És a végén jó kedvet csinál, ha sikerül :)

Most mennem kell, mert párom hívott, h elmegyünk valahová, ahová nem kell sok lóvé :)) Annyira szeretem őt és a haverjainkat, akik ilyenkor mindig segítenek meg kölcsönadnak. Szóval megyek készülődni. Mindenkinek további szép napot!

Soszta, majd megnézem a képeket holnap :)

Előzmény: paperfellow (103)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 104
Sztem a kutyák, a lovak és az épületek mennek neked a legjobban. Próbálkoztál már virágokkal? Tájképpel? Sztem az a legkönnyebb, mert nem kell annyira hasonlítania arra, amit festesz és nem olyan gáz, ha nem tudod kikeverni pont azt a színt. Én ezért szeretm. Elereszthetem a fantáziámat. De közben néha visszatérek a nehezebb dolgokhoz, mint kocka, a hokedli a halálom :)) Ha már tudsz jó hokedlit rajzolni, akkor már majdnem mindent tudsz. De nem egy akármilyen hokedlit fejből, hanem magad elé teszd valamilyen pózban és megrajzolod, amit látsz. Megméregeted, h melyik oldala milyen szögben áll, stb. Precízen :) Ezután jöhetnek a korsók, aztán az üvegek, ahol az üvegek ellipsziseit nézed meg, h mekkora a rálátás, hogyan kell tónusozni, hogy látsszon az üveg anyaga stb. Szóval sztem ne az emberekkel kezdd, mert az a legnehezebb. A kutyát is sztem azért tudod ilyen jól, mert az a kedvenc állatod és jól megfigyelted már, h hogyan néz ki. A végén megtanulsz 2 dimenzióban valamit úgy ábrázolni, hogy 3 dimenziósnak néz ki. Az meg már tök jó dolog.
Előzmény: Dorinesz (101)
paperfellow Creative Commons License 2007.02.02 0 0 103
Elsosorban rajzolok es printelek. Nincs mas alapanyag hasznalva. Talan majd kesobb. De folyamatosan vannak otleteim, amit ido hianyaban sajnos csak reszben tudok megvalositani.
Előzmény: norio (77)
soszta Creative Commons License 2007.02.02 0 0 102
ok megy aG-re
Előzmény: norio (92)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 101

A harmadik csoport legyen az épületek, és a szines rajzok

Ezt szintén betehettem volna a fantazik közé, ez egy erőde épült város

Ez is egy város a vízesés felett. Ez is fantazi

Ez egy eszkimó

Ez meg csak egy kis poén, ilyen rajzfilmfigurákat találtam ki, amikor nagyon ráértem ~:))

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 100

Akkor a második csoport legyen az állatok:

Leginkább lovat és kutyát rajzoltam. De rajzoltam görényt is, ha érdekel valakit, feltehetem.

Szintén egy kutya, csak vázlat

Ez egy dínó

Ez egy sárkány, de ezt számítógéppel rajzoltam, még nagyon régen, és ilyen lett kinyomtatva

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 99

Hát naná hogy ide! Asszem már másnak a fantáziáját is felcsigáztam, és elvégre ez egy rajzolós topik. Remélem nem fogtok kinevetni. Egy kissé nehéz volt előkotorni a mappákat egy idétlen macskával, aki szintén ott kutakodott velem, és folyton útban volt. Tiszta édes ez a Berci. Megkapja az életmentő ruhát. ~:))

Na szóval, a képek. Nem baj ugye, ha több csoportban teszem fel őket. Van sok. Elárasztlak titeket! ~:)

Szóval legyen az első csoport a fantazi:

Ez nem tom mi, én álmodtam meg szó szerint, és utána lerajzoltam.

Ez egy tűzmágus akar lenni

Ez egy csajszi aki egy nemtommin lovagol

Ez egy repülő hiéna, aki megmentette a gyereket a vérszomjas fától

Ez Kova a sárkánydárda krónikákból, lerajzoltam a könyvből

Előzmény: norio (97)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 98

Az is egy jó tipp, h nézegetsz rengeteg fényképet tüzetesen, megfigyeled milyen szögben áll a lába, hogy tartja a tappancsát. Sokáig nézegeted, megpróbálod párszor lerajzolni képről is és fejből is. Aznap lehet, h nem fog sikerülni, de másnap már jobban fog menni. Ugyanis minden dolgot, amit látsz, hallasz, tanulsz, éjszaka alváskor ülepszik le az agyadban és akkor kerül a helyére.

A versekkel voltam így, mikor meg kellett tanulni. Aznap sose jutott eszembe, meg állandóan megakadtam valahol, másnap meg végigfuvoláztam az egészet gond nélkül.

norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 97
küldjed :) ide, vagy magánba?
Előzmény: Dorinesz (93)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 96

Hát igen, éppen ehez kell a türelem :)) De egy jó módszer, hogy támaszd ki a rajzot szemmagasságban vagy egy kicsit lejjebb és merőlegesen nézd a rajzlapot, mert akkor nem torzul a kép azzal, h kisebb szögben látod. A másik meg az, h néha állj fel, menj egy kört, egyél, stb és nézd meg 10 perc múlva messzebbről (messziről áll össze a kép a legjobban), sokkal jobban fogod látni, h mi a hiba, mint amikor még frissiben látod. Persze ez a 2 cm-es rajzokra nem érvényes :).

Ha itthon rajzolok, akkor úgy csinálom, h asztal mellé ülök ugyan, de egy rajztáblát támasztok az asztalnak úgy, h a tábla alja az ölemben van. Így nem mozog. Így lehet megúszni a 70000 Ft-os festőállványt. Persze ha természetben akarsz festeni, oda nem viheted el a konyhaasztalt :))) Ez a bajom ezzel. Így kénytelen vagyok mindig fényképről festeni itthon. Rajztábla helyett jó akármilyen deszkalap is, ami simára van gyalulva.

Előzmény: Dorinesz (94)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 95
Én a barátommal szoktam menni a Batyira a palacsintázóba. Árban ugyanannyi a hajón is? Vagy felszámolnak valami extrát azért, h az hajón van? Az is későig nyitva van? Gondolom tele van az is turistákkal, mi? :) A falon meg asszem csak magyar étlap lóg. Jó fejek. Az utóbbi időben nem voltunk, mert mindig mást adtak, mint amit rendeltünk és volt h kevesebb palacsintát adtak. Velünk igazán nem kellett volna már szórakozni, mivel törzsvendégek voltunk. Na mindegy. Volt egy idő, mikor majdnem minden nap ott ettünk.
Előzmény: soszta (89)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 94
Ebben van valami, csakhogy én is úgy vagyok, mint te. Látom, hogy nem jó, de nem látom, hogy mit kéne változtatni rajta. Így aztán javítgatom, javítgatom, egyre rondább lesz, és egyre idegesebb leszek, hogy még mindig nem jó, nem igaz, hogy nem tudok tappancsot rajzolni!!!! Szóval ezért inkább nem is rajzolok.
Előzmény: norio (91)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 93

Hát ja, ez a Berci kb öt perc volt. Vagy még annyi se. Milyen madarak? Zafír meg nagyon hevenyészet lett. Azt már kigondoltam, hogy lehetne egy kissé felturbózni. Majd megcsinálom azt is.

ÉS!!!!

Megtaláltam a rajzaimat, yupppppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! ~:-DD Minnyá csinálok egy-két gyors szkennelést (digitfotóval) és felteszek egy párat. Van köztük egész jó is. ~:)

Előzmény: norio (88)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 92
Az enyém publikus: norakatai@hotmail.com vagy norakatai@gmail.com.
Előzmény: soszta (90)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 91
Hát ez a gondolkodásmód mindig melep. "inkább nem rajzolod meg, mert inkább ne legyen, mint h ronda legyen" Ha rajzolsz valamilyen tappancsot, akkor van miből kiindulni és lehet javítgatni. Mindig beleváni a félelmetes, mert félünk az eredménytől, az esetleges csalódástól :) pedig fogadok, h elsőre jobb tappancsot rajzoltál volna neki nálam. Pedig ha belevágsz és csinálsz neki egy esetleg ronda tappancsot, van kedved folytatni, mert látod, h nem jó és akkor már csak makacsságból is ki akarod javítani és addig csinálod, amíg jó nem lesz :)) Legalábbis én így vagyok ezzel.
Előzmény: Dorinesz (84)
soszta Creative Commons License 2007.02.02 0 0 90
nekem publikus amélem, ha küldesz egyet, küldöm,
Előzmény: norio (88)
soszta Creative Commons License 2007.02.02 0 0 89
ja igen, ott, pont a Dunán lévő palacsintás hajóra mentünk, és véletlenül nálam volt a gép, van egy egész sorozatom ue. anyári vihar előtt-vihar utáni délutánról,
a szivárványról is több, ha akarod el küldöm mélbe:)
Előzmény: norio (87)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 88
Ez mindenkivel így van, mindneki jobban és gyorsabban rajzol képről, mint fejből. Az emberi agy egyszerűen ilyen már gyerekkorunktól fogva. Másolunk mindent: a beszédet, az betűket, a szokásokat, a dallamokat. Sokkal könnyebb egy kórusdalt elénekelni, mint megírni. Ez is ilyen dolog. De sztem te jól rajzolsz, mi bajod van magaddal? :)) Azok a madarak tök jók lettek és az a vázlatsárkány is tök jó lett, amit Zafírnak csináltál. Neked fogadok, h 5 percedbe került ez a vázlat. Nekem az enyémhez egy egész nap.
Előzmény: Dorinesz (82)
norio Creative Commons License 2007.02.02 0 0 87

Aztaaa, ezek baromi jó képek ám! Van szemed a dolgokhoz, h mi a szép :) Le is mentettem magamnak a nagy részét.

A szivárványosat a Dunánál csináltad? Mert akkor asszem én is láttam ugyanezt, mikor épp suliból jöttem haza. Rohantam haza a fényképezőgépért, de mire leértem vele, már eltűntek. 2 bazi nagy szivárvány volt az égen. A Budai oldalról jól lehetett látni.

Előzmény: soszta (79)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.02 0 0 86

Ha már egyszer rajzolni nem tudok... ~:))

Illetve rajzoltam én sokat egy időben, csak már nem tudom, hogy hol vannak a rajzaim. Majd megkeresem, és beteszem ide, hátha jót nevetünk rajta. ~:-DD Annyira azért nem lettek rosszak, csak kidolgozatlanok. Szóval nem pálcikarajzra kell gondolni, próbáltam részletesen, sok időt rászántam, csak valahogy nem lett az igazi, mert nem tanított erre soha senki. Van aki már egyből látja, hogy mit hogyan kell megrajzolni, és azonnal sikerül, van akinek meg sokat kell gyakorolnia. Én az utóbbihoz tartozom.

Előzmény: soszta (83)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!