World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
nemtom LOTROban van-e offline lvling vagy valami, mert miutan visszaallitottam mindent, meg letoltottem a tavaly aprilis ota felgyult 11Gb (mehehe) patchet, egy 46os huntert talaltam az accountomon..nem mintha bannam:D
azonnal mellbevagott mennyivel jobb a grafika, megprobalok minel tobb zonat bejarni kb. turista-uzemmodban, bameszkodni meg craftolgatni amig ujratanulom a hunter skilleket
ZKA az egergondodat en is tapasztaltam piciben, de csak feljebb huztam a default mouse sensitivity-t es szepen lehet egerrel mozogni
gondolom mire jon Cata eppen megen besokallok ezzel, ugyhogy szepen osszeallt a program az ev maradek reszere
Ja meg fárasztó, hogy mindennek új nevet kellett adni. Más MMOkban vannak bevett terminológiák guildekre, talentekre, lófaszra, na itt kb mindennek találtak valami saját nevet és csak néztem, mint bornyú az újkapura.
Meg. Annyira nem jött be, de 5x jobb volt mint pl a Lineage2 :D Nem sokáig húztam amúgy, 12. szint vagy ilyesmi. Utánaolvastam a kasztomnak (guardian) és nem igazán tetszett, hogy szerintem túl lett bonyolítva. Van egy csomó skill amit csak sorban egymás után lehet/érdemes használni, meg jópár nagyon szituációs és ez szerintem rossz design. Hotkeyelés szempontjából teljes katasztrófa. Az irányítás is furcsa volt nálam, gyakran nem követte a karakter az egérrel történő manővereket.
Tört szervernél pöttyet élvezetesebb lesz így is. Ha nem tank leszel, nem nagyon fognak cseszegetni. Új kieg meg jön decemberben, akkor gondolom lesznek újak.
Nagyon kevés most a kezdő, az alacsony szintűek főleg régi játékosok sokadik karakterei (altok). Nagyrészt ismerik a játékot, az instákat és csak végigrohannak rajtuk. Van a játékban egy LFD nevű cucc, ami betesz némi várakozás után egy neked megfelelő csapatba egy instába, szóval tudsz együtt játszani másokkal, csak nem biztos, hogy nagyon élvezetes lesz :)
És aki nem raider státuszba szeretne jönni, csak szeretne együtt játszani egy régi haverjával, aki valszeg goblin sámánnal fog raidelni? (És ide a topikba is beleböfög néha...) ;))
Hát heti 2+ raidet (lehetőleg hard modeban) várnék el attól aki ide raider státuszba jönni akar. Eddig arathor/horde áll nyerésre, de még messze a toborzás vége.
Én is tolom már pár éve, legnagyobb núbkodásaim közül kettőre emléxem különösen. Haverral mikor meglett 40-n a mount, akkor leszálltunk SW-ben a lóról, mondván, hogy milyen paraszt megy lóval a városban:)) Másik komoly okosságom meg az volt, hogy első alkalommal mikor bementem bankba láttam, hogy áll egy csóka az ablaknál, Én faszán beálltam mögé, gondolván, hogy sor van (hiába, IRL reflexek:D) aztán ott vártam vagy 5 percig mire rájöttem, hogy akkor is tudok ablakot nyitni, ha állnak már ott. Bakker, de gázos volt:)))
Első Deadmines nekem is örök élmény. Előszöris akkor még a ládák nem dobtak fel loot ablakot, gondoltam aki kapja marja, aztán lebasztak, hogy elvittem mindent belőle :) Meg persze wipefest, főleg a Foundrynál, aztán alig maradt ember a partyban, a hajó előtti kisbossig mentünk el.
Nekem Deadmines volt az első. Folyton wipeoltunnk mert nem volt se tank se healer, illetve senki nem töltötte be ezeket a szerepeket. Azon a részen, ahol a foundry van és jönnek a mechanical goblinok, vagy mik, na ott nem jutottunk tovább. Egyszer bevettünk egy Törpilla nevű male dwarf hunter(!), és ő magyarázott arról hogy menjek előre a paladin meg maradjon hátra és healeljen. Késöbb a paladin hatásosnak, de unalmasnak írta le ezt a játékformát. Végül meglett VC is!!
Emlékszem az első HK-ra is, Redridgebe eljutott egy tauren is rámozdult az egész térkép... percekig nézegettük a hulláját hogy ez egy igazi hordás... :-))) Emlékszem a Private rangot is hogy vártam, hogy meglegyen.
Ja meg régen irigyeltem azokat akiknek benne volt a HUN a nevében :-$ /shy. Volt egy TotóHUN, ő volt a kedvencem. De level 10 en már ugy votlam vele, hogy a név miatt nem húzok fel másik karaktert:-)) Mondjuk nem is baj...
2007 szept 13 (...) szinten warri, human, Fradista kari nevvel..na ezt nem is reszletezem kulon:P szerencsere nem pvp szero volt, bg-ken igy is ereztem a megkulonboztetett figyelmet ha belefutottam magyarokba
mondjuk az elso arena healeremet is igy szereztem, AV-ben szolt ram, neki spec bejott a nev
legnubabb dolgaim? hat lehetetlen felsorolni lol
maga a guildem is vernubokbol allt, meg csak nem is ismertunk lvl70est, senki a guildbol
egy laza 3-4 oras Deadmines run alatt alakultunk egyebkent, es nagyjabol egyutt szinteztunk 70ig, leirhatatlan viszontagsagok kozepette
mikor 70es lettem, 1-2 nagyon rosszul sikerult Kara kiserletet kovetoen, reszben frusztraciobol kifolyolag pvp-re koncentraltam, ami nem is ment rosszul, ez az idoszak volt ugye az MS warrior fenykora, soha nem felejtem el azokat a sokszor egyoras AV-kat, ahol mindig kozvetlen az arcvonal elott arattam, neha-neha visszaugrottam healeltetni aztan ujra fejes az ellen kozepebe
fura modon ez segitett kesobb a pve-ben, ugyanis itt tanultam meg makrokat irni a warri pvp-hez (charge/intercept, spell reflect+shield stb..)
BC vege fele rolloltam egy samit, aki szegeny elementalnak indult, de persze nagyon hamar be lett torve restoba
azota is healer a fo profilom, szeretnem hinni hogy fenyevekre vagyok a kezdo szintemtol jatekmechanikai ismeretek teren, de neha lenne kedvem megint fogalmatlanul racsodalkozni erre a vilagra, ez az ami hianyzik LK-ban kicsit, ICC-n kivul nincs tul sok felfedezni/latnivalo
Hát van pár komolytalan apply, 1 raidgroup már kijön belőle. Ha lesz 30-40 akkor lehet majd beszélni komolyságról.
Én 2006-01-04 dátummal kezdtem, pluszmínusz pár nap. Arathoron human mage, Chardonnay néven. Most is megvan, 80as. Csak minek :)
Az első 1-2 hét elég kínos volt, pár IRL barátom ott játszott, meglátogattak meg kicsit segítettek is, de soloban rohadt unalmasnak találtam. Meg a defias wizardok agyonbasztak folyton és a plafonon voltam tőle. Azóta vagy 2x nerfelték őket :D Aztán valahogy megtetszett, főleg miután instázni kezdtem. Valamikor lvl38 körül rerolloltam QuelThalasra, szintén ilyen nevű magera, csak az undead volt. Ott játszott ugyanis a legtöbb IRL haver és az a pár aki Arathoron tolta addig, szintén rerollolt.
Na, velük BC közepéig elszenvedtem, később lett holy priestem is náluk, utána 2007 nyarán ismét reroll: Arathor allira. És most Cat elején lehet, h megint lesz egy reroll :) De az már nem a játék elje.
Olyan túl sok mindenre nem emlékszek, jó béna mage voltam. Eleinte még az armort is néztem a cuccokon, hogy minél több legyen, hátha fontos :) Összevissza használtam mindenféle spellt. A második mageval lvl 30 körül kezdtem keybindeket használni, addig klikkeltem. Igaz, a keybindek bevezetése volt az eddigi legjobb döntésem a játékban.
Az első napokban is kerestem már a neten a forrásokat, hogy hogy kell jól játszani, de akkor még kb semmi értékelhető nem volt sehol. Thottbot volt csak, mint komoly infó forrás, de a játékmechanikáról abban se volt kb semmi.
Végülis már lvl50 körül képbe kerültem, hogy spellpowert meg hitet kell gyűjtenem (crit nem igazán volt, igaz hit se semmin), 60ra már fixen és nagyondurván top dps voltam mindenhol, tudtam húzni a tanknak (wand/wand+CS/CS pullok sarkon át, aztán fagyasztás), rendesen CCzni meg ami kell. Hát igen, régen kifejezetten jó ötlet volt egy los pull után lenovázni a mobokat, mert jó időbe telt, mire mindet megsunderelte és addig mentek volna a healerre. Manapság ez azért már nem így működik :)
Rémlik az első insta amit IRL haverokkal toltunk WC volt, teamspeaken beszéltünk végig, vagy 4-5 óra volt a run és nagyon nehéznek tűnt :D Hát igen, amíg a tank aggró a nullát közelítette, pindurit más volt a játék mint ma, amikor a healt alanyi jogon megtartja kb a legrosszabb tank is. Akkoriban pl még a taunt se volt permanens aggró, csak 3 másodpercre garantálta, hogy a tank lesz ütve, ha addig nem ment az aggrólista élére a tank, akkor azonnal vissza is fordult róla a mob. Ilyesmik. Kicsit nagyobb volt a DPS fegyelme az biztos.
Jah, én 2005 04-ben kezdtem, a fórumban röhejesen dokumentálva van, hogyan ismerkedtem a profokkal, milyen volt az első raidem és az első bosskillem.
Nagyon sokáig azt sem tudtam mi az az MC meg BWL, nem tudtam semmit az itemekről, nem voltam tisztában az alapvető statokkal, mehanizmusokkal. Csak kveszteltem, élveztem a világot. Instába se nagyon jártam.
Sunkenben megvádoltak, hogy nem tudok tankolni (igazuk volt, akkor próbáltam először), persze tagadtam. Level 50 környékén lett meg az első ranged puskám, addig nem tudtam tankként pullolni, 59-en UBRS-ből lett kék fegyverem (aréna), 60-on full zöld szettben mentem MC-be és rage potikat ittam Magmadar elötti kutya-trash pakkokon:-DD Magmadaron egyébként hetekig wipeolgattunk, mert a fear és a tűz megoldhatatlan feladatnak tűntek. A first killen lett meg az első epicem, egy gatya. Menő volt. :-)))
Ő volt Dhebeh a dwarf warrior sokáig az egyetlen karakterem. Vagy másfél évig ugyanabban a klánban voltam, C'thunig jutottunk, azóta is bennem él pár aranyköpés ebből az időszakból.
"Még csak fél kettő van, utolsó try" (Nefi) "khkjhfskjhfksjdfhskh" (Pullol a tank, de részegen csak ennyit tudott írni) "Lemegyek fagyiért" (Tank, Nefi P2 tankolás közben) "Elromlott az egerem" (elmaradt a raid)
Miközben örömmel látom, hogy Zka ügyesen tölti fel a listát, azért bedobnék egy retro-topikot is, hátha valaki ráugrik.
Egy másik fórumban wowozásunk történetét évekig dokumentáltuk Deashi Baraival és Sleeperrel. Most olvastam vissza és nagyon vicces dolgok voltak.
A kérdés, ami felmerült és szerintem érdekes lehet: hogyan emlékszel vissza arra, amikor elkezdtél wowozni? Mikor volt, milyen karakterrel indultál, mi lett vele? Milyen sztorik voltak nub-korszakodból? (mindenkinek volt ilyen. :D)
És a válaszaim:
A topik szerint 2006. március 10-én vettem meg a játékot, egy pénteki napon, de utána még jópár napig nem töltöttem fel az accountot, valamilyen vizsga miatt. Előtte már játszottam azzal a trial-accal, amit DB adott.
Egy human warriort, Torvaldot indítottam Bloodscalpon, akivel egészen BC közepéig játszottam. (Amikor átálltam kecske enha-sámánra.) Arra emlékszem ebből az időből, hogy épp AQ-kapunyitási pánik volt, mindenki gőzerővel gyűjtötte a bandage-okat, miközben a legjobb klánok már farmolták BWL-t. Talán 2 hónap alatt lett lvl 60 a warrior és az akkori guildemben (Immortal Army) kb. 5. vagy 6. protos warrior lettem. Akkoriban még nem nagyon volt más tank raidben, mint warrior, a palák és a druidák pedig szinte kivétel nélkül healerek voltak. DB-ék akkoriban épp Nefariant próbálgatták, Sleeperék pedig akkoriban alapították a guildjüket és egyenként ölögették a szörnyeket MC-ben.