Az MTV (közszolgálati csatorna) a „Szólás szabadsága” című (Fridi plágium) műsorában, ma 2006. március 5-én, a következő aljas, jól előkészített csapdát alkalmazta a Fidesz szóvivőjével, az ellenzéki párttal szemben:
1. Manipulált "szakértői" anyaggal kényelmesen megágyazott a szoci szóvivőnek.
2. A szoci szóvivő a rendelkezésére álló időben zavartalanul, sőt a szocifan műsorvezető által rásegítve kifejthette álláspontját.
3. A Fidesz szóvivője mondandóját folyamatosan megszakította a műsorvezető ellenséges belekotyogása.
4. A Fidesz szóvivő rendelkezésére álló időtartamának fele idejét kitöltve, a műsorvezető által fennhangon kommentált, grafikonokat játszottak be, szándékosan akadozva, csigalassúsággal.
5. Ez szándékos, alattomos, manipulatív, jól előkészített csapda volt. A közszolgálatiság és a médiatörvény elképesztő megsértése.
6. A Fidesz szóvivőjének azonnal fel kellett volna állnia és egyenes adásban, határozottan tiltakoznia kellett volna.
7. Ezt követően hosszadalmas Maszop propaganda, a Gyurcsány külpolitikájának apológiája következett.
Remélem, hogy tiltakozik a Fidesz az ORTT-nél.
8. A műsorban, a továbbiakban Fidesz-ellenes, egyoldalúan tálalt, a valóságot elferdítetten taglaló riport következett.
9. A „politikai aktualitásokat bemutatni hivatott”, közszolgálatinak csúfolt műsor nem említette a hét maszopos, gyurcsányi botrányokat.
Így állunk.
2002-ben a kampánycsend előtti utolsó este az MTV két egyórás filmet mutatott be a két nagy pártról. A vicc csak annyi volt a dologban, hogy a Fideszt hetekkel előtte felkérték, hogy csinálja meg a saját filmecskéjét, míg az MSZP-nek elfelejtettek szólni. Ehelyett a közismerten jobboldali Dézsy Zoltán újságíróval csináltattak egy filmet az MSZP-ről.
Az a '"manipulált "szakértői" anyag" három közvéleménykutató intézet reprezentatív felmérése volt - köztük a Tárkié - arról, hogy rosszabbul vagy jobban élnek-e az emberek saját maguk szerint; valamint a KSH hivatalos adatai.
Egybehangzóan ellentmondanak a Fidesz által súlykolt depresszió-kampánynak.
Mivel a tények ellentmondanak, a Fidesz-fanok most dühödten nekitámadnak a tényeket közlőknek?
Én sem láttam a műsort, de sajnos hozzá kell szokni, hogy ez így lesz egészen a választásokig.
Ma reggel a Naptévében is gyalázatosan viselkedtek, Fritz Tamás szavába állandóan belevágott TGM és Lengyel Szvetter, amit a Lakatté természtesen hagyott.
Mindig mégsem ugorhatnak fel a Fideszesek, ha méltánytalanság éri őket.
Nem úgy volt, hogy a Fidesz bojkottálja a Szólás szabadságát? Vagy már elmúlt?
Egyébként nem láttam mi történt. Arra viszont tisztán emlészem, mi ment a Magyar Televízióban négy évvel ezelőtt. Amit leírtál, az alapján attól - hál istennek - még fényévekre vagyunk.
Nem láttam a műsort, de ez egy teljesen objektív, elfogulatlan és pártsemleges tudósításnak tűnik a részedről. Azt a részt nem is mondtad, amikor savat csöpögtettek a fideszes kézfejére. :-D
Az MTV (közszolgálati csatorna) a „Szólás szabadsága” című (Fridi plágium) műsorában, ma 2006. március 5-én, a következő aljas, jól előkészített csapdát alkalmazta a Fidesz szóvivőjével, az ellenzéki párttal szemben: 1. Manipulált "szakértői" anyaggal kényelmesen megágyazott a szoci szóvivőnek. 2. A szoci szóvivő a rendelkezésére álló időben zavartalanul, sőt a szocifan műsorvezető által rásegítve kifejthette álláspontját. 3. A Fidesz szóvivője mondandóját folyamatosan megszakította a műsorvezető ellenséges belekotyogása. 4. A Fidesz szóvivő rendelkezésére álló időtartamának fele idejét kitöltve, a műsorvezető által fennhangon kommentált, grafikonokat játszottak be, szándékosan akadozva, csigalassúsággal. 5. Ez szándékos, alattomos, manipulatív, jól előkészített csapda volt. A közszolgálatiság és a médiatörvény elképesztő megsértése. 6. A Fidesz szóvivőjének azonnal fel kellett volna állnia és egyenes adásban, határozottan tiltakoznia kellett volna. 7. Ezt követően hosszadalmas Maszop propaganda, a Gyurcsány külpolitikájának apológiája következett. Remélem, hogy tiltakozik a Fidesz az ORTT-nél. 8. A műsorban, a továbbiakban Fidesz-ellenes, egyoldalúan tálalt, a valóságot elferdítetten taglaló riport következett. 9. A „politikai aktualitásokat bemutatni hivatott”, közszolgálatinak csúfolt műsor nem említette a hét maszopos, gyurcsányi botrányokat. Így állunk.