Vitaindítónak vázolom Pál apostol lényegesebb eltéréseit Jézus tanításaihoz viszonyítva.
1. Hit általi önigazulás az igazság megismerése helyett
2. Test és lélek ellenségeskedése a sötétség leleplezése helyett
3. Krisztus váltsághalála vagy Isten megbocsátása
4. A törvény betöltése vagy Jézus tanítása
5. Egyházi elöljárók vezetése vagy Isten Lelkének vezetése
6. Kárhozattól való félelem vagy az Isten szeretete
Részletesebb magyarázatot találtok az alábbi linken:
http://jezusvagypal.andreanum.hu/
azt kívánta, hogy derű uralkodjék az összes kolostorban. „Jobban félnék egy savanyú apácától, mint egy sereg gonosz lélektől!” A környezetében sem tűrt meg szomorú arcot: „Isten őrizzen a szomorú arcú szentektől!” Verte a tamburint, énekelt, verselt, és vidám kedélyével mindenkit felderített. Ha valaki emiatt szemrehányást tett neki, így válaszolt: „Erre mind szükség van, hogy elviselhessük az életet.”
Szent Teréz járj közbe érettünk hogy kapjunk segitséget a vidámsághoz életörömhöz ! Ámen !
Mivel Adam férfi és nő is volt, ezért csak az Ő saját hasonlatosságára tudott fiút vagy lányt nemzeni. Ha fiú lett, akkor csak hasonlatos, és ha leány lett, akkor is csak hasonlatos lett.
Ádám (ki is férfi és nő volt egyszerre), kivel nemzett fiút vagy lányt?
Évával (ki ugyancsak férfi és nő volt egyszerre)?
Netán saját magával, mint azok a fák, vagy bokrok, melyek önbeporzók?
A végső idők leírása 1 Abban az időben fölkel Mihály, a nagy fejedelem, néped fiainak oltalmazója; mert olyan szorongattatás ideje következik, amilyen még nem volt soha, amióta nemzetek vannak. Abban az időben megszabadul néped, mind, aki be van írva a könyvbe.
Gábriel kinyilatkoztatásának befejezése. 5 Ekkor én, Dániel, azt láttam, hogy két más valaki is áll ott: az egyik a folyó innenső partján, a másik pedig a folyó túlsó partján.9 Így válaszolt: „Eredj, Dániel, mert el vannak zárva, és le vannak pecsételve ezek a szavak a végső időkig.de az értő szívűek meg fogják érteni.(Ígen . J>> 11_11 érti ) Ámen.
11 Attól az időtől kezdve, amint megszűnik a mindennapi áldozat, és felállítják a vészt hozó undokságot, ezerkétszázkilencven nap lesz.12 Boldog, aki bízni tud, és megéri az ezerháromszázharmincötödik napot. (Köszönöm, én értem ! J>> 11_11. )
FÜGGELÉK13 Te meg menj és légy nyugodt! Amikor véget érnek a napok, te is fölkelsz a végső napon kijelölt sorsodra.”
Mivel Adam férfi és nő is volt, ezért csak az Ő saját hasonlatosságára tudott fiút vagy lányt nemzeni. Ha fiú lett, akkor csak hasonlatos, és ha leány lett, akkor is csak hasonlatos lett.