A topic nevéből is látszik, hogy milyen fotós eszközök börzéjéről van itt szó.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
A Revue és a KOBO is COSINA CT-1 Supernek megfelelő gyártmányok, a 24x36-os SLR korszak felsőkategóriás szolgáltatásait adják: TTL belső fénymérő, tükörfelcsapás, SEIKO fémredőnyzár, 1 mp-1/2000 mp záridők manuálisan, mérőék!A modell annyira jól sikerült, hogy megjelent még: NIKON, CANON, Voigtländer Bessaflex, Yashica FX3 stb márkaneveken is.
A Revue és a KOBO is COSINA CT-1 Supernek megfelelő gyártmányok, a 24x36-os SLR korszak felsőkategóriás szolgáltatásait adják: TTL belső fénymérő, tükörfelcsapás, SEIKO fémredőnyzár, 1 mp-1/2000 mp záridők manuálisan, mérőék!A modell annyira jól sikerült, hogy megjelent még: NIKON, CANON, Voigtländer Bessaflex stb márkaneveken is.
Hát, ez így sajnos elég saláta. Viszont a redőnyös kazetták biztosan nem ehhez a kibelezett géphez valósiak. Ahhoz alighanem a két fémkazetta járt, ami az egyik képen a falhoz van támasztva.
A redőnyös kazetták valami nagy monstrum, fából készült műtermi géphez valók, valamikor a múlt század elejéről, vagy a 19. század végéről. Ezek stabil állványra épített, műtermi használatra szánt szerkezetek voltak, harmonikával, hátul mattüveggel, és valószínűleg fekete vászonlepellel. Itt nem számított a súly, ezért készülhettek a kazetták is fából, meg a műtermi felvételezéshez elég volt a gyárilag adott 10 darab, hiszen kéznél volt a sötétkamra, és bármikor lehetett cserélni, meg újratölteni.
A fémvázas gép már más tészta, lényegesen fiatalabb. Talán valami barkácsoló kedvű polgártárs láthat benne fantáziát, de ilyen állapotból újraépíteni már nem nagyon lehet.
Lemezkazetták a géphez. Belecsúsztatták az üveglemez negatívot, az a kunkori rugó tartotta a helyén. Miután beállították az élességet, kivették a mattüveget a gépből, és betették a kazettát. Felhúzták a redőnyt hogy szabaddá váljon a negatív, exponáltak, vissza a redőny, és lehetett menni vele a sötétkamrába. Jó régi cucc ha még redőnyös a megoldása, mert később már csak súbert (fémlemez takarót) használtak, a redőny nagyon babrás, meg nagy, meg nehéz.
Vigyázz a cájgra, a géppel együtt jár, külön nehogy megválj tőle. Ha van mattüveg is, meg esetleg valamilyen gyári állvány, azt se hagyd ott, még véletlenül se.
Segítséget kérnék a képeken látható tárgyak azonosításában. Nem tudom, tényleg fotós eszközök-e, de egy Linhof München harmonika-gép mellett találtam őket.
Redőnyszerűen nyitható mindkét oldaluk, méretük kb. 28x21 cm. 5 darab van, az oldalak számozottak 1-től 10-ig. Mik lehetnek ezek?
Eladó gyönyörű állapotban lévő, tökéletesen működő, nagyon keveset használt ( aki az előző 20-on pár évben használta vitrinbe tartotta, csak rövid ideig fotózott vele) Hasselblad 500 CM, nagyítós keresővel, magazinnal.
+30e Ft magazin
+20e Ft bőröző készlet, 5 db portra 400-as film és 3 db delta 100-as.
Kobo RT1 Super analóg fényképezőgép eladó. Az eredeti tokja már nincs meg, fotós táskában lakott mindig. A garancia, ha jól emlékszem, 1987-ben járt le. Fémlamellás redőnyzára van, a záridők rendesen lefutnak. A napokban egy analóg vakut teszteltem vele (ami szintén eladásra kerül, nem működik együtt a Pentax gépemmel valamiért), működött a vakuszinkron is. Sajnálom, hogy nem jött össze a Pentax géppel, a maga módján nem rossz vaku, egyfajta félautomata, két fokozat van rajta, illetve a teljes kisütés. Az árban benne foglaltatik hozzá négy darab 2100-as ceruzaakku, amik csak egyszer voltak feltöltve, természetesen szabályos lemerülés után.
A fényképezőből az elemet anno kivettem a károsodást megelőzendő, de a fénymérés hibátlanul működött. Amúgy teljesen mechanikus a masina, én meg jobbára kézi fénymérőt használtam fénykoromban. A gép szerintem a Cosina CT1 Super kínai koppintása amúgy. A mellékelt képeket az objektívjével készítettem egy Pentax digitális géppel, APSC méretben. (Pentax K bajonett a csatlakozása, Chinon és Pentax PK optikákkal is használtam analóg koromban. illetve az M42-es optikák is bevethetők megfelelő adapterrel.) A burkolat kissé kezd engedni, de minden további nélkül visszaragasztható, talán a képen is látszódik, bár keresni kell. Előnyben részesítem a személyes átadást, de tekintettel hazánk gigantikus földrajzi távolságaira, a postázás is megoldható, a vevőre terhelt postaköltséggel és felelősséggel.
Miközben írtam a hirdetést, jobban megnéztem a dolgokat. A gép alján meglátszódik a vakutartó gumi nyoma (gyakorlatilag össze voltak nőve nálam), és a vaku géppel érintkező részén is van hiány a gumiban, de gyakorlatilag nem befolyásolja a működést.
Gép 51210148
Objektív PK603456 (ezt a számot találtam csak rajta)
Ár: Gép, objektív, vaku, 4 elem - 15000 Ft +postaköltség