Ha egyébként hatásos, akkor a meleg+napfény kombinációt ki lehet zárni. Akkor kell kijuttatni amikor ilyen nincs. A használati utasításban sem szerepel semminél, hogy csak virágzás előtt. Az érés előtti időszak a kritikus. Akkor kellene távol tartani a poloskákat. Előtte még más növényen vannak, Lisztharmattal őszin én még nem találkoztam és külön nem is permeteztem rá. (Score arra is hatásos)
Ez inkább tavasszal aktuális, de szabadföldön, ha még nem virágzik a növény, érdemes tenni egy próbát kén tartalmú készítménnyel, mert az is szépen gyéríti a kártevőt. A kén alapvetően lisztharmat ellen használt hatóanyag, de az USA-ban végzett néhány kísérlet kimutatta, hogy hatékony a büdösbogár ellen is. Azonban azelőtt kell a készítményt kijuttatni, mielőtt virágzik az növény, mert a kén a napfénnyel és meleggel kombinálva könnyen megperzseli a virágokat és a terméskezdeményeket
Szerintem vagy működik mindegyikkel, vagy egyikkel sem.
A próba majd megmutatja. A szerköltséget lehet elbukni egy relatíve olcsó szernél, de hamar kiderül az igazság. Már a korai gyümölcsöknél látszani fog, hogy működik vagy nem.
Meg még egy dolog amit kipróbálok, az a kén. Valahol azt írják riasztja a poloskákat. A perzselésre vigyázni kell, de nincs várakozási ideje és lemosható.
Az érés előtt állókat egyesével. Nincs sok fám az is sok fajta. Ha mindent nem is, de amit lehet meg kell próbálnom. Bosszantó mikor az utolsó héten teszik tönkre a gyümölcsöt.
Lemosónak valamilyen réz rügypattanásig. Virágzás után Cuproxat+Score. A jövőben virágzásban Chorus. mert azt gyanítom, hogy az egyik fajtám nagyon érzékeny a moníliára. Érés előtt KarateZeon Az előírtnál hosszabb ÉVI-vel. Itt lehet, hogy kipróbálom a hálózást helyette, mert a poloskák ellen minden hatástalan.
Nálam esetenként a levélfodrosodástól nem tudom megvédeni, De, ha túljut a betegségnek kedvező időjáráson eldobálja a beteg leveleket és újakat növesztve fejlődik tovább.
Esztergom környék. Champion, suncrest, cresthaven, redhaven. A neten annyi mindent lehet olvasni hogy az őszit minden támadja hogy esélytelen. Az áruházi meg ehetetlen. Ezt a 4 fát tavaly ültettem, szépek voltak, persze permetezve lettek a nagykönyv szerint