Ha, a Matáv vételen gondolkodnál, akkor a várható osztalék /ism: 70-80 Ft/ mellet vedd figyelembe, hogy nagyon érzékeny a HUF kamatemelésre, illetve a HUF gyengülésre. Most ez utóbbit látjuk. A jó és rossz hír kioltaja egymást, így bármi lehet. Nem vennék pláne választások elött. /a Brokim, ebben meg is erősített/
Igen, van mindkettőben zsír. A BC-t leginkább az oroszok mozgatják. A MOL-al is korelál, ezért érdemes együtt figyelni.
A Fotiban meg sok kérdőjel, de 1-2 száz HUF még mozdulhat, attól függöen milyen híreket ad ki a cég. Most a TESCÓ kapcsolat fontos. ha lesz szerződés eévileg elindulhat tőle.
Várszegi ingatlanos dolgáról már többmint egy éve tudok, és fejben Fotexra tettem tavaly, de amikor pénzem lett elfelejtettem. Olvtam még most is van benne egy duplázási erő. én akkor akartam vón venni amikor 150 ticcs vagy mennyi volt. Ma 4x annyi. kb 2 éve? Bchem és Synergonban bízom mostanában, ott benn is hagytam pár százezret. De
Azon a CEEUR charton, amit korábban küldtem látható egy októberi zuhi is.
Akkor, is meg most is nagyon sok suska ment át részvényeből biztos kamatozású USA állampapírba, mert a FED /usa jegybank/ megszellőztette az újabb emelést.
A másik, hogy az IVÁNÉK nagyon kitettek az Olaj árra, ami esett.
Ezért ők minddenkit túlzuhantak. /lásd: RTS index, mint BUX itt/ Majdnem az egész világ esett három napig. hehe
Sok ilyent kiültem már, meg be is pánikoltam pedig várni kellet volna, amíg újra helyrejövünk.
Egist vettem mert sokat zúgott. Kispapperokban a Fotex-ben van még zsír, bár eddig sokat emelkedett. Ovassál róla, hogy a Várszegi milyen irányba mozdította el a céget. /ingatlan a fő profil/
http://akcje.net/q/?s=cl.f /Crude Usa olaj, amely rángathatja a piacot./Tegnap ez kb 20% ot hatott. A többi eés profitkivét, meg más rsoz hír miatt volt.
A CEE+UR röviden leírva. Ez a Central aEurópa és ORosz /rus/ befektetések indexe. Úgy írom hogy mást is nézegethetsz az elsőoldalon.
Én csak most összel kezdtem, - sajnos, de már leírtam- qrva sokat vesztettem emiatt mert ahelyett hogy amit mindíg is éreztem - azok bejöttek- elment a pénzem kölcsönadások miatt és nem kaptam vissza.
Ezt a topicot egy kis technikai képességtesztnek tartanám, ki mennyire tudja belőni a készűlő változást.
Szerintem: korrekció utáni szűkülő árbóc (pennant) csökkenő forgalommal, azaz lefelé fog kitörni és kb. a korrekció kezdete-árbóc alja közötti külömbséggel fog esni, azaz kb. 18600-ra várom január elejére. stopp loss 21300-ra.
Fundamentásisan semmi sem szól az emelkedés mellett (kamat, deficit, leminősítés, stb.)
B verziónak mondok egy 19500-22000 közötti oldalazást a választásokig, amire nagyon kicsi az esély (ritka).
Megjátszani azért nem fogom, mert ez az első "elemzésem".
Más elmélet, ötlet?