Keresés

Részletes keresés

gforg2 Creative Commons License 2005.10.19 0 0 13
Vaterán eladó nevetséges összegért egy Redneck Wonderland!
gforg2 Creative Commons License 2005.10.17 0 0 12
Szia! Ha erre jársz, mi újság a Red Sails-el? Are the Generals talking yet??? "Reszelnek" :))) Hát, nem egy soft rock iskolapélda néhány korai album... Gábor
Előzmény: Törölt nick (10)
gforg2 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 11
Szia KoG! Remélem, puha lett a rizs... :) Sajnálom, hogy csak ilyen formában vannak meg a dalaik. Én úgy kezdtem anno 1996-ban, hogy hallottam a DaD-ot, cimborám vette meg egy SH CD boltban. Azonnal kazira másoltam, és rongyosra hallgattam, kimásoltam kézzel a szövegkönyvét, és elkezdtem vadászni a CD-kre. SH boltokban, Fotex Recordsokban, Virgin Megastore, stb. Kb. 4 évbe tellett, míg eredetiben meglett eredetiben az összes, a Red Sails az egyetlen SH vétel... Ezek között van igen jó vétel is (pl. a Breathe anno 1690 volt a saját papírból készült tokjában a FotexR.-ban, de a Real Thing majdnem 6 ropi volt, a DTS-ről nem is beszélve, eddig az a csúcs, sok szempontból. Szóval nekem - kisebb csoda folytán - megadatott, hogy megvan az összes stúdiólemez, + egy-két extra, egymás mellett a polcon, igen kellemes látvány. . . . . . . Egyébként igen különbözőek az egyes albumok, egyik-másik hajaz stílusokra, főleg az elsők, de utána már egy-egy album egyedi hangzású, külön kis világ, én ezt (is) szeretem a zenében. Ha jó kedvem van: Earth and Sun and Moon, a maga akusztikus, "no tech tricks" hozzáállásával, ha szar, Breathe, a lassú, fájdalmas számaival, ha dühöngős akkor Redneck W a húzós, gerincbizsergető riffekkel... Ebben a remasteres dologban abszolút egyetértek, bár ami a MO lemezeket illeti, a CD szabvány elterjedése előtt még eleve nem volt ugye olyan technika, ami megközelítette volna a CD-t, így a régebbi Sony szalagokról (?)készített Cd-k, még egy kis utómunka esetén is bizony fakók... Hozzáteszem, én nem vagyok egy audiofil lélek, ne legyen túl zajos a zene, határozott, és kb egyenletes legyen a hangzáskép, és akkor OK, ezekkel már elvagyok. Üdv, Gábor
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.14 0 0 10
Szerintem az összes lemezük megvan,a "lélekkeresés" segítségével szereztem be őket.
Elmesélem,hogyan ismertem meg a zenéjüket,amíg megfő a rizs.Semmi különös,mert míg pl a Simple Minds-ot úgy szerettem meg,hogy láttam 13 évesen egy mai szemmel nézve is igen izgató lányt Olaszországban olyan pólóban,a Midnight Oil inkább a szürke hétköznapok keretei között zajló szerény ismerkedés volt.
Aranyos,göndörhajú kisfiú voltam a nyolcvanas évek végén-kilencvenes évek elején,amikor orbba-szájba nyomták a Beds are burning-et az MTV-n.Nagon utáltam mindent abban a dalban,az énekes külsejét,hogy éneklés közben hatalmasra tátja a száját,bennszülötteket mutogattak...

Aztán pár évvel ezelőtt hallottam ugyanennek a dalnak egy feldolgozását egy német zenekartól,ami igen tetszett (hallva aztán az eredetit rájöttem,milyen szar).Megszereztem a Diesel and dust-ot,majd a Capricorniát,aztán a többit is.A többi túlzottan nem tetszett,mert túlságosan reszelnek rajta,nyersen szól a dob,bár azért próbálkozom,most,hogy pl ajánlottad a Red sails-et.(Szerintem nincs itt nálam,kénytelen leszek letölteni)
A D&D-ot és a Capricorniát meg is venném eredetiben,ha látnám valahol baráti áron,illetve arra várok,hogy esetleg jelenik meg remasterelt újrakiadás,mert a Nice Price-os CBS kiadványok nagyon vérszegényen szólnak.
Előzmény: gforg2 (8)
gforg2 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 9
Nos, igen. Nekik volt ~25 tartalmas évük... Hogy mennyire tartalmas? Mondok egy hello-t annak, aki olyan koncertsorozatokat csinált, mint ők. Érdemes megnézni a dátumokat itt: http://www.midnight-oil.info/concerts/ (operával nem megy a linkelés az index fórumon...). Üdv, Gábor
Előzmény: Wolfhauser Ottokár (6)
gforg2 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 8
Szia KoG! :-) Nana, én már vagy 10 (!) embert megfertőztem, cimborámmal kis híja volt, hogy nem voltunk kint Párizsban, a (mint utóbb kiderült) uccsó Európai koncerten ... A linket köszi, nem ismertem eddig. Amint tudom megnézem. Ismered a korai albumokat is, vagy csak a 90-es évektől ismertté vált újabbakat? Tényleg a Capricornia megvan orig. CD-n, vagy csak havertól ismered (:o)? Úgy tudom, a Sony nem hozta be Mo-ra... Nekem egy jóbarátom szerezte be Japánból, megvan a blokk is :) ... de így nincs rajta extra szám. Cimborámé holland import, azon a Kiss that Girl a Bonus. Észak Amerikában egyébként a Say your prayers, Európában Kiss that girl, Pub with no beer, Luritja way, Mosquito march, Forgotten years, Pontosan lebontva nem tudom. Nemrég szereztem be az említett DTS cd-t, ami tényleg nagyon hot, ((cimbora épp tegnap hallotta először, leült a szoba közepére, és csak ingatta a fejét, hogy ez k**va jó, ez nagyon tuti ... neki "csak" sztereo a hifije... de ohhhh, azok a plafonig érő Jamo hangfalak ...)), aztán a 20.000 WATTS R.S.L. DVD-t, és a WaveAid DVD anyagát.... Egy ideig tagja voltam a Powderworkers Mailing List-nek is, aztán azt visszamondtam, nem volt időm figyelni...Üdv, Gábor
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.14 0 0 7
Mit vártál?Szerintem az országban hárman ismerjük a zenekart.

www.dimeadozen.org,itt találtam koncertfelvételeket,flac formátumban,torrent klienssel tölthető.
Előzmény: gforg2 (5)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.10.14 0 0 6
Jó munkához idő kell.
Előzmény: gforg2 (5)
gforg2 Creative Commons License 2005.10.14 0 0 5
Gondoltam, hogy nem fog pörögni ez a topik, de lassú víz... Gábor :-|
gforg2 Creative Commons License 2005.10.13 0 0 4
Hali! A formációból 2002-ben vált ki Peter Garrett, azóta két helyen lépett fel a zenekar: A WaveAid-en idén januárban (megkockáztatom, hogy igazuk volt a szervezőknek, hogy a 60000 embernek nagy része csak miattuk volt ott) egy fél órás műsort terveztek, aztán kicsit több lett, előtte pedig egy nappal egy sydney-i kocsmában (the Manly GiG néven ismert) hangoltak a össze, na az hosszabb műsor volt, az még nekem sincs meg. Az énekes, P.G. egyébként tényleg politikai pályára lépett, immár másodszor, de most sikerült is parlamenti helyhez jutnia (az első próbálkozás valamikor a 90-es évek elején volt, a Nuclear Disarmament Party '"színeiben" nem sok sikerrel. A többiek egyébként tovább zenélnek, pl. Rob Hirst a Backsliders-ben és Ghostwriters-ben, Jim Moginie szólóban. A Capricornia az utolsó stúdió albumuk volt, a Diesel and Dust pedig a legtöbb példányszámban eladott lemezük, ha jól tudom, több, mint 3 millió példány fogyott el belőle világszerte. Nagyon jó korong még a Species Deceases EP (Extended Play, 4 számot tartalmazó) lemez, a Blue Sky Mining, a Red Sails in the Sunset (Japánban felvett, nagyon különleges korong), Earth and Sun and Moon, Redneck Wonderland, Head Injuries, 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1, (Ten To One néven ismert), bár nekem egyformán kedvencem mind, inkább mások véleménye ez. A Capricorniának van 5.1 DTS Audió változata is, na az a NonPlusUltra, egész egyszerűen mestermű. Üdv, Gábor . . . . . . "It's better to die on your feet, than live on your knees"
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.13 0 0 3
Fene sem tudja.Az biztos,hogy az énekes,Peter Garret kiszállt a bandából baráti körülmények közt,hogy az élet más területein folytassa karrierjét.Politikuskodik,bennszülötteket ment satöbbi.Nélküle viszont nincs zenekar,ami baj,mert a Capricornia egy igen jó album volt,kb akkora mint a Diesel and sut.Meg is hallgatom őket most!
Előzmény: Wolfhauser Ottokár (2)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.10.13 0 0 2
Egyébként létezik még ez a formáció, vagy már nem?
gforg2 Creative Commons License 2005.10.13 0 0 1
:) Yes, that's it. Oil. Oil Spill.
Előzmény: Wolfhauser Ottokár (0)
Wolfhauser Ottokár Creative Commons License 2005.10.13 0 0 0
0il
gforg2 Creative Commons License 2005.10.13 0 0 topiknyitó
Üdv minden rajongónak és annak, aki szereti dalaikat. Azt hiszem, mindenképpen megérdemli a zenéjük, és a hordozott örökké aktuális üzenet, hogy ismertebb legyen. Hogy milyen maga zene? Hát, szerintem elég, ha azt megemlítem, hogy az Exxon Valdez 1989-es kataszrófája után 1990-ben ez a zenekar egy kamionon egy előre meghirdetett koncert helyett hirtelen az Exxon székház elé vonult New yorkban, megbénítva a 5th Ave. és környéke közlekedését, és igen kemény számokat nyomott le! Még a helyi rendőrök és elégedetten hallgatták, és pillanatok alatt hatalmas tömeg gyűlt össze... Az Exxon ablakai pedig rövid idő alatt elsötétültek .... Szóval a mottó lehetne: Midnight Oil - You not just like it, you live it! Üdv, Gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!