Keresés

Részletes keresés

lajafix Creative Commons License 2006.08.29 0 0 175
:) lemaradt...

Tényleg komolyan cseszteted amerikai barátunkat?
Előzmény: lajafix (174)
lajafix Creative Commons License 2006.08.29 0 0 174
És akkor te mikor kezdesz el gondolkodni?
Előzmény: Beryll (173)
Beryll Creative Commons License 2006.08.29 0 0 173
lajafix, ülj te is mellé.
Előzmény: lajafix (172)
lajafix Creative Commons License 2006.08.29 0 0 172
Miért szerinted a nyugdíjrendszert István kapta a koronával? Vagy minden Ok vele?
Korán keltél vagy unatkozol?

Ostoba vagy vagy csak buta?

Vagy csak rosszul esik a valóság?
Előzmény: Beryll (171)
Beryll Creative Commons License 2006.08.29 0 0 171
USAbarát, azt szereném, ha beülnél egy ketrecbe, ahol se fütés, se villany, éljél ott kenyéren és vizen, ég gondolkodjál, hogy volt bőr a képeden ilyen topikot nyitni.
Előzmény: USAbarát (-)
lajafix Creative Commons License 2006.08.29 0 0 170
Ezek más országok. Ha neked ez kell, akkor költözz oda, ne itt várd ezeket.

Előzőleg nyomtam neked választ csak lemaradt hogy : ez még itt nem Amerika!
Előzmény: USAbarát (168)
lajafix Creative Commons License 2006.08.29 0 0 169
A számlát osztogatjuk itt kedves, nem az igazságot...

"agy aki egy életen át tanult, majd felelősségteljes pozicióban sokat tett az országért, többet is fizetett be, aki kohász volt, szövőnő az egészségét tette tönkre, és szintén levonták tőle a magas nyugdijjárulékot, tehát jogosan várja el, hogy a befizetett pénze arányában kapja a nyugdijat."
Nem jó gondolkodás. Rendszerünk sose tartotta nyilván, hogy ki mennyit rakott be a közösbe. Innentől kezdve a "jogosan várja el" szőösszetétel felesleges, mint az igazság emlegetése...

"Aki többet keresett , nyilván nagyobb lakást vett. Most mit csináljon vele ?"
El kell adni jó pénzért és elmenni lakni egy olcsó helyre, amíg lehet...

"Hát további jó marháskodást."
Na ez igaz, itt erről van szó!
Előzmény: Saranic (166)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.29 0 0 168

Akkor szerinted az ausztrálok, amerikaiak, britek,újzélandiak hülyék?

Merthogy ott is van zöldséges meg szövőnő is. Mégzem okoz gondot az egyennyugdíj. Nos????

Előzmény: Saranic (166)
Újlaki Creative Commons License 2006.08.29 0 0 167
Ajaj, jönnek megint a komenisták!
Előzmény: USAbarát (-)
Saranic Creative Commons License 2006.08.29 0 0 166
Azért mert a maszek zöldséges világéletében jól élet, jobban, mint egy katonatiszt, de nemigen fizetett be nyugdijjárulékot 4o-5o éven át. Hát ezért élt jól. Igazságosnak tartanád, hogy ugyanannyit kapjon, mint aki egy életen át fizetett rendelsen, éppen ezért nehezen élt, nem gazdagodott meg ? Vagy aki egy életen át tanult, majd felelősségteljes pozicióban sokat tett az országért, többet is fizetett be, aki kohász volt, szövőnő az egészségét tette tönkre, és szintén levonták tőle a magas nyugdijjárulékot, tehát jogosan várja el, hogy a befizetett pénze arányában kapja a nyugdijat. Aki többet keresett , nyilván nagyobb lakást vett. Most mit csináljon vele ? Kezdjük el megint a kitelepítéseket ? Vagy vonuljon szegényházba ? Kiszámoltad már, hogy egy normál lakást hogy lehet 5o.ooo,- Ft-ból fenntartani, amikor a gáz és villanycca. 2o.ooo,-Ft eleve, a gyógyszer, amit szintén a nyugdijasok vásárolnak leginkább a másik 1o. ooo, a viz a másik 7ooo,- marad táplálkozásra, szórakozásra, nőkre durván 1o.ooo,- Ft és akkor még nem számoltunk az eldugult WC-vel és mosogatóval, az elromlott TV-vel, stb. Nem is azért írtam, mert komolyan veszlek, csak volt egy kis időm. Hát további jó marháskodást.
Előzmény: USAbarát (159)
lajafix Creative Commons License 2006.08.29 0 0 165
"Az általam említett nyugati példák miért nem jók? Miért erkölcstelen az egyennyugdíj plusz magánpénztár?"
Jók csak tényleg arra ösztönöz mindenkit, hogy semmit se fizessen az államnak és az eddigi befizetéseket elfelejti a példád.

"Jó a kommunista örökségű nyugdíj? Igazságos, hogy az ügynök, rendőr katonatiszt 2x nagyobb nyugdíja legyen mint az elnyomottaknak????"

Ha ez itt kérdés lenne, akkor nem lennénk ekkora szarban...
Előzmény: USAbarát (159)
lajafix Creative Commons License 2006.08.29 0 0 164
Köszönöm a témában tanúsított észrevételed. Más nem jött össze?
Előzmény: Bekö Tóni (158)
lajafix Creative Commons License 2006.08.29 0 0 163
milliószor kitárgyaltuk, ez falra hányt borsó.

"Normális esetben a biztosítótársaság a befizetett biztosítási összegeket befektette, jól kamatoztatta (elegendő csak a háború előtti biztosítók elkobzott vagyonára gondolni) és ezzel teremtette meg a biztosítottak ellátásához szükséges anyagi fedezetet."

De itt felosztó-kirovóról beszélünk, nem befektetés alapúról...

"(elegendő csak a háború előtti biztosítók elkobzott vagyonára gondolni) "
Na ez az mindig volt egy vh, hogy ne kelljen utána nyugdíjat fizetnie a nyugdíjbiztosítóknak... Nem azért mert meghaltak a háborúban a jogosultak, hanem azért, mert nem maradt se vagyon, se rendszer, amivel szemben lehetett volna követelni...

"Ha a kommunista állam 45+(az első 4)+8 év alatt ezt nem tette meg és felélte a nyugdíjra befizetett összegeket, erről miért a nyugdíjasok tehetnek?"
Hát a gyár se a munkástól megy általában tönkre, mégis a munkás repül először...

"Az állam szerződést kötött a nyugdíjasokkal, tehát teljesíteni kell a kötelezettségét!"
1. Felosztó kirovó rendszer van, ami megadja a pénztömeget és a lehetőségeket. A hitel pedig + súly a süllyedő hajóban...
2. Ha nincs meg az állandó termelő létszám növekedés, akkor a felosztó-rovó életképtelen. Már pedig nincs meg.
3. Maga a nyugdíjas e rendszer összeomlásának okozója. Kevés az adózó dolgozó. Kevés gyereket gyártott, az is inkább adót csal, és a nyugdíasok egy része is inkább elment koloncnak a nyugrendszer nyakán.

Ennyi.

(Na a 3as pontért lehet ordítani, le kell vezetni mindenkinek a gőzt. Ez a gondolkodás alapja. )
Előzmény: nagyész (157)
lajafix Creative Commons License 2006.08.29 0 0 162
Ez csak 8 napi nyugdíj, vízen is ki lehet bírni... :)
Előzmény: Ki(vagyok)_én (152)
lajafix Creative Commons License 2006.08.29 0 0 161
Utópia. Nyomtasd ki és mutasd meg a péknek...
Előzmény: Törölt nick (151)
lajafix Creative Commons License 2006.08.29 0 0 160
"Rövid táblázatnézegetés után: mintegy 410 millárdot pumpál bele évente az állam a nyugdíjba.Ebből elméletileg a magánnyugdíjkiesés el fog tűnni. Marad kb. 210 milliárd." Nade mikor fog ez eltűnni ez a 200 milliárd a manyup miatt? Addig az milyen állami bevételből termelődik ki? És:
Hosszabb táblázatnézegetés után meg gondolj bele abba, hogy az állami alkalmazottak utáni járulékokból mennyi a hitel...

Vagy abba, hogy tegyük fel kirepítünk 200e közalkalmazottat az utcára... Akkor ugye utánuk nincs nyugdíjjárulék sem.
Láttam a 2005ös táblázatot csak nem találom, amiben külön volt választva a magángazdaság - és áll. alk befizetései. Nem volt lényegi különbség köztük... Tehát állami forrásból(hitel vagy áll alk.) jön a nyugdíj nagy része...

De számtanpélda is lehet. Ugye az indexen most jelent meg, hogy az áll alkalmazottak bérköltsége 2400 milliárd.(GDP 10%). Ebből nem nehéz kiszámolni mennyi a TB input, külön EÜ és nyugdíj.
Előzmény: Ki(vagyok)_én (150)
USAbarát Creative Commons License 2006.08.29 0 0 159

Itt szajkózzátok a dolgokat, de senki sem méltatta magát arra, nhogy válaszoljon:

Az általam említett nyugati példák miért nem jók?

A cikkben példaként említik őket pl az USA számára is.

Miért erkölcstelen az egyennyugdíj plusz magánpénztár?

Jó a kommunista örökségű nyugdíj? Igazságos, hogy az ügynök, rendőr katonatiszt 2x nagyobb nyugdíja legyen mint az elnyomottaknak????

Erre válaszoljatok!

Bekö Tóni Creative Commons License 2006.08.28 0 0 158

Na ezen lenne jó minél több embernek gondolkodni...

Ááá! Nektek nem érdemes ezen gondolkodni, annyira veritek a nyálatokat, hogy csoda lesz ha megéritek a nyugdijat.

Előzmény: lajafix (142)
nagyész Creative Commons License 2006.08.28 0 0 157

Ahogy olvasgatom a topikot, a libbolsi levelezőtársak már nem azt a marhaságot szajkózzák, hogy az ő pénzükön tartják el a nyugdíjasokat, hanem az állam pénzét féltik. Csak arról feledkeznek el, hogy a nyugdíjasok is fizették a biztosítást, méghozzá az állam kasszájába. Mindezért az akkori állam egyoldalú, felülről jött feltételekkel vállalta a nyugdíj biztosítását! Ez az összeg (kevés számú kivételezettet nem tekintve) bizony csak vegetálásra volt elegendő és általában most is csak arra jó!

Normális esetben a biztosítótársaság a befizetett biztosítási összegeket befektette, jól kamatoztatta (elegendő csak a háború előtti biztosítók elkobzott vagyonára gondolni) és ezzel teremtette meg a biztosítottak ellátásához szükséges anyagi fedezetet.

Ha a kommunista állam 45+(az első 4)+8 év alatt ezt nem tette meg és felélte a nyugdíjra befizetett összegeket, erről miért a nyugdíjasok tehetnek? Az állam szerződést kötött a nyugdíjasokkal, tehát teljesíteni kell a kötelezettségét! És ennek semmi köze sincs ahhoz, hogy fedezi-e vagy sem a mostani dolgozók által befizetett összeg a nyugdíjakat! Ha nem fedezi, pótolja máshonnan ezt az összeget, de ne a reformként beállított megszorításokról, hanem a saját pocsék tevékenységéről ugasson!

Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2006.08.28 0 0 156

OFF

Nekem hozza, mert termeli a gázolajat...))

ON

De ezt inkább a másik topikban..

Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 155
Na gyorsan bezárom mielőtt mindenki rámrohan, hogy ez teljességgel lehetetlen.
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2006.08.28 0 0 154

Ez így nagyon naív....

Abszolút becsületes ez az ország sosem lesz...(((

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 153
Azért azt be kell vallani, hogy egyből kisnyugdíjas lettem, mert a kocsi viszi a pénzt.
Előzmény: Ki(vagyok)_én (149)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2006.08.28 0 0 152
Bocs 40 milliárddal elnéztem.
Előzmény: Ki(vagyok)_én (150)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 151

Van egy olyan elgondolásom, ami mindenki problémáján segít, konkrétan

- azonnal emelkedik az évi áltagosan kimutatott reálbér,

- ezáltal gyorsabban és azonnal emelkednek a nyugdíjak, hiszen ez a jelen nyugdíjszámítás  alapja 50%-ban,

- fokozatosan megszűnik a nyugdíjkassza hiánya és távlatilag is pozitív lesz a szaldó,

- nem kell soron kívül emelni a nyugdíjkorhatárt,

- emelkednek a nyugdíjbamenők  kezdő nyugellátásai, stb...

az aktív dolgozók szíveskedjenek a további csalást, az állam meglopását abbhagyni és jelentkezzenek be a társadalombiztosításnál a valós jövedelmükkel. Fizessék meg az adót, amit törvény ír elő. Annak idején én is így csináltam....Ennyi!!

Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2006.08.28 0 0 150

Rövid táblázatnézegetés után: mintegy 410 millárdot pumpál bele évente az állam a nyugdíjba. Ebből elméletileg a magánnyugdíjkiesés el fog tűnni. Marad kb. 210 milliárd.

Na ezt kellene megoldani..

Azért én megnézném azt a 0-át 98-02-re, ha tudsz esetleg adatot.....

Már csak azért is furcsa a 0, hiszen a magánny. visszapótlását kellett csinálni már akkor is.

Előzmény: lajafix (147)
Ki(vagyok)_én Creative Commons License 2006.08.28 0 0 149
Én is. Ráadásul jan-tól én is ugyanaz, mint te.....
Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 148
Persze....
Előzmény: Ki(vagyok)_én (118)
lajafix Creative Commons License 2006.08.28 0 0 147
#138-ra válasz?
Előzmény: Ki(vagyok)_én (145)
lajafix Creative Commons License 2006.08.28 0 0 146

Mellébeszélsz!

Itt azt mondod doglozol, de nyugjárulékot nem fizetsz.

egy másik topikban ha jól emléxem pénzügyi befektetéseidre hivatkoztál.

Közben elvárnád mástól azt, amit te nem teszel meg.

Előzmény: tuutuu (143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!