Ez az anyag határozottan jó. Látszik hogy munka is van mögöte és nem csak a töltelék mondatokkal szöveg generátorral készült.
Igen súlyos kritikákat is megfogalmaz a hosszú távú tervezés hiányával kapcsolatosan.
Amit kevésbé illtve egyáltalán nem kidolgozottnak találtam benne a gazdaság feljlesztési tevékenység taglalásűt. Az mint kritikát megmelíti a tanulmány, hogy ne kidolgozott a helyi Batthány-program nem megfelelő de ennyiben is hagyja a bevétel növelő lehetőségek között. Holott ez az egyetlen járható út. Mindeddig a felvett hitelek vagy működési kiadásokra lettek elköltve vagy valamely propaganda ízű nem termelő beruházásokra. Semmi olyanra amely idővel visszahozná az ráfordítást.
Most már az a kérdés a napirendi pontokat olvasva, hogy mit tudnak eből hasznosítani.
Ha megint csak addig tervezünk ameddig a ciklusunk tart akkor semmi sem változik.
Éppen ideje volna felelősen gondolkodni nem csak akkor amikor már leégett a tető.
Ha ezeket a racionalizáló lépéseket ugyan ez a vezetés már az előző ciklus elején meglépte volna,
mint ahogy ígérte akkor most nem itt tartanánk.
Persze " olyan szegény még sohse voltam , hogy ígérni ne tudjak"
Bírom a stílusod. Ha valamiben nem a nyelvedre beszélnek, akkor az csak bunkó lehet.
na mindegy ez már csak így marad.
Amit írtál. Tömegközlekedés 2 nem BKV. bérletet nem téríti a munkahely. Nos ez munkahelyenkét változik. Spec a Te esetedben a nem BKV bérleteid 80%-át megtéríti és még a BKV bérletedet is adja(ha a munkaköri leírásodban benne van, hogy munkavégzéshez szükséges).
A kerékpárra visszatérve semmi ellenvetésem a drótszamár ellen,bár Én spec nem igen szeretem, ja és az azon közlekedők magatartását sem mindíg(főként ha nem ismerik, vagy nem akarják ismerni a KRESZT).
Amit meg írtál, hogy más országokban. Ó ember, hol élsz Te. Ez nem más ország ez Abszurdisztán. Itt nem kell senkinek az olyan, hogy bringabérlő hely, amikor a cégek többsége autót ad a segge alá teljes ellátással.
Én tisztelem az elgondolást, de ahhoz bizony már a gyökereknél nem így kellett volna elkezdeni.
Csak egy pld. amikor a más országban már ismétlő puskával vadásztak, akkor mi még karddal vagdalkoztunk. sarkos példa tudom,de ezzel akartam éreztetni az elmaradottságot. Ezt meg sajna pár akarnok nem fogja megváltoztatni és az időt sem lehet gyorsítani,amikor a történelem kereke láthatóan visszafelé kezdett forogni.
Azért vigyázz magadra, tartsd be a KRESZT. sárga mellényt ne a hátizsákra vedd fel és vigyázz a szép és drága sisakodra.
Kis kiegészítés: a kombinált közlekedésnek a másik (nemzetközileg) bevált módja a B+R parkoló és a kölcsönbringa ... azaz a lakhelyen a kerékpártárolóban hagyja a cangát és közösségi közlekedéssel tovább utazik, a városban pedig kölcsönbringával folytatja az utat. Ez utóbbi talán megvalósul Pesten a következő 1-2 évben (bár én szkeptikus vagyok, hogy működőképes lehet-e ez nálunk). Az előbbire meg nem véletlenül válasz az Alsón és Felsőn üresen tátongó tároló: egy közepesen normális bringa is egy havi fizetés, 3 db közepesen jó lakattal lelakatolva is 80% feletti az esélye, hogy 1 hónapnál tovább nem marad a birtokomban a jármű (egy átlagos magyar kerékpártolvaly az említett védelmet átlag 2 perc alatt hatástalanítja úgy, hogy a térfigyelőkamera felvételeivel sem fogják el később). A kiegészítőkről nem is beszélve: ezek hiába gyorsan leszedhetők, ha minden mozdíthatót levesz az ember, akkor egy parkolás könnyen 10 perces művelet lesz, ha fent hagyom, akkor ezek garantáltan az első nap eltűnnek róla.
Engem már kifejezetten szórakoztat, hogy tanulatlanságodat faragatlan stílusban adod állandóan elő. Mulatságos, de komolyan!
A kombinált közlekedés egy bizonyítottan jó dolog. Olyan távolságon, ahol a teljes kerékpározás nem vállalható, ott érdemes kipótolni közösségi közlekedési eszközökkel. Több világvárosban még (elővárosi) buszokon is sok kerékpárt szállítanak. Mit jelent ez egy Érd - Budapest Belváros viszonylatban? Érden kerékpárral 10 perc alatt Parkvárosból Felsőn van az ember, 30 perc a Déli, 10 perc az Erzsébet tér. 50 perc alatt és (bérlettel számolva) 405 Ft-ból a munkahelyén van az ingázó (ha a munkáltató a jogszabály adta lehetőséggel élve téríti a bérlet 83%-át, akkor csak százvalahány forintból). Ugyanez kerékpár nélkül Volán + MÁV + BKV kombóval 25 + 30 + 25 = 80 perc és 642 Ft (amiből a két helyi bérletet nem térítheti a munkáltató). Természetesen fals a számítás, mert a kerékpár sincsen ingyen. A kerékpár+MÁV kombóval egy év alatt a kerékpár is megeszik kb 10.000 Ft anyagköltséget (fék, gumi, olaj, akkutöltés, ruházat, stb.), ami napi kb. 40 Ft. És itt jön a csavar, amit nem veszel figyelembe: a kerékpár-MÁV kombóval csak 18 km-t tekerek egy nap, ha csak kerékpárral megyek, akkor 50 km-t. Ebben az esetben az anyagköltség napi 110 ft. És még nem is ez a lényeg: napi 18 km tekerés egy átlagos fizikumú embernek meg sem kottyan, könnyed testmozgás. Napi 50 km tekerés azonban 2-3 óra testmozgás, ami fokozott energiabevitelt jelent. Saját tapasztalat, akár kétszer annyit is eszek, ha napokig csak kerékpárral járok (a többlet ételbevitel igénye már a 3.-4. napon jelentkezik), ez napi 800-1000 ft-tal több költség, ha a belvárosi árakkal számolsz. Ez azt jelenti, hogy mind az utazási időd, mind a költségeid több, mint kétszeresére emelkedik. És még mindig nem beszéltünk a környezeti teherről: mivel ez az élelmiszer nagy eséllyel nagyüzemi mezőgazdaságból származik, melynek a környezeti terhelése igen magas, ezzel a közlekedésssel az ilyen irányú környezeti terhelést is növeled (a szervezetedbe juttatott növényvédőszer- és utánérlelőszer-maradványokról még nem is beszéltünk). Ellenben a korszerű elővárosi nyomvonalas közösségi közlekedés egy személyre vetítve kevesebb terhelést jelent (az egy másik kérdés, hogy a közlekedéssel és az élelmiszertermeléssel járó terhelés is csökkenthető lenne szélerőművekkel és biogazdálkodással, mindkettőért küzdök is).
Szóval, ha már tudatosságról meg környezetvédelemről beszélünk, akkor kb. ezeket kell mérlegelni. Egyáltalán nem 1-2 szendvics kérdése.
Ja, a "tudatos környezetvédelem" fogalmát engedelmeddel ezentúl terjeszteni fogom (természetesen by ifjunyugger :) )
Oszt ha eléjük teszik a listát, hogy mit kell fizetniük havonta/évente a magyar adórendszernek, akkor a szokásos udvrias mosollyal meghajolnak és meg sem állnak Szlovákiáig.
Amikor az eredményük bő 70 %-át lehúzzák róluk mindenféle ürüggyel.
Ha esetleg beindul valami üzlet, akkor visszamenőleg valami jópofa különadót okoskodnak ki.
Meg a helyi építési előírásokat elolvassák üzletek, boltok nyitására.....
Engem egyébként jobban felháborít a MÁV. Ami ma reggel volt a vonaton ... az emberek már gyakorlatilag egymást ölték ... kevés kocsit és késve küldtek, azon sem volt kerékpárszállító ... és nem osztottak sem a vonaton, sem az állomásokon vizet.
Hmm.
Minek tenéked a vonat, hiszen az környezetkárosító. Ott a bringád, azon ha jól tekersz van menetszél és hűtés és ha hideg van nem is szomjazol.
nahát,hol a tudatos környezetvédelem. tudod-e mennyi áram kell ahhoz a vonathoz. a bringádhoz meg csak pár szendvics energia és kész.
ja és erre nem kell sem bérlet,sem 9 Ft/km benzin javadalmazás.
Nem ezt mondtam. A fórum érdekes képződmény, feltétele, hogy képesek legyünk olvasni - elkerülhetetlenül írástudók műfaja. Ellenkező esetben csak fröcsögés lesz az eredmény.
Tehát még egyszer: TMA-nek nincsen joga a templomokat megnyittatni és nem kötelezettsége hétvégén megnyittatni a hivatalt.
A vízosztás másik ügy. A Bem téren nagy szükség lenne a segítségre - de nem jártam arra a napoban, nem tudom, hogy mi történik ott (csak a hiradóban láttam a kilométeres sort).
Engem egyébként jobban felháborít a MÁV. Ami ma reggel volt a vonaton ... az emberek már gyakorlatilag egymást ölték ... kevés kocsit és késve küldtek, azon sem volt kerékpárszállító ... és nem osztottak sem a vonaton, sem az állomásokon vizet.
Ha ennyi sara van ennek a vezetésnek, akkor nyugodjunk bele, és hagyjuk békén Őket? Ez marhaság!
Pénteken, rendkívüli közgyűlést tudtak tartani, a kínai kapcsolat ügyében, de még egy gesztust sem tettek, a már ismert, beharangozott hőségriadóval kapcsolatban.
Ez lett volna a minimum!
Mi akadálya lett volna, legalább egy intézkedési terv bejelentésének, az illetékesek, felelősök megnevezésével?
A felelőségteljes intézkedésük: ma két helyen osztottak egy ekkora városban vizet, egyéb semmi.
Szerinted ez elég?
Nem a víz osztást hiányolom, hanem azokat a pontokat, ahol egy megszédülés, rosszullét esetén - nem orvosi - segítséget kaphatott volna a rászoruló.
Legfőképpen azért, mert ak elfelejtett magával vizet vinni és belekerült a lehajtó tórlódásába, az igencsak ziláltan érkezik meg a Bem térre ... mindeg, hogy autóval, vagy busszal szenvedte végig ... bár lehet, hogy ez az autópálya miatt már nem is önkormányzati/polgármesteri hatáskör, s talán a katasztrófavédelem vagy polgárvédelem oszt?
Nem én kötekedem, hanem Te. Ezzel hitelteleníted, megsemmisíted a valódi ellenzéket. Már megbocsáss, de mindenben - még ok nélkül is - hibát látni, valótlan mulasztásokat állítani, az nem ellenzéki, hanem kötözködői magatartás. Van éppen elég sara ennek a vezetésnek, nem kell a bíráló hangokat azzal hitelteleníteni, hogy még pár marhaságot is hozzáadsz.
És hiába jösz azzal, hogy jófiú vagyok, meg állásom van. Ez mindettől tökéletesen független (a munkáltatóm nem önkormányzat, szakmai munkám van egy szakmai szervnél), azonban hazánk jogállam és vélemény- és szólásszabadság van. Az én véleményem meg az, hogy valótlan vádak hangoztak el. Semmi sem írja elő egyetlen polgármesternek sem, hogy hőségriadó esetén hétvégén megnyittassák a polgármesteri hivatalokat és templomokat.
Érd, 2011. július 11. − Az ÉTV Kft. a héten várható kánikulában ivóvizet oszt Érd, Diósd és Törökbálint településeken, a hőség okozta szomjúság enyhítésére és a rosszullétek megelőzésére.
A vízosztás a hőség mértékétől függően, várhatóan reggel 9 és délután 17 óra között zajlik az alábbi helyszíneken:
Érd, Felső utca SZTK
Érd, Budai út, Városközpont
Diósd, István tér, Egészségház
Törökbálint, 72-es végállomás, Munkácsy út.
A hőség bárkinél okozhat egészségi panaszokat, szédülést, rosszullétet. Ilyenkor különösen fontos a fokozott folyadékbevitel, akár a szokásos napi mennyiség többszörösére is szükség lehet. Az idősek, csecsemők és kisgyerekek esetében fokozottan kell figyelnünk arra is, hogy testhőmérsékletük ne legyen tartósan magas, jót tehet például a langyos vizes zuhanyozás. Aki megteheti, 11 és 15 óra között fedett helyiségben tartózkodjon, kerülje a tűző napot.
Én amikor állásügyileg voltam, akkor is megmaradtam a nézeteimnél és akkor is ugyan azt valottam, mint most. Ezért persze mindíg is hátrányba voltam az Én nyaló kollegáimmal szemben. Nem baj,de minden reggel bátran belenézek a tükörbe és nem kell magam szembe köpni.
nem kötekedni akarok tulajdonképpen, csak kicsit élveztem volna, ha azok 12-en nem a klímás helyen vagy valami nem magyarországi vízparti helyen küzdik le a meleget, hanem kicsit a körforgalmaknál ott állnak a 40 fokba és palackos vizet osztanak. Az sem rendített volna nagyon meg, ha esetleg elájulnak közben.
elnéztem volna szívesen főemberüket mellényben nyakkendőben zakóban és a szép szalma kalapjában,ahogy mosolyogva osztogatja a népszerűségi index újbóli feltornászása érdekében a hűtött ásványvizet. Ja kíváncsi lettem volna arra, hogy Jabba és szarosMagdi mennyit is tudott volna a súlyából ledobni pár óra alatt,meg ajobbikhuszármariskája milyen elánnal ténykedett volna,Érden szervezetének utolsó hírmondójaként.
Nos amint itt alább egy a fokozatokat felsoroló fórumozó le is írta ezeket végre kell hajtani.
Nos az egyik amit ide akarok írni az, hogy nem is értem, hogy miért is pont Te vagy az aki most kötekedsz. Bár azt hiszem értem. (költői kérdés és reá a válasz)
Azt azért kérdezném bárki aki olvassa a fórumot, vagy írni is szokott,hogy tessen már beírni ide, hogy amit III. sz fokozatban tennie kell az illetékes hatóságnak,intézkedést,ellenőrzést tapasztalta-e valaki, hogy az megtörtént.
Azt meg, hogy nem gondoskodtak a polgáraikról, akiknek el kell szenvednie az uralkodásukat,hát nem mulasztásnak tartom, hanem erkölcsi tárgyú cselekedetnek.
Szóval nem kell itt most minden áron jófiú képet mutatni,mert a múltkor megjegyezték, hogy mi is a beosztásod és most korrigálni akarod a rólad helyben kialakított képet.
Kritériuma: az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet legalább 1 napig meghaladja a 25 C̊-ot.
Teendők: Az ÁNTSZ-nek jelent feladatot. Saját belső rendszerén keresztül információkkal látja el regionális és kistérségi intézeteit. Az önkormányzatok saját döntésük alapján tájékozatják a lakosságot a helyi médiákon keresztül.
2. fokozat: (1. fokú riasztás)
Kritériuma: az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladja a 25 C̊-ot.
Teendők: Az országos tisztifőorvos az ÁNTSZ intézményi hálózatán keresztül értesíti az egészségügyi intézményeket, a mentőszolgálatot, az alapellátó háziorvosi, védőnői szolgálatokat és az önkormányzatokat a hőségriadó időtartamáról, fokozatáról. Az önkormányzatok feladata saját (elsősorban szociális ellátó) intézményrendszerének értesítése, a lakosság figyelmeztetése az egészséget érintő megelőző intézkedések megtételére.
3.fokozat: (2. fokú riasztás)
Kritériuma: az előrejelzések szerint a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladja a 27 C̊-ot.
Teendők: A 2. fokozatnál megtett intézkedések betartásának ellenőrzése. A média és az önkormányzatok útján a lakosság általános tájékoztatása. Az egészségügyi ellátó intézmények, szociális otthonok, karitatív intézmények, bölcsődék, óvodák, napközi otthonok, nyári táborok kiértesítése, a védelmet szolgáló intézkedések bevezetése.
Még egyszer kérdezem: hol van az előírva, hogy az általad leírtakat KELL csinálni? Hol van az leírva, hogy a hőségriadó elredelése esetén minden magyar polgármesternek hétvégén ki kell nyittatni a polgármesteri hivatalokat, templomokat és vizet kell osztaniuk, locsolniuk kell az utakat?
Ha egyszer el van rendelve felsőbb szintről, akkor kell,az nem vitatható. Azt Te is tudod. Tehát ha a felsőbbet nem teljesítik, akkor ott mulasztás van.
Az pedig csak különös gyönyört okozna, ha a 12 díszfaszt a vezérükkel látnám a napon fonnyadni és szenvedni. Legalább egy pirinyót visszakapnak abból a szenvedésből,amit sok ezrünknek adnak.
Megjegyzem attól, hogy némelyek otthon a hűtött sört isszák még az utak igen csak forróak és poroznak és vannak akiknek KELL közlekedni.
A poros utak egy ilyen förtelmes melegben a poros utakon egy gyönge szellő által is gyalázatos port tud még a hűsítő nyitott ablakú szoba irányába is küldeni(mert ugye sokunknak légkondira biza nem fussa ekkora adóterhek mellett) és az kissé ront azon az értéken,amit a hűs sör ad..
Aztán meg csak úgy kíváncsi lettem volna, hogy felkent nagyjaink most amikor központilag is lejött az ukász,akkor mennyire tartják azt kötelezően betartandónak magukra nézve. vagy erre már nem fussa az adónkból?