üdv. Ha valaki tudna segiteni meköszöném, keresek sony diktafont mely használhato vonalastelefon lehalgato vagy önállo üzenetrögzitönek. Látam a tesz veszen de az oly bonyolult informácio szegény hogy le titotak mire vissza jutottam le járt az aukcio. Vagy hasonlot mely azt tudja.
areacode212: "ma erkezett meg postaval egy Tascam DR-07 -es. Az elso tesztek alapjan nagyon jo kis szerkezet! Ugyan sok osszehasonlitasi alapom nincs, de az elozo olympus diktafonomhoz kepest ez egy hatalmas elore lepes.
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de azért elmondom, mit szeretnék. :) Egy számítógépes játék kiegészítőjén munkálkodom, és valakinek a segítségét szeretném kérni. Szeretnek egy normális, minőségi hangfelvételt csinálni a metróban (egy sima ocóó mp3-ba - telefonba épített mikrofon már nem éppen bírja), és ebben szeretném kérni a segítségeteket. Sajnos nincs pénzem egy 80-90 ezres diktafonra, és lenne esetleg valaki, aki rendelkezik valami ilyesmi csodakészülékkel, és lejönne velem a metróba, hogy felvegyek pár állomás közötti hangot? Akár bérbe is venném tőle 1 napra, vagy fizetnék neki x sört vagy valami. :) Itt tudtok elérni: br120@freemail.hu
Tanácsot szeretnék kérni, hogy emberi beszéd (főként riport) rögzítéshez milyen eszközöket tudnátok ajánlani? Jelenleg a HD-s videókamerám rögzíti a hangot mely éppen, hogy csak elmegy kategória és nincs külső mikrofon bemenete.
Eddig egy Olympus VN-8500PC néztem ki amihez szeretnék egy minőségi csíptetős mikrofont.
Ha jó a mikrofon akkor számít, hogy milyen rögzítőhőz csatlakozik?
Sziasztok, Digitális diktafont szeretnék vásárolni, ami a következő feltételeknek megfelel: -Machintos kompatibilis -USB csatlakozón keresztül tölthető -Hosszú üzemidővel -Beépített hangszóró -Zajszűrő -Kondenzátormikrofon (esetleg lineáris) -WAV/ MP3 Ha tud valaki ilyet,köszönöm
Olympus DM 550. 55 ezer Forint, bővíthető. http://www.audiotranskription.de/OlympusDM-550 (Teszt) http://www.olympus.hu/consumer/2581_digital-recorder_dm-550_21980.htm (Műszaki keírás) Én pont most indulok venni egyet.
Nagyon szemezgetek két diktafonnal (Olympus LS-10 és Sony PCM-M10).
Leginkább zenei előadások (próbák) jó minőségű felvételéhez lenne rá szükségem. Eddig is használtam már 1-2 - diktafont, hangrögzítős mp3 lejátszót, telefont :D - ilyen célra, de eléggé "cső hangúak" lettek a felvételek, illetve tompák, alapzajosak, sistergősek - tehát minden rossz ami csak előjöhetett a felvételnél, az elő is jött.
Mivel nem vagyok nagyon hozzáértő, így laikusként azt gondolom, hogy ezek a hibák megszűnnének egy profi diktafon használata mellett!? Ti erről mit gondoltok?
Arra sajnos nincs lehetőségem, hogy közvetlen az erősítőre legyen rádugva a "masina", tehát csak a készülék adta lehetőségekre tudok támaszkodni... azaz leteszem egy székre, és veszi a dolgokat.
Szerintetek a fenti célra megfelelőek lennének ezek a profi hangrögzítők, vagy nem tudnék nagyságrendekkel jobb minőséget rögzíteni, mint eddig? Amit mindenképpen el szeretnék kerülni az a "csőhang" - lehet van rá jöbb szó, csak még nem hallottam róla... illetve, néha olyat is tapasztalok, hogy a dob mintha túlzottan "megrezegtetné" a mikrofon membránját... és torzul a hang. Gondolom az Olympus kis szivacs mikrofon "papucsai" valamennyire megoldást nyújtatnának erre is...?
Ezekkel kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget... mivel nem olcsó ketyerékről beszélünk... feleslegesen nem ruháznék be :)
Az iRiver Vr1 diktafonról mi a véleményetek? "Elvileg" ez is professzionális diktafon... http://www.edigital.hu/Diktafon/iRiver_VR1_2GB_diktafon-p51960.html?cat=0&page=
Nekem "hangvadászatra" kellene, a legkülönfélébb helyeken, hangokat, zajokat felvenni (természetben, városban stb stb) szóval jó minőségben kellene. Olyanra is gondoltam még, hogy valami olcsóbb diktafon vagy bármilyen eszköz amihez külső mikrofon csatlakoztatható, és ahhoz valami profibb mikrofont venni. Bármilyen megoldás érdekel, de pénzügyileg nem nagyon vagyok eleresztve...(egyetemista élet:D )
Remélem segítettek majd nekem valami aranyközéputat találni...
Minket is érdekelne egy ilyan DR-07-es. Ha nem terhelem vele, szeretném megkérdezni, hogy ez a DR-07-es tudja azt a funkciót, hogy felvétel alatt állítani lehet a felvételi szintet? Nem arra gondolok, hogy a felvétel előtt, a Standby üzemmodban lehet-e, mert erről azt olvastam, hogy lehet, de a leírás alapján nem egyértlemű számomra, hogy a felvétel elinditása után, azaz felvétel közben lehet-e állítani a felvételi szinet?
Ha nem terhelem, azt is megkérdzném,hogy milyen a felvétel minősége, akár wav-ban, akár MP-3-ban mondjuk 64 kbps-el?
Más felvevők a fenti módokban gyakorlatilag CD minőségben rögzítenek. Erről is elmondható uyganez?
ma erkezett meg postaval egy Tascam DR-07 -es. Az elso tesztek alapjan nagyon jo kis szerkezet! Ugyan sok osszehasonlitasi alapom nincs, de az elozo olympus diktafonomhoz kepest ez egy hatalmas elore lepes.
Ha érdekel valakit, akkor tudok egy alig használt Olympus DS-55 digitális diktafont eredeti csomagolásban, garanciajeggyel! Nagyon egyszerűen kezelhető, MP3-lejátszóként is használható. Egyetemistáknak előadások rögzítésére, nyelvtanuláshoz!
Technikai paraméterek: 1 GB belső memória, felvételi formátum: WMA,(MP3), 5 mappa+ zene, 200 fájl mappánként, hangra induló felvétel, indexjel, hangszűrő, zajcsökkentő funkció, előre-visszatekercselési funkció, törlési funkció, Audible és Podcast támogatás. Felvételi minőségtől függő felvételi időtartam (16 óra - 260 óra), hangosításnak megfelelő mikrofonérzékenység beállítási lehetőség.
Tartozék: USB kábel, sztereó külső mikrofon, fülhallgató. Áramforrás: 2 AAA elem. Magyar használati útmutatóval. Bővebben: http://www.olympus.hu/consumer/2581_digital_recorder_ds-55_19926.htm
ócsóbb jószágot (15-20e plafonnal - pályázat) keresek botanikai terepmunkához, sima belebeszélés lesz, semmi 5m-ről suttogásrögzítés, a cél, hogy ne kelljen minden apróságot leírni, de hosszabb felvételi idő és esetleges hozzávetőleges strapabíróság, esőállóság sem ártana.
tudtok ilyet?
télleg: általánosságban hogy kell vinni/szállítani egy ilyen jószágot? neoprén tok, vagy simán a zsebbe?