Keresés

Részletes keresés

landdie Creative Commons License 2024.09.29 0 1 5962

"2011 1 29 >>>2012 1 29 >>2021 1, 27  de 5 óra

János evangéliuma   1. fejezet : 1-….51

Előszó. 1 Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, 2 ő volt kezdetben Istennél. 3Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett. 4Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága. 5 A világosság világít a sötétségben, de a sötétség nem fogta fel.

.

Kru. 415 után épült fel gonosz (hitben és reményben) a Balexandriai sötétítő-torony. Segítségével próbálták kitakarni a Nap fényét.

Hála az Úrnak a világosság nem fogta fel a sötétség támadását!

:)

Előzmény: 11_11 (5961)
11_11 Creative Commons License 2024.09.29 -1 0 5961

2011 1 29 >>>2012 1 29 >>2021 1, 27  de 5 óra

János evangéliuma   1. fejezet : 1-….51

Előszó. 1 Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, 2 ő volt kezdetben Istennél. 3Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett. 4Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága. 5 A világosság világít a sötétségben, de a sötétség nem fogta fel. 6Föllépett egy ember, az Isten küldte, s János volt a neve. 7Azért jött, hogy tanúságot tegyen, tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. 8 Nem ő volt a világosság, csak tanúságot kellett tennie a világosságról. 9 (Az Ige) volt az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít. 10A világba jött, a világban volt, általa lett a világ, mégsem ismerte föl a világ. 11A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. 12Ám akik befogadták, azoknak hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek. Azoknak, akik hisznek nevében, 13 akik nem a vérnek vagy a testnek a vágyából s nem is a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. 14 S az Ige testté lett, és közöttünk élt. Láttuk dicsőségét, az Atya Egyszülöttének dicsőségét, akit kegyelem és igazság tölt be. 15 János tanúbizonyságot tett róla, amikor azt mondta: „Ez az, akiről hirdettem: Aki nyomomba lép, nagyobb nálam, mert előbb volt, mint én.” 16Mindannyian az ő teljességéből részesültünk, kegyelmet kegyelemre halmozva. 17Mert a törvényt Mózes közvetítette, a kegyelem és az igazság azonban Jézus Krisztus által lett osztályrészünk. 18 Istent nem látta soha senki, az Egyszülött Isten nyilatkoztatta ki, aki az Atya ölén van.

AZ ELSŐ HÚSVÉT Keresztelő János első tanúságtétele. 19János így tett tanúságot: A zsidók papokat és levitákat küldtek hozzá Jeruzsálemből, s megkérdeztették: „Ki vagy?” 20Erre megvallotta, nem tagadta, hanem megvallotta: „Nem én vagyok a Messiás.” 21Ezért megkérdezték tőle: „Hát akkor? Talán Illés vagy?” „Nem vagyok” – felelte. „A próféta vagy?” – Erre is nemmel válaszolt. 22 Így tovább faggatták: „Akkor ki vagy? Választ kell vinnünk azoknak, akik küldtek minket. Mit mondasz magadról?” 23Ezt felelte: „A pusztában kiáltó szó vagyok: Egyengessétek az Úr útját”, amint Izajás próféta mondta. 24A küldöttek a farizeusoktól jöttek, 25 s tovább kérdezgették: „Akkor miért keresztelsz, ha nem vagy sem a Messiás, sem Illés, sem a próféta?”28 Ez Betániában történt, a Jordánon túl, ahol János keresztelt. 29 Másnap, amikor látta, hogy Jézus feléje tart, így szólt: „Nézzétek, az Isten Báránya! Ő veszi el a világ bűneit. 30Róla mondtam: A nyomomba lép valaki, aki nagyobb nálam, mert előbb volt, mint én…. 32 Ezután János tanúsította: „Láttam a Lelket, amint galamb alakjában leszállt rá a mennyből, s rajta is maradt. 33 Magam sem ismertem, de aki vízzel keresztelni küldött, azt mondta: Akire látod, hogy leszáll a Lélek s rajta is marad, az majd Szentlélekkel fog keresztelni. 34 Láttam és tanúskodom róla, hogy ő az Isten Fia.”

Az első tanítványok. 35 Másnap megint ott állt János két tanítványával, 36 s mihelyt meglátta Jézust, amint közeledett, így szólt: „Nézzétek, az Isten Báránya!” 37 E szavak hallatára a két tanítvány Jézus nyomába szegődött. …39„Gyertek, nézzétek meg!” – mondta nekik. Elmentek vele, megnézték, hol lakik, s aznap nála is maradtak. A tizedik óra körül járhatott…. 41  Reggel találkozott testvérével, Simonnal, s szólt neki: „Megtaláltuk a Messiást, vagy más szóval a Fölkentet”, s 42 elvitte Jézushoz. Jézus ráemelte tekintetét, s így szólt hozzá: „Te Simon vagy, János fia, de Kéfa, azaz Péter lesz a neved.” …45 Fülöp találkozott Natánaellel és elmondta neki: „Megtaláltuk, akiről Mózes törvénye és a próféták írnak, a názáreti Jézust, Józsefnek a fiát.”

11_11 Creative Commons License 2024.09.27 -2 0 5960

2015,11,23             Korintusiaknak írt II. levél   11. fejezet: 1-33 v

Az apostol kikényszerített védekezése. 1 Bárcsak eltűrnétek részemről egy kis balgaságot! 2 De hiszen meg is teszitek. Én Isten féltékenységével féltelek titeket. Mert eljegyeztelek benneteket egy férfival, hogy tiszta szűzként vezesselek el Krisztushoz. 3Félek azonban, hogy a kígyó, amint álnokul rászedte Évát, a ti elméteket is megzavarja, és akkor vége Krisztushoz való őszinte ragaszkodásotoknak. 4 Ha ugyanis valaki jönne és más Jézust hirdetne, mint akit mi hirdettünk, vagy más lelket kapnátok, mint amit elnyertetek, vagy más evangéliumot, mint amit elfogadtatok, szívesen vennétek. 5Pedig gondolom, semmivel sem vagyok kisebb a „fő-fő apostoloknál”. 6 Mert ha az ékesszóláshoz nem értek is, a tudásom megvan. Ezt különben minden tekintetben igazoltuk is előttetek. 7Vagy talán hibát követtem el, amikor magamat megaláztam, hogy titeket felmagasztaljalak, és ingyen hirdettem köztetek az Isten evangéliumát? 8 Más egyházakat fosztottam ki, amikor tőlük támogatást fogadtam el, csak hogy nektek szolgálhassak. 9 Amikor meg köztetek tartózkodtam, nem voltam senkinek terhére, akkor sem, ha szükséget szenvedtem. Ha valamiben hiányt szenvedtem, a Macedóniából jövő testvérek segítettek ki a bajból. Mindenképpen ügyeltem rá, hogy ne legyek terhetekre, s a jövőben is ügyelek. …11Vajon miért? Talán mert nem szeretlek titeket? Isten a tudója!

13 Az ilyenek álapostolok, álnok munkások, akik csak a látszatát keltik annak, hogy Krisztus apostolai. 14 S ez nem csoda, hiszen a sátán is a világosság angyalának tetteti magát. 15 Nem nagy dolog tehát, ha a szolgái is az igazság szolgáinak akarnak látszani. Végük méltó lesz tetteikhez.

A kikényszerített „dicsekvés”. 16Megismétlem: Ne tartson senki balgának! De ha mégis, akkor fogadjatok el úgy, mint a balgát, hogy egy kissé én is dicsekedhessem. 17Amit most mondok, nem az Úr szerint mondom, hanem mert dicsekvésre szántam el magam, mintegy balgaságomban….. 20 Eltűritek, ha valaki szolgává alacsonyít benneteket, ha kifoszt, ha kihasznál, ha fölétek kerekedik, ha arcul üt…. 23 Krisztus szolgái? Balgaság mondani, de mondom: én még inkább. Hiszen többet fáradtam, többször voltam börtönben. Módfelett sok verésben volt részem, sokszor forogtam halálveszélyben….. 32 Damaszkuszban Aretász király helytartója őriztette a damaszkusziak városát, hogy elfogjon, 33 s egy ablakból kosárban bocsátottak le a falon, így menekültem ki a kezéből.

11_11 Creative Commons License 2024.09.26 -2 0 5959

Efezusiaknak írt levél  1. fejezet: 1-23 v

Címzés és köszöntés. 1 Pál, Isten akaratából Jézus Krisztus apostola az Efezusban élő szenteknek, a Krisztus Jézusban hívőknek. 2 Kegyelem és békesség nektek Atyánktól, az Istentől és Jézus Krisztustól, a mi Urunktól!

I. A MEGIGAZULÁS ÉS AZ EGYHÁZ

Kiválasztásunk Krisztusban. 3 Áldott legyen az Isten, Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki a mennyeiek között Krisztusban minden lelki áldással megáldott minket. 4Mert őbenne választott ki bennünket a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte. Szeretetből 5 eleve arra rendelt bennünket, hogy Jézus Krisztus által – akarata és tetszése szerint – fogadott gyermekeivé legyünk; 6 hogy magasztaljuk felséges kegyelmét, amellyel szeretett Fiában jóságosan megajándékozott minket. 7 Őbenne nyertük el a megváltást a vére árán, és bűneink bocsánatát bőséges kegyelme folytán, 8 amelyet végtelen bölcsességében és megértésében gazdagon árasztott ránk. 9 Tudtunkra adta ugyanis akaratának titkát, azt az őbenne előre meghatározott jóságos tervét, 10hogy elérkezik az idők teljessége, és Krisztusban, mint Főben, újra egyesít mindent, ami a mennyben és a földön van. 11 Igen, mi is őbenne nyertük el az örökséget annak végzéséből, aki mindent szabad elhatározása szerint tesz. 12 Szolgáljunk hát felsége dicsőségére, mi, akik már korábban is Krisztusba vetettük reményünket.

13 Benne kaptátok meg ti is a megígért Szentlélek pecsétjét, miután hallottátok az igazságról szóló tanítást, üdvösségetek evangéliumát, és hittetek benne.

14 Ő a foglaló örökségünkre, arra, hogy teljesen megváltva az övéi legyünk az Isten fölségének dicsőségére.

Könyörgés a hívekért. 15Azóta, hogy értesültem Urunk Jézusba vetett hitetekről és minden szent iránt tanúsított szeretetetekről, 16mindig hálát adok értetek, és imádságomban újra meg újra megemlékezem rólatok. 17 Urunknak, Jézus Krisztusnak Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek. 18Gyújtson lelketekben világosságot, hogy megértsétek, milyen reményre hívott meg benneteket, milyen gazdag az a felséges örökség, amely övé a szentek között, 19 és milyen mérhetetlenül nagy a hatalma rajtunk, hívőkön. 20Nagyszerű erejét Krisztusban mutatta meg, amikor a halálból feltámasztotta, s a mennyben jobbjára ültette, 21minden fejedelemségnek, hatalomnak, erőnek és uralomnak, s minden néven nevezhető méltóságnak fölé emelte, nemcsak ezen a világon, hanem az eljövendőben is. 22 Mindent lába alá vetett, őt magát meg mindenek fölött az egész Egyház fejévé tette: 23  ez az ő teste és a teljessége annak, aki mindenben mindent teljessé tesz.

pudingman Creative Commons License 2024.09.25 0 0 5958

11_11 Creative Commons License 2024.09.24 -3 0 5957

Máté evangéliuma   18. fejezet 1-..35 v

Az evangéliumi egyszerűség. 1Abban az időben történt, hogy odamentek Jézushoz a tanítványok és megkérdezték tőle: „Ki a legnagyobb a mennyek országában?” 2 Odahívott egy gyereket, közéjük állította, 3s azt mondta: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába. 4Aki tehát megalázza magát, mint ez a gyerek, az a legnagyobb a mennyek országában. 5 Aki befogad egy ilyen gyereket a nevemben, engem fogad be. 6 De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik hisznek bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék.

A botrány. 7Jaj a világnak a botrányok miatt! Elkerülhetetlen ugyan, hogy botrányok ne forduljanak elő, mégis jaj annak, aki botrányt okoz! 8 Ha kezed vagy lábad botrányt okoz, vágd le és dobd el! Jobb csonkán vagy sántán bemenned az életre, mint két kézzel, két lábbal az örök tűzre kerülnöd. 9Ha szemed okoz botrányt, vájd ki és dobd el, mert jobb, ha egy szemmel mész be az életre, mint ha két szemmel a pokol tüzére vetnek. 10Vigyázzatok, ne vessetek meg egyet se e kicsik közül! Mondom nektek: angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát. 11Az Emberfia azért jött, hogy megmentse, ami elveszett.

Az elveszett bárány. 12 Mit gondoltok? Ha egy embernek száz juha van és egy eltéved közülük, nem hagyja ott a hegyen a kilencvenkilencet, és nem megy el, hogy megkeresse az egy elveszettet? 13Ha aztán sikerül neki megtalálnia, bizony mondom nektek, annak jobban örül, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek. 14Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsik közül.

A testvér figyelmeztetése. 15Ha testvéred megbántott, menj, és figyelmeztesd négyszemközt. Ha hallgat rád, megnyered testvéredet. 16Ha nem hallgat rád, vigyél magaddal egy vagy két másik embert, hogy két vagy három tanú bizonyítsa a dolgot…. 18Bizony mondom nektek: amit megköttök a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldotok a földön, a mennyben is fel lesz oldva…..

A közös ima. 20Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”…..

A szívtelen szolgáról szóló példabeszéd. 22„Mondom neked – felelte Jézus –, nem hétszer, hanem hetvenhétszer. 23A mennyek országa hasonlít a királyhoz, aki el akarta számoltatni szolgáit….. 28Amikor kiment, a szolga találkozott egy másik szolgával, aki száz dénárral tartozott neki. Megragadta, elkezdte fojtogatni és követelte: Add meg, amivel tartozol!31Amikor a többi szolga látta a történteket, igen elszomorodott. Elmentek és jelentették uruknak mind, ami történt….

11_11 Creative Commons License 2024.09.22 -3 0 5956

Tesszalonikaiaknak írt I. levél  5. fejezet: 1- 28,v

Az Úr eljövetelének ideje bizonytalan. 1Ami az időt és az órát illeti, testvérek, arról nem szükséges írnom. 2Magatok is pontosan tudjátok, hogy az Úr napja úgy érkezik el, mint éjjel a tolvaj. 3 Amikor azt mondogatják: „Béke és biztonság”, akkor éri őket hirtelen a pusztulás, akárcsak a várandós asszonyt a fájdalom, és nem lesz menekvés számukra. 4 De ti, testvérek, nem jártok sötétségben, hogy az a nap tolvaj módjára lepjen meg benneteket. 5 Hiszen mindnyájan a világosság és a nappal fiai vagytok. Nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé. ….

7Az alvók éjjel alszanak, a mulatozók éjjel részegeskednek …..

9Hiszen Isten nem a haragra szánt minket, hanem az üdvösség elnyerésére Urunk, Jézus Krisztus által, 10 aki meghalt értünk, hogy akár élünk, akár meghalunk, vele együtt elnyerjük az életet. …..

Befejező intelmek. 13Munkájukért legyetek irántuk minél nagyobb szeretettel, egymással meg éljetek békében. ….. 15 Ügyeljetek, hogy senki ne fizessen rosszal a rosszért, hanem törekedjetek mindig jót tenni egymással és mindenkivel. 16 Legyetek derűsek. 17 Imádkozzatok szüntelenül. ……. 22 Mindenféle rossztól óvakodjatok. 23 A békesség Istene szenteljen meg benneteket, hogy tökéletesek legyetek. Őrizze meg szellemeteket, lelketeket és testeteket feddhetetlenül Urunk, Jézus Krisztus eljöveteléig……

Paleokrites Creative Commons License 2024.09.21 -1 2 5955

Ha noénak szüksége volt hajómérnöki ismeretekre, akkor elmondom, Noé idejében még ilyen hajókat nem igazán építettek. De te feltételezheted!

Isten volt az instruktor..., a megmondoja milyen paraméterekkel kell dolgozni, mely fákat használja fel és mivel szigeteje.

Isten már kapásból vágta a későbbiekben emberek által kitalált ls alkalmazott SING~Könyök hosszmértéket...  Hát itt tetten érhetőek az írói megfogalmazásbéli korok arculata, divatja és tudománya, csakhogy Noé vízözönvicce után nem maradt 8 emberen kívül senki, de a keresztények és a bibliai szerzők mindent tudtak kapásból, sejtes filoófiai isntrukciókból... :)

A kamu özönvíz és a bárka csupán egy elnagyolt fantázia szüleménye.

Ádám és Éva nyilván a beszélő kígyó kézjelei alapján tanulta meg az írást, még az Édenben.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a Paradicsomból való kiűzetés előtt a kígyó végtagokkal rendelkezett, az lett a büntetése, hogy hasonjáróvá tették: Mózes I. könyve:3:14És monda az Úr Isten a kígyónak: Mivelhogy ezt cselekedted, átkozott légy minden barom és minden mezei vad között; hasadon járj, és port egyél életed minden napjaiban."

hát hogyne, a Maugli történetében is szerepel a beszélő kígyó..., meg a tigris, ja és Balu, meg a többiek... Ha lába volt akkor ez kínai, ázsuiai kulturális sárkánykígyó, aki emberi nyelven szólalt meg?

Tényleg hinni kell ilyen mesékben...

.

Az Úr a teremtésről feltehetően akkor beszélt Ádáméknak, amikor a gyümölcsevés tilalmát szóvá tette. (Ez lenne az "A" típusú nyelv) "

sok a feltehetően gondolatot képzed biztosra, nem? :)

Nem hinném, hogy Isten leállt beszélni egy teremtményével arról, miképpen teremtette a világot, mert Ádámot és Évát nem igazán érdekelhette, nem is szólva, semmi értelme sem lett volna, fel sem fogták mi is ez, fura az is, hogy már egyből valamilyen nyelven karattyoltak, főleg a kígyóval..., de neked ez természetes látom! :)

.

("A" verziós nyelvezet)  Mózes II. könyve:20:13Ne ölj.

("A" verziós nyelvezet értelmezése vakon)       Mózes II. könyve:32:27És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát. "

Jézus is mond hasonlókat! :)

Ezen szövegekből látszik, rí ki, hogy késői vallástudatos agymosás része, nem Isten aki gyilkoltat, hanem az író állítja be isteni akaratnak a felelősöket fedezve... és még hiszik a gonosz keresztény teológia hazug tételeiben!

Előzmény: landdie (5951)
11_11 Creative Commons License 2024.09.21 -3 0 5954

De tudod van dátum is és előkép is,  ami  nem mindenkinek adatik, ahogyan  a Dániel 10:fejezetben:

A feltámadás bizonyított.

Előzmény: landdie (5953)
landdie Creative Commons License 2024.09.21 -1 1 5953

"Miért beszél Jézus példabeszédekben?

10 Ekkor odamentek hozzá tanítványai és megkérdezték: „Miért beszélsz nekik példabeszédekben?” 12 Akinek van, annak még adnak, hogy bőségesen legyen neki, de akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van."

.

Aki ezt leírta nem volt valami erős tanuló matematikából:)

Biztos ment neki a nullával osztás és szorzás is HIT által.. :)

Előzmény: 11_11 (5948)
landdie Creative Commons License 2024.09.21 -1 2 5952

"Felesleges az egész hozzászólásomat idézni, elég, ha csak válaszolsz. És kiszínezned is felesleges, elég az idézőjel, hiszen a színezés nélkül is tudom, hogy én írtam. De ha ragaszkodsz az értelmetlen dolgokhoz, akkor csak tedd."

.

Elnézést kérek a kiemelésért, vastagításért, színezésért, (dombornyomással is dolgoznék), igyekszem valahogy 

a vakhit ellenében munkálkodni.  

Előzmény: suta3 (5946)
landdie Creative Commons License 2024.09.21 -1 2 5951

"Nem hinném, hogy Noé írni tudott volna, még azt sem tudni milyen nyelven..., akkor Ádám és Éva?

.

Noé  hajómérnök esetében szükséges volt (minimum a tervrajz- jegyzetolvasás) jóhiszeműek vagyunk, amikor 

elképzeljük, hogy a világ legnagyobb hajómérnöke, zoológusa tudott írni is. :)

Mózes I. könyve:6:15Ekképpen csináld pedig azt: A bárka hossza háromszáz sing legyen, a szélessége ötven sing, és a magassága harminc sing.

Mózes I. könyve:6:16Ablakot csinálj a bárkán, és egy singnyire hagyd azt felülről; a bárka ajtaját pedig oldalt csináld; alsó, közép, és harmad padlásúvá csináld azt.

Mózes I. könyve:6:19És minden élőből, s minden testből, mindenből kettőt-kettőt vígy be a bárkába, hogy veled együtt életben maradjanak: hímek és nőstények legyenek.

.

Ádám és Éva nyilván a beszélő kígyó kézjelei alapján tanulta meg az írást, még az Édenben.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a Paradicsomból való kiűzetés előtt a kígyó végtagokkal rendelkezett, az lett a büntetése, hogy hasonjáróvá tették:

Mózes I. könyve:3:14És monda az Úr Isten a kígyónak: Mivelhogy ezt cselekedted, átkozott légy minden barom és minden mezei vad között; hasadon járj, és port egyél életed minden napjaiban.

.

Isten leült mesélni a teremtésről valakinek, aki tudott írni és milyen nyelven beszélt Isten az Első parancsolatnál?

.

Az Úr a teremtésről feltehetően akkor beszélt Ádáméknak, amikor a gyümölcsevés tilalmát szóvá tette. (Ez lenne az "A" típusú nyelv)

.

A Tízparancsolat idejére az "A" típusú nyelv érthetetlen volt, hiszen az 1Móz11:7 után azt már senki nem érthette. 

A Mózesnek adott Tízparancsolatot is ezen az "A" nyelvezeten adta át az Úr Mózesnek.

Mózes nem is értett sokat az egészből, világos, hogy aki értette volna, hogy mi az a "Ne ölj!" az nem mészároltatta volna le a 

fele honfitársát... Lehet, hogy úgy jött le neki a dolog, Lopj! Ölj! Anyádat, apádat! Felebarátodat! 

.

("A" verziós nyelvezet)  Mózes II. könyve:20:13Ne ölj.

("A" verziós nyelvezet értelmezése vakon)       Mózes II. könyve:32:27És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát.

:)

Előzmény: Paleokrites (5947)
11_11 Creative Commons License 2024.09.21 -3 0 5950

Kivonulás könyve   20. fejezet:1-26 v

A tízparancsolat. 1 Az Úr ezeket jelentette ki: 2„Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.

3 Senki mást ne tekints Istennek, csak engem. 4 Ne csinálj magadnak faragott képet vagy hasonmást arról, ami fent van az égben, vagy lent a földön, vagy a vizekben a föld alatt. 5 Ne borulj le ilyen képek előtt és ne tiszteld őket, mert én, az Úr, a te Istened féltékeny Isten vagyok. Azoknak a vétkét, akik gyűlölnek engem, megtorlom fiaikon, unokáikon és dédunokáikon.

6 De ezredízig irgalmasságot gyakorlok azokkal, akik szeretnek és megtartják parancsaimat. 7 Uradnak, Istenednek a nevét ne vedd hiába, mert az Úr nem hagyja büntetlenül azt, aki a nevét hiába veszi. 8 Gondolj a szombatra és szenteld meg. 9 Hat napig dolgozzál és végezd minden munkádat. 10 A hetedik nap azonban az Úrnak, a te Istenednek a pihenő napja, ezért semmiféle munkát nem szabad végezned, sem neked, sem fiadnak, sem lányodnak, sem szolgádnak, sem szolgálólányodnak, sem állatodnak, sem a kapuidon belül tartózkodó idegennek. 11 Az Úr ugyanis hat nap alatt teremtette az eget és a földet, a tengert és mindent, ami bennük van; a hetedik napon azonban megpihent. Az Úr a hetedik napot megáldotta és megszentelte. 12 Tiszteld apádat és anyádat, hogy sokáig élj azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened ad neked. 13Ne ölj. 14Ne törj házasságot. 15Ne lopj. 16Ne tégy hamis tanúságot embertársad ellen. 17Ne kívánd el embertársad házát, ne kívánd el embertársad feleségét, sem szolgáját, sem szolgálólányát, sem szarvasmarháját, sem szamarát, sem más egyebet, ami az övé.” 18 Az egész nép hallotta a mennydörgést, a villámlást, a harsonazengést és látta a füstölgő hegyet. A nép félt, remegett és távol maradt. 19 Így szóltak Mózeshez: „Te beszélj hozzánk és meghallgatunk. Isten ne szóljon hozzánk, nehogy meghaljunk.” 20 Mózes így felelt a népnek: „Ne féljetek! Isten azért jött, hogy próbára tegyen és felébressze bennetek az iránta való félelmet, s így elkerüljétek a bűnt.”  21 A nép távol állott, Mózes azonban bement a sötét felhőbe, ahol Isten volt.

2. A SZÖVETSÉG KÖNYVE Az oltár törvénye. 22 Az Úr így szólt Mózeshez: „Közöld Izrael fiaival: Magatok láttátok, hogy az égből beszéltem hozzátok. 23 Ezért ne csináljatok mellettem még ezüstisteneket, és ne készítsetek magatoknak aranyisteneket. 24 Földből építs nekem oltárt, azon mutasd be az égőáldozatot és a közösségi áldozatot, amelyeket juhaidból és szarvasmarháidból hozol. Eljövök hozzád és megáldalak minden helyen, amelyet kiválasztok, hogy nevemről megemlékezzenek.

25 Ha kőből építesz oltárt, ne építsd faragott kövekből. Ha megdolgozod vésővel, közönségessé válik. 26 Az oltárhoz ne gyere fel lépcsőkön, nehogy meztelenséged látható legyen.

11_11 Creative Commons License 2024.09.20 -2 0 5949

Máté evangéliuma  13. fejezet

Jézus a hajóról tanít. 1Egyik nap Jézus kiment a házból és leült a tó partján.

Miért beszél Jézus példabeszédekben? 10 Ekkor odamentek hozzá tanítványai és megkérdezték: „Miért beszélsz nekik példabeszédekben?” 15Megkérgesedett e népnek a szíve. Nehezen hallanak a fülükre, a szemüket meg behunyták, hogy szemükkel ne lássanak, fülükkel ne halljanak, s szívükkel ne értsenek, nehogy bűnbánatot tartsanak, és meggyógyítsam őket.

A példabeszéd magyarázata. 19Aki hallgatja az országról szóló tanítást, de nem érti meg, ahhoz eljön a gonosz és elrabolja, amit a szívébe vetettek. Ez az, ami az útszélre esett.

A konkoly. 27A szolgák elmentek a gazdához és megkérdezték: Uram, ugye jó magot vetettél földedbe? Honnét került hát bele a konkoly?

A konkolyról szóló példabeszéd magyarázata. 37Így magyarázta meg nekik: „Aki a jó magot veti, az az Emberfia. 41Az Emberfia elküldi angyalait, hogy szedjenek össze országában minden botrányt és minden törvényszegőt. 43Akkor az igazak ragyogni fognak, mint a nap Atyjuk országában. Akinek van füle, hallja meg!

A háló. 49Így lesz a világ végén is: elmennek az angyalok, aztán kiválogatják a gonoszokat az igazak közül, 50 és tüzes kemencébe vetik őket. Ott sírás és fogcsikorgatás lesz.

A példabeszédek sorozatának lezárása. 52 Erre így folytatta: „Minden írástudó, aki jártas a mennyek országának tanításában, hasonlít a házigazdához, aki kincseiből újat és régit hoz elő.”

Jézus Názáretben. 55 Nem az ácsnak a fia? Nem Mária az anyja, nem Jakab, József, Simon és Júdás a testvérei? 56 S nővérei nem mind itt élnek köztünk? Honnét vette hát mindezeket?”

11_11 Creative Commons License 2024.09.20 -2 0 5948

Máté evangéliuma  13. fejezet

Miért beszél Jézus példabeszédekben?

10 Ekkor odamentek hozzá tanítványai és megkérdezték: „Miért beszélsz nekik példabeszédekben?” 12 Akinek van, annak még adnak, hogy bőségesen legyen neki, de akinek nincs, attól még azt is elveszik, amije van.

Előzmény: landdie (5945)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5947

Nem hinném, hogy Noé írni tudott volna, még azt sem tudni milyen nyelven..., akkor Ádám és Éva?

Isten leült mesélni a teremtésről valakinek, aki tudott írni és milyen nyelven beszélt Isten az Első parancsolatnál?

Előzmény: landdie (5944)
suta3 Creative Commons License 2024.09.20 -3 1 5946

Felesleges az egész hozzászólásomat idézni, elég, ha csak válaszolsz. És kiszínezned is felesleges, elég az idézőjel, hiszen a színezés nélkül is tudom, hogy én írtam. De ha ragaszkodsz az értelmetlen dolgokhoz, akkor csak tedd.

A Biblia két része, az Ószövetség és az Újszövetség nincs egybe kovácsolva. Viszont az igaz, hogy az újszövetségi részek hivatkoznak az ószövetségiekre, mivel az Ószövetség volt az Újszövetség előzménye. A hozzászólásod többi részét nem tudom értelmezni, ezért azokra nem válaszolok.

Előzmény: landdie (5941)
landdie Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5945

Mózes összetöri a törvény tábláit. 15Mózes ezután elindult visszafelé és lejött a hegyről, kezében a tanúság két kőtáblájával. A táblák tele voltak írva mindkét oldalukon: elöl és hátul írás volt rajtuk.

16 Isten maga készítette a táblákat, az írás Isten írása volt, bele volt vésve a táblákba. 17Amikor Józsue a nép lármáját hallotta, így szólt Mózeshez: „A táborban csatazaj van.” 18 Ő így felelt: „Ez nem győzelmi ének, nem is a legyőzöttek jajgatása. Én énekkarok váltakozó énekét hallom.” 19 Amikor aztán a tábor közelébe ért, s látta a borjút meg a kartáncot, Mózes haragra gerjedt, elhajította kezéből a táblákat és szétzúzta a hegy lábán..

.

1. Nem véletlenül készült könnyen törhető anyagból eme fontos kőtábla-duó.

2. Így csak Mózes ismerhette elsőkézből a törvényeket, de az ezeket alátámasztó bizonyítékot gondosan megsemmisítette.

3.Mózes a Zsidóközlönyben ki sem hirdette a törvényeket.  

4. A borjúimádók még nem is tudhatták, hogy létezik a bálványimádás elleni parancsolat, de biztos ami biztos

agyonszúrkálták egymást Mózes utasítására.

Mózes II. könyve:32:27És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát.

4. Kérdéses, hogy a "Ne ölj!" az rajta volt e az összetört táblákon, vagy mivel Mózes nem tudott olvasni, és a bálványimádás bűnét megértette, azért szólította fel népét a családon belüli totális népirtásra.

.

:)))

Előzmény: 11_11 (5939)
landdie Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5944

"Mózes könyvét nem Mózes írta, azt sem tudni igazából, hogy létezett e?

az egész bibliai szövegek évszázadok, évezredek produktumai, sok esetben néávtelen suerzőktől, amiknek későbbiekben nevesítettek, mint szövegírót..."

.

"Nyilván Ádám emlékiratai alapján tudhatunk a Paradicsom történéseiről, később ezek a feljegyzések tovább bővültek, majd a Szentigék

özönvízálló kőtáblákon bevagonírozásra kerültek Noé bárkájára. Később ezek a táblák eljutottak a leszármazottakhoz. Ábrahám, Izsák, Jákob isteni

oltalom alatt hűen bővítették az igaz történeteket, majd Mózes megkapta a gyűjteményt és hűen megőrizte az utókor számára.

Igaz, hogy Mózes nem tudott jól bánni a kőtáblákkal, volt, hogy össze is tört néhányat, ám az isten gondviselés segített megőrizni az igazságot! :)  

.

az a bábeli torony egy kamuság volt a mai felhőkarcolók, de az űrhajózás világához képest.

az emberi elme kitalációi, vagy befolyásolásai, az isteni hivatkozásra utaló gaztetteik...

.

Pont Bábel tornyánál jött a probléma, hiszen, hogy az emberek ne tudjanak eget elérő tornyot készíteni

az Úr összezavarta a nyelvüket. Innentől kezdve, az addig leírtakat senki sem értette!

Sikerült az isteni átok...ez ma is tart! 

Hiába olvasták Ádám, Noé emlékiratait, csak saccolgatni tudtak, hogy mi a fene van odaírva... :) 

-

9Ezért nevezék annak nevét Bábelnek; mert ott zavará össze az Úr az egész föld nyelvét, és onnan széleszté el őket az Úr az egész földnek színére. 

:))))

Előzmény: Paleokrites (5943)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5943

azóta kiderült, hogy a sok bztaság mennyire teremthet káoszt az emberi gondolkodásban...

a bibliai történetek sok esetben fikciók, tudatos vallásirodalmi felépítmény.

Mózes könyvét nem Mózes írta, azt sem tudni igazából, hogy létezett e?

az egész bibliai szövegek évszázadok, évezredek produktumai, sok esetben néávtelen suerzőktől, amiknek későbbiekben nevesítettek, mint szövegírót...

A második teremtés könyve egyféle betoldás, amiben a zsidóság igazolni igyekezett sajátcsaládfáját biztosítani...

az emberiség nem örökéletre teremtett a biblia szerint sem!

az a bábeli torony egy kamuság volt a mai felhőkarcolók, de az űrhajózás világához képest.

az emberi elme kitalációi, vagy befolyásolásai, az isteni hivatkozásra utaló gaztetteik...

Előzmény: landdie (5942)
landdie Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5942

"Egyáltalán, egy ókori mitológiai mű, vagy a rátelepített J.K. mítosz, miféle olyan üzenettel, tanítással bír, ami nélkül egy tapodtat sem?"

.

A legfontosabb tanítás, hogy megláthassuk a Bibliából, hogy bizony az emberek nagyon profi módon

képesek az "eget" elérő építmények készítésére, de "nehogymár" feljárót csináljanak a bűnösök a Mennyországba!

Az Úr az "ég" és a "Menny" elérését csak nyelvzavarral tudta megoldani.

.

Károli Gáspár » Mózes első könyve - A teremtésről » 11. fejezet

4És mondának: Jertek, építsünk magunknak várost és tornyot, melynek teteje az eget érje, és szerezzünk magunknak nevet, hogy el ne széledjünk az egész földnek színén.

.

5Az Úr pedig leszálla, hogy lássa a várost és a tornyot, melyet építenek vala az emberek fiai.

.

6És monda az Úr: Ímé e nép egy, s az egésznek egy a nyelve, és munkájának ez a kezdete; és bizony semmi sem gátolja, hogy véghez ne vigyenek mindent, amit elgondolnak magukban.

.

7Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvöket, hogy meg ne értsék egymás beszédét.

.

8És elszéleszté őket onnan az Úr az egész földnek színére; és megszűnének építeni a várost.9Ezért nevezék annak nevét Bábelnek; mert ott zavará össze az Úr az egész föld nyelvét, és onnan széleszté el őket az Úr az egész földnek színére.

Alázatra, veségől és szívből való gondolkodás tanítása a másik lényeges dolog!

Jeremiás könyve:17:10Én, az Úr vagyok az, aki a szívet fürkészem és a veséket vizsgálom, hogy megfizessek kinek-kinek az ő útai szerint és cselekedeteinek gyümölcse szerint.

:))

Előzmény: Zellem Estelen (5940)
landdie Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5941

"Soraidból látszik, hogy nem ismered, vagy nem akarod ismerni az egész Bibliát. Szerintem azt sem tudod, hogy miért van két fő részre osztva. Csak azokat a részeit ragadod ki, amikbe bele tudsz kötni, de a többi részt nem szereted olvasni, mert megfedi a jellemedet, ahogyan mindenkiét. De ennek a feddésnek nem az a célja, hogy reménytelen helyzetbe hozzon bárkit is, hanem az, hogy onnan kérj segítséget az élethez, ahonnan kaphatsz is, ha elfogadod."

.

A Biblia minden része egyformán értékes szentige. Szerintem Te sem érted hogyan lehetett a két külön részét valahogy egybe kovácsolni! :)  Ahogyan Jekyll és Hyde valójában egy személy így a Szentkétség meg a Szentháromság is egy.

A Szentírásnak bőven elég, ha önmagával kell együtt élnie, a feddésre szorulás és segítség kérés igénye is felmerülhet sok hívőnél.

Egy hívő bátran merítsen erőt a Bibliából, hiszen a kiáradó Szentige tuti megoldás. :))

Előzmény: suta3 (5937)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.19 -2 0 5940

Komoly kérdés, hogy napjainkra van-e olyan rész, amibe nem lehet belekötni.

Egyáltalán, egy ókori mitológiai mű, vagy a rátelepített J.K. mítosz, miféle olyan üzenettel, tanítással bír, ami nélkül egy tapodtat sem?

Vagy ha nem tapodtat sem, akkor mi az ami még megállja a helyét a mai ismereteink birtokában?

És ez azonnal vízválasztó, mivel fundamentalista "szó szerint hívő" az kihullik, mivel ignorálja kora ismereteit, aki pedig elfogadja a kora ismereteit, az már annak a birtokában kritikus, és azonnal személyessé is válik az irodalmi mű, és számtalan elképzelést generál, ahogy ki tudja hány vallási irányzat is létrejött enne az okán.

Ha nem szeretnéd ezt érteni, mint hívő, szelektáld az egyházakat, felekezeteket, gyülekezeteket, szektákat!

Még a hívő társaid elképzelései alapban eltérhetnek a te elképzeléseidtől!

Tudom, ezt nagyon nem szeretitek tudomásul venni.

Hiszen pl. a zsidók, semminemű közbenjárót nem fogadnak el Istenük felé, Jézus nem messiás, és egyáltalán az egész "istenkáromlás" számukra.

Pedig, csak ők kreálták, nem?

:-O:-P

Előzmény: suta3 (5937)
11_11 Creative Commons License 2024.09.19 -2 0 5939

Kivonulás könyve  32. fejezet_15-32 v

Mózes összetöri a törvény tábláit. 15Mózes ezután elindult visszafelé és lejött a hegyről, kezében a tanúság két kőtáblájával. A táblák tele voltak írva mindkét oldalukon: elöl és hátul írás volt rajtuk.

16 Isten maga készítette a táblákat, az írás Isten írása volt, bele volt vésve a táblákba. 17Amikor Józsue a nép lármáját hallotta, így szólt Mózeshez: „A táborban csatazaj van.” 18 Ő így felelt: „Ez nem győzelmi ének, nem is a legyőzöttek jajgatása. Én énekkarok váltakozó énekét hallom.” 19 Amikor aztán a tábor közelébe ért, s látta a borjút meg a kartáncot, Mózes haragra gerjedt, elhajította kezéből a táblákat és szétzúzta a hegy lábán. 20 Azután fogta a borjút, amelyet készítettek, elégette, porrá zúzta, beleszórta a vízbe és megitatta vele Izrael fiait. 21Azután Mózes megkérdezte Áront: „Mit tett veled ez a nép, hogy ilyen nagy bűnt hoztál rá?” 22Áron ezt válaszolta: „Ne haragudj, uram! Te magad is tudod, hogy ez a nép mennyire hajlik a rosszra. 23 Így követelőztek: Készíts nekünk isteneket, hogy előttünk járjanak, mivel az a Mózes, aki kihozott bennünket Egyiptomból – nem tudjuk mi lett vele. 24Én erre megkérdeztem őket: kinek van közületek aranya? Ők idehozták nekem, én a tűzbe vetettem, s ez a borjú lett belőle.”

A leviták buzgósága. 25Mikor Mózes látta a magáról megfeledkezett népet – mivel Áron engedte, hogy ellenségei közepette átadja magát a bálványimádásnak –, 26 Mózes a tábor kapujához lépett és ezt kiáltotta: „Aki az Úrral tart, jöjjön hozzám!” A leviták mind odagyűltek hozzá.

27 Mózes ezt mondta nekik: „Ezt mondja az Úr, Izrael Istene: mindenki kösse a kardját oldalára. Járjátok be a tábort egyik kaputól a másikig és öljétek meg testvéreiteket, barátaitokat, rokonaitokat is.” 28 A leviták végrehajtották Mózes parancsát, és azon a napon közel háromezer férfi esett el a népből.

29 Ekkor Mózes így szólt: „Ma az Úr papjainak bizonyultatok, egyik a fia árán, a másik a testvére árán, ezért ő ma megáld benneteket.”

Mózes újabb könyörgése. 30 Másnap reggel Mózes így beszélt a néphez: „Nagy bűnt követtetek el. Azért most fölmegyek az Úrhoz, talán kieszközölhetem bűnötök bocsánatát.” 31 Mózes tehát ismét az Úr elé járult és így szólt: „Nézd, a nép nagy bűnt követett el és aranyból csinált magának istent. 32Mégis bocsásd meg vétkét… ha nem, akkor törölj ki engem a könyvedből, amelyet

írtál.” 

11_11 Creative Commons License 2024.09.19 -2 0 5938

Kivonulás könyve  32. fejezet_1-14v  >>>>> 15-32v >>>

Az aranyborjú. 1A nép látta, hogy Mózes késik lejönni a hegyről, azért összegyűlt Áron körül és követelőzött: „Készíts nekünk isteneket, akik előttünk járnak. Nem tudjuk, mi történt azzal a Mózessel, aki kihozott bennünket Egyiptomból.” 2 Áron így válaszolt: „Szedjétek le az aranyfüggőket feleségeitek, fiaitok és leányaitok füléről és hozzátok ide.” 3 Az egész nép leszedte füléről az aranyfüggőket és Áronhoz vitte. 4 Ő átvette a kezükből, összeolvasztotta és aranyborjút öntött belőle. Azok így kiáltoztak: „Izrael, ez a te istened, aki kihozott Egyiptomból.” 5 Mikor Áron ezt látta, oltárt épített előtte és kijelentette: „Holnap az Úr ünnepe lesz.” 6 Másnap reggel korán fölkeltek, égőáldozatot és közösségi áldozatot mutattak be. Az egész nép letelepedett enni és inni, azután újra fölkeltek és mulatoztak.

Az Úr tájékoztatja Mózest. 7Az Úr így szólt Mózeshez: „Siess, menj le, mert vétkezett a nép, amelyet kihoztál Egyiptomból. 8 Hamar letértek az útról, amelyet előírtam nekik. Öntött borjút csináltak maguknak, azt imádták, áldozatot mutattak be előtte, és így beszéltek: Izrael, ezek a te isteneid, akik kihoztak téged Egyiptomból.”

9 Az Úr még ezt mondta Mózesnek: „Látom jól, hogy keménynyakú nép ez, 10 engedd, hadd gyúljon fel ellenük haragom, hadd töröljem el őket, és téged teszlek nagy néppé.”

Mózes imája. 11 Mózes igyekezett kiengesztelni az Urat, az Istent, s így szólt: „Uram, miért lobbannál haragra néped ellen, amelyet nagy hatalommal és erős kézzel hoztál ki Egyiptomból? 12 Az egyiptomiak nemde megállapítanák: csalárdul kivezette őket, hogy a hegyek között megölje és eltörölje a föld színéről? Lohadjon le tehát haragod és vond vissza a csapást, amellyel a népet sújtani akarod.

13 Gondolj Ábrahámra, Izsákra és Jákobra, a szolgáidra, akiknek megesküdtél magadra, és akiknek megígérted: utódaitokat úgy megsokasítom, mint az ég csillagait, s azt az egész földet, amelyről beszéltem, utódaitoknak adom, hogy az övék legyen örökre.”

14 Erre az Úr visszavonta a csapást, amellyel népét megfenyegette…..

suta3 Creative Commons License 2024.09.19 -3 1 5937

Soraidból látszik, hogy nem ismered, vagy nem akarod ismerni az egész Bibliát. Szerintem azt sem tudod, hogy miért van két fő részre osztva. Csak azokat a részeit ragadod ki, amikbe bele tudsz kötni, de a többi részt nem szereted olvasni, mert megfedi a jellemedet, ahogyan mindenkiét. De ennek a feddésnek nem az a célja, hogy reménytelen helyzetbe hozzon bárkit is, hanem az, hogy onnan kérj segítséget az élethez, ahonnan kaphatsz is, ha elfogadod.

Előzmény: landdie (5936)
landdie Creative Commons License 2024.09.19 -1 1 5936

"...De a topikleírást be kell tartani, ez a szabály. Pl.: "Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal...

.

Azért vegyük figyelembe a bibliai Úr, szituációfüggő akaratát is! 

A rokonságban lehet áldott egy totális mészárlás.

Az Úr akarta, hogy öljék egymást, hát ők is úgy cselekesztek vala.

.

Mózes II. könyve:32:27És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron,

egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát. 

.

28A Lévi fiai pedig a Mózes beszéde szerint cselekedének, és elhulla azon a napon a népből úgymint háromezer férfiú.

.

29És mondá Mózes: Ma szenteljétek kezeiteket az Úrnak, kiki az ő fia és attyafia ellen, hogy áldása szálljon ma reátok.

.

Micsoda Isten akaratával ellentétes dolog lett volna, ha nem mészárolják le egymást! Pfúj! Istentelenek!

:)))

Előzmény: suta3 (5932)
11_11 Creative Commons License 2024.09.19 -1 0 5935

Rómaiaknak írt levél   5. fejezet:1….21v

Békesség Istennel. 1Mivel tehát a hit révén megigazultunk, békében élünk az Istennel, Urunk, Jézus Krisztus által. 2Általa jutottunk hozzá a hitben a kegyelemhez, amelyben élünk, és dicsekszünk a reménységgel, hogy az isteni dicsőség részesei lehetünk. 3De nemcsak ezzel, hanem még szenvedéseinkkel is dicsekszünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem fakad, 4a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből reménység. 5 A remény pedig nem csal meg, mert a nekünk ajándékozott Szentlélekkel kiáradt szívünkbe az Isten szeretete. 6Amikor még erőtlenek voltunk, Krisztus éppen akkor meghalt a bűnösökért, 7 noha az igazért is alig hal meg valaki, legföljebb jó emberért vállalják a halált…. 9Most, hogy vére árán igazzá váltunk, még sokkal inkább megment bennünket haragjától. 10 Mert ha Istent Fia halála kiengesztelte akkor, amikor még ellenségek voltunk, most, hogy kibékültünk vele, annál inkább megmenekülünk az ő életében. 11 Sőt ezenfelül még dicsekszünk is az Istenben Urunk, Jézus Krisztus által, aki megszerezte nekünk a kiengesztelődést…..14 Mindamellett a halál Ádámtól Mózesig úrrá lett azokon is, akik nem vétkeztek a törvényt megszegve, mint Ádám, aki az Eljövendőnek előképe.

A bűn és a kegyelem szembeállítása. 15A kegyelemmel azonban nem úgy áll a dolog, mint a bukással. Mert ha egynek bukása miatt sokan meghaltak, Isten kegyelme, s az egy embernek, Jézus Krisztusnak irgalmából nyert ajándék még inkább kiárad sokakra. 16A kegyelemmel tehát másképpen van, mint az egy ember bűnével. Az ítélet ugyanis egynek bűnéért rótt ki büntetést, a kegyelem pedig sok vétekből megigazulásra vezet. 17Mert ha egynek bűnbeesése következtében egy miatt uralomra jutott a halál, mennyivel inkább uralkodnak az egy Jézus Krisztus által az életben azok, akik a kegyelem és megigazulás bőséges ajándékát kapják…… 19Ahogy egy embernek engedetlensége miatt sokan bűnössé váltak, egynek engedelmességéért sokan meg is igazultak. 20 Közben azonban belépett a törvény, hogy vele szaporodjék a bukás. Ahol azonban elhatalmasodott a bűn, túláradt a kegyelem, 21 hogy amint a halálban uralkodott a bűn, úgy uralkodjék az örök életre szóló megigazulás által a kegyelem is, Urunk, Jézus Krisztus által.

Paleokrites Creative Commons License 2024.09.19 -1 2 5934

erre találták ki a hitet, a hinni filozófioai értelmű szóalakot, hogy az embereknek fontos a hit és észre sem veszik ennek a csapdáját, az alantasságot, mások által befolyásolást, a szuggessziót, a hipnotikumot, az agynak szellemi kábszereit...

Előzmény: Zellem Estelen (5933)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.18 -2 1 5933

Az ritka!

Én egy emberről tudok, aki feladta a vallási képzelgéseit az itteni tevékenysége hatására.

Sajnos az emberiség nagy része, holmi ismerethiányos és névtelen emberek hipotéziseit hiszi.

Még a saját koruk ismereteinek ellenében is!

Nyilván, hinni bármit lehet, fáradtságba sem kerül, míg az ismeretek megszerzése az fáradtságos út.

Előzmény: Paleokrites (5931)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!