fél éve készítek éjszakai képeket, de arra én is rájöttem hogy "f tizenvalamennyis blendével" elég sötét éjszakai képeket lehet csinálni. :) Talán túl sötéteket is és akkor még finoman fogalmaztam. :)
8mm-t nem nagyon akarom megvenni mert azokra a célokra amikre nekem kéne én csak úgy hívom "túl halszem".
A 8 mm-vel készült képeknek elég speciális hangulatuk van (ugyebár halszem), nem vagyok benne biztos, hogy egyetlen égboltfotózó objektívnek ezt választanám, de ez egyéni ízlés. Ha a 16 (nem 14?) mm-s obit választod, akkor is elég széleset látsz az égből. Ezeket az ibikat főleg olyan képekre szokták használni, amin van földi előtér is.
A kettő közül az a jobb, ami a széleken is pontszerűen képezi le a csillagokat! Azért érdekes ez, mert nyitva is jó, ha nem maszatol a széleken. Olyan tanácsokra meg ne hallgass, ahol f tizenvalamennyis blendével javasolnak égboltot fotózni, ilyet csak a témában járatlanok adnak!!!!!!!!!
A fényérték ne érdekeljen. Éjszakai égbolt fotózást úgy is F5,6-F16 közt valahol félúton szokták végezni, állványról. Halszemmel érdekes égbolt képeket lehet készíteni.
Hola mindenkinek. Következő a problémám: A gépem keveri a programokat. A funkció gomb két utolsó s az melletti programja (vaku nélküli mód,háttérfény mód, a-dep, M) működik, a többi M módot használ. Nem állandó a hiba, van hogy 4-5 napig semmi baja, aztán meg induláskor, néha üzem közben átvált. Mivel nincs kártyaolvasó nem tudok szofit frissíteni.A kérdésem az lenne hogy kinek mi a véleménye, a vasnak lehet baja vagy pedig program hiba? Előre is kösz
V-Stromon nem volt sosem, de 8 éve egy Varaderot hajtok :)
A linken elég szájbarágósan le van írva angolul. Ahhoz nem kell semmi magyarázat, csak lépésről lépésre végig kell csinálni. A leírásban benne van, hogy milyen programot kell használni (ha nincs meg, honnan tudod letölteni), mire kell kattintani, mit kell bepipálni, melyik fájl-t kell felmásolni (link is van hozzá, le tudod tölteni).
Arra nem vállalkozom, hogy ebből egy magyar nyelvű, fényképekkel/videókkal/magyarázó szövegekkel illusztrált telepítési útmutatót csináljak, mert ez egy fél nap.
Akkor inkább fussunk össze, és 5 perc alatt megcsinálom Neked egy laptopról :)
(Egy életem, egy halálom, én bepróbálkozok!) Mi ketten, én jelenlegi, te valószínűleg hajdani V-Strom tulajdonosok tartsunk össze! :)))
Nagyon elkezdett izgatni ez a 350D tuning, de hülye vagyok hozzá, tehát amit abból amit írtam, hogy "Vagy én vagyok idióta, vagy te értesz félre valamit.", abból az én idiótaságom igazolódott be. :)
Tudnál segíteni magyarázó leírással? Ha igen, itt, vagy ímélben?
A 7. lépés után tételesen fel van sorolva 1-21-ig, hogy milyen plusz funkciói vannak a "tuningnak" (pl: ISO 100-3200 1/3 lépésközökkel, Time lapse funkció, expo számláló kijelzés, stb...)
Egyébként nem nagy ügy végigcsinálni, a leírás nagyon precíz, szerintem menni fog :)))))
Tényleg köszönöm, de én ezt se nem tudom, se nem merem megcsinálni. Kártyaolvasótól elkezdve PC szoftver telepítésén kívül egy csomó, számomra egyelőre érthetetlen lépést kell végigvinni, én ehhez kevés vagyok, már a 2. lépésnél elakadtam. Ráadásul ott az egész leírás elején a figyelmeztetés, hogy csak saját felelősségre, mert több felhasználónak problémái voltak vele, ha jól értem. Ezt a mókolást nem nekem találták ki, hacsak nem lesz valaki, aki szájbarágósan leírja nekem a menetét, lehetőleg magyarul. Ilyet úgysem találok, úgyhogy marad a szerviz.
"Egyébként nem csak az expó szám kiolvasása miatt érdemes végigcsinálni."
Egyébként miben változtatja meg a 350D működését? Miben lesz jobb? A menürendszer, a kezelés ugyanaz marad?
"Itt lépésről lépésre le van írva, hogy tudod a Magic Lantern firmware-t telepíteni."....."Magic Lantern-t hagyjuk"
Nem értem, de oké, hagyjuk. :)
"(IGEN, 350D-n!!!)"
Nem kell kiabálni, a 350D nem szerepel az általad ajánlottMagic Lantern által támogatott fényképezőgépek listájában, így hát tök jogos volt a kérdésem, hogy tényleg 350D-n használod-e. És mint kiderült, nem is a Magic Lantern-t használod, hiszen "Magic Lantern-t hagyjuk".
"Azt a folyamatot csináld végig, amit az előbbi hozzászólásomban linkeltem."
Vagy én vagyok idióta, vagy te értesz félre valamit. Az a folyamat amit linkeltél, akárhogy is nézem, a 350D 1.0.3-as szoftverfrissítését írja le. Camera MUST be firmware ver 1.0.3! Nekem ez az 1.0.3-as van a gépemen, már írtam. Minek csináljam végig a folyamatot, mi köze ennek az expo-kiolvasáshoz?
Tényleg nem értem, de inkább hagyjuk ezt az egészet, ennyi kínlódást nem ér.
350D-vel használod? Mert mint írtam is neked a másik topicban, a 350D nincs benne a Magic Lantern által támogatott fényképezőgépek listájában. Ráadásul a linkeden szereplő leírás, az a "Camera MUST be firmware ver 1.0.3", tehát a gép alap firmware-ének telepítéséről szól. Vagy nem? Bénázok valamit?
Eladó: Canon EOS Rebel XT (350D) + Canon EF 28-80mm f3.5-5.6 objektív + 4GB CF memóriakártya.
Megvan hozzá minden tartozék (doboz, leírások, kábelek, cd). (Aki nem ismerné, amerikában az EOS 350D az EOS Rebel XT néven futott, amúgy teljesen ugyanaz.)