Felkeltette érdeklődésemet a Magic Life Africana (Tunézia Hammamet) A neten sok szépet lehet róluk olvasni. A közel 15 éve létező Magic Life minden klubjában ténylegesen All Inclusive szolgáltatásokat nyújt vendégeinek mondja a katalógus és az utazásszervező. Voltatok-e már valamelyik klubjukban? Milyen volt? Mi tetszett a legjobban? Tényleg kényeztetnek? Volt esetleg valami, ami nem tetszett? Érdeklődve várom és előre köszönöm az élménybeszámolókat! Bogie
legyel kedves meselj Kiotari-rol, ui. en azt neztem ki magunknak jovo nyarra
egyebkent iden szeptemberben a Waterworld-ben voltunk, raadasul a village reszen ( ui. nagymamaval es egy 2,5 eves kisgyerekkel mentunk es csaladi szobaba foglaltunk ), de nekunk semmi olyasmi problemank nem volt sem a szobaval, sem a berendezessel, mint amiket lejjebb olvastam ( igaz, mi nem a family relax pool-nal voltunk, hanem a komplexum masik oldalan, a recepciotol balra ). Oszinten szolva nekem pozitov csalodas is volt a szoba ui. en ket lukra szamitottam es ehelyett 2 nagyon nagy szobank volt gardrobbal... egyetlen negativumot tudok csak mondani, hogy kertunk kisagyat a gyerkocnek es amikor megerkeztunk nem volt a szobaban, de 1 telefon a recepciora es 5 perc mulva hoztak is. A szemelyzet kedves volt, es imadjak a gyerekeket, az latszik ( nalunk pl. pont abbol adodtak "gondok", hogy a lanyom, olyan aki tartja a 3 lepes tavolsagot es nem nagyon bohockodik idegenekkel )
Nekunk nagyon bejott a hely, igaz ha kettesben mentunk volna, akkor biztos nem ilyen nagy komplexumot valasztunk, hanem valami kevesbe nyuzsgo helyet, de mi a gyerkoc miatt pont ezt a fajtat kerestuk. Nem akartunk kimozdulni a szallodabol.
Valószínű, hogy a Village szobákat nem újították mindet fel. Nekem is van ismerősöm, aki tavaly volt ilyen szobában és azt mondta, hogy jó volt a szobájuk. Az első szobánk a távolabbi relax medencénél volt, ott látszott a bútorokon is, hogy ezerévesek. A késöbbi szobánk a családi relax medencénél volt, itt már újabbak voltak a bútorok, de a fürdőszoba minimum 10 éve épült, és az épületben sem voltak egyformák a fürdők. Nálunk épített zuhanyzó volt, a víz időnként kifolyt a fürdőszobába, de volt, ahol műanyag zuhanykabin volt. A takarításra a késöbbiekben amugy nem volt panasz.
Milyen érdekes, én 2 éve voltam a Waterworld-ben, egy tökéletes szobában laktunk, abszolút tiszta volt, frisen felújított, nagyon szépen berendezett, nem is értem, hogy lehet, hogy vannak lelakott szobák, amikor elvileg 2 éve újították fel az egész szállodát. A Manarban viszont tavaly voltunk, és elég lepukkant, lelakott szobát kaptunk, ami soha nem volt rendesen kiatakarítva, nem is értettük, hogy lehet egy ML szállodában ilyen szoba, valaki meg most azt írta, hogy tavaly egy nagyon jó szobája volt ugyanott. Végignézném végre egy ML szálloda összes szobáját, kíváncsi vagyok, vajon mindegyik csak részben van-e felújítva.
Augusztus közepén-végén voltam a Kiotariban. Ugyebár csak júliusban nyílt, ezért még nem minden volt teljesen kész benne, úgy értem, sok szabad terület volt, amire később nyilván fognak építeni valamit (röplabdapálya, stb), és sok területen még csak most füvesítenek. A szomszéd szálloda nagyon közel van, a kerítés még nem épült meg, úgyhogy gond nélkül át lehetett menni, ez csak olyan érdekesség volt, egyébként hallottam, hogy voltak olyan vendégek, akik a szomszédba mentek át ez esti show-ra, mert az ottani amfiteátrumot lehet csak látni, a miénk jól el volt dugva. Talán ez az egyetlen negatívum egyébként, hogy az amfiteátrum és az egyik medence nagyon messze van a szálloda központi részétől, nagyon sokat kell gyalogolni felfelé, ez főleg a nappali hőségben elég fárasztó. Gondolom, majd valamit csinálnak vele, egyelőre elektromos kocsikkal furikázták az embereket, már ha éppen ráértek a londinerek. Egyébként minden nagyon szép, a szobák gyönyörűen vannak berendezve, a tisztaságra sem lehet panasz. Az étel nagyon jó volt. A tengerparton sajnos kavics van és nem homok, így a vízbe is elég nehéz bemenni,de nagyon olcsón árulnak szörfcipőket, úgy meg már a kövek sem csúsznak a vízben. A medencék nagyon jók, habár a relax poolnál nincs éppen csönd, de az activity poolnak hívott medencénél igen, mert az az, amelyik messze van mindentől. Ezen kívül van még egy nagy main pool, ott van a gyerekemdence és az animáció. Most nem jut eszembe más, ha vmire kíváncsiak vagytok, kérdezzetek.
Márciusban voltam Sharmon, tényleg jó szálló. És tényleg nem az igazi a partja. Nekünk legalábbis, akik a homokon lassan mélyülő partot szeretik. Azoknak tetszhet igazán, akik búvárkodni szeretnek. Azért volt egy két apróság ami kevésbé tetszett, de ezek elhanyagolhatóak. Az épülettel és a személyzettel semmi probléma sem volt. Az hogy tele volt a szálló oroszokkal, arról meg nem ők tehetnek. S hát az oroszok nem a legjobb vendégek. Nekem a Manarban nagyon megtetszett a spa részleg, és ez Sharmon nem volt, akkor épitették a jakuzzit.
Mi június elején voltunk a Waterworldbe, be is linkeltem ide a véleményemet róla.
Egy biztos, mi a Hill részen voltunk, az szuper volt. Jobbat nem is kívánhattam volna. Sőt voltunk a Palace részen is egy másik magyar párnál, ott sem volt probléma.
Lehet elfáradt a személyzet a nyár végére, mert mi csak jót tapasztaltunk. Sőt volt egy nagyon segítőkész magyar szervizes lány, aki minden kérésünkön segített. Mondjuk ő azt mondta, lehet nem fogja végig csinálni a negyedik évét.
Állítólaga a sharm el sheik-i az egyik legjobb ML szálloda, csak szerintem azon a részen nem a legjobb a part. Sharm-on vannak sokkal jobb részek, mint Nabque Bay.
A festést ne úgy értsed, hogy az egész szobát festették, csak a falnak egy bizonyos részét a szobában. Mivel látszott a szobán, az ágyon, hogy nem sokkal elötte költöztek ki, csak arra tudtunk gondolni, hogy az előző lakók összehányták a falat. :))
Ez nálunk is a "hűtlenség" éve. Mármint a ML-hoz. Igaz hogy már előfoglalásunk is volt az egyiptomi ML-be, de visszamondtuk és egy Nílusi hajóút lett belőle.
Köszi az infot. Mi is a Waterworldbe készültünk, de végül nem lett belőle semmi. Tavaly Hammametben voltunk a Manarban, ott tip-top tiszta volt minden és mindenki segítőkész volt. Éjszaka értünk oda, kérdezték, hogy éhesek vagyunk-e. A férjem persze az volt, így kinyitották csak nekünk az éttermet és hoztak friss vacsorát.
Viszont a jövőre nézve jó hír, amit írtál, hogy festőkkel találkoztál a szobában. Lehet, hogy mégis elkezdődik a felújítás ? A Hills rész egyébként új és azért is sokkal szebb.
Idén hűtlenek leszünk a Magic Life-hoz és kipróbáljuk az Alba Resort Dino Klubot Sideben. Meglátjuk, mekkor lesz a különbség a szolgáltatásokban.
Húúú ez durva! Mi is a villa részben voltunk családi szobában úgy 3 éve. Már akkor elég lepukkadt volt ( na de nem ennyire!), akkor azt hittük hogy felújítás előtt áll. Hát lassan haladhatnak, az biztos. Budapestről vagy Bécsből repültetek?
Azért nem kell leírni a szállodát, akkora gond nem volt. Egy kicsit lazultak az alkalmazottak. Mikor reklamáltunk a recepción, azt mondja az ipse, dehát a takarító azt mondta, hogy megcsinálta. A dühítő az az egészben, hogy kb. 8-10 ezer Ft/fő többért tényleg csodálatos, 5 csillagos szobákat adnak a Hills részen.
Más: hazajövetelnél egyik társunkkal kifizettettek 1,50 euró telefonszámlát. Szó nélkül kifizette, mert, hogy talán a gyerek telefonált. De mikor rákérdezett, akkor kiderült, hogy török mobiltelefonhívás volt.
Pár kép a fürdőszobáról, ami olyan kicsi volt, hogy nem lehetett jobb képeket csinálni:
Sziasztok! A héten jöttünk haza ML Waterworld-ből Belekből. Én még sosem voltam ML-ben, a barátnőmék tavaly a Hills részen voltak, de februárban már csak Village szobákba volt hely. Ha tehetitek, ilyen szobába ne foglaljatok, mert ez a szálloda 2-3 csillagos nagyon-nagyon lepukkant, lelakott szobáit jelenti, több épületben is láttam, legalább 5 szobát, mindegyik ilyen volt. A szobák amugy nincsenek rossz helyen, a miénk a családi rela medencénél volt, nagyon hangulatos ott a környék.
Ami még kiábrándító volt, hogy este 9-kor érkeztünk meg a szállodába, megkaptuk a kulcsokat, elvittek a szobához, mutatja a pali, elsőre még nem tünt fel, mert az ágytakaró rendesen vissza volt rakva, de a szoba nem volt kitakarítva, koszos törölközők a fürdőszobában, használt ágynemű. A szomszédos szobában ugyanez a helyzet. Vissza a recepcióra reklamálni, ahol a recepciósok részéről semmi segítőkészség nem mutatkozott. Mondtuk adjanak másik tiszta szobát, de nem lehet, nincsen, menjünk vacsorázni, addig kitakarítanak. Azért ez elég dühítő, mikor elvileg 2-kor is elfoglalhattuk volna a szobánkat, ha úgy érkezünk.
Másnak reggel irány újra a recepció, mert eleve az volt a kérés, hogy a társaság viszonylag egy helyen legyen, de különböző bungallókban voltak a szobák. Kaptunk új szobákat, de mondták, hogy még nincs kitakarítva. Mivel akkor a tengerpartra készültünk, mondtuk, hogy ez nem baj. Odamentünk, benéztünk, először furcsa volt, hogy miért 2 pasi takarít benn. Aztán kiderült, hogy nem takarítók voltak, hanem két ember hengerrel festette a szobában a falat.
A szálloda amugy jó, nekem picit turistagyárnak tűnt. Ami előny, hogy viszonylag alig van orosz, ami a korábbi török és egyiptomi tapasztalatok után felüdülés volt. Rengetek az osztrák és a német.
Annak ellenére, hogy nagy területen helyezkedik el a szálloda, nem volt messze semmi, nem kellett sokat gyalogolni a bungallóktól a partig.
Ami még nem tetszett, hogy a partot nem tisztították, arra gondolok, ahogy az olasz tengerpartokon nagy gépekkel megmozgatják, rotálják a homokot.
szerintem Te még a tavalyi állapotra gondolsz, mert a rodoszi ML imperiál. Van valakinek friss infója a Kiotari ML-ről, mert jövő héten indulunk. Köszi.
Mi ma jöttünk haza Duniból. Nekem nem volt csalódás a Magic Life, sőt, nekünk a krétainál sokkal jobban tesztett. Lehet, a növények helyenként kevéssé szépek, valóban van ahol kiszáradt a növényzet, de ennek ellenére sokkal szimpatikusabb volt. Mi jövőre a teljes családdal visszamegyünk. Az idő végig jó volt. Banánozni lehetett, ha nem volt sok jelentkező több menetet mehettél egymás után. A fiúk teniszeztek, kondiztak, íjjászkodtak. 4 szálloda van egy helyen, gyakorlatilag egész Duni területe ez. Több medence, - nem jéghideg vízzel! - több terasszal, minden szállodánál ehetsz, kivétel az 5*-os szálloda benti étterme, de onnan többször láttunk, - mivel karszalagot viseltek -, jöttek át enni. Az esti programok szerintünk jobbak voltak mint Krétán. A műsorok színvonalasabbak. Volt medence parti, 2x tüzijáték, külső műsorral. Nekünk a szálloda is tetszett. Sok magyar volt kint, kb. 150, beszélgettünk olyanokkal, akik távolabbi szobát kaptak, volt aki kért főépületit, és kapott. Általában a családi 2 légterüek vannak távolabb, aki ott lakott annak is jó volt. Ami hiányosság, a taxi drága, az autó bérlés drágább mint a görögöknél. Mi szervezetten kirándultunk, és olcsóbb volt mint a taxi. Tehát, kicsit be vagy zárva. Ez rossz idő esetében nem tudom milyen lehet. Ami nem tetszett, a repülőút volt. Ez a Wizzair enyhén szólva furcsa járat. Azért egy ilyen árú úthoz nem ezt gondolnám, "utolsó pár előre fuss" játékot az ovibam játszottunk utoljára. Ráadásul amin kiakadtam, Neckermann - osokkal utaztunk a gépen, és őket elsőnek engedték felszállni.
Annyit mondhatok, én nem beszélnék senkit le arról, hogy ide menjen nyaralni! Egy biztos, nem érzékeled hogy Bulgáriában vagy, lehetne ez a szálloda bárhol. Aki kéri, küldök képet szívesen, ízelítőül.
Hú, engem azért meglepett amiket írtál, tényleg nem ez az átlagos ML színvonal. Persze elhiszem, hogy visszamennél attól még, az ember pár nap alatt megszokja a hiányosságokat, és jól érzi magát (én is így voltam tavaly a Manarral). Az elég köztudott, hogy a Magic Life-ok közül a törökországiak és a tunéziaiak, na meg az egyiptomi a legjobbak, a görög és bolgár szállodák jóval az elvárható színvonal alatt vannak, ezekre a helyekre általában szoktak panaszkodni az emberek, perzse lehet, hogy ebben közrejátszik az is, hogy classic-ok (és aki erre fizet be, legyen felkészülve). Azért az meglepett, hogy a netért fizetni kell, én azt hittem, már minden ML-ben ingyen van. Elvégre ha bemész egy kávézóba itthon, ott is tudsz ingyen netezni, szóval ez elég érdekes dolog...