Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Lors. Kuldj privaltban egy emailt. levente kukac littvay pont hu Joban vagyok az egyik cafe mod-al. Vele megfejthetjuk mi is tortent de kell majd login nev meg email cim amivel regisztraltal.
Az ukulele fórumról vagyok.Láttam egy régi hozzászólásodat,vagyis inkább egy képet tőled egy banjoleléről.
Az lenne a kérdésem,nem untad meg,mert én szívesen megvenném.Mo-on nem lehet kapni,és külföldről nem merek rendelni,mert vagy megérkezik,vagy nem.Esetleg lenne csere ajánlatom is (sopraninó ukulele vadonat új Ohana).
Az egyik, hogy regisztráltam a MandolinCafe-ra, de azt írja, hogy minden ok nélkül örök időkre bannolva vagyok (pedig nem csináltam semmit, épphogy beregisztráltam), és még az adminokat sem tudom így elérni. Nem tudjátok véletlenül, hogy mit lehet ilyenkor tenni?
A másik meg egy olyan kérdés, amit eredetileg a MC-n akartam feltenni: Nem ismeritek véletlenül a Soundsation "márkájú" mandolinokat? Szerintem maga a Soundsation csak a forgalmazó, ezért tettem idézőjelbe. Az Euromusic Kft nagykereskedés oldalán találtam őket (mint "nahát, Magyarországon forgalmazott mandolin!"), viszont szinte semmit nem lehet találni róluk az interneten, a MC sem ismeri, vagy legalábbis nem említette még senki a kereső alapján. Nagyon "csinik", és rákérdezve kiírták, hogy elvileg tömör luc a fedlapja, meg hasonló szépeket. Az viszont furcsa, hogy a húrláb elvileg "kalacherite", amiről elképzelni sem tudom, hogy mi lehet - és a Gúgli is így volt vele...
Teljes mértékben csatlakozom az előttem szólókhoz, 40-50.000-es tartományban már olyan használt mandolint lehet találni, ami hosszú évekig szolgál, színpadon is bevethető minőségben.
De Kentuckyval, Roverrel valóban nem nagyon lehet mellélőni. Ha javasolhatom, inkább egy egyszerű kinézetű hangszert válassz ebben az árkategóriában (azaz f-lyukas A-mandolint), mert az olcsóbb "csigás" F-mandolinoknál a külcsíny a hangszer minőségének a rovására mehet (pl. Fender FM63)
Ezekkel a hangszernek látszó tárgyakkal az a baj, hogy nehéz róluk (jó) véleményt mondani, pláne úgy, hogy a konkrét darabot nem látjuk.
25000 forint alatt az a kategória, ami drágább mint felette. Már ha nem a falra szeretnél díszt venni. És mivel a mostani hangszereddel is hangzás problémád van, én úgy érzem, van egy alap igényed, amit ezek a hangszerek (valószínüleg) nem fognak megütni.
Szerintem, ha teheted, gyűjts még hozzá, és inkább a használt hangszerek között válogass. (A 20e-40e tartományban is már ki lehet fogni egész jó vételt)
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni mandolin vásárlásban. Most jelenleg van egy Grand Ma003(valami kínai) mandolinom, amivel nem vagyok megelégedve mert eléggé tompán szól(pedig most tettem rá új Daddario húrokat.) Legalább is akusztikus gitáromhoz hasonlítva.(Ami egy olcsó Guvnor GA100, de nagyon jó hangja van)