Keresés

Részletes keresés

dCi Creative Commons License 2006.05.19 0 0 145

33marcipan: Ha a Dunyov u. 4 -re gondolsz (976 nm telek) akkor annak június 6-án lesz a tenderbontása. Azt viszont nem tudom, hogy a XIII kert mint résztulajdonost a "mi" telkünkből rendben kivásárolta -e dec 31-ig.

Stelvio: A szomszédot zavaró hangoknak 2 típusa van: a kopogó és a léghangok. Az építkezések zöménél 30cm-es mészhomok vagy PTH hanggátló téglát használnak. Ezek nagy tömegű tömör falazóelemek. A zenét jól csillapítják, a kopogást (falnak ütődés, vízcsövek rezonanciája, mély basszus hangok viszont nem.

A réteges szerkezetnél (azonos 30 cm méret) a léghanggátlás 1-2 dB-lel alacsonyabb viszont jól csökkenti a kopogóhangokat is, hiszen a légrés ezt jól szigeteli. Lassabb és munkásabb viszont az építése, és könnyű elrontani is. Pl rosszul kasíroz és lemálik az üveggyapot vagy befolyik a habarcs és fizikai kapcsolatot hoz létre a 2 fal között (hanghidat alkotva).

Emellett nagyon oda kell figyelni a vasbeton vázra ami nagyon vezeti a hangot, de lehet árnyékolni és arra, hogy a PTH falazatot pl 1 cm rugalmas kötőanyaggal rögzítsék a tetején a vasbetonhoz.

Biztosan van, lesz olyan időpont és mérték amikor a hangos zenével nem fogod zavarni a szomszédokat. És szerintem az a legontosabb, hogy a szomszédok tudják megbeszélni és tolerálni egymás "hülyeségeit". :-)))

stelvio Creative Commons License 2006.05.19 0 0 144

Helló dCi!

Én Gizella-kert vevő vagyok (szintén Velarbau), és a Gizella kert topicban írtad régebben a következőt:

"Továbbá az is tetszik, hogy ők a réteges lakáselválasztó falazatot használják minden projektjükben. Én pedig különösen háklis vagyok az épületakusztikára."

Ezt olvastam én is a műszaki leírásban, illetve próbáltam ennek a technológiának utánanézni a neten is. Ha jól emlékszem, 30 cm a fal, és a két rétegű téglafal között van egy 4-5 cm-es hangszigetelő anyag. De mivel nem vagyok sem akusztikai, sem építészeti szakember, nem igazán tudom, hogy ez mit jelent a gyakorlatban, meg azt sem, hogy mennyire általános ez az új építésű lakásoknál.

Szóval, ha esetleg többet tudsz róla, mint én, kb. mire lehet számítani áthallás tekintetében, pl. folyó víz, hangos zene stb? És ez akkor jobb, mint az átlag, vagy a legtöbb társasház így épül?

(mert én is nagyon háklis vagyok az épületakusztikára, és nagyon szeretek hangosan zenét hallgatni...:-)))

Köszi, üdv

Előzmény: dCi (137)
madarthereal Creative Commons License 2006.05.19 0 0 143
Nos, ha figyelembe vesszük az 1 hónap késést -amit ha jól emlékszem dCi-től tudunk- akkor 4 hónap alatt kéne az épületet szerkezetkész állapotba hozni. Remélem nem Mission Impossible. Azt gondoltam ha az alap megvan akkor a 2 mínuszos szint befejezése rövidebb időt vesz igénybe mint amit tapasztalhattunk.
Előzmény: 33marcipan (142)
33marcipan Creative Commons License 2006.05.19 0 0 142

Tegnap jártam az építkezés felé. A B résznél már a falakat (pontosabban a hozzájuk szükséges szerkezeteket) húzták, az A-nál pedig még a -1 sem volt  befedve. Megnéztem, hogy hová kerül a fal, és hát tényleg semmi zöld felület az épület és járda között, hanem közvetlenül a járda. :-(

Nem tudjátok, sikerült a Velarbaunak megvenni a szomszédos telket? Kíváncsi vagyok, mi épül majd oda, és ha lakóház, akkor ki fogja megvenni azokat,  hiszen közvetlenül a Váci útra néznek.

Már tényleg jó lenne egy érdekképviselet szervezése, de ha jól tapasztalom, akkor eddig vagyunk vagy nyolcan. :-( Már a fórumon. Jó lenne tudni, hogy hol van a többi 120 jövendő lakástulajdonos! :-)

33marcipan Creative Commons License 2006.05.18 0 0 141

Jól látom, hogy végül nem a Dunyov park mellett döntöttettek?

Pedig már reménykedtem, hogy egyre többen vagyunk a fórumon. :-)

Előzmény: ssssz (136)
babaja Creative Commons License 2006.05.16 0 0 140
Hali!
A garazson es a tukron meg enm gondolkodtam, de a tobbi mar bennunk is felmerulo kerdes volt:-)Szerintem dCi mar tudja ezeket, mert O olyan jol informalt:-)
Előzmény: zlori (139)
zlori Creative Commons License 2006.05.15 0 0 139

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül vki., hogy a negyedik emeleti, belső udvarra néző lakásból  (ami remélhetőleg az enyém lesz) át lehet majd látni a szemben lévő (aszem 3 emeletes, de felfelé kunkorodó tetejű) ház felett? Vagy ez a kérdés már nem is aktuális, mert nemsokára építenek egy 8 emeletes házat a két ház közé?

Más...

Az előzőekben már felmerült vmi.féle érdekképviselet szervezése a velar-ral szemben. Maximálisan pártolom az ötletet nem csak az előzőben felvetett probléma miatt, hanem egyéb kérdésekben is, pl. milyen cég fogja ellátni a társasház közös képviseletét, milyen szolgáltatókkal (telefon, kábel stb.) szerződnek le még a beköltözés előtt (nehogy kizárólagos jogot adjanak vkinek, mert akkor legalább egy év, amíg el tudjuk intézni, hogy más szolgáltatók is bejöjjenek a házba - van tapasztalatom, sajnos) és vannak egyébb apróbb dolgok is: pl. szerencsés lenne, ha a garázskapu rádiófrekenciával működne nem pedig vmi. érintős megoldással, a hölgyek kedvéért: a liftben legyen tükör :)))  stb.

ZL

ssssz Creative Commons License 2006.05.15 0 0 138
Köszönöm a választ!
dCi Creative Commons License 2006.05.14 0 0 137
Az utcafronti részen a kerítésig fog érni a ház. Az U rész belső szárnya viszont 8m-re lesz a kerítéstől.
Előzmény: ssssz (136)
ssssz Creative Commons License 2006.05.14 0 0 136

Sziasztok!

Pár hete mi is érdeklődtünk egy lakás iránt a dunyov parkban. Egy kérdésem lenne a lakóparkkal kapcsolatban. Az úr az értékesítésen ugyen mutatott pár látvány képet, de már nem emlékszem pontosan milyenek voltak. Szóval a kérdés: Ha "szembe állunk" lakótelep felől az építkezéssel, jobbra tőle, a szélén van egy elkerített kertrész. Az most közvetlenül a megépülő házfal mellett lesz, vagy lesz még az elkerített kert mellett a dunyovparknak is egy kertrésze?? és ha igen, tudja valaki, hogy kb hány méter szélesre várható?

Megmondom, miért érdekelne ez a viszonylag értelmetln kérdése. tudni szeretnénk hova esne pontosan az a lakás, amit kinéztünk. É hát nagyon közel van szemben az a panel.... :-((

Köszönet a segítségért előre is!

madarthereal Creative Commons License 2006.05.11 0 0 135
Ingatlan átadása a vevőnek, onnan számítottan kell elküldeni 1 hónapon belül a biztosítási szerződést a banknak
Előzmény: 33marcipan (134)
33marcipan Creative Commons License 2006.05.10 0 0 134

Na akkor megint csak bővebben. Léccciii!

Úgy látszik, ma problémáim vannak a szövegértéssel? :-)

Az átadás itt mit jelent?

20 év múlva, vagy 2007. x hó.

Az előző?

Előzmény: madarthereal (133)
madarthereal Creative Commons License 2006.05.10 0 0 133
A felépítmény értékének 90%ig kell biztosítani egész pontosan, az átadástól számítottan 1 hónapig :-)
Előzmény: kishableany (131)
madarthereal Creative Commons License 2006.05.10 0 0 132

Ezt kifejtenéd bővebben? Arra gondolsz, hogy mi van ha a 1 év múlva sok pénzre teszek szert, és szeretném kifizetni a hitelt?

Igen az az előtörlesztés. Ha meg a kamattámogatás ne-adj-Isten ránk is vonatkozna lehet h más konstrukcióra kellene váltani (mondjuk a deviza) És az ismerettségi körömben van aki bankot vált de nem tudom hogyan. Ezt nem tudom h ennél a banknál ez vagy az megoldható, de ezt nem részletezi az okirat ha jól emlékszem...

Előzmény: 33marcipan (130)
kishableany Creative Commons License 2006.05.10 0 0 131
Igen, a biztosításnál minden esetben a bank a kedvezményezett, ha van rajta hitel! (Nyilván a hitel összegéig.)
Előzmény: 33marcipan (130)
33marcipan Creative Commons License 2006.05.10 0 0 130

Csak 1 közjegyzői okirat lesz minden betűmérete egyforma.

:-))))))

Nagy meglepetést nem tartogat (biztosítani kell az ingatlant és a kedvezményezett a banknak kell lennie). Ez normális? Mármint, hogy a bank a kedvezményezett?

Amire nem emlékszem az a hitel kiváltása más konstrukcióval (az előtörlesztésen kívül) ami még fontos lehet... de ezeken ugysem változtatnak...

Ezt kifejtenéd bővebben? Arra gondolsz, hogy mi van ha a 1 év múlva sok pénzre teszek szert, és szeretném kifizetni a hitelt?

Előzmény: madarthereal (129)
madarthereal Creative Commons License 2006.05.10 0 0 129
Amikor én is türelmetlenkedtem akkor is ez volt a válasz. 1-2 hét múlva jött a hívás időpontegyeztetésre. Csak 1 közjegyzői okirat lesz minden betűmérete egyforma. Nagy meglepetést nem tartogat (biztosítani kell az ingatlant és a kedvezményezett a banknak kell lennie). De elküldik mailen is ha akarod. Amire nem emlékszem az a hitel kiváltása más konstrukcióval (az előtörlesztésen kívül) ami még fontos lehet... de ezeken ugysem változtatnak...
Előzmény: 33marcipan (128)
33marcipan Creative Commons License 2006.05.10 0 0 128

Tegnap felhívtam a bankot, és állítólag már csak az utolsó aláírás hiányzik a kérelmemről. Ma elutazom, úgyhogy csak egy bő hét múlva tudhatom majd meg, hogy mi a bírálat eredménye. :-(

Gondolom, a szerződés szövege ilyenkor adott, és tetszik, nem tetszik ez van. Arra gondolok, hogy mi van  a kisbetűs részekben? Mennyire kell aprólékosan átbogarászni minden sort? Mire figyeljek?

Írjatok már egy-két ötletet. Léccciiiiiiiiii! :-)

Más.

Tegnap jártam az építkezés felé. Már elkezdték a -1 emelet fedését is. Egy hét alatt jól haladtak. Szerintem. Legalábbis nekem úgy tűnt.:-)

Na üdv mindenkinek, én ma már nem dolgozom. Hurráááá!!!:-))))))

madarthereal Creative Commons License 2006.05.09 0 0 127
Én sem tudom elhinni a forinthitel ilyen alacsony részesedését. Minden ismerősöm forintban vett fel és ez a környezetemben 100% :-) (kb 6-8 fő).
Előzmény: 33marcipan (126)
33marcipan Creative Commons License 2006.05.09 0 0 126

Ugye belegondoltatok már, hogy 10-20 törlesztő évből legalább 3-8 éven keresztül az ÁFA-t törlesztitek???

Igen, de van jobb választásunk?

Én próbálkozom egyébbel is: pl. lotto stb. :-)

Úgy gondoltam, hogy olyan nagy a valószínűsége, hogy nekem legyen telitalálatom, hogy megéri. :-))))))))))

Amúgy valahogy én sem tudom bevenni azt a dumát, hogy a most a devizahitel a trendi. Az én környezetemben még mindig többen igényelték, igénylik az állami támogatású hitelt. Csak azok nem, akik a 60%-nál magasabbb hitelt akartak, akarnak felvenni.

Szép napot mindenkinek!

Előzmény: dCi (125)
dCi Creative Commons License 2006.05.08 0 0 125

Reggel nyilatkozott a TV-ben egy OLÉH főosztályvezető. Elismerte, hogy törvényjavaslat szinten előkészítették a kamattámogatás eltörlését és az SZJA kedvezmény eltörlését. Indoka az volt, hogy már 88%-ban devizahiteleket vesznek fel. Sajnos tényleg belekényszerítik a lakosságot a CHF alapú hitelek felvételébe (ami ugye az EUR bevezetése után is tovább hordozza az árfolyamkockázatot).

Úgy tartom, hogy pénzügyi öngyilkosság egy nemzetet ilyen mértékben devizában eladósíttatni.

Hazánkban a "lakástámogatás" amúgy is inkább csak egy adóelvonási kompenzáció. Köszönöm, nem kérek kamattámogatást, SZJA kedvezményt, de nem is akarom az átvételkor 3M Ft-tal támogatni az államkasszát a forgalmi adóval.

Ugye belegondoltatok már, hogy 10-20 törlesztő évből legalább 3-8 éven keresztül az ÁFA-t törlesztitek???

33marcipan Creative Commons License 2006.05.05 0 0 124

Államilag támogatott hitelre adtam be a kérelmet. Kíváncsi vagyok, mit hoznak ki, mert abban biztos vagyok, hogy nem csak engem érint ez az egész.

dCi -hez hasonlóan én is felháborítónak tartom, hogy a lakáshiteleknél kezdik a megszorításokat. Tudnék egy-két más helyet ajánlani. :-)

Előzmény: madarthereal (119)
madarthereal Creative Commons License 2006.05.05 0 0 123
Nem ingatlanos ügy, jogosítványkiállítási hibából kibontakozó tortúra, ami miatt jogosan felhúztam magam de nagyon...
Előzmény: dCi (122)
dCi Creative Commons License 2006.05.05 0 0 122
Mi történt? Már ha publikus...
Előzmény: madarthereal (119)
dCi Creative Commons License 2006.05.05 0 0 121

Devizahitel: óriási a rizikó az árfolyam miatt és szemetszúró a banki extraprofit a kamatmarzson.

Az adókedvezményt 240e-ről csont nélkül felezték 120e-re 2003-ban. Hihetőnek hangzik, hogy a maradékot is eltörlik.

A kamattámogatást egy folyósított hitelnél nem lehet megszűntetni csak kifuttatni. Lásd még mindig szerepelnek a Fidesz kamatkondíciói a hirdetményben mint nem forgalmazott termékek. Azt elképzelni sem tudom, hogy érinteni fog minket vagy sem. Szerintem a banknak is az az érdeke, hogy minnél több szerződést kössön még a régi szabályok szerint.

Az viszont felháborító, hogy az otthonteremtésen kezdik a spórolást.

madarthereal Creative Commons License 2006.05.05 0 0 120

Az alábbi cikk a legrosszabb lehetőséget taglalja: :-(

http://index.hu/gazdasag/magyar/lakhit060505/

Előzmény: madarthereal (117)
madarthereal Creative Commons License 2006.05.05 0 0 119
Ebben én nem bíznék! Forint alapúra vársz? Helyedben ez nekem is megfordulna a fejemben, de ez reméljük csak az említett paranoia. :-) Ma kaptam egy hatalmas büroratikus pofont, még mindíg nem tértem magamhoz. Csodás dolgok történnek ebben az országban és az állami szerveknél. És ez a kis állami kamattámogatási bizonytalanság már csak hab a tortán...
Előzmény: 33marcipan (118)
33marcipan Creative Commons License 2006.05.05 0 0 118

Hááát, mit mondjak?

Nálam elvileg április 29-dikén járt le az egy hónap (amióta beadtam a hitelkérelmet), azóta se kép se hang. Lehet, hogy ők is azt várják, hogy mi lesz?

De lehet, hogy jobb konstrukciókat hoznak majd ki ?! :-)

Előzmény: madarthereal (117)
madarthereal Creative Commons License 2006.05.05 0 0 117

A hírértékű információ:

http://ingatlan.origo.hu/20060504azelso.html

Előzmény: 33marcipan (115)
madarthereal Creative Commons License 2006.05.05 0 0 116
Nem hallottam, és az Indexen sem láttam hasonlót. De remélem nem is találják ki. Mit jelentene ez? Emelkedni fog a kamatláb a már futó államilag támogatott hiteleknél is? Vagy azt már nem bánthatják? Devizahitelben nagy a rizikó, mert a forint majdnem biztos sokat fog gyengülni at Euró bevezetése elött, és már utána azzal kell számolni...
Előzmény: 33marcipan (115)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!