Ide várom azok hozzászólásait, akik kizárólag a ballib kormány hibájából rosszabbul élnek, mint négy éve. És itt könyörgök, ne a benzin és gázárakkal gyertek, mert azért abba kevés beleszólása van a magyar vezetésnek, konkrétan importőrök vagyunk ugye. És senki ne hiányolja a betevő plazmatévét és kamerás mobilt. Szóval olyanok írjanak, akiknek csökkent a reáljövedelme, a kormány miatt elvesztette az állását (tehát az állam rúgta ki, nem egy becsődölt vagy Kínába költözött vállalat), kevesebb kaját meg gyógyszert tud venni, ilyesmi. Hadd lássuk csak testközelből, mekkora az Orbán által vizionált nyomor és kétségbeesés!
Nos, attól hogy vastag betűkkel írsz mindent, nem lesz fajsúlyosabb a mondanivalód, csak nehezen olvasható. Megpróbálhatnál úgy írni, ahogy más.
Az átlagnyugdíj nem 68ezer, de még csak nem is 63ezer, hanem idén várhatóan 54-55ezer Ft lesz. Ne irigyeld őket annyira, nem olyan jó dolog nyugdíjasnak lenni.
A családi pótlék témához nem tudok hozzászólni, mert nem érint. Viszont régen az emberek természetesnek vették, hogy maguknak kell felnevelni a gyerekeiket. Vajon nagyanyám a háború után hogyan tudott felnevelni egyedül három kisgyereket? Biztos vagyok benne, hogy sokkal nyomorúságosabban éltek, mint ti most.
Először mindenkinek a saját portáján kéne körülnézni, hogy ő megtett-e mindent, hogy jobban éljen-e. Én azt tapasztaltam, hogy a legjobban mindig azok panaszkodnak, akik saját magukon sem hajlandóak segíteni, pedig tudnának.
egyre kevesebbet tudtak felém elkölteni,mert egyre rosszabbul ment nekik,ergo nekem is egyre rosszabbul ,a dolgozóimnak is. Akkor ennek ki is az oka?A KORMÁNY!
Ha így látod, jól megérdemelt jutalmad a bukta. Nem a kormány, hanem ti vagytok az okai, persze élen veled, ha nem működik a rendszer. Tetszik tudni, folyton változik a világ..:{{
Elárulom, max. 1 évem van ezzel a tevékenységgel, amivel jól elvoltam 10 évig.
Azért közben tépem az agyam, mit lehetne kitalálni..
Sajnálod tőlük? Nagyrészük sokkal nehezebb körülmények között nevelte fel a gyerekeit, mint most. Nulla családi pótlékkal. Csak az igények is kisebbek voltak.
Fidesz közeli cégek voltatok, 2002-ben megbuktak nektek is befellegzett!
Emlékezz 2000-re, a Strabag itt akarta hagyni az országot, mert minden munkát a Vegyépszer kapott! Na, az lett volna érvágás az országnak. Nem a ti 23 fös cégetek!
Mikor állapítható meg a kiegészítő családi pótlék és mennyi az összege?
A települési önkormányzat kiegészítő családi pótlékot állapít meg a gyermek után, ha a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét (2002-ben ez 20.100 forint) és a családban történő nevelkedés nem áll a gyermek érdekével ellentétben, feltéve, hogy a települési önkormányzat rendelete alapján elrendelt vagyoni helyzet vizsgálata során az egy főre jutó vagyon értéke nem haladja meg
külön-külön számítva: az öregségi nyugdíj legkisebb összegének huszonötszörösét (2002-ben ez 502.500 forint) együttszámítva: az öregségi nyugdíj legkisebb összegének hetvenötszörösét
(2002-ben ez 1.507.500 forint)
A támogatás havi összege 2002-ben gyermekenként 4.200 forint. Az ellátás természetben is nyújtható."
3 gyermeknél:
Anno 2002-ben:
1x 4.200.- kieg
1x 5.900.- csp
1x 1.475.- (13 havi csp. lebontva 1 hónapra)
Össz: 11.575.- x 3 =34.725.-/hó
Most:
14.000.- x 3 =42.000.-/hó
Nocsak, nocsak, ezek a fránya számok!
Kifelejtetted a gázárát! Azt is emelték! Csúnya, rossz ez a kormány!
A telefondíjak csökkentek! Olyan ennivaló ez a kormány!:)
Nem akarom magam sajnáltatni,mert én megleszek majd ezentúl is és fogok tudni előbbre lépni (szerencsére megvan mindenem,már csak éldegélnem kellene,amiben egy picit meg kell húzni a nadrágszíjat),viszont nem biztos hogy tudok majd a volt embereimnek vagy másnak munkát és megélhetést biztosítani. Ez csak a jelenlegi helyzetem és a környezetemé,ami tény és ide való mint az igazság egyik oldala.
Akkor egy újabb felvetés: Akik eddig megteremtettek maguknak valamilyen egzisztenciát,azok most is meg tudnák tenni ha elölről kéne kezdeni? Tudnál jelen pillanatban is lakást venni vagy csak befizetni is rá részletre? Az építőipari és ingatlanpiaci adatok is csökkenést mutattak az utóbbi években és azt egy hozzáértő gazdasági szakember nem meri letagadni,hogy az építőipar a gazdaság tükre.És az nem hazudik!
Az autókat egyre nagyobb arányban részletre veszik az emberek!Kevesebb a rendelkezésre álló megtakarításuk. Egyre több autót foglalnak le nemfizetés miatt,amikor még befizetett rá,valószínűleg úgy látta,hogy fogja tudni fizetni.Csakhogy a jövő egyre rosszabb lett egyre többeknek. Az mindegy hogy 30 v.40 %-nak, a lényeg hogy egyre többnek rosszabb. Ez szintén egy tény,melyet a fenti folyamat bizonyít.
Ha a cégeknek rosszabbul megy,akkor nyilván egymástól sem tudnak venni semmit.Aki tőlem nem vett,az azért nem tudott,mert ő az ő termékét,szolgáltatását nem tudja eladni és így tovább és így tovább.
"Biztos, hogy szükségük volt a termékeidre azoknak a cégeknek? Biztos, hogy nem kellett volna időben észrevenned a csökkenő rendelésállományt és más, jobb termékkel, szolgáltatással jelentkezni??"
Az én termékem és szolgáltatásom a cégek működésének az egyik alapja,tehát szükségük volt,viszont ha egyre kisebb a bevételük,akkor egyre kevesebbet is tud költeni.Nem vettek mást vagy másmilyet,vagy jobbat!! Én is mondjam nekik amit te nekem,mert nem ment nekik?--Biztos,hogy szükségük volt.... kb. 100 céggel volt jó,szinte monopolhelyzetes kapcsolatom,melyet az évek során a jó viszonnyal,megbízhatósággal,versenyképességgel értem el. Mára kb.35 megszűnt,(mit is áruljak nekik mást vagy jobbat?),kb. 35 vegetál,a maradékot még ellátom egy ismerősömmel közösen.
Amit írtál azt legfeljebb iskolában tanultad,de az élet és a vállalkozások kicsit bonyolultabban működnek.
"A FIDESZ amikor ővolt a vezérsemmit nem tett ennek isszuk most a levét mer ha ő is rendezte volna becsűlettel a gyeremekeket nevelők szociális alanyijogon járó ellátásait akkor az MSZP most másképpen tudott volna lépni."
Mit hadováltál itt összevissza? Mitől nem tudott másként dönteni?
"Egyet jólenne elérni végre hogy a legszegényebbek valóban olyan állami szociálpolitikai juttatást kapjanak ami SZEMÉLYRESZABOTT ill. CSALÁDRASZABOTT."
Akkor most alanyi jogon járjon vagy személyre ill. családraszabottan.A kettő üti egymást.Nem tünt fel.
Éppen hogy családraszabottnak kell lennie,mint minden egyébnek:adózás,juttatások,kedvezmények stb. A családi pótlékemeléssel most pont az ellenkezőjét tették,annak nem növekedett,aki rászorulna.Erre semmilyen előzmény nem kötelezte őket,csakhát ez most nagyobb tömegeknek népszerűbb.Ez választási fogás és pénzpocsékolás. Az ovodás érv,hogy mert annak idején a Fidesz sem. Az hogy lopnak,csalnak,fizetést osztogatnak maguknak az mindkét oldalon megvan és meg is lesz,de nem mindegy hogy miből és mit csinálnak a gazdasággal,ami a lényeg. Gazdasági eredményeket és igazságos elosztást,törvényeket kell alkotni.Mindenki ez alapján ítéljen és ne a választási sárdobálásból.
Rosszabbul élünk? A nagy átlagot nézve nem hinném.
Azt viszont tudom, hogy ez nem a mostani kormány zseniális gazdaságpolitikájának következménye.
Sőt. A legrosszabbat tették, amit lehetett. Óriási kölcsönöket vettek fel (ugyanúgy, mint Kádárék a hetvenes-nyolcvanas években), hogy finanszírozzák a saját impotens gazdaságpolitikájukat. Meg lehet nézni és csodálkozni, milyen tetetmes mértékben nőtt az államadósság. És most az óriási költségvetési hiányról nem is beszélek.
Szomorú, hogy ilyen átlátszó és a jövőnket felélő gazdaságpolitikát sikerpropagandaként lehet bemutatni.
Szóval jobban élünk, lehet örömködni, de hamarosan meglesz a böjtje (Bokros -csomag II., aminek szükségességét jobb és baloldali szakértők egyaránt elismerik)
"Az ellenzéki politikus szerint "a tények azt támasztják alá, hogy az emberek többsége rosszabb körülmények között él, mint négy évvel ezelőtt", csak az emberek nem szeretik bevallani, hogy rosszabbul élnek, ezért megszépítik a múltat. (MTI)"
Biztos baj van a logiámmal... Valaki magyarázza el légyszilégyszi!
Tehát, ha a múltat megszépíti az emlékezet (ami pszichológiai törvényszerűség), akkor olyan szépnek kéne léenni a Fidesz-kormányzásnak az emlékeinkben, hogy ahhoz képest a mai pokolban mégrosszabbul kéne éreznünk magukat...
Vagy csak az én logikám bufencezett egyet? (Persze, tudom, hogy ez nem lényeges, csak kamuduma, de legalább legyen logikus és következetes!)
Függetlenül adtól, hogy ki él jobban vagy rosszabbul...Gratulálok a fiadhoz, az eredményeihez különösen. Igazán büszke lehetsz RÁ és persze magatokra...Nagyon sok boldogságot, emberséggel, szeretettel és egészségel teli életet kívánok Neki... Tényleg minden okod meg van hogy büszke légy rá...