Nem vagy elég figelmes! Kérlek szépen írd meg nekem, hogy mikor személyeskedek, ha engem nem fikáz valaki! Amit esetenként indulatosabban, de a jómodor határai közé szorítva írtam, az mind egytől egyig REAKCIÓ volt! Ezt remélem, hogy te is elimered!
Arra sem emlékszem, hogy valanmelyik nickem sarokba szorult volna. Mert nincsenek megfogalmazott és bizonyított ellenérvek, csak hangzatos (minDenki tudja!) mEG RÁFOGÁSOK. mIT GONDOLTOK, HA ANNYI BŰNT KÖVETETT VOLNA EL oRBÁN, AKKOR NEM NYÍRTA VOLNA MÁR KI A KOALICIÓ TIZEZERSZER, MINT LEGNAGYOBB VESZÉLYT?
Pontosan ez az elkeseredett, félelemszülte farkasvonítás bizonyítja, hogy az üvöltözés nem a magabiztosság jele, hanem a szűkölésé. Csak annyiszor hangzik el, hogy kevésbé önálló agyakban megszilárdul. Kár, mert sok értékes ember saját jövőjének ellenségévé válik. És akik megvezették, kihasználták, úgy sem törődnek többé vele. Gábor
„Le kell verni a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül." (Gyurcsány Győr-Moson-Sopron megyei MSZP-elnökké választása után, Népszabadság, 2004. február 9.)
Mondja már drága macsek, honnan a fészkes fenéből tudod, hogy tényleg ezt nyilatkozta? Persze, lehet igaz is. Ez Orbán baja. Nem az enyém, nem nekem kell megmagyaráznom a bizonyítványát. Nem is fogom. Amit leírtam az nem az ő bizonyítványának a magyarázata, nem Orbán mentegetése. Ezt is mondhatta Orbán, de ha megfeszül sem tud annyi marhaságot mondani, annyi balfácánságot elkövetni és annyi kárt okozni, mint a mai koalició. Na, ezért nem vagyok már középen, mert egy önző állat vagyok és jobban akarok élni, azt akarom, hogy a gyerekeimnek jobb legyen. Azt akarom, hogy ne szakadjon még jobban ketté életszinvonalában és esélyeiben az nemzet. Ne legyen néhány ezer európai mércével is dúsgazdag, mindent megtehető és tízmillió, aki vegetál, aki lakásért, vagy gépkocsiért évtizedekre eladósodik. Te melyik oldalra tartozol, hogy ilyen elszántan véded a mát és támadod a holnapot? Gábor
Az idézett lap az elmúlt 10-12 évben egy egész sor olyan politikailag egyenirányított szöveget közölt, amihez az idézettnek semmi, de semmi köze sem volt. Az adott mondat lehet valós és lehet kitaláció. Nem tudom, de nagyon sántít. Mert sok mindent lehet OV-re mondani, jogosan is, de azt, hogy ekkora balfácánságot kövessen el nem igen. Mert, ha ő ilyen hülye lenne, akkor nem kellene a modernista, felkészült, majdnem tökéletes baloldalnak (ezt ők érzékeltetik magukról! )annyira sok emberrel, rengeteg pénzel és nem kevés tiszteségtelen eszközzel harcolni ellene. Akkor nem ő lenne az egyetlen, aki kétségessé tudja tenni a 2006-os választásokat. Nem tudom, hogy elolvastad e az idézatt lap fejlécét? Mi is áll rajta? Milyen világnézet, vagy érdekkör lapja? Melyik lapban írtak is álnév alatt szadeszos értelmiségiek és ők maguk fordították vissza magyarra a 2neves " német újságírót? Sokkal óvatosabban kell bánni a külhoni lapokkal!
A lap hazugságának, finomabban félrevezető szándékának bizonyítéka, hogy amikor
a MIÉP palamenti párt volt többnyire ellenzéki, jobbról ellenzéki szerepet játszott és csak nemzeti kérdésekben támogatta az akkori koaliciót. Ha parlamenti párt lenne, ma is támogatná azokat az előterjesztéseket, melyek beleférnek az általuk nemzeti érdeknek nevezhető skatulyába. Ezek a kérdések melyekről beszélek minden pártnak más-más hangerővel a támogatását éléveznie kellene: családtámogatás, demográfiai kérdések, nemzeti kultúrális-oktatási és sport támogatás. A magyar árútermelés piacának biztosítása, biztonsági ügyek, az ország arca a világ előtt,
a belföldi túrizmus és az idegenforgalom támogatása, munkahelyteremtés. Annak segítése, hogy az elkerülhetetlen munkanélküliség megosztott legyen, magyarán ne legyen 3-6 hónapot meghaladó munkanélküliség. Az egész gazdaságot és életminőséget, valamint az életszinvonalat meghatározó stratégiai ágazatok működtetésébe, hosszútávú tervezésébe legyen a kormánynak döntő szava, ne legyünk kiszolgáltatva a szociálisan legkevésbé sem érzékeny monopoliumoknak, különösen, ha azoknak még nemzeti kötődésük sincs.
Nekem mindegy, hogy melyik politikai erő tud ilyen politikát folytatni. Az már nem mindegy, hogy jelenleg a szavak és a cselekedetek közötti olló sohasem látott méretűre nyílt. És a hazugság, a rágalamzás,a gőgös felsőbbrendűséget sugalló nyilatkozatok sem derítenek jókedvre.Nem hiszem, hogy a szociknak annyira le kell menni kutyába, hogy egy Molnár, egy Török, vagy egy Szabó kotorászhasson Orbán batyujába...Gábor
Gyengébbek kedvéért:
Nyitotta:Luby, 2005.06.13 20:55
A rendkívüli kongresszus rendkívüli hatalmat adott Gyurcsány kezébe. Nem tudnak a szocik meglenni vezér és személyikultusz nélkül...
Az értelemhez pedig csak gratulálni lehet:
„Történetesen a nép bölcs vezéréről Orwell-Orbánról.”
Orwell és Orbán, ehhez az árukapcsoláshoz csak gratulálni lehet!
Melyik foxi – maxin oktatták?
Orwellt nem ismerni nem szégyen, csak hiányosság.
Ilyen marhaságot leírni viszont szégyen.
Már megint van okostojásunk ebben a topicban.
Bocsánat, ha a szokott entellektüel társutas módon el akar határolódni, tegye kedvére!
Egészség!, mondja Wágner Úr, 2005. augusztus 4. –én, és sajnálom, hogy olyanoknak kell segítenem ilyen ihletett pillanatokban, akiket társutas asztaltársaim igen áldásos tevékenysége nehezebb helyzetbe hozott.
Remélem Pöffenetexy asztaltársamnak nem kell tárgyi és nyelvi magyarázat az entellektüel társutas fogalom, vagy Orwell, vagy Márai fogalmak megértéséhez!
Egészség! – mondom én is Wágner Úr után szabadon.
Tisztelem liberálmensevik politikai elveit.
Ugyanúgy, mint azon régi ismerőseim, sőt, barátaim véleményét, akik ifjúkorukban hittek egy eszmében.
Nem az Ő hibájuk, hogy nem ismerték Orwellt – és társadalmi behelyeződésük miatt nem ismerték Márait sem.
Szégyellik is választott pártjaikat – néha.
A kötődésileg vállaltakat.
Munkáspárt, vagy MSZP.
Néha igen- igen nagyon, és akkor jön a meglepetés – nekem.
Orbán munkáspártibb – én értem, fordítom, emberpártibb volt.
Ezek fényében egy ilyen megjegyzés nagyon furcsa:
„az Orbán-párt valódi működését és lényegét.”
Ejnye liberálmensevik!
Mintha ez a topic a Gyurcsány – kormányról szólna!
„A rendkívüli kongresszus rendkívüli hatalmat adott Gyurcsány kezébe. Nem tudnak a szocik meglenni vezér és személyikultusz nélkül..”
Emlékeim szerint ebben a topicban még nem nyilatkozott a Gyurcsány - párt valódi működéséről és lényegéről. (Gyurcsány - párt copyright by liberálmensevik.)
Valahogyan nehezen oldódik a társutasság!
„Nem hiszem hogy eltűnne, max átalakul.
Ha van igény a komcsizásra, összefogásra a széljobbal, együttmozdulásra a szélballal, akkor úgyis olyanná alakul az adott nagy politikai erő, amire igény van.”
Ezt a hozzászólást OFFként kezelem, és OFFként a válasz:
Nekünk Zuschlag kell!
/liberálmensevik asztaltársamnak megjegyzem Zuschlag esetében nem tudok alternatívát felmutatni doktori és nem doktori előtagokkal! Nem is akarok. Érthető?/
„Gyurcsány esetében is nagyobb súllyal esik latba az, hogy képes víziókat vízionálni, mint az, hogy mit tett, vagy tesz majd.
Szóval, nincs jó hírem, a 12 éves színvonalnak megfelelő sulykolás nem megbukik, hanem elterjed.”
Számszaki tévedés van a következtetésben.
Mikortól számítjuk a társutasságot, és mikortól a sulykolást?
Kedves BabaLaci!
751 alatt bemásoltam egy véleményt.
Néma hallgatás kísérte.
Mi legyen akkor BabaLaci hozzászólásáról a véleményem?
„Röhej, hogy böffent valaki egy nagyot /ez általában véleményem szerint jobbról történik/ , majd a selejt média csinál erre alapozott műsorokat, napokig tartó vitaprogramokat.”
472258 szerint a nyelvész írása „böffenet”?
„Bár a Fidesz alattomosságát nem lehet megbecsülni.”
BabaLaci!
Ez a topic Gyurcsány Ferencről, a mai miniszterelnökről szól indítása szerint.
„Röhej, hogy böffent valaki egy nagyot /ez általában véleményem szerint társutasoktól történik/, majd a selejt résztvevők formálnak erre alapozott napokig tartó vitaprogramokat.”
Remélem, híven idéztem.