Keresés

Részletes keresés

Dóri-bogyó Creative Commons License 2010.01.03 0 0 1363
Ez a nászutas bungi volt, ez volt közvetlenül a parton, a standard egy sorral beljebb van.
Az összes bungi egy nagyon szép trópusi kertben van, madárcsicsergéssel és nyugalommal.
A standard szobára még ráfizettünk valamennyit a helyszínen, de már nem emlékszem mennyit.
Előzmény: aagica (1362)
aagica Creative Commons License 2010.01.03 0 0 1362
Köszi a képeket, nekem tetszik. Ez milyen kategóriájú szoba? Emlékszel esetleg az árára? Mert ahogy néztem a honlapon, maximum a standard szobát tudnánk (akarnánk) kifizetni.

Előzmény: Dóri-bogyó (1361)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2010.01.03 0 0 1361
Mondjuk nálunk a fuvardíj 2 felé oszlott, mert 4en mentünk,így nem volt nagy költség, és tényleg lenyűgöző volt az a rövid út, így nekünk nem volt probléma, sőt...
Ami a Tripadvisort illeti, sok esetben bizonyos helyekre el sem mentünk volna, ha egy az egyben ráhagyatkoztunk volna.
Támpontnak nem rossz, de nagyon sokan akik oda írnak, a 2 végletet említik csak, vagy nagyon odavannak, vagy ócsárolják az adott helyet.
Szerintem a Natural Resort szuper hely, nekünk nagyon bejött, egyszerű fa bungik, semmi luxus, inkább természetes, tiszta, szép, csendes környezetben.
És gyönyörű volt előttünk a víz...
Előzmény: aagica (1359)
moonwalkr Creative Commons License 2010.01.03 0 0 1360

Amit Te írsz az valszeg a központi részre, a Tonsai Bay-re igaz. Mondjuk mi spec.a sziget legészakibb csücskében voltunk, annál nyugalmasabbat nemigen tudnék találni. Hogy nincsenek utak, tényleg ez a sava borsa, hogy hajóval kell menni, ennél klasszabb közlekedéssel alig találkoztam (a gyönyörű átlátszó víz felett a kis csónakokkal, az valami fennséges), és a szálloda és a Tonsai között ha jól emlékszem 300 baht volt a fuvardíj oda-vissza (max. 2000 Ft, azaz ha csak ketten is vagytok, fejenként egy ezres, nem horribilis összeg.)

Azt én is írtam, hogy Phi Phi-t inkább valami mellé kell választani. Mi gyakorlatilag 3 napig voltunk, de még szívesen elmentünk volna a Bamboo Islandre, vagy Mosquito Islandre. Aztán vannak eldugott kis öblök, amit csak csónakból láttunk (pl. Nui Bay), és ahol szintén el tudtunk volna tölteni egy kis időt. Úgyhogy egy hét simán eltölthető itt, de csak annak, akit kielégít a gyönyörű természet, de be is éri vele.

Előzmény: aagica (1357)
aagica Creative Commons License 2010.01.03 0 0 1359
Érdekes, amit mondasz, ezt a helyet is nézegettem a tripadvisoron, hát, vegyes a kép, 53% nem ajánlja. Itt olvastam róla.

Emlékszel, hogy ti mennyit fizettetek, hogy bevigyenek a központba? És mennyi ideig tartott? Mert itt pl. 700 bahtot említ valaki egy útra...

Ez a hely jó lenne, mert van hely, amikor mi mennénk, közeleg az indulás és már minden foglalt. De nekem olyan messzinek tűnik, cáfolj meg.
(Ja, és azért vagyok most ilyen kekec a szállásokkal, mert kis gyerekkel megyünk, nélküle engem nem zavarna a zaj.)

Képeitek vannak valahol a helyről?
Köszi előre is.
Előzmény: Dóri-bogyó (1358)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2010.01.03 0 0 1358
Mi Moonékkal voltunk 2 éve, 3 éjszakát töltöttünk Phi-Phin a Natural Resortban, igaz ez nem a nyüzsis részén volt, de mi semmi ilyesmit nem tapasztaltunk amiről te írtál.
Viszont pár Bathért bevittek minket a központba, ami kb 10 perc, ugyanis elég kicsi az egész sziget, nincsenek nagy távok..
És maga az odajutás is nagy feeling a vizi tuk-tukokkal a part mentén a gyönyörű sziklák mellett.
Bármikor visszamennénk...:)
Előzmény: aagica (1357)
aagica Creative Commons License 2010.01.03 0 0 1357
Érdekes, amit írsz, most készülünk Phi Phire (is), ahogy olvasgatom a szállásokról a véleményeket a tripadvisoron, szinte mindnél azt emelik ki, hogy iszonyúan zajos, hajnalig megy a techno a parton, még füldugóval sem lehet aludni.
(Persze tudom, hogy a sziget távoli végein vannak háborítatlan csücskök, onnan viszont sok idő és pénz bejutni a központba. Csak hajóval lehet menni, nincsenek utak ugyanis.)
Én oda biztos nem mennék hosszabb távra, megnézni persze szeretném, azt hiszem, pár nap elég itt.
Előzmény: moonwalkr (1356)
moonwalkr Creative Commons License 2010.01.03 0 0 1356

Hűha, nehéz kérdést vetettél fel (és mindig lelkiismeretfurdalásom van, amikor valakit eltérítek az eredeti szándékától).

Viszont véleményem szerint Phi Phi természetileg sokkal szebb, mint Samui. Sokkal romantikusabb is. Olyan, mintha a természet, a dzsungel közepén lennél és álomszép tengerpartokon fürödhetsz. Viszont Phi Phi nem "igazi" Thaiföld, nincs nyüzsi, nincs hatalmas, nyüzsgő esti-éjszakai piac, nincsenek elefántok, nincsenek Buddhák, stb. Phi Phi inkább úgy jó, ha meg tudod osztani az utadat és itt is, ott is el tudsz tölteni valamennyi időt (egyébként maga Thaiföld is inkább úgy ideális, ha több helyen tudsz lenni és nem csak 1 hetet vagy valamelyik tengerparti üdülőhelyen).

Mondjuk, ha én mennél nászútra, Phi Phit mindenképpen útba ejteném:)

Előzmény: Rolina22 (1355)
Rolina22 Creative Commons License 2010.01.03 0 0 1355
Szia!

Olvastam a beszámolódat. Eddig úgy volt, hogy Koh Samuit választjuk nászútunk célállomásaként! Most viszont elbizonytalanodtam és gondolkodom Phi Phi szigetén! Beszámolódból úgy vettem ki, ez sokkal szebb mint Samui! Neked mi a véleményed illetve a többi Kedves fórumozónak? Képek alapján valóban Phi Phi vadregényesebb! Na most aztán dilemmában vagyok!
Előzmény: moonwalkr (1353)
bike50 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 1354
Élvezet olvasni a beszámolóidat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: moonwalkr (1353)
moonwalkr Creative Commons License 2010.01.02 0 0 1353

Mondjuk Jordánia is tényleg állati, de szerintem Thaiföldről még annál is szuperebb élményekkel jösz haza:)

Szóval:

Az Imperial Boat House-nak saját tengerpartja van, de nem a megszokott értelemben. A szálloda kertje lenyúlik egészen a partig, a szállodának vannak is napágyai kint a homokon (ingyen), de az egész part végestelen végig átjárható, tehát Te is átmehetsz máshová (másik szálló partjára, sőt éttermébe!), más is odajöhet a Boat House partjára. Rengteteg árus, jön-megy, masszázságyak vannak lépten nyomon. Mindemellett klasz nyugalmas, nincs zsúfoltság. Mondjuk a víz elég átlagos, abból láttunk szebbeket Thaiföldön is, máshol is (pl. Jordánia:)

Strandolni a legközelebb Chaweng Beach van, és nagyjából azzal ki is merül az "érdemes kategória", viszont az jó hosszú és szép is.

A Big Buddha közel van, a másik névről még nem hallottam, de a Big Buddhához közel van egy Wat Plai Laem nevű templom egy olyan hatalmas szoborral, mint a BB, csak Síva alakkal.

Mi háromféle módszerrel mászkáltunk. Amikor hosszabb kirándulásra mentünk, a szállodával szemben volt egy kis "helyi utazási iroda" és ők szerveztek transzfereket (a kikötőbe autót, a szigettúrához dzsipet). Amikor közelebbre mentünk, akkor taxival, vagy iránytaxival utaztunk (ez hasonló, mint a tuk-tuk, csak egy furgon teherautó platójára szerelt padokon utazol). Fontos, hogy mindig előre ki kell alkudni az árat (mint Jordániában :)

Chaweng 5-6 kilométerre van, tényleg kényelmesen negyed óra. Choeng Mon (itt van a Boat House) és Chaweng között elhagyatottabb részek vannak, baromi klasz este a nyitott autóval a kellemes langyosban hazasuhanni egy bevásárlás, vagy vacsora után.

Na egyelőre ennyi. 

Beszúrom még a nyaralásunkról kszült beszámolót ide alább. Ha van még kérdés, nyugodtan kérdezz.

Thaiföldi beszámoló 1. rész

Thaiföldi beszámoló 2. rész

Előzmény: újút (1351)
bike50 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 1352
Szia!
Igen, Jordánia nekem is annyira fantasztikus volt, hogy újra elmentem szeptemberben és bármikor visszamennék. De most másfelé kacsingatok és ez Thaiföld. Én sajnos a munkám miatt csak február végétől tudok menni, remélem, az még jó időpont. Addigra megérkezik a Te friss beszámolód is és a topic-társak is segítenek /mint most Neked is/. Valószínű, hogy a fak.programokat én az irodával fogom megcsinálni, ugyanis én egyedül utazom, de ha találok addig társakat még ez változhat. Nagyon irigyellek, Ti már számoljátok a napokat. Kívánok jó utat, sok szép élményt és várom az élménybe-
számolót.
Előzmény: újút (1351)
újút Creative Commons License 2010.01.02 0 0 1351
Hahó!
bike50!
Igen,mi voltunk Energo útitársai Jordániában.Fantasztikus út volt,legemlékezetesebb
élményeink közé tartozik.Szívesen jelentkezünk majd thaiföldi infokkal.Reméljük a legjobbakat.
moonwalkr!
Nagyon köszönjük a részletes tájékoztatást.Samuin mi is az Imperial Boat Housban lakunk majd.Úgy tudom,van saját tengerparti strandja.Milyen?Hol érdemes még a közelben strandolni?Chaweng?Mi is tervezünk helyi kirándulásokat,de mi is önálló szervezésben.A Big Buddha és Nuan Naram Temple egész közel van a szállóhoz.Így van?Ti hogy oldottátok meg a kirándulásokat?Helyi irodával,vagy önállóan indultatok el?Chaweng mégis milyen messze van a szállótól?Azt olvastam,hogy kb.15 perc.Az nincs messze.
Előre is köszönjük válaszod!
moonwalkr Creative Commons License 2010.01.01 0 0 1350

Szia!

Mi 2008 februárban voltunk Bangkok-Phi Phi-Koh Samui kombináción az Aerovivával. Nagyon szép élményekkel jöttünk haza. Ahogy néztem az Aeroviva honlapján a programokat, abból mi Bangkok látnivalóit jártuk be és voltunk Ayutthayában, na és persze az utazás nálunk is egy hát Samiuval zárult, ahogy a tietek is fog. A bangkoki és ayutthayai napokon saját magunk oldottuk meg a programot, nem fakultatívval mentünk (Ayutthayába pl. sima helyközi buszjárattal mentünk a fórumos tapasztalatok alapján).

Rengeteg látnivaló van, ahogy látom a "kötelezőket" tették a programotokba. Az északi részen (Chiang Mai) érdemes úgy gondolkodni, hogy ott hidegebb idő is előfordulhat, érdemes melegebb ruhákkal is készülni, a délebbi részeken elég egy póló, meg egy fürdőruha, a többit akár a helyszínen is be lehet vásárolni (nem vicc!:)

Koh Samui pedig egy nagyon kellemes, hangulatos kis gyöngyszem. Már a repülőtér is el fog varászolni, amikor leszálltok. Mi az Imperial Boat House-ban voltunk. Nagyon klasz szálloda volt, bár egy kicsit messzebb esett a központtól, de taxival bármit meg lehet oldani a szigeten.

Nagyon jó kis kirándulásokat is lehet tenni: hajóval Koh Tao és a Anghtong Nemzeti park (vagy akár Phangan szigetére is át lehet hajózni, ami sokkal kiépítetlenebb, de híres a kínai holdújévkor tartott Full Moon partikról - nem tudom, hogy Ti akkortájt mentek-e). A szigetet is érdemes bejárni, mi voltunk dzsungeltúrán, vízeséseknél, a Titkos Buddhakertben, egy hegytetőn álló étteremben, állati volt. Látni kell a Big Buddhát, a mumifikálódott szerzetest, Nagypapa és Nagymama sziklát. Esténként pedig Chaweng forgataga fog hívogatni, bazár hegyek, alkudozás hegyek, tényleg használható, jó cuccokkal. Egy hét nem is elég a szigetre. Ezeket a mászkálásokat itt sem az irodával tettük, hanem helyi szervezéssel, olcsóbban. Talán annyi árnyoldala van a január-februári időszaknak, hogy többször lehet eső.

Előzmény: újút (1348)
bike50 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 1349
Szia!
Én ugyanezt az utat tervezem, de későbbi időpontban. Így én kérek szépen majd egy beszámolót, ha hazajöttetek. Előre is köszönöm.
Off: Ugye Ti voltatok energo utitársai Jordániában? Most Ő is lázasan segít keresni nekem utat. Obeiden keresztül van az ismeretség, mi utánatok voltunk Jordániában.
Előzmény: újút (1348)
újút Creative Commons License 2010.01.01 0 0 1348
Hahó Mindenkinek!
Jan.12-én indulunk 17 napos útra / 7 napos körutazás, 7 nap Koh Samui szigeten / az Aeroviwa szervezésében.Ha valaki volt már ilyen kombinált úton,kérem,meséljen róla!
Előre is köszönöm!
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1347
Köszönöm a tippeket :)
Dóri-bogyó Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1346
Az Aeroviva is kínál nagyon jó kombinált utakat, mi velük voltunk 2 éve Bangkok-Phi-Phi-Ko Samui vonalon.
Most elég sok akció is van náluk.
Előzmény: Törölt nick (1344)
COOP Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1345
Nézd meg a www.winar.hu oldalon, ezek egyéni utazások, mi voltunk velük, Szerintem találsz olyat, amilyet szeretnél.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1344
Egy kicsit konkrétabb kérdés. Melyik utazási irodát ajánlanátok? Vagy inkább egyénileg szervezzem meg? Igazából és Bangkokba szeretnék eltölteni pár napot és pár napot valamelyik szigeten, talán Phuketten. Nem tudom, hogy ilyen csomagot utazási iroda nyújt-e?
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1343
Miért melyik utazási irodánál van charter?
Előzmény: moonwalkr (1340)
orsi09 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1342
Szállás keresésre ajánlom a nagypihenes.hu-t!
Koh Laci Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1341

Hello,

Sorban: bőrönd probléma nem jellemző. Pár kivétel néha akad (többek között velem is). Mivel ti irodával mentek, gondolom a vizumotok adott, nem kell a reptéren intézni. Akkor szokott néha gond lenni a bőrönddel, ha későn ér az utas a szalaghoz. Egy pár kört megtesz a bőrönd, de ha nincs aki levegye, főleg, ha már senki nem áll ott, akkor általában a reptéri személyzet leveszi és egy távolabbi helyre pakolja. Ott azért elég szabadon van... Ha vonzó, sosem lehet tudni, hogy ki gerjed rá. És itt most nem a thai emberekre kell gondolni.

- mindegy, hogy hol váltasz pénzt, természetesen érdemes és kell a reptéren is, de semmilyen jelentős árfolyam-nyereség, vagy veszteség nem fog érni. A pénzváltók 95%-át a nagyobb bankok üzemeltetik.

A dugaljak szabványosak, semmi gondod nem lesz.

Bárhová viheted a masinákat, legtöbb helyen nyugodtan fotózhatsz. Ahol tiltják, ott ne erőltesd! A Királyi Palotában a legtöbb helyen fotózhatsz, a Smaragd Buddhát viszont nem engedik  és erre oda is figyelnek. Egy jó teleobival viszont a bejárattól meg lehet "csípni". Egyéb templomokban szertartások, imák közben nem illik, ne erőltessétek!

Üdv

Előzmény: raguka (1339)
moonwalkr Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1340

Ha charterrel mész (utazási irodával), ott kevésbé valószínű a bőrönd elvesztése. Ha átszállással valamelyik zsúfolt európai csomóponton át (pl. London, Párizs, Frankfurt), akkor nagyobb az esély. Mindenestre érdemes a kézipoggyászba egy váltás fehérneműt, pólót, fürdőnadrágot betenni, ha tényleg nem érkezne meg a cucc, akkor se télikabátban kelljen szteppelni.

Pénzt váltani tök mindegy (általában csak a hotel ellenjavallt). Viszont még a leghivatalosabb pénzváltókban is lehet/érdemes/kell alkudni az árfolyamból.

Ha viszel egy utazó adaptert, az mindenhol a világon kisegít a váratlan helyzetekben (nagy műszaki áruházakban kapható). Egyébként meg, ha angol konnektort fogsz ki, meg lehet oldani úgy, hogy a középső dugót egy gyufaszállal kitámasztod.

Templomokban is lehet fotózni. Legfeljebb az éppen imádkozó embereket illetlenség telibe fotózni, viszont a buddhákat, díszeket, miegyebet simán lehet.

Előzmény: raguka (1339)
raguka Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1339
Sziasztok!

Nekünk még majdnem 2 hónap az indulásig.
Néhány alapkérdés, aki tudja légyszi válaszoljon:

- mennyire jellemző a meg nem érkező bőrönd probléma? Érdemes felesben pakolni, ha ketten megyünk? Tavaly Mexikóban is igen gyakori probléma, de akkor megúsztuk.
- hol érdemes pénzt váltani? Rögtön a repülőtéren?
- itt is szükség van valami speciális áram- adapterre, amivel működnek a műszaki cikkeink? Belemennek a dugók az ottani konnektorokba?
- nagy fotó, videómániás vagyok. Mennyire tiltják bizonyos helyeken, pl Bangkok Nagy Palota, vagy egyéb templomok? Vagy ezt ott lazán veszik?

Köszi a válaszokat, Z
Chrixkrax Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1338
December 28.-án Budapestről, Isztambuli átszálással megyünk Bangkokba a Turkish airlinessal. Valaki esetleg jön a járattal? :D Mert mi tuti ott leszunk :)
COOP Creative Commons License 2009.12.09 0 0 1337
szerintem a másik topikban Thaiföld htizsákkal mindent megtalálsz:o)))
Előzmény: ldgg (1336)
ldgg Creative Commons License 2009.12.09 0 0 1336
Sziasztok!!mi dec.27.-én indulunk phuketre a párommal,best reisennel csak repjegyet vásároltunk érdeklődnék tapasztalatokról esetleg szállás ajánlatokról.Tulajdon képpen ha volt már ott esetleg valaki így egyéni szervezéssel minden érdekelne:):)előre is köszönöm!!!
COOP Creative Commons License 2009.12.09 0 0 1335
Mi Kairóban fogunk várni,ott is kimegyünk.
Előzmény: da.bee74 (1333)
COOP Creative Commons License 2009.12.09 0 0 1334
Én biztosan kimennék, sokkal érdekesebb kint,mint a reptéren várni.
Előzmény: da.bee74 (1333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!