Némi bringaösszerakási mizéria után végül mégiscsak elindultunk a K30-on a 17 éves fiammal. Én a lányom 16"-os bringájával. Hadd legyek büszök a pici (17 éves) fiamra, akinek ez volt az első Teljesítménytúrája, amit egy több éves Hauserrrel teljesített. Le a kalappal előtte. Remélem az Aszódi teljesítménytúrára már az összerakott Trek 4100 bringával tudok menni.
Szerintem sokan tudjuk már kívülról az egész útvonalat: Gödöllő - Szada - Mogyoród - Fót - Csomád - Veresegyház - Szada - Gödöllő Rajt:Cél: Gödöllő, Városháza Indítás: 9.00-10.00 óra Nevezési díj: 500 Ft/fő 37 km Szint: 300 m Szintidő: 3 óra Emléklap Kitűző Ital Szendvics Édesség Csomagmegőrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál 14 év alattiak és 40 év felettiek 1 óra szintidőkedvezményt kérhetnek. Bukósisak használata ajánlott! A Magyar Turista kártya felmutatásával 100 Ft kedvezmény.
Bocs, kedves topic társak, ez itt egy nagyon fontos, de off topic!
Sürgősen gazdát keresünk ennek a fiatal, kedves, értelmes, emberhez nagyon ragaszkodó Gödöllőn talált fiú kutyának. Póráz nélkül is követi a gazdát, kocsiban is szépen viselkedik, nagyon okos, tanítható hűséges társ, jó házörző lenne egy gazdánál.
A legfontosabbat nem is írtam: III. 12. 9 órakor indul a bringa futam. Az egész sportrendezvény Gödöllő 40 éve történt várossá avatása alkalmából lesz megrendezve. Több más sportág is lesz.
Az Egyetemi OMÉK pályán és környékén lesz kijelölve egy "kör"pálya. Lesz benne dagonya, szilárd út is. 8 korcsoport gyermek-felnőtt. A Hajós iskolából néhány tanítványaimmal már tervezzük az indulást.
[off] Nem tudtok olyanról, akinek elveszett pár hónapja egy közepes méretű, dalmata kan kutyája ? Egy ideje látjuk a kutyát mászkálni szabadon az utcán (Gödöllő). Nem akarom most ide beírni, hogy hol, mert nem szeretném, ha a sintérek gyűjtenék be. Tegnap odahívtam magamhoz, barátságos és szép, egészséges kutya, csak kicsit lesoványodott és koszos. A sötét miatt nem nagyon tudtam megállapítani, de max. 1-3 évesnek tűnik. Ahogy látom, néha adnak neki enni és kb. mindig ugyanott telepszik le az egyik utcában, de akit kérdeztem eddig a környéken, senki se tudta, hogy kié lehet. Ha nem lakótelepen laknék, már hazavittem volna, de most sajnos egyéb okokból se megy..
Bő órája vezetek haza, amikor egy őrült furgon előzi a kocsisort az Ady sétányon. Aztán meglepő módon visszahúzódik, akkor látom, hogy egy bicajos jön szembe. Élénk sárga ruhában, lámpákkal jól felszerelve. Mit tesz, ha egy bicajos jól látható!
Mi is többször csináltunk már ilyen kört. Elég sok szint van benne. A Veres-Szada-Gödöllő vonal sajnos nagyon forgalmas. De a Váchartyán-Váckisújfalú szakasz bármelyik irányban nagyon szép, ezért érdemes a kört megcsinálni. Az öreg hegy a végén, hát az már tényleg bónusz pont! :o)
A legfontosabbat persze kihagytam. Még épphogy indultam, és ha jól láttam csiga papa villámlott el mellettem amúgy GeneralMotorosan négy keréken. Kérem...így sokkal könnyebb! Nem is értem mi a fenének elég nekünk a kettő kerék? :)
Ma tekeregtem egy olyan K50-szerűt. Gödöllő-Szada-Veresegyház-Őrbottyánnál a körforgalomnál fel az első siratófalon. Eddig tiszta k50. Aztán a váchartyáni elágazásnál nem balra hanem jobbra fordulva Váckisújfalun át Galgamácsára érkeztem. Itt várt a másik emelkedő ami a K100-on is volt. Valahogy felküzdöttem magam rajta, aztán le Erdőkertes majd a szadai emelkedővel fejeztem...volna be ha még nem tekeregtem volna fel a gödöllői Öreg hegyre is. Mindezt háztól házig 2 óra alatt. Itthon egy akkora sört megittam, kérem... Besenyő Pista bácsinak is jólesett volna... :)
Na megvolt a K50. 9.10-kor indultam, a rajtnál B. István már indulóban volt. Az elején Tóth Petiékkel mentem, de Őrbottyán után a lejtőn elmentek(a végén meg utánam jöttek be--->sztem eltévedtek). A Váchartyáni ell. pontnál B.Istvánnal találkoztam, majd Vácrátótig vele tekertem, de aztán elmentek ők is egy kisebb gruppettos csoporttal, nekem nehézésgeim adódtak valszeg alevegő páratartalma miatt, mert csütörtökön simábbnak tűnt u.e. A Csomádi ell. pontnál jólesett a magnéziumos frissítő, és innen már "csak" felpörgettem a szadai emelkedőn és 10.54-re beértem. A szadai emeltyűn egy kék mezes sporttárs betette a váltót nagyáttételbe és simán elment mellettem, Respect! :-) A fülledt levegő miatt nem esett olyan jól mint a csütörtöki. Remélem solymi papa Te is végigtoltad és nem hűltél meg a Tisza gáton.
Ma végigtekeregtem a vasárnapi K50 útvonalán. Váchartyán után van egy jó kis emeltyű. Majd Csomádnak is felfelé kell menni. Na és a szadai meredek a szokásos. 8.51-kor indultam és 10.40-re beértem Gödöllőre. Két banántot elmajszoltam útközben, meg egy flaska ásványvizzentyűt elhörpölgettem, és így is simán végigtoltam.
Akkor vasárnap, ha az égiek is úgy akarják, pilisi kirándulás. Találka előttünk 8:00-kor, és Mogyoród-Fót-UVH budai hidfő. 9:00-re kell ott lenni. Zsebpénz,igazolvány,sőkabát.
Kiprószáltam végre a Nagytarcsa felé való tekergést pénteken. Háááát...eléggé megszenvedtem vele! :-) Gödöllő-Isaszeg-Nagytarcsa-Kistarcsa-Szilasliget-Mogyoród-Gödöllő útvonalon pont az Isaszeg utáni Nagytarcsai leágazás után rögtön emelkedett az út, és folyamatosan vagy 4 km-en át. Később mikor már lefelé gurultam jött szembe egy Trek outi bringás. Visszanézve utána csak akkor gondoltam bele, hogy Nagytarcsa felől Isaszeg felé még keményebb, mert hosszabban és meredekebben emelkedik. Valszeg többször ki fogom prószálni. :-)