Keresés

Részletes keresés

armalat Creative Commons License 2004.06.09 0 0 69
Már a cím is ostobaság!:((
zorki Creative Commons License 2004.06.09 0 0 68
AliceCsodaországban
Miért lenne baj, hogy kitárulkoztál?
Egyébként semmi újat sem mondtál!:)
Édesanyám, aki nyolcvanéves és kisfiamnak szólít, nagyjából ugyanígy van vele, mint Te, még mindig reménykedik a leke mélyén, hogy megváltozok. (Ami ötödik X-en túl már nem túl valószínű részemről.)
Én tom, hogy ő sem azért gondolja így, mert neki ezzel valami rosszat is tettem volna, azért gondolja, mert még most is félt a társadalmi előítélektől, illetve nagyjából tudja, hogy mire számíthattam-számíthatok. Kb. idáig jutott el két testvérem is. A sógoraim idáig se.
Azért még jól elvagyunk.
Ha valamin elszoktam gondolkodni, legfeljebb az, hogy az senkit sem zavar, ha én magányos vagyok.
Előzmény: AliceCsodaországban (64)
aco Creative Commons License 2004.06.09 0 0 67
Alkalmas-e CSALÁDNAK, azaz GYEREKNEVELÉSRE egy árvaház? egy vak, egy mozgássérült? egy bűnöző, pl. tolvaj? egy (vagy két) alkoholista, iszákos? egy (vagy két) elfoglalt ember? egy koldus? két munkanélküli? két hajléktalan?
big-lesz Creative Commons License 2004.06.09 0 0 66
Azért ez őrület, ami ebben a társadalomban folyik!
Azt gondolom, akit ez a kérdés érint, annak ez "létkérdés", hiszen minden embernek joga van identitása szerint élni!
Ezt talán elfogadja mindenki alaptételnek.
Gennyesnek tartom, hogy ez a vita mindig egy választás körül erősödik fel. Akit érint, ő az év minden napjában szembesül a problémáival.
Kellene venni egy mély lélegzetet, a törvényeinket lerendezni seperc alatt és hagyni mindenkit úgy élni, ahogy számára rendeltetett!
Akit nem érint, az lélegezzen fel és az élet más területén vívja meg a maga kis csatáit, hogy elfogadják... Mert mindannyiunknak vannak ilyenek!

Ami a gyereknevelést illeti,
mindannyian számtalan példát fel tudunk sorolni, hogy szülni és szülőnek lenni nem ugyanaz a dolog!
Talán meg kellene próbálni embernek lenni!
Akkor, hogy valaki hetero vagy homo; ez másodlagos kérdés!
És egyébként is, ki mondta, hogy kötelező lesz?
:o)))

Dextra Creative Commons License 2004.06.09 0 0 65
Ja. Sokkal jobb neki az árvaház. Akkor aztán lesz olyan karrierje, hogy az egész országot ő fogja majd eltartani, míg ha egy rendezett egzisztenciával, kiegyensúlyozott élettel bíró egynemű pár fogadja örökbe, akkor világvége van, ugye?

Hát persze! Ezexerint nyilván olyat el se tudsz képzelni hogy gyermektelen heteroszexuális
párok nevelhessék fel azt a gyereket.
Holott azok vannak többségben. De hát nem... A te felfogásod szerint vagy a buzik, vagy az árvaház. Egyéb lehet?ség nincs.
Nagyon érdekes.

Előzmény: Tamás (28)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.09 0 0 64
Haj haj, kedves Zorki...
én is teli vagyok ám előítélettel.
Én se örülnék, ha egyik lányom bejelentené, hogy Katikával akar ezentúl együtt élni, és ezt fogadjam el... hazudnék ha így lenne.

Egyrészt amiatt nem örülnék, mert ebből a lapcsolatból nem is remélhetnék véárszerinti unokát pl - másrész amiatt, hogy hát mit szólnának mások??? Nem magam miatt, hanem, hogy kibírnák-e a támadásokat... mert egy idpő után én mondjuk elfogadnám - de elfogadnám-e azt, hogy az egyik gyerekem számikvetett lett???

És éppen emiatt - mert senki nincsen beoltva ez ellen - kezdtem egyre liberálisabb lenni az az igazság. Mert nem csak a melegek de a kancsalok, a balkezesek, a mozgássérültek, a sok szemölccsel rendelekezők, a pikkelysömörösek stb is MÁSOK... mások, mint amit a gyalogpolgár "normálisnak" könyvel el. És ha már sajnálkoznak valakin, akkor tök mindegy, hogy amiatt mert Down kóros vagy szemölcsös, vagy balkezes, vagy sánta - vagy esetleg meleg (amit mondjuk én a balkezességgel analogizálnék - hiszen érdekes módon a meddő férfiakat vagy nőket nem veti meg a társadalom, csak sajnálja, együttérez velük - de a melegeket megveti... fura... bocs, hogy így kitárulkoztam.)

Előzmény: zorki (62)
zorki Creative Commons License 2004.06.09 0 0 63
AliceCsodaországban
Természetesen a melegek egyrésze is sikoltozik maga ellen, mikor szembesül nemi irányultságával, mert a társadalmi elvárásokat már korábban közvetítik felé mint, hogy melegségére ráébredne.
Legtöbbször megpróbál tenni azért, hogy megfeleljen a társadalmi elvárásoknak, de legtöbbször rájön, hogy nem az elvárások szerint van "berendzeve".:D
Előzmény: AliceCsodaországban (59)
zorki Creative Commons License 2004.06.09 0 0 62
AliceCsodaországban
Köszi!
Ha én mondtam volna, akkor csak azt kaptam volna, mint máskor. Vagy követelező ezért ellenszenves meleg vagyok, vagy egyszerűen csak nyavalygós helyzete miatt lelkigondokkal küzdő "buzi", ami csak további bizonyíték arra, hogy nem lehetek normális tagja a társadalomnak.:)))
Ha még bizonygatnám is, hogy ezt nem így gondolom, akkor már kifejezetten hiteltelenné is válnék.:D
Előzmény: AliceCsodaországban (59)
Holstein Fríz Creative Commons License 2004.06.09 0 0 61
Az a társadalom, amely elfogadja a melegházasságot, miért ne fogadná el az ilyen családban nevelődő gyermekeket?
Előzmény: Gép-ész (56)
Holstein Fríz Creative Commons License 2004.06.09 0 0 60
"Nem vagyok rola meggyozodve hogy jot tesz a szemelyisegfejlodesenek ha egynemuek nevelik."

Mégis mi lesz vele/belőle?

"buzi?"

Azok eddig csak hetero szülők családjaiban "teremtek", ergo a szülők szexuális beállítottsága nem jelent semmit.

Akkor?

Előzmény: swill (46)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.09 0 0 59
ÁLszentség ellen nincsen orvosság...
De - tapasztasztalatom szerint - valahogy mindenki átesik ezen az álszentség dolgon - aztán van aki benne marad, van aki nem... de én senkit nem ítélek el emiatt, 25 éves koromban még én is ott sikoltoztam volna az ilyen "bűnös" kapcsolatok ellen... persze ez nem ennek a topicnak a témája, de én speciel a korommal együtt lettem egyre liberálisabb...
Előzmény: zorki (58)
zorki Creative Commons License 2004.06.09 0 0 58
Ha valaki a melegpárok örökbefogadásáról gondolkodik, nem árt figyelembe venni a következőket.
Ma Magyarországon nagyon sok meleg hetero házasságban él és gyermeket nevel.
Amiből több minden is következik. Legtöbbjük alkalmas a gyermeknevelésre, így ez az ellenérv kiesett.
Marad a szülőktől kapott példa értéke.
Nos, ha a gyermekenek -ahogy swill mondá nem kell látniuk a szüleiket-, hogy érezzék mi van köztük, ilyenkor mit éreznek? Mikor a papa csak a társadalmi elvárások miatt nősül, amúgy meg meleg?
A gyermeknevelésben két alapvető dolog van, az egyik a szeretet, a másik az őszinteség. Utóbbi hogyan is valósulhat meg az említett esetekben?
Nos akkor ezek miatt nem látom akadályát annak, hogy melegek gyermeket neveljenek.

Egyetlen meggondolandó és nyomós érv van, amit Gép-ész említ. Ez tényleg komoly probléma lehet a nevelendő gyermek számára. Az egyetlen olyan, ami dönthet arról, hogy intézetben szeretet nélkül, vagy egy melegpárral szeretetben nőjön-e fel. Elég nyilvánvaló, hogy a szülők ezt is legyőzhetik, ha komolyan akarják, persze ha már túl vannak, azon a kisebb akadályon, hogy az ellenük irányuló ellenszenvet legyőzzék.

No, de nézzük tüzetesebben, mit is állít Gép-ész. Melegek azért nem nevelhetnek gyermeket, mert ez esetben a társadalom szépen kiközösíti a gyermeket.
Ezt kérem, hogy mindenki nagyon komolyan gondolja végig! Mielőtt felháborodik a kérdésemen, gondolja már végig!
Ki is tehet erről? Pont azok, akik a gyermeket attól féltik, hogy melegek nevelik fel őket!
Szóval nézzetek magatokba!

Amikor a melegek azt kérik -vagy szerintetek- követelik, hogy kapjanak jogegyenlőséget, és ne érjék őket megkülönböztetések, akkor mit szoktatok válaszolni?
Hogy kérem szépen nálunk jogban minden rendben van, a melegek azt csinálnak felőletek amit akarnak, és ne mán hogy panaszkodjanak, hogy sérelem éri őket!
No és mi az érvetek az ellen, hogy gyermeket neveljenek? Hogy a társadalom nem tolerálja eléggé a melegeket, ezért akit örökbefogadnának az megsínylené.

Nyahh, ez igazán védhető álláspont!
Ti toleráljátok a melegeket, csak azért ne neveljen gyermeket, mert társadalom meg nem tolerál minket!
Akkor most szólhatunk az ellen, hogy a társadalom nem tolerál minket vagy sem?

Ti tőlünk, illetve a társadalom megítélésétől féltitek azokat a gyermekeket, akik szeretet nélkül egy intézetben nőnek fel.
Minket nem féltetek a társadalomtól?
Miért is?

Előzmény: noir2 (57)
noir2 Creative Commons License 2004.06.09 0 0 57
>>> pedig nem erv, hogy sok hetero szulo rosszul banik a gyerekkel

nem is érvként írtam, hanem kérdeztem
de mindegy, mivel számodra vannak evidens dolgok:

Meggyozodesem hogy nem lesz normalis gyerek abbol akit egynemuek nevelnek.

ez is egy hozzáállás

Előzmény: swill (49)
Gép-ész Creative Commons License 2004.06.09 0 0 56
Nem tudom, én a házasodásukat abszolút pártolom, teljesen megértem őket, hogy küzdenek ezért a jogért, de a gyerek témában azért egy kicsit óvatosabb vagyok. Noha nem osztom swill nézetét arról, hogy biztosan problémás lesz a gyerek, azért még ott van az a tényező, hogy a társadalom szépen kiközösíti a gyereket, ami viszont fix, hogy nem tesz jót neki. És ez viszont tényleg biztos. Ja és abban igaza van swillnek, hogy abból, hogy a hetero szülők jelentős része rosszul bánik a gyerekével, nem következik az, hogy az egyneműek vállalhassanak gyereket, a kettőnek egyszerűen semmi köze nincs egymáshoz.
kerdojel Creative Commons License 2004.06.09 0 0 55
Kedves swill,
te hulye vagy. Ez egy axioma.

sotetbunkokerdojelbacsi

Előzmény: swill (53)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.09 0 0 54
A matematikában igen.
Úgy nevezik ezeket, hogy axioma. (PL az, hogy a párhuzamosak csak a véghtelenben találkoznak...)

De az életben nincsen ilyen.
Csak fiatal emberek vannak.
Aki sokáig él, még azt is megtapasztalja, hogy nem szabad mindent bizonyítás nélkül elfogadni.

Előzmény: swill (53)
swill Creative Commons License 2004.06.09 0 0 53
Vannak dolgok amik bizonyitas nelkul is bizonyosak.
Előzmény: wice (50)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.09 0 0 52
már bocs ha belekotyogok a homofób pánikotokba, de mi az ijedtség tárgya ?
Előzmény: ballib_a (-)
wice Creative Commons License 2004.06.09 0 0 50
azt irod, meggyozodesed, h nem lesz normalis gyerek abbol akit egynemuek nevelnek. namost, ezt esetleg bizonyitani is tudod, v ertsuk ugy, h kotod az ebet a karohoz?
Előzmény: swill (49)
swill Creative Commons License 2004.06.09 0 0 49
Nem kell ahhoz a gyerek elott dugni hogy erezze hogy milyen viszony van a ket nevelo kozott. Meggyozodesem hogy nem lesz normalis gyerek abbol akit egynemuek nevelnek.

Az pedig nem erv, hogy sok hetero szulo rosszul banik a gyerekkel. Az egy masik tortenet, amit nem ugy kell orvosolni, hogy homokosoknak adunk gyereket. A ketto ket teljesen kulonbozo tortenet, aminek semmi koze nincs egymashoz.

Es meg homofob sem vagyok. Azt csinalnak egymassal amit akarnak. A hazassagot is beleertve. A gyerek visont mas teszta.

Előzmény: noir2 (47)
noir2 Creative Commons License 2004.06.09 0 0 48
ja, és még ez:
az árvaházban(intézetben) egynemüek közt,100-200-n egy-két nevelőtanárral biztos elégedetteb lesz
(na, mennem kell)
Előzmény: swill (46)
noir2 Creative Commons License 2004.06.09 0 0 47
>>>a szerencsetlen gyerekkel akit nekik adnak

tisztában vagy azzal, hogy mit írtál?
mi az hogy nekik adnak?
árucikk a gyermek, kisbugyi?

sajnos sok heteró, vérszerinti(vagy nevelő) szülőtől olyan megaláztatásokat kénytelen elviselni 0,5-1-2-5-10 éves gyermek, hogy a gyomrom beleremeg, és te attól tartasz, hogy egy homo(leszbi) szexuális viszonyban élő pár ennél rosszab lesz?

mi alapján itélkezel?
nem szüleitől elrabolt gyermekek osztogatásáról van szó, hanem árvákról, intézetisekről, akiket eldobtak az oly faintos heteró szüleik (vagy el kellett venni őket tőlük)

te a kisgyermeked elött éled a szexuális életedet, gondolom a homo(leszbi) párok esetén ezt feltételezed?

nem folytatom előre kitalált vádak, röviden vak előitélet, ami téged, és a többi homofóbot mozgatja
(mielött idekevernéd a pedofiliát, ott a heterók az elsők)
ehh

Előzmény: swill (8)
swill Creative Commons License 2004.06.09 0 0 46
Ja. Sokkal jobb neki az árvaház. Akkor aztán lesz olyan karrierje, hogy az egész országot ő fogja majd eltartani, míg ha egy rendezett egzisztenciával, kiegyensúlyozott élettel bíró egynemű pár fogadja örökbe, akkor világvége van, ugye?

Nem vagyok rola meggyozodve hogy jot tesz a szemelyisegfejlodesenek ha egynemuek nevelik.

Előzmény: Tamás (28)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.06.09 0 0 45
(Nincsen türelmem végigolvasni az egészet elnézést...)

Szóval nekem mindig is kínaiul van az, hogy miért is van ekkora felháborodás a melegek házasságával kapcsolatban... vagy te egy meleg ember?
Mert ha nem, feltételezem, hogy nem is akarsz férjül/feleségül venni egy egyneműt vagy igen?
Én nem rétek hozzá, én speciel "normális" vagyok ha ez a kifejezés neked így jobban tetszik, de engem egyszerűen nem tud felizgatni. A házasság mint olyan - ha nem vallásos szempontból nézzük, mert az más káposzta, de induljunk ki abból, hogy pillanatnyilag a vallás és az állam még szét van választva (bár elismerem, hogy bizonyos köröknek éppen az az érdekük, hogy a vallási dogmákat belevigyék a törvényekbe), és a házasság mint olyan nem más, mint egy jogviszony az öröklés stb szempontjából.
Ha elfogadjuk azt a tényt, hogy léteznik a homoszexualitás - márpedig létezik ősidők óta!!!! - akkor azt is elkell fogadnunk, hogy az ilyen emberek is szeretnék jogilag rendezni a kapcsolatukat.
Pillanatnyilag ott tart ez a dolog, hogy a melegek a társadalmi elfogadittságot szeretnék elsősorban, miért baj az, ha valaki előre gondolkodik?
Az szdsz a jövő pártja, és én inkább a jövőben hiszek mint a múltban.

Előzmény: ballib_a (-)
szarvasmarha Creative Commons License 2004.06.09 0 0 44
Éppen ezért van az, hogy az EU országaiban sincs egyneműek számára megadva a házasság lehetősége

sebaj majd mi elsőként elintézzük.

a többi probléma meg ráér,legfőképpen a támogatások.

Előzmény: Tamás (43)
Tamás Creative Commons License 2004.06.09 0 0 43
Azért ez nem olyan egyszerű szerencsére. magyar Alkotmánybíróság már jópár éve kifejtette - helyesen - hogy a házasság lehetőségének szűken tartása (azaz csak férfi+nő reláció) nem nemek szerinti, hanem történelmi-tradicionális megszorítás, ezért nem alkotmányellenesen diszkriminatív a családjogi törvény megszorító rendelkezése.

Alkotmányellenes az volt, hogy az élettársit is csak ugyanígy ismerte el a jog, azt viszont már akkor kilőtték.

Éppen ezért van az, hogy az EU országaiban sincs egyneműek számára megadva a házasság lehetősége.

Előzmény: dekóder (27)
bnoplwk2 Creative Commons License 2004.06.09 0 0 42
a sajat elettapasztalatom alapjan. ami a darabszamot illeti. ha aztmondom 10 akkor te erre azt mondod karcsu, ha aszondom 100, akkor valszeg aszondod hazudsz. a tapasztalatok egyebkent tipikusan nem magyarorszagrol jottek ossze.
Előzmény: JPBemondó (36)
Korhatár Creative Commons License 2004.06.09 0 0 41
Igen utálhatja őket, de gyermekkorában fogalma sincs arról miben él, mert ugye ezért gyerek és nem fogja fel.

"Egyébként meg nem kell félni, nem a liberálisok fognak neked lakástámogatásért ácsingózni, ez inkább a FIDESZ és az MSZP politikáján nevelkedô sültgalambváró emberek létszükséglete."Na ez egy érdekes dolog. Ha Euróőába tartunk (vagy már ott is vagyunk) akkor nem tudom te hallottál-e arról pl. az írek milyen szociális hálóval rendelkeznek mindenféle akár lakástámogatási területen. Az, hogy a liberálisok nem szeretik az ilyesmit mutatja is hogy hány százalékon állnak.

"Amiket itt leírsz, az alapján nem csodálnám, ha a melegek joggal követelnék, hogy a te fajtád ne kapjon állami támogatást az ô adójából."Hidd el nem is kellene, nem bánnám. Osszák el a saját adójukat ahogy akarják. Ha jól tudom a liberálisok hasonló elvet akarnak használni az adó 1%-nak egyházaknak történő juttatásáról. Legyen az 1% 100% és éljenek boldogan!!!!

Előzmény: nadamhu (31)
bnoplwk2 Creative Commons License 2004.06.09 0 0 40
nezd nem hiszem, hogy eloiteletekkel altam volna elo. sot meg azt sem mondom, hogy torveny tiltsa a melegek hazassagat/orokbe fogadashoz valo jogat. tegyek nyugodtan. csak aztan ne 70evesen kezdejenk jajveszekelni hogy magukra maradtak es elszegenyedtek. ez fog veluk tortenni, sajnos. bar abban tok igazad van, hogy mindenkinek joga van hulyenek lenni es sajat magat megbuntetni. az ilyen csaladban felnovo gyermek szemelyisegebe beepulo nemi identitaszavar mer egy huzosabb kerdes de valo igaz, hogy meg ez lehet kisebb problema mint az allam altal felneveltek alapveto szocializalodasi problemai.

PS>: de beeee :D fenntartom magamnak a jogot arra, hogy altalanositsak :D

Előzmény: nadamhu (34)
wice Creative Commons License 2004.06.09 0 0 39
kicsit emelkedni latszik az szdsz-re szavazok szama, erre gyorsan megjelenik egy cimoldalas, a magyar atlagnepesseg homofobiajara apellalo cikk a magyar nemzetben.

ez akar lehetne a "szanalmas" definicioja is a magyar lexikon kovetkezo kiadasaban.

btw, a meleg parok altal nevelt gyerekek beilleszkedesi problemai (ha vannak ilyenek egyaltalan) sokkal inkabb a szuleiket korulvevo, alant is tapasztalhato ellenseges legkorbol szarmaznak, mint pusztan abbol, h ket anyjuk, v ket apjuk van. magyaran, kedves homofob forumozok: ha jot akartok a meleg parok gyerekeinek (mert elobb-utobb magyarorszagon is bevezetik az orokbefogadas ill mesterseges megtermekenyites lehetoseget az ilyen paroknak is, ahogy a vilag nehany civilizaltabb orszagaban mar most is torvenyadta joguk), akkor surgosen befejezitek a rohadtbuzizast, es megprobaljatok elfogadni, h nekik is joguk van a boldogsaghoz, es ahhoz, h semmifele hatrany ne erje oket azert, mert nyiltan vallaljak szexualis erdeklodesuket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!