Keresés

Részletes keresés

Mantequilla Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1149
"azokról, akiknél ez a két dolog nem áll fenn, és ők nem átallják magukat egybemosni veletek. Ők azok, akik titeket maguk előtt tolnak és hangoztatják, hogy akik nem komálják az abortusz liberalizálását, azok tulajdonképpen veletek tolnak ki. Ez így nem igaz, mivel a ti példáitok csupán álcaként szolgálnak. Fel vagytok használva "nemes" célokra. A ti példáitokkal igyekeznek terrorizálni és ellehetetleníteni azokat, akik az ő megoldásukkal nem értenek egyet."

És te ezekre a gonosz, másokat ki- és felhasználó, csakis önös érdekeiket szem előtt tartó, másokat terrorizáló nőkre nyugodt szívvel bíznád születendő gyermekük nevelését. És ezek szerint hiszel abban, hogy az ilyen nők jól, szeretetben nevelik majd a gyerekeket, akik értékes, fontos tagjai lesznek az eljövendő társadalomnak. Bravó.
Amennyiben abortuszra megy, hülye, amennyiben nem, hősnő, mit hősnő, hős anya.

Az a röhej, hogy én nem akarlak téged meggyőzni arról, hogy változtass véleményt, csak vázoltam egy más meglátást.
Ellenben te úgy vagy vele, aki nem egy követ fúj veled, az ellenség. (Lásd fönti utolsó mondatod.) Szomorú.

És még csak annyit: ha egy nő szájából hallanám mindezt, esetleg elfogadnám, mint véleményt, komolyan venném valamennyire, hiszen ő is érintett lehet a témában. Viszont tőled, egy férfitól mindez valahol komolytalan és üres beszéd.
Előzmény: Édy Endre (1081)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1148

Oxi. Legyen úgy!

Én viszont kötöm az ebet a karóhoz, hogy a legutóbbi példa igazából nem erről szólt.

Szia!

Gy.

Előzmény: evangeline (1146)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1147

Már megbocsáss, de ha valaki kiteregeti ezeket a dolgokat, akkor nehogy már nekem kelljen emiatt rosszul éreznem magam. És az sem igaz, hogy vájkáltam volna, hiszen a beíró magától írt le szinte mindent.

Elismerem, hogy esetleg rosszul eshetett neki, és annak vél(het)te a beírásomat, de nehogy már az én hajamra kend a dolgot.

Gy.

Előzmény: Mantequilla (1145)
evangeline Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1146

A topic mindig arról szól, amiről a megjelentek éppen eszmét akarnak cserélni.Már régóta nem az eredeti téma megy, tehát ez ne legyen kifogás.

Írtam, miért "ugrottam":érzéketlenség a kulcsszó...

Mi az, amit bárki rád akar fogni?Órák óta arról társalgunk, hogy "beszóltál" ott, ahol nem volt helyénvaló, ezt én meg más is szóvátette, aztán egy - tőled szokatlan hosszúságú, tehát mindenképpen figyelemfelkeltő - hozzászólásban jól leteremtettél.Előbb engem, aztán még másokat is.

Innen indult az adok-kapok.Mindenki beszállt és mindenki hibás, ezt elfogadom.

Nem, nem az a baj, hogy nem értünk egyet, inkább az, hogy sokszor kerül az ember olyan helyzetbe, hogy az indulat vezérli...

Ez viszont nem oldalfüggő....

Előzmény: Édy Endre (1137)
Mantequilla Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1145
Érdekes, Almíra értette, miről beszélek.

"Nem akartam, hogy a családom is rámenjen.
Eleget szenvedtem, nem akartam, hogy nyilvánosan is megalázzanak."

Te nem. Ellenben vájkálni más bajában, kérdezgetni, az megy neked.
Kutyából nem lesz szalonna, belőled pedig empatikus ember.

És még ehhez annyit:

"Szerintem pedig nem kellett volna félned. Az efféle gazemberek megérdemlik, hogy velük ugyanazt tegyék a börtönben, mint amit ők tettek másokkal. Az efféléknek nem szabad engedni, hogy szabadon mászkáljanak."

Ettől sem lesz a megerőszakolt, esetleg egész életére nyomorékká tett nőnek jobb.
Azt pedig nézd meg, hoyg az ilyenek viszonylag rövid időn belül szabdulnak, jó magaviselet miatt még előbb - és kezdik előlről azután, hogy bent még jobban megedződtek. Nemrégiben is volt egy ilyen eset, a faluban tudták a fickóról, hogy ült már emiatt, voltak is dolgai, ő volt az, aki megerőszakolt, fojtogatott egy fiatal lányt, aki még élt, amikor bedobta az emésztőbe. Ennyit a börtönről, ahol majd "megbánják".
Előzmény: Édy Endre (1079)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1144
Én kérdeztem hamarabb, így az illem szerint... Újat mondtam volna, :)
Előzmény: spooler (1141)
spooler Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1143
Natyon regotá nem bezelni mátyár, mek it ápártheid réncer fán...
Előzmény: evangeline (1140)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1142

Feltételeznem kellett, hogy egyenlő, mivel nem láttam tőled, hogy elfogadnád, hogy nálam mi mit jelent. Gondoltam, ha megengedő vagy magaddal szemben az én beírásaim interpretációjában, akkor én is megengedhetem magamnak ezt a luxust. Zavar? Engem is zavart. Érdekelt téged? No, annyira érdekel engem is.

Amúgy különben tényleg mondom, hogyha egyszer legalább végigolvasnád, amit írtam, látnád, hogy nincs olyan hatalams nagy különbség a kettőnk véleménye  között - csupán a nüanszok nagyítódnak fel. :)

Előzmény: evangeline (1140)
spooler Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1141
Gondoltam, a jó példával szeretnél elöl járni. De nem.
Egy újabb kis darab a személyiségrajzodból.

Én viszont azzal a jó példával elöl fogok járni, hogy csak az ontopik hozzászólásokra fogok reagálni.
Előzmény: Édy Endre (1139)
evangeline Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1140

Ezt csak most láttam.

Elég gáz ilyet leírnom, de azt hiszem, nem teljesen vagy tisztában bizonyos fogalmak jelentésével.Ahogy itt olvaslak, egyre többével....

(Mielőtt rögzülne:a feket-fehér világ nem Afrika és Európa szinonímája, és a nem érti kifejezés nálam sosem egyenlő a buta szóval.Az ebben való hit afféle munkaköri kötelesség is egyben nálam....)

Előzmény: Édy Endre (1120)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1139
Kértem idézetet, nem kaptam. Miért vársz el tőlem is? Előbb a saját portádon, lécci! :)
Előzmény: spooler (1136)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1138
[Örülök, hogy ilyen gondtalan életed van. Majd jelezz, ha történik valami érdekes is. Nagyon érdekelne. De nem biztos, hogy annyira. :)]
Előzmény: Mantequilla (1135)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1137

Evangeline kedves!

Készséggel elismerem, hogy neki rosszul eshetett. Ugyanakkor hadd hívjam fel becses figyelmedet, hogy a topic tényleg nem erről szól. Másfelől pedig: Miért neked kell ugranod?

Szerintem például az is taplóság - hogy idézzelek téged -, hogy olyan dolgokat állítanak, sejtetnek másról (ez lennék én), amit az illető nem is mondott. És mi mindennek az alapja? Az, hogy nem értünk egyet, és ebből mindjárt nagy feneket lehet keríteni a dolognak. Szerintem ez is taplóság.

Szia!

Előzmény: evangeline (1133)
spooler Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1136
Remélem tudod idézni tőlem azt a sort, ahol azt írom, hogy: "zavar, hogy nem kapok választ AGY-tól."
Előzmény: Édy Endre (1134)
Mantequilla Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1135
Megint gondjaid vannak.
Nem lep meg.
Előzmény: Édy Endre (1075)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1134
Zavar. Ld. 1131. utolsó sora. :)
Előzmény: spooler (1132)
evangeline Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1133

Na, tényleg utoljára és csak neked:

beírta valaki a vele történt tragédiát.Erre te válaszképpen - totál érzéketlenséget mutatva! - előjöttél egy százalékos aránnyal, meg hogy "de nem ez a jellemző".

Mint nő és viszonylag könnyen beleélő típus ezen akadtam fenn, pláne, hogy utána 1-2 hozzászólással bornírt megjegyzést tettél arra, hogy nem válaszolt azonnal, senki erre!

Azt gondolom, hogy ha valaki elolvasta Almíra történetét, nem feltétlen a százalékos megoszlás igazságossága vagy igazságtalansága tolakodott előre a fantáziájában...

Ha ezt nem érted, sajnálom.

A lényeg:ott és az a fajta hozzászólás taplóság volt - és független attól, hogy a topic éppen miről szól.

Ennyi.

Előzmény: Édy Endre (1115)
spooler Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1132
Engem? Zavar?
:-D
Előzmény: Édy Endre (1130)
spooler Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1131
A "hangemberség" illetve az, hogy valaki időnként nem fél kiborítani a lisztet az szerintem nem ugyanaz.
De most magyarázzam ezt egy süketnek, aki még életében nem evett egy jó kenyeret?

Amúgy mi köze ennek az AB hoz és za AB tablettához?

Még mindig érdekelne, hogy milyen alapon teszel különbséget magzat és magzat között.
Előzmény: Édy Endre (1129)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1130
Engem is sok minden érdekelne, amit nem vagy hajlandó megválaszolni. Ha téged az nem zavar, akkor ez miért? :)
Előzmény: spooler (1128)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1129
[Szép dolog a hangemberséged. :)]
Előzmény: spooler (1127)
spooler Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1128
Még mindig érdekelne, hogy milyen alapon teszel különbséget magzat és magzat között.
Előzmény: Édy Endre (1125)
spooler Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1127
Ismernek már, nem kell strapálnod magad.
De látom azért az igazi vamzer éned is előbújt.
Tökös egy csávó vagy te.
Bravó.
Előzmény: Édy Endre (1123)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1126
(Problémáid lennének az olvasat szóval?)
Előzmény: spooler (1124)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1125
Igyekszel magad megkímélni a beégéstől? Amúgy pedig engem lehet nyugodtan szidnod, de a felmenőimet nem. Jelezzek, te nagyon művelt?)
Előzmény: spooler (1119)
spooler Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1124
Mi az hogy "olvasat"???? Miiiíííí???
Szó szerint írta valahol azt, hogy:" Hagyd, ő olyan buta, csak mi ketten vagyunk itt a' okosak."???

Mert ha nem, akkor hazudsz!!
Előzmény: Édy Endre (1120)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1123
[Valahol olvastam, hogy az efféle ajánlások szilenciummal záródnak a modiknál. Jelezzek? :)]
Előzmény: spooler (1117)
evangeline Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1122

Könnyen dobálózól a minősítgetésekkel - ezt írtam alább, de nem kellett volna mindjárt bizonyítani is.Igaz, most már nem kell utánaolvasni, igaz-e......

Előzmény: Édy Endre (1111)
spooler Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1121
ne zavard meg...
Előzmény: matej nyikolajevics (1118)
Édy Endre Creative Commons License 2005.10.12 0 0 1120

1092.

Olvasata: Hagyd, ő olyan buta, csak mi ketten vagyunk itt a' okosak. :)

Előzmény: matej nyikolajevics (1118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!