nyilvan mindenki palawant ajanlja, de bantayan egesz jo, kevesen vannak, egyszeru elerni cebu citybol es santa fe hasonlo a palawan port bartonhoz
itt az ido is jo, siargaon es malapascuan eleg sokat esett, siargaon komolyabban
azert ott jo volt a kakasviadal, meg jokat lehet rohogni a cloud9-nel "szorfozo" fehereken (igazabol beoltoznek komolyan, aztan fotozzak a deszkakkal egymast - mar a beuszasnal komoly gondjaik vannak)
én eleve nem mentem palawan and boracay szigetére nem szeretem ha sok a túrista én polillo and patnanungan szigetén tartozkodok szerintem nagyon király hely és ha túrázni akarok csak felülök a motorra és megyek
Ha szállást keresel, arra számíts, hogy a kínai új év előtt sok szállást jó előre lefoglalnak! Egyéb esetben valamit biztosan tudsz találni.
Az idei ünnepségre van ahol már most lefoglalták a szállást.
Amúgy túrázni szívem szerint Mindanaóra mennék, de az fehér embernek nem ajánlott környék. Csak képeken láttam gyönyörű helyeket helybeliektől.
Csak mellékes érdekesség, hogy tegnap a Cebu Pacifikra on-line csekkoltunk be, ugyanazon járat, de más foglalási kóddal. Egyszerre, egymás mellett, két tabletről. Az ülésválasztás a 'standard seat' a barátnőmnek 280 PHP-be került volna, nekem meg 10 USD (kb. 500PHP). Jól lehúzzák a külföldit... :D
Csaladoknal kiadott szoba nem jellemzo, inkabb kimondottan a turistaknak epitett vendeghazak vagy bungalok.
Termeszetesen atvisznek a kornyezo kisebb szigetekre, ezek jelentik alighanem Palawan fo vonzerejet turistak szamara. Sok kis szigeten szallas is van, bar jellemzoen dragabban.
Köszi az infókat! Cebu kizárva.Az elmúlt két napba bele ástam magam a szigetekbe,jelenleg Palawan felé húz a szívem. Szállást érdemes előre foglalni , vagy lehet ott is találni? Családoknál van kiadó szoba? Nem tudom még milyen szállásra mennék,de az biztos,hogy tengerpart közelébe. Palawan környékén látok több kis szigetet,nagy részük lakatlan, azokra vajon át lehet jutni hajóval?
Csatlakozom, Banaue környéke codaszép. Rizsföldek, termálvíz, barlangok, ifugao törzsek. Nem nagy túratörténet, de Manilából dél felé a Taal tó és vulkánja életreszóló élmény lehet...
Ha mégis Cebu felé, Boholon is lehet szép dolgokat találni, barlangokat, vízeséseket, persze messze nem Jáva-sziget minőségben :) - bár épp hírek jönnek valami fegyveres csoportosulásról. :(
Néztem egy olyan lehetőséget,hogy Budapestről egy dubaji átszállással el lehet jutni Cebu szigetére az Emirates légitársasággal.Ezt két okból gondoltam,így elkerülöm Manilát valamint Cebuhoz közel van több sziget is,amikre gondolom akár hajóval is át lehetne menni. Az más kérdés , hogy Ceburól sok jót nem olvastam. Palawanról viszont csak jókat olvastam. " természet kedvelők szigete , nincs földrengés , tájfun , jó a közbiztonság... stb. Lehet,hogy Palawan lenne a nekem való? :-)
Üdv. Érdekes kb. mi is ugyanitt tartunk a tervezgetésben (kb. 1 hónap és kb. abban az időtájban) Mi ketten mennénk én és a feleségem, és leginkább Boracayon terveztük eltölteni az időt egy olcsóbb airbnb vagy valami hasonló szálláson, kicsit megpróbálnánk megpihenni a napi rohanásból, csak séta, fürdés, olvasás, stb. Konkrét kérdéseim nekem is lennének bőven, pl. olvastam, hogy sokszor a jó és olcsó szállások nincsenek is fenn az interneten, max. e-mail címük van, nem tudom valaki magyar él-e netán Boracayon ?
Sziasztok!Fülöp szigetek témában egyenlőre még sötétben tapogatózok,de 2019 februárra tervezek utazást,kb 1 hónapra.Mit javasoltok,melyik sziget -ek legyenek. Manilát szívesen elkerülném! Szeretek túrázni,sokat menni akár gyalog is,a helyiek életébe bele látni,a tengerparton nagyokat sétálni,vagy feküdni a parton.A február időjárás szempontjából jó időzítés lenne? Köszi a válaszokat előre is! :-)
Euro, dollár oké, váltják mindkettőt. Az Euro jelenleg 58 PHP körül van, a dollár 49 körül (legalábbis Boholon). Legyen nálad kis címlet, mert beváltják a 100 Euróst, vagy 100 dollárost is, de ha pl. csak a felét akarod beváltani, jó eséllyel azt mondják, hogy nem tudnak visszaadni... :) Így kénytelen leszel az egészet beváltni, vagy addig keresgélni, amíg valaki nem hajlandó visszaadni... :) Célszerű kérni a váltásról igazolást, mert könnyű belefutni hamis pénzbe.
A nagyobb üzletekben, vagy szálláshelyeken elfogadják a MasterCardot, érdemes használni.
Olvastam, hogy érdemes megfelelő mennyiségű készpénzt vinni magammal, mert egyes szigeteken szokott gond lenni ATM-ekkel, vagy egyáltalán nincsenek. A kérdésem az lenne, hogy milyen pénznemet érdemes vinni (gondolom dollár, euro oké) és mire kell figyelni a pénzváltásnál, címletekre esetleg, mint Thaiföldön, ahol 100 dollárnál kisebb címletet nem szívesen váltanak? és hol érdemes váltani. Köszi!
Sokan dicsertek a smoke resto ettermet is a forumokon,aztan mikor odaertunk,orrfacsaro buz volt volt a kornyeken,lehet,hogy finom volt a kajajuk,de azon a kornyeken nem tudtam volna lenyelni egy falatot sem!
Ha nem vagy egy igenyes tipus,akkor ki lehet hozni tenyleg ennyibol,en is ugy voltam,vele,amikor elindultam,hogy jaj de jo,milyen olcso,stb,de amikor ott vagy es meglatod,hogy milyen kornyeken,milyen korulmenyek kozt keszul,akkor inkabb azt mondod,hogy nem!A szalloda ugyanaz!Megneznem,hogy belefekudnel-e abba az agyba ,amit 900 pesoert adnak,mert en nem!Nyilvan igenyesseg kerdese az egesz!
5000 az szerintem kicsit tulzas,tervezd meg magadnak ,szerintem jobban jarsz vele!En mindig a cheapoair.com-on szoktam venni a jegyeket,az agoda.com-on a szallasokat,eddig meg nem csalodtam egyikben sem!Viszont az altalad emlitett honapok a legcsapadekosabbak,ugyhogy en inkabb mas datumot neznek ki!Boracay-on a november-december-januar a legjobb valasztas,mivel februartol allitolag zold algas a part,illetve a viz is bezoldul,ami nem a legszebb latvany!Mi a Philippine Airlines-el mentunk,de nem Kalibo-ba,ami 2-3 orara van a szigettol,hanem egyenesen Caticlan repterere,ami kohajitasra van a szigettol!De nyugodtan nezd meg a Cebu oldalat is,hatha ott olcsobb!
Manilat én a helyedben kikerulném at lehet szallni kuala lumpurban es singapurban ahonnan közvetlen jarat van boracayra (kalibo) onnen 2-3ora alatt atvisznek a szigetre. Esetleg cebunak erdemes menni onnan is at lehet repulni közvetlen boracayra és palawan szigetere.Nyáron olcsobb az a tapasztalatom, de az idojárás se epp tökéletes ebben az idoszakban. Boracayon a station 1, 3 jott be nekem legjobban,bizonyos idoszakokban tele van a viz zold fuvel.
Pàr kérdéssel fordulnék hozzàtok. Ötletelünk a férjemmel, hogy 2019 nyaràn elmennénk a Fülöp-szigetekre, 4-5 hétre. AZ idöpont jûlius 7-augusztus20 közötti intervallum. Tudjàtok ajànlani ebben az idöben, vagy nagyon csapadékos? Ha nagyon gàz, mit ajànlotok helyette? Ahogy a hozzàszôlàsokat olvastam, a többség a téli idöszakban megy. A fö cél Palawan és Boracay. De hogy lehet beosztani a többi idöt? Még életünkben nem voltunk Àzsiàban. Ja és a màsik hogy 3 gyereket is vinnénk, akik akkor 15-13 és 8 évesek lesznek. A kiindulàsi pontunk az vagy Zürich vagy München lenne. Addig eljutottam, hogy 2 àtszàllàs minimum. Melyik az a légitàrsasàg amit Manilàbôl egyàltalàn nem ajànlatok? A gyerekekkel nem nagyon szeretnénk ott szìvni. Ha esetleg van valami bevàlt szàllàsotok, azt is megköszönném, hogy utàna tudjak nézni, mik a lehetöségek.
Ti hogy osztanàtok be a 4 hetet? Honnét hova merre menjünk?
Ìrtam màr egy utazàsi irodànak, mert kivàncsi vagyok ö mennyire hozza ki az utat. Meg nem biztos hogy Àzsiàba sajàt magamnak meg merem szervezni. Eddig ok volt, mert Eurôpàban utaztunk. Repülöjegyre 5000eurot ìrt az iroda, szàllàsokra még vàrok, de azt mondta hogy 5 fös szàllàsa nincs, ùgyhogy két szobàt kell kivennem. Nem kell egyébként feltétlenül hotel.