Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.20 0 0 2003
Egyetértek. Én is az eszetlen diéta ellen vagyok terhesen. Ha gyanús a szitu akkor néha szúrni kell otthon egy cukrot de ész nélkül ne diétázzon senki. Fogyózni nem terhesen kell.

Mondjuk én tényleg gondban vagyok... plusz egy igazi állatorvosi ló... Ma kb. ezt ettem (OK, csupa szemét, azért ez nem jellemző de semi étvágyam nem volt, főzni meg pláne nem volt hangulatom, a gyerek kajáltatása is bőven sok volt...): Egy sajtos kifli, fél fasirt, egy kupac újhagyma, egy kis kacsazsír a kiflire (ld. GI javítás:), na meg egy fánk... plusz egy kis adag capuccino és egy max. 15CH-s ovomaltine ébredés után... Na most ez tippjeim szerint 40+5+40+15CH...szóval 100... (OK, borzalmas összetételben és eloszlásban... )... szóval iszonyú kevés... úgyhogy vacsorára megpróbálok lenyomni még vagy 50CH-t... de ez kevés... de mi van, ha nem megy több??? (plusz ehhez képest 75g tömény cukor éhgyomorra az tényleg horror... ezen morfondírozok tegnap óta... )

(tegnap azért nem volt ilyen gáz a helyzet, ott bőven megvolt a 150-180CH ráadásul csupa egészséges kajából jó eloszlásban... csak ebben ugye az a gáz, hogy én most tudatosan nem diétázok de ha számolgatok mindig az jön ki, hogy kevés a CH... de nem tehetek róla ha egyszerre csak kevés kaja fér pl. a gyomromba...)
Előzmény: piglet (2002)
piglet Creative Commons License 2008.06.20 0 0 2002
Amellett, hogy normálisan kéne terhelni, de igenis ha csinálnak egy azaz egy darab 75 grammos OGTT-t és annak nem durván rossz az eredménye - értsd nem 8,5 feletti, akkor simán belefér egy kontroll. Mert bizony elcseszhetik a mérést is. Kisebb kárt okoz még egy terhelés, mint egy felesleges diéta, a túl alacsony CH bevitel sem biztos, hogy túl jó annak a babának.
Előzmény: Pogiii (2000)
piglet Creative Commons License 2008.06.20 0 0 2001
Nem árt a diéta? A Margit által elképzelt diétától én durván elkezdtem fogyni, pedig ab ovo nem voltam soha túlsúlyos, sőt. A saját dietetikusom szerint az nekem alacsony érték volt. Pár hétig diétáztam a harmadiknál, aztán kiderült, hogy nem kell.
Előzmény: Pogiii (1998)
Pogiii Creative Commons License 2008.06.20 0 0 2000
Így van. Akkor most mi mellett érvelsz? Mert én a (többszöri) terhelés ellen :)))))).
Előzmény: piglet (1999)
piglet Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1999
Nézd, jobb helyeken nem véletlenül csinálják először a 40 grammos - tej, zsemle terhelést. Csákány doktor azt mondta nekem erről, hogy ez első körös tesztelésnek tökéletes, és tapasztalataik szerint elég ezeknek utána 75 gr OGTT-t csinálni a pontosítás miatt.
Arról nem beszélve, hogy olvastam én nem egy olyan tanulmányt is, miszerint a GDM kiszűrésére a 75 grammos terhelés a lehető legrosszabb, mert gyakran ad fals eredményt. Arról meg pláne nem írtam, hogy mindez a Margitban zajlott, ahol szerintem kissé TÚL sok volt a GDM-es, mintha mindenki tudatalatt direkt odament volna. A harmadik gyereknél is eljátszottuk ezt a történetet, simán a stressztől amúgy felmegy az ember cukra, az időjárási frontokról nem beszélve. Akkoriban dumálgatam valakivel, akinek a lánya cukros volt, és ő mondta, hogy mennyire befolyásolja a fronthatás is. Mondtam nézze már meg a lánya cukrát aznapra, amikor nekem is csinálták. Neki is magasabb volt a szokottnál.
Előzmény: Pogiii (1998)
Pogiii Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1998
Persze, de ennyi erővel minden vizsgálatot kétszer kéne.
Én ezt azért nem értem a kismamák cukorterhelésének esetében, mert ha tényleg cukros az illető, akkor KÁRT OKOZ a terhelés. Ha nem cukros, akkor sem árt meg a diéta, szóval baja akkor sem lesz, ha esetleg pozitívként kezelnek vkit pedig nem is az (najó, hisztitől meg néhány kórház esetén piszkálástól eltekintve).
Legfőképp pedig azon esetben, ahol BIZTOS, h cukros a kismama, minek kell többször??? Nem annyira megbízhatatlan az a vizsgálat...
Előzmény: piglet (1997)
piglet Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1997
Mert egy eredmény nem eredmény. Mert ha vért vesznek tőled, és lesz egy rossz értéked, akkor szokás ellenőrizni. Csak egy konkrét példát mesélek, engem terheltek 16 hetesen a Margitban - 8,1-re, amire én azt mondtam, hogy akkor kérek ismétlést. Közölték nem. Elmentem máshová, ahol megcsináltattam, és surprise-surprise csak 6,9 lett - pedig ott ráadásul tisztességgel csinálták, és félóránként vettek vért tőlem előírás szerint. Egyetlen értékem nem tért el a normálistól. Utána sem a 26. , sem pedig a 36. héten nem lett magasabb az értékem a terhelésesnél. Hát például ezért.
Előzmény: Pogiii (1994)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1996
hát nálam a befektetés önmagában kiverné a biztosítékot (anno a lányomnál egy az egyben megtagadtam hála a jó égnek... semmi értelme nem lett volna...)... szurkolok, hogy zökkenőmentes legyen minden a szülésig :)) (az lesz:)
Előzmény: Bea73 (1995)
Bea73 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1995
Itt "nálunk" talán nem veszik annyira komolyan a cukrot. Utoljára május közepén voltam kórházban, 1,5 napot. (Itt állították be a 150 szénhidrátot, bár itt mindenkinek ezt írják elő.) Én természetesen továbbra is mérem magamnak, nehogy megugorjon. Úgy néz ki, hogy majd még a jövő hónap elején kell mégegyszer befeküdnöm, aztán lassacskán nekem is eljön az a 36. hét, amikor már nem mérik, csak folytatom a diétázást a szülésig, no meg ha jót akarok magamnak még 6 hétig utána.
Előzmény: Törölt nick (1984)
Pogiii Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1994
Tuti, hogy csak diétád lesz, nyugi :). Addig is olvasgasd eztet ittend :).
(Ismét nem értem a kedves dokikat, h mi a fránsznak kell kétszer terhelni vkit, akinek má az első se lett jó, javulni nyilván nem fog :(((((((. Idióták. Tudom, tudom, má mondtam.)
Előzmény: mano9 (1993)
mano9 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1993
Sziasztok!

Ma találtam ezt az oldalt. A héten voltam 2. terheléses cukorvizsgálaton, sajna az eredmény 120 perc után is 8,8 lett (az első alkalommal 8,2). Kicsit kétségbeestem, de miután olvasgattam a fórumot, találtam nagyon sok hasznos infót.
Szerintetek ezzel az eredménnyel csak diétára fognak majd?
Vik 23 Creative Commons License 2008.06.20 0 0 1992
Említettem már itt: az enyémek mind a kiírt idő után születtek, és eszébe sem volt senkinek megindítani a szülést a cukor miatt, pedig hatalmas babák voltak. (Nem a cukor miatt voltak 4 és fél kilósak, hanem mert én sem vagyok kicsi).
Előzmény: dorottya79 (1991)
dorottya79 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1991
Nem tudom, hogy inzulinososk esetében hogy van. Én "csak" diétán vagyok és pont hétfőn kérdeztem a cukros szülésznőt erről. Ő azt mondta, hogy a szülésmegindítást a lepény állapotától teszik függővé, de a gdm önmagában nem indokolja!
Előzmény: trix29 (1988)
dorottya79 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1990
Szia! Nem, már nem kell mennem. Ahogy Csakegy is leírta, most már nem piszkálnak, de a diétát tartani kell keményen. Talán most a legfontosabb így a végén, mert ez lesz a gyerek vércukrának is az alapja amikor kibújik!
Előzmény: Bea73 (1983)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1989
szerintem ez arra vonatkozik, hogy a 40. hét előtt nem indítanak... (asszem azoknál szokták akik original cukrosok mert náluk ugye már az első pillanattól megy az inzulin stb. Mondjuk rájuk ezerszer jobban odafigyelnek mint egy "sima" inzulinos GDM-esre)...

Megoldás: 38-39. héttől mindent bele, noszogatni kell a gyerkőcöt, hogy időben kibújjon:) (plusz nagyon odafigyelni arra, hogy jól számolták-e ki a szülés tervezett időpontját... )
Előzmény: trix29 (1988)
trix29 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1988
Na, akkor jövő kedden kikérdezem jól a dokimat, hogy mit hogy akar majd... aztán meglátom.
Én inzulinos vagyok de a belgyógyászom (szintén SOTEs) azt mondta, hogy csak azért mert cukros vagyok nem indítják meg a szülést, csak ha valami egyéb komplikáció is van. Remélem nem lesz.
Előzmény: Törölt nick (1987)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1987
hááát... vannak ahol ezt nyomatját (TB miatt) de egy diétázó cukrost igenis békén kell hagyni... (az inzulinosnál van, hogy a 40. héten mindenképp megindítják a szülést nehogy elöregedjen a lepény... ). A sima diétázónál nincs az égvilágon semmi... (nálam talán egyszer akartak cukrot nézni a szülés alatt de elhajtottam őket... ld. ha hipózok azt azonnal érzem plusz eleve nyomtam magamba az almalét és a csokit plusz előtte azt ehettem amit akartam, a cukrom tökéletes volt... bezzeg a gyereknél úgy kellett könyörögni, hogy nézzék már meg a cukrát... ami iszonyú nagy felelőtlenség ... ha behipózik annak igen komoly következményei lehetnek, nem is értem miért nem vették ezt halál komolyan. Utólag mutogattak valami papírt, hogy többször is nézték a cukrát és végig tökéletes volt de közvetlenül a megszületése után a kutya se nézte)

A befektetés viszont ahogy látom nem is kórház hanem orvosfüggő... (Kistarcsán is van olyan doki aki az összes diabos kismamát folyamatosan befekteti - egyszerűen fél, így védi le magát...)
Előzmény: trix29 (1986)
trix29 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1986
A békén hagyják pontosan mit jelent (én is SOTEI-es vagyok)? Nem kell esetleg a kiírt időpont előtt befeküdni?
Előzmény: Törölt nick (1984)
trix29 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1985
Szasztok! Most jöttem mega 30. hetes UH-ról és jelentem babócával minden a legnagyobb rendben van :))) Nem nagyobb, mint kellne és a magzatvíz sem több. Úgy örülök....izgultam azért.

Megnyugtatott a nőgyógyász is, hogy csak a cukor miatt nem indítják be a szülést ( ezt olvastam valahol), csak jobban figyelnek majd ráma vége felé.... hú, jó lenne már 2 hónappal öregebbnek lenni ;o)

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1984
A legtöbb helyen a 36. hét után már békénhagyják a kismamákat (ha addig sikerült szinten tartani a cukrot) mert utána javulni szokott a helyzet és ha valaki tartja az addigi diétát akkor nagy baj már nem lehet... (a Sote1 is ilyen)
Előzmény: Bea73 (1983)
Bea73 Creative Commons License 2008.06.19 0 0 1983
Szió!

Olvasgatom mindig a hozzászólásokat, de most van időm írni. Jól értettem az általad írtakat, hogy jó lett a cukrod? Tehát már nem kell ellenőrzésre menned? A diétát tartanod kell?
Időközben én is méregetem, de 6 feletti eredményem nem nagyon van, egyenlőre(31. hét). Remélem később sem lesz rosszabb.
Előzmény: dorottya79 (1961)
Pogiii Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1982
Az én dokim is fiatalka (a Demeter jól szét is szivatta, csupáncsak bunkózásból, párszor... nagyon durva volt, nade ez más lapra tartozik...), de elfogadta, hogy nem akarok terhelni, mondtam neki, hogy kenje a makacsságomra :). Persze nekem nincs mellette másik bajom (najó, a dupla méhemen kívül :))) ).

Nekem azt mondták még az első baba után, hogy ha ismét terhes leszek, akkor a csíkos teszt pillanatától diéta, mert úgy van esélyem, hogy nem borul meg annyira a cukrom és a gdm elkerülésére is nagyobb az esély. No meg a II-es diab is általában életmódra (nem mozgás, sok cukor zabálása) vezethető vissza, gondolom, összefügg a kettő.

Ettől függetlenül nekem már a 16. hét körül kezdett elromlani a reggeli utáni mérés eredményem, így neki is álltam csökkenteni az eredeti 220-as diétán.
Előzmény: Törölt nick (1981)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1981
nem akarom megszívatni az orvosom (sajna még nem szakorvos, szó szerint szétszívatják a felettesei ha gáz van... sajna ezt tapasztaltam, iszonyú rendes velem -egy fillért sem kér viszont abszolut privát betegként kezel- nagyon nem szeretném ha miattam lenne valami gondja). Plusz ha megtagadom akkor engem is elkezdenek szekálni a legkisebb gond esetén is (ezt is tapasztaltam... Kistarcsán olyan szemetek tudnak lenni néha az orvosok... arra meg, hogy most semmi gond nem lesz a vesémmel sajna nincs garancia) plusz azt akarom, hogy legyen egy negatív leletem mert akkor legalább a 24. hétig leszállnak rólam...

Én egyébként nem akarok diétát tartani addig amíg nincs gáz a cukrommal (na jó, megpróbálok azért odafigyelni, GDM-es múlttal amúgy se képes az ember a kajákra CH-saccolás nélkül ránézni:)))))). A lányom is tök picike volt, egyszerűen nem szeretném ha a kistesóra is ráfognák, hogy retardált és hasonlók (megjegyzem hozzám pont tökéletes volt de a diéta azért csak levett belőle néhány tíz dekát... ha még egy héttel korábban születik ami majdnem meg is történt akkor ott fogják a koraszülött osztályon). Az előzp terhességnél a 28. héten jött elő a terhességi diab, a 24. héten még a határérték alatt volt ezért bízom abban, hogy most még teljesen rendben van... (ha viszont nem azt azért tudnom KELL ezért szeretném otthon megcsinálni... ha már egyszer a kórházit nem csinálom meg normálisan)

Azért elgondolkoztattál (KÖSZI!!!)... Gondolod, hogy a 75g CH siettetheti egy esetleges GDM előjövetelét? (Csak mert szoktam én sütit stb. enni, csak hát nem hajnalok hajnalán félálomban kómázva)
Előzmény: Pogiii (1980)
Pogiii Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1980
A sunnyogásról és terhelésről azt írtam kábé, hogy:
ad 1: otthon is felesleges terhelned magad, mert diétát úgyis tartani fogsz valamennyire. Ha előjön a diab, heti egyszer megnézed a reggeli utánit, kiderül terhelés nélkül is.
ad 2: simán lehet, hogy később jön elő, szóval a negatív eredmény esetén is ugyanúgy fogsz diétázni.
ad 3: felesleges sunnyogni, ha SIMÁN MEGTAGADHATOD a vizsgálatot. Én spec nem engedtem a terhelést a 24. héten (a vaskalapos SOTÉn). Ha gáz van, akkor felesleges kárt okoz, ha meg (még) nincs, akkor meg lehet, h pont egy ekkora cukordózis is siettetné a romlást...

Totál nem értem, hogy minek mész el terhelésre, ha úgysem hagyod, hogy tényleges eredményt mutasson. MIÉRT NEM TAGADOD MEG? (Attól még persze megcsinálhatod házilag, ha annyira akarod, bár nem igazán értem, hogy minek.)

Ne hari, ne vedd bántásnak, de tényleg nem értem!
Előzmény: Törölt nick (1979)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1979
én pont azt írtam, hogy ha itthon necces lenne akkor direkt nem terhelném mégegyszer 75g CH-val max. 30 lenne a löttyben... (plusz eredetileg is házi terhelésest terveztem a 16-17. hét környékére, csak most bejött az adminisztráció is a képbe)

Sunnyogás: hát ez van, egyszer már végigcsináltam a dolgot, tudom mit miért és hogyan csinálok (ld. diéta, mikor miből mennyit és hogyan, mit kell nézni rendszeresen stb.) plusz ha necces a helyzet azonnal megyek a diabetológiára... plusz sajna eleve sunnyognom kell mert sajna Magyarországon a barbár nyugattal ellentétben legálisan nem szedhetnék metformint terhesen... ehhez képest meg 2*500 a napi adagom... amiről a nőgyógyászom is tud persze de csak nemhivatalosan mert hivatalosan nem tudhat róla (sajna nem találtam most meg a hozzászólásod csak gondolom mi van benne... házilag nem barkácsolunk stb.)
Előzmény: Pogiii (1978)
Pogiii Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1978
meg a valszeg-gdm-es kismamák terheléséről? (pláne kétszer!!!!!)
Előzmény: Törölt nick (1975)
Pogiii Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1977
Olvastad amit korábban írtam erről a sunnyogásról?
Előzmény: Törölt nick (1975)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1976
drukk és hatalmas gratula:))))
Előzmény: dorottya79 (1973)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1975
Na... berendeltek terheléses cukorra... (16. hét)...

Sunnyogni fogok.

Holnap megveszek 2*75g szőlőcukrot és új tesztcsíkokat. Holnapután házi terhelés, 60 és 120 perces méréssel... Ha OK az eredmény akkor jipiii, megcsinálom a kórházit jövő héten... ha nem OK akkor sunnyogok a kórházinál, max. 30g cukorral terhelem magam viszont azonnal elkezdek diétázni (180CH ami mellett mérek) plusz néha összenézem majd a cukormérőm a vénás vérrel... (a HgA1c-m OK lett úgyhogy tutira nem lehet nagy gond de ugye elég kevés CH-t szoktam bevinni plusz lényegében soha nem szoktam reggelizni csak 15-20CH-nyi Ovomaltine-t meginni így valszeg a 75g reggeli cukor nekem lórugás...)

Hát ez a tervem...

Légyszi szurkoljatok, hogy minden OK legyen és tökéletes cukrot produkáljak :)

(a helyzet az, hogy fizikailag nem tudnám megoldani, hogy hetente bejárjak kontrollra úgyhogy a hivatalos GDM-es státuszt mindenképp ki fogom kerülni... )
Vik 23 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 1974
Az enyémek mind később születtek. A legkisebb majnem két héttel.
Előzmény: dorottya79 (1973)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!