@Soká: Amikor létre akartam hozni egy vezetéknévkeresztnév kombót, akkor azt nem engedte, miközben ha egy ilyen címre próbálok írni, akkor hibaüzenettel visszapattan. Mi a csudáért nem engedi?
Lehetséges, hogy azon az azonosítón volt már fiók regisztrálva, de már törölték.
Lásd a Google Support-ban:
Mi történik a Gmail szolgáltatás törlésekor? E-mailjei és levelezési beállításai törlődnek. Többé nem tud Gmail-címe használatával e-mailt küldeni és fogadni. Ha meggondolja magát, előfordulhat, hogy visszakaphatja Gmail-címét. Gmail-címét senki más nem tudja majd használni a jövőben.
Hm, mindig tanul valamit az ember. Most küldtem magamnak e-mailt úgy, hogy kihagytam a pontot a címemből és láss csodát, megérkezett.
Az viszont felettébb meglepő (pontosabban a fentiek tükrében már nem is annyira, hogy a bela-bella összekutyulódik a Nagy Testvérnél. Ez azért elég nagy baj. (én egyébként továbbítanám Bellácskának a levelét, hátha fontos...
A gmailes címem úgy néz ki, hogy keresztnévpontvezetéknév. Amikor létre akartam hozni egy vezetéknévkeresztnév kombót, akkor azt nem engedte, miközben ha egy ilyen címre próbálok írni, akkor hibaüzenettel visszapattan. Mi a csudáért nem engedi? Szerettem volna pedig létrehozni egy ilyet, mert a régi freemailes címem így nézett ki és ha valaki a régmúltból esetleg írni próbál, akkor joggal gondolhatja azt, hogy csak a freemail-hu-t kell lecserélnie gmail.com-ra.
Az egy pont különbség az biztos, hogy ugyanazt a címet jelenti. Ugyanis a Gmail a pontokat figyelmen kívül hagyja az értékelésnél. Ezt is egy szakértőtől tudom, mikor egy más problémámra kértem segítséget. Az enyém például palotas.imre@gmail.com, de ugyanúgy megjön a levél, ha a pont rossz helyre kerül, vagy elmarad. Akár ki is próbálhatod. Küldj magadnak leveleket különböző helyeken pontokat téve a nevedbe.
Ezért elvileg nem fordulhat elő, hogy valakinek ugyanaz legyen az email címe, mint neked, még akkor sem, ha pont is van benne.
De ezek után, nem tudom, mi lehet a hiba nálad. Én még soha nem kaptam másnak címzett levelet. Teljesen érthetetlen.
De ha már, akkor idevág egy aranyos írás. Ha már ismered, akkor bocs:
Tanulság az elírt e-mail címről:
Egy minneapolisi házaspár eldöntötte, hogy Floridába megy felmelegedni egy különösen fagyos télen. Úgy tervezték, hogy ugyanabban a hotelben szállnak meg, ahol a mézesheteiket töltötték 20 évvel azelőtt. Mozgalmas programjuk miatt nehéz volt összeegyeztetni az utazási időpontot, ezért a férj pénteken, a feleség pedig a következő napon repült Minneapolisból Floridába. A férj bejelentkezett a hotelbe, ahol a hotelszobában egy számítógép is volt, nem úgy mint évekkel azelőtt, és eldöntötte, hogy küld egy e-mailt feleségének. Véletlenül azonban kihagyott az e-mail címből egy betűt, s anélkül, hogy észrevette volna a tévedést, elküldte a levelet a rossz címre. Közben ... valahol Houstonban ... egy özvegy épp a férje temetéséről érkezett haza, akit az Úr hazahívott az ő dicsőségébe, egy szívinfarktus után. Az özvegy elhatározta, hogy megnézi a barátoktól és rokonoktól érkezett e-maileket. Miután elolvasta az üzenetet, visított és elájult. Fia berohant a szobába, édesanyját a földön találta, majd felpillantott a képernyőn található szövegre: Szerető feleségemnek Időpont: 2005 okt.13, péntek Tárgy: megérkeztem! Drága szerelmem, Tudom, meg vagy lepődve, hogy üzenetet kapsz tőlem. Már számítógépük is van az ittenieknek és lehet szeretteinknek e-mailt küldeni. Épp most érkeztem meg és jelentkeztem be. Minden elő van készítve a holnapi érkezésedre és már nagyon várom, hogy találkozzunk. Remélem, hogy az utazásod olyan csendes lesz, mint az enyém. PS.... Tényleg nagyon meleg van idelent!!!
De mielőtt elküldöm a kérdést, pontosítanom kell: A bela/bella dolgot meg tudnám kérdezni, de azt írod, hogy tőle csak kétszer kaptál ilyet, miközben elég sok olyan levelet kapsz, ami nem neked szól. Azok is csak 1 karakterben térnek el a tiedtől?
De a legelső, hogy ha tudsz angolul, akkor esetleg érdemes neked magadnak kérdezni, mert elképzelhető, hogy a válaszoló szakértő visszakérdez. Ha nem, akkor megírom én a kérdést, aztán a visszakérdést megírom neked. Akár emailben is, csak nehogy Bella kapja meg:-)
Pontosítsuk! Mit jelent, hogy kitörölted? A kukából is törölted? Mert amíg ott vannak, addig ugyanúgy foglalják a helyet, mint annakelőtte. És automatikusan csak 31 nap múlva törlődnek véglegesen.
Ja, és amit elfelejtettem, várj egy napot, mert a statisztika nem frissül azonnal. Ha a levelezésed foglalta a helyet, akkor a tárhelyed fel fog szabadulni, csak a gmailnek idő kell. De azért az sem mindegy, hogy a lomtárba kerültek-e a kitörölt dolgaid mert ha onnan nem ürül, akkor az ugyanúgy beleszámít(hat) a tárhelyedbe.
(de én nem vagyok szakértő, csak úgy rémlik, nálam sem azonnal jelentkezett a változás.)
A levelezésedet talán kár volt kitörölni... nem az foglal sok helyet. Nézd meg a fotóidat, videóidat. A levelezésed valószínűleg akkor foglal sok helyet, ha sok bennük a csatolmány. Azokat kellene kitakarítani.
Segítséget szeretnék kérni: 96%-ra betelt a gmail fiókom, 2011 óta használom. Most kitöröltem 7 évnyi levelezést, és így is 96%-os a használat. hogy lehetséges ez, mit tegyek?
Bocsánat, félreértettelek. Szóval próbáld meg ugyanarra a tárgyra módosítani a továbbított levél tárgyát. Szerintem be tud kerülni abba a csomagba. De ezt most nem próbáltam ki, majd később ellenőrzöm.
A tárgyat módosíthatod, és akkor nem kerül be a folyamba. Emailt csatolmányként ismereteim szerint nem lehet, de értelmét sem látom, ha megy a továbbítás.
1. Nem tudom, az outlook hogy csinálja, sok éve nem használom. De a Gmail nem csatolmányként kell küldened, hanem Továbbítással. Azaz nem a visszahajló nyílra kattintasz, hanem a mellette lévő 3 pontra, és a listából a továbbítást választod megadva a címzettet. Ez a csatolmányokat is továbbítja.
2. Mi az a mail group? Ezt nem ismerem, így az egész kérdésedet nem értem. A Google a Gmail-hez kapcsolódóan Google Groups levelező lista használatát teszi lehetővé. A létrehozása nem könnyű, oda kell figyelni, de aztán a használata igen kényelmes. Alapfeltétel, hogy csak akkor tudod létrehozni, ha van Gmail címed, és a csoport tulajdonosa/felettese is csak ebben az esetben lehet valaki. Ezeket a jogokat a létrehozó adhatja. A csoport tagja viszont bármilyen email címmel lehet valaki.
1/ Van-e bármilyen embeir megoldás arra, hogy emaileket küldjünk csatolmányként (azok esetleges csatolmányaivla együtt, nem pdf-ké kinyomtatva), ahogy az Outlookban is lehet? Akár valamilyen app is jó lehet.
2/ Benne vagyok egy mail groupban, és nem tudom hogy ez számít-e a kérdés szempontjából, de az a mail group az én fiókomhoz hozzá van adva aliasként (hogy annak a nevében tudjak emailt küldeni). Namármost ha a mail groupnak küld valaki emailt és én válaszolni akarok, a mailgroupot magát nem rakja bele a címzettek közé. Van valami megoldás erre, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal manulisan hozzáadnom?
Sziasztok, bizonyos e-mailek továbbításrára létezik megoldás gmailen belül, vagy valamilyen bővítménnyel kivitelezhető? Fontos hogy ne átirányítás, hanem továbbítás legyen.
Egy lehetőség, hátha ez okozza a bajt: Nézd meg a Google Drive-ot. Bal oldalt lenn látod a tárhely állapotát. Valahogy így: 15 GB/xx GB felhasználva. Ha az xx = 15, vagy ahhoz nagyon közeli, akkor a tárhely megtelt, és törölni kell. Főleg a nagy csatolmányokat tartalmazó leveleket. Vagy a Közösségi, Frissítések, Fórumok illetve a Promóciók cimke alatt lévők közül a feleslegeseket (leginkább a Promóciókat javaslom).
"...megakadályoztak egy belépést a Google fiókomba Kuala Lumpurból" Nem tudom, hogy akadályozták meg, de ha megtalálták a jelszavadat, akkor:
1. Módosítsd a jelszavadat valami nehezebben megfejthetőre.
2. Állj át a kétlépcsős azonosításra. Ennek egy hátránya, hogy ha idegen gépről lépsz be, akkor küld egy jelszót a telefonodra, és csak akkor enged belépni, ha ezt megadod. Előnye, hogy a betolakodó sem tud belépni a jelszó hiányában.
Segítséget szeretnék kérni, mert az én felhasználói ismereteimet messze meghaladja a probléma, a Google-hoz pedig nem találok elérhetőséget amin segítséget kérhetnék.
Január 2-án kaptam utoljára emailt, azóta bárki próbál emialt küldeni nekem, vagy visszamegy neki, vagy egyszerűen hibaüzenet nélkül elnyeli az internet sötét bugyra. A céges email címemről próbáltam magamnak üzenetet küldeni, ott azt jelezte, hogy az email gond nélkül elment, a gmail fiókomba azomban nem érkezett meg.
December 30-án kaptam egy emailt a Google-tól, hogy megakadályoztak egy belépést a Google fiókomba Kuala Lumpurból :o
Szerintetek hogyan tovább???
Előre is nagyon köszönök minden építő jellegű tanácsot!
Elakadtam a Gmail beállítások között. Minden beérkező levelet 4 különböző mail címre szeretnék továbbítani.
A normál továbbítás beállításnál csak egy címre továbbíthatok.
A súgó szerint ha szűrőt állítok be, akkor több címet is beállíthatok, de nem akar működni. Mutatja mindet de csak egyet jelölhetek ki (használatban) jelöléssel.
Van ötlet hol rontattam el?
(a címek visszaigazolták hogy fogadják az átirányítást)
Viszont ha fizetős, akkor nem is itt kellene érdeklődnöd, hiszen nem ismerhetjük az előfizetésed részleteit. Ha leemelik a számláról a pénzt, akkor számlát is kell kapnod, benne valamilyen reklamációs lehetőséggel. Szóval szerintem rajtuk kellene számon kérned a szolgáltatás hibáját, vagy a segítséget, ha nálatok állítódott el valami. Ezt innen távolból nem lehet megmondani.
Off: Ha egyébként a Google által működtetett Gmailt használod üzleti célra, akkor miért egy megbízhatatlan levelezőt (freemail) használsz magán célra (legalábbis az adatlapod szerint). Annál tényleg rendszeresen tűnnek el levelek nyom nélkül. Akárcsak a citromail, indamail stb. Komolyabb webáruházak ezeket el sem fogadják már a regisztrációhoz.
Az első közelítésben arra tippelek, hogy betelt a fiókod. Használod a Google Drive-ot? Ha nem, akkor hívd be (valószínű, hogy a keresőbe beírva megtalálja, és be tudsz lépni). Lévén, hogy ha a Gmail-be be vagy jelentkezve, akkor ezt is meg tudod nézni.
Ha be tudtál lépni a Google Drive-ba, ott tudod ellenőrizni a használatot. Ezt fogod látni a bal oldalon:
Ha itt lenn 15 GB/14,9 GB vagy valami hasonlót látsz, akkor betelt. Nem feltétlenül a fizetős bővítésre van szükséged, hanem a felesleges anyagok törlésére. Elsősorban a levelezőből a nagy méretű csatolmányoktól, a promóciók, frissítések meg esetleg a közösségi és a fórumok kategóriákban lehet sok felesleg. Főleg, ha olyanok vannak ezekben, amiket rendszeresen kapsz, és nem is figyelsz rá oda.
Én sok éve használom a levelezőmet, és amint látod a felét használom a tárhelynek.