Keresés

Részletes keresés

fan_fan Creative Commons License 2006.02.21 0 0 50

Vacsorára:

eMM Creative Commons License 2006.02.21 0 0 49
Ezzel együtt valótlant írtál,és nem ismered el.
Ha minden nap halat eszel az biztos jó,főleg a leheleted.
Elárulom egyébként hogy az általad annyira favorizált mirelLA EZENKÍVÜL MÉG 2 ÍZBEN IS létezik.Csak a csiliset nem ehetem, a paradisom meg nem az esetem.
Teszteld le, és ömlengjél.
Előzmény: fan_fan (47)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.20 0 0 48

Jó halat kívánok !

Holnapi áldozatom egy horvát MIRELA márkanevű "Szardínia pikáns növényi olajban" lesz. Kíméletlenül igazságos leszek.

Haltársi üdvözlettel: fan_fan.

fan_fan Creative Commons License 2006.02.20 0 0 47
Nem kell rögtön megsértődni ... Minden étel-ital teszt bizonyos fokú szubjektivitással terhelt. Ez nem a KERMI műszeres laborjának közlönye, kedves fórumtárs. Leírtam a véleményem egy termékről, mellyel szemben semmi kifogásolnivalót nem találtam és ezért adtam 5,0/max. 5,0 pontot. Szó sincs arról, hogy ennél finomabbat összeségében nem ettem, de mint szardínia vitte a pálmát. A tekintetben is, hogy 150 valamennyi egyáltalán nem sok érte. Elutasítom, hogy hülyeséget írtam, ha Te 4 -nek értékelted, akkor számodra annyit ér.
Előzmény: eMM (46)
eMM Creative Commons License 2006.02.20 0 0 46
Így is van, ne is ismerd el hogy hülyeséget írtál! Itt a helyed a fórumon,de azt javaslom látogass el apolidilibe is!:)
pld ide
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9136272
Én nyílván másmilyen szempontok szerint osztályozok,egyrészt én már ettem jobb halkonzervet is mint az említett,másrészt az ár/érték arányt is nézem,mert nem csak a miliomoscsemetéknek írok.

Előzmény: fan_fan (44)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.19 0 0 45
Val.szeg nem volt túl diplomatikus a második bekezdésem. A boros topicokra gondoltam, arra, hogy még Szepsy aszúja sem kapott 100 pontot a százas rendszerben ... nem pedig arra, hogy négyest adtál az én ötös szardíniámra.
Előzmény: fan_fan (42)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.19 0 0 44

Ez a tény semmit nem von le az élvezeti értékéből ... A legjobb szardínia volt, amit valaha is ettem. De mint halkonzervet megelőzi mind a tintahal, mind pedig a füstölt hering, amikről írtam. Azonban az értékelés szempontjából az adott terméket önmagában mérem. Hogy mit írtak a dobozra, vagy mennyire tetszetős a dobozgrafika, másodlagos nálam.

Előzmény: eMM (43)
eMM Creative Commons License 2006.02.19 0 0 43
talán olvasd el mégegyszer a cetlijét.Ha ugyanarról beszélünk akkor az olaj nem szója,hanem napraforgó,mégha szójának is etted.:)
Előzmény: fan_fan (42)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.19 0 0 42

fan_fan halblogja

Jó halat kívánok !

Haltársaim az Úrban ! Mai áldozatom egy marokkói eredendőségű csoda: LA MIRANDA szardínia volt, szójaolajban. Az olaj mennyisége tisztességes, maradt tunkolásra, sőt kanalazásra is. Ettem hozzá lilahagymát, a kartondobozon díszeleg mintegy javallatként, bár szerintem enélkül is megállja a helyét. Kellemes szardínia íz társul a kivételesen esztétikus megjelenésű halacskákhoz. Minőségi termék kedvező áron. (Pontosan nem emlékszem, de kettőszáz alatt volt.)

Na én nem vagyok az a ****kalap pontozó, aki csak azért nem ad maximumot, mert az a tökéletesség ideája és semmi sem tökéletes eme árnyékvilágban. Egy olyan termék, ami ellen nem tudok semmi kifogást felhozni, max. pontszámot érdemel. Adott esetben ez. Egy T. Haltárs már említette, az általános konzerves topicban, ott a fotó a dobozról.

Vegyétek és egyétek ... Kóstolása ajánlottan kötelező !

fan_fan Creative Commons License 2006.02.18 0 0 41
Jó étvágyat a macsoknak ! Szeretem őket magam is ...
Előzmény: eMM (39)
eMM Creative Commons License 2006.02.18 0 0 40
nemtom mér kéne összevonni a tiéd nem annyira pörgős:)
Előzmény: fan_fan (38)
eMM Creative Commons License 2006.02.18 0 0 39
Ne mond hogy elfogult vagyok írok 1 halkonzervről ami az igazi konzerves topicban nem is szerepel.
Biovet Primus Felis,teljes értékű macskaeledel halas változatban.Csomagolása 400 grammos önkinyíló ára 69-79 pénz között mozog és csak az ósenben lehet kapni.a 4%-hal melett ebben állati származékok,nem gabona mint a whiskasban pld,úgyhogy nem diétás az eledel hacsak azért nem mert nem szeretik a maccsok és kevés fogy belőle.Valószínűleg azért,mert nem bogyós állagú hanem darálék.Kár mert olcsó.
Nem tudom milyen bor illik hozzá mert a maccsaim antialkoholisták.
Jó étvágyat!:)
miaú.
fan_fan Creative Commons License 2006.02.18 0 0 38
Topic-összevonás esete forog fenn ?
Előzmény: eMM (37)
eMM Creative Commons License 2006.02.18 0 0 37
nem
Előzmény: fan_fan (36)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.18 0 0 36

"... Meg halkonzervért az erről(is) szóló Kedvenc Konzerveink topicba mennek.:))) "

Az lenne jó, ha egy halkonzerves topic lenne, nem ? Miért jó, ha több van ? Mellesleg a halkonzerv a sok más mellett külön kategóriát alkot.

Haltársi üdvözlettel: fan_fan

Előzmény: eMM (35)
eMM Creative Commons License 2006.02.18 0 0 35
A többieket megette a cápa!.)
Meg halkonzervért az erről(is) szóló Kedvenc Konzerveink topicba mennek.:)))

Ha már lazac,próbáld ki a nemkonzervet is!
Sétálj el egy tuskóban vagy corába vagy ami van vácott,és vegyál néhány lazacszeletet.(az se lesz olcsó)
Tedd hőálló edénybe rakjál hozzávajat fedd le, fűszerezni/sózni nem is kell.Mikróban kiolvasztás fokozat 15-25 perc(mennyiségtől függ) alatt megpárolni,krumplipép illik hozzá,meg száraz vagy félédes fehérbor.
Megnyalod majd a 10 ujjad!
Előzmény: fan_fan (34)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.18 0 0 34

fan_fan halblogja (de csak mert mások lusták ide írni...)

Jó halat kívánok !

Mai áldozatom: Lengyel füstölt lazacfilé darabok növényi olajban citromkarikával. Neptun felirat, meg téli táj díszeleg a frontlapon. (csak fém, kartondoboz nincs, ellenben "önkinyílós", ez manapság norma). 110 gram, 374 Ft a váci Kaiser's -ban. Nem kifejezetten olcsó, de sebaj, lazacot soha az életben nem ettem, no majd most !

Kinyitás utáni első észlelet: ebben annyi az olaj, hogy ha gázolaj lenne, egy dízelmotor simán beindítható lenne vele (irodalmi túlzás. Szó szerint nem igaz, de van valami alapja ... szokd a stílusom.) Nálam ez nem negatívum, mint már írtam szeretek olajat tunkolni, de ez nem általános, nincs okom feltételezni, hogy mindenki szeret.

Az íze csillagos ötös. Hogy citromkarika minek kell bele, nem tudom. Nem oszt, nem szoroz a mondás szerint. Megmondom a frankót, ez üti - veri ízben az eddig kóstolt halkonzerveket.

Bor hozzá (halál az absztinenciára): Chateau Baglas tramini, származási hely : Kéthely. Van ilyen hely nem két, hanem egy hely. (Ugye milyen jó humorom van ? Bocs.) Hát a hal úgy kiütötte a bort, mint Foxi a taxit. Erre jöhet simán tokaji száraz szamorodni. Az már elég izmos hozzá.

Megvásárlása KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT.

Értékelés az 5,0 max. rendszerben: 4,8. Nem mindenki szeret olajfürdőt ...

fan_fan Creative Commons License 2006.02.17 0 0 33

?????

Ez nekem új, bár jó haltárs holtáig tanul. Milyent ? Fekete vagy zöld teát ? Cukorral vagy anélkül ? A teák íz-skálája van oly széles mint a boroké, tudom, nem csak bort iszom ... azért annyira alkoholista még nem vagyok.

OFF

Különben egy nemes ital a tea, csak az a baj vele, hogy annyira azért nem dob fel ...

ON

Előzmény: H_G (32)
H_G Creative Commons License 2006.02.17 0 0 32
Halkonzervhez én nem innék bort, az biztos! Kizárólag teát.

fan_fan Creative Commons License 2006.02.17 0 0 31
fan_fan halblogja

Jó halat kívánok !

Mai áldozatom dán eredetű: Larsen Danish Seafoods S/A a gyártó. Kivételesen ebédre, hideget általában vacsorára fogyasztok. Az előlapon (többek közt) kék alapon 3 sárga csillag és DANFJORD felirat díszlik. A tartalom pedig: Makrélafilé saját levében és növényi olajban. 125 g -os kiszerelés, 359 Ft. Vásárlás helye: Match (Vác).

Kinyitva zsúfolt filék és némi olaj látványa tárult elém. Volt benne olaj elég (a cimke szerint 28 %) de nem annyi, mint a kedvelt tőkehalmáj konzervemben. (Terítékre fog kerülni rövidesen !) Ez önmagában nem baj, noha én szeretek olajat is kanalazgatni, tunkolni.

Az íz teljesen korrekt temékre utal. Nincs extra ízhatás ugyan, de az, amit makrélától várni lehet. Finom. Ezzel együtt az árat kissé magasnak tartom, de tényleg csak kissé.

Megvásárlása JAVASOLT. Értékelés max. 5.0 rendszerben az ár miatt 4,5.

Bor: Badacsonyi Pincegazdaság Rt. Csopaki olaszrizling, száraz,  2003. Arra kellett rádöbbenjek, túl markáns bor a fogyasztott halhoz. Fordítva kellett volna: Ma a Szeremley – féle Szemelt rizling és a tegnapi ruszlihoz ez a bor. A csopaki olaszrizling általában is ütős, vigyázni kell vele.

Ja és az én hitvallásom szerint halra és sajtra vizet inni egyenesen bűn. Más szeszes ital meg nem illik hozzájuk. (Kivéve néhány sajthoz a sör, de ez már más téma …)

fan_fan Creative Commons License 2006.02.17 0 0 30
Ehhez add hozzá, hogy a Halak jegyében születtem (febr. 24 -én) és kedvenc sportom az úszás (hetente minimum öt alkalommal művelem).
Előzmény: eMM (29)
eMM Creative Commons License 2006.02.17 0 0 29
És nőnek az uszonyaid?
Előzmény: fan_fan (28)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.16 0 0 28

fan_fan halblogja

Ma újfenn majonézes lengyel ruszlit ettem. Támadt azonban néhány új gondolatom. Ma mintha úgy éreztem volna, az ecet erőszakosan előtérbe nyomul.Nem lenne jobb a halfiléket folyó víz alatt ecetszegényebbé tenni ? (Persze utána alaposan kinyomkodni a vizet.) Meg a tubusos majonéznek is van ecettartalma. Esetleg tejföl jobb lenne helyette. Vagy a közismert elegy: tartármártás. Minden hasznos ötletet szívesen fogadok.

Holnap este olajos halkonzerv lesz.

fan_fan Creative Commons License 2006.02.15 0 0 27
Jut eszembe: Hal és sajt bor nélkül nagyon szegényes ...
fan_fan Creative Commons License 2006.02.15 0 0 26
Nos a kibontás után a Spar márkanevet viselő pácolt heringfilék csábosan csillogó darabjaival néztem farkasszemet. Miért Spar ? Nagyon egyszerű a válasz: Csak ezt lehetett kapni mifelénk (Vácon, ez egy VÁROS) a hűdelendületesen fejlődő piacgazdaságunkban. Hatalmas árubőség. Ruszliból 1 (azaz egy) márka.

Kóstoltam tavaly a SuperFish ruszliját, igaz csak úgy, minden plusz nélkül. Most csurgattam rá majonézt bőséggel. Isteni volt. Gyakran visszatérő vacsim lesz ez, biztos. A SuperFish –t se nem alul, se nem felül nem múlta. Különben lengyel az alapanyag a cimke tanulsága szerint, ez még egy normális származási hely.

Utána bor: Szeremley Szemelt Rizling 2003. Tájékoztató a borász weblapjáról:

A pincészet és a borvidék méltán legnépszerűbb bora. Az Olasz- és a Rajnai Rizling boldog házasságából 2003-ban is rendkívül illatos és derűsen déli hangulatú rizling született. Finom savai szép tartást adnak neki, amit a vulkanikus talaj mineralitása és leheletnyi ászkolás tesz teljessé. Harmatfriss hárs és mezei virág-illatok játékával válik ízben is oly kedvessé és üdévé. Vidám savai érett, citrusféléket, maracuját és őszibarackot idéző gyümölcsösséggel kiegészülve teszik igazán harmonikussá, kerekké és elegánssá. Ritka, hogy egy nagy bor ilyen kedves, kellemes és üde legyen. Ha kóstolása közben vidám dallamok jutnak eszünkbe, ne lepődjünk meg!

Gasztronómiai ajánlat:
Kedvencei a natúr vagy rántott fehér húsok és halak 10-11 fokon. Jó ízlése van, de nem válogatós. Szereti a társaságot és a bensőséges hangulatot egyaránt. Boldog bor, így a megfelelő pillanatot bármikor ünnepivé tudja tenni.

szysssz Creative Commons License 2006.02.15 0 0 25

Egy még könnyedebb vacsorát biggyesztek ide:

Zöldbab saláta sprotnival:

Egy doboz sprotni konzervben a halakat nagyobb darabokra tördelem, s a levével összekeverem. 450 g-os mirelit zöldbabot sós vízben ropogosra főzök, leszűröm és salátástálban hagyom kihülni. egy kis doboz natúr yoghurtba csavarok egy fél citrom levét, teszek bele 2-3 gerezd zúzott fokhagymát.

A sprotnit - levével együtt - hozzáadom a zöldbabhoz, majd nyakon öntöm a yoghurttal. Jól összekeverem, befedem az edényt müanyag fóliával, s hűtőben néhány órán át érlelem. Önmagában is finom, de lehet hozzá semleges ízű chipset kínálni:

Burgonya chips:

Hosszúkás, karcsú krumplikat uborkagyalun vékonyra szeletelek, maj leitatom a nedvességet. Bő zsiradékban kisütöm, s papírtörlőn hagyom lecsöpögni. Mikor kihült, halványan megsózom, s a salátához kínálom,

Előzmény: Törölt nick (23)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.14 0 0 24
Ennyire én nem vagyok konyhaművész, gratulálok Neked, de a magam módján majd igyekszem. Ma anyám látott vendégül lencsefőzelékkel, ezért tolódik a teszt. De a halféléknek nagy szerelmese vagyok, tehát ami késik, nem múlik ! :-)
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.14 0 0 23
Csak hogy ne érezd magad annyira egyedül !:-) Tegnap maradt egy kis spagettitészta estére, és mint a jó halászlé alaplé titka is a sok féle hal, hát én csilis makrélából, füstölt sprokniból, natúr tonhalkonzervből  kotyvasztottam magamnak kaját.Belenyomtam egy raklap fokhagymát, kicsi gyömbéres csiliszószt,pár kapribogyót apróra vágva, és végül pár olajbogyó.Ember,az maga volt a csoda.
Előzmény: fan_fan (22)
fan_fan Creative Commons License 2006.02.14 0 0 22
Ruszlit fogok tesztelni majonézzel és természetesen fehérborral még a héten ... ez biztos, meg van véve a cucc. :-) Ha senki nem ír ide, ez lesz az én halblogom a la konzerv ...
fan_fan Creative Commons License 2006.02.13 0 0 21
Holnap új hal, új beszámoló, felhozom én ezt a topicot ! Ja meg megspékelem: Milyen halkonzervhez milyen bort ittam ... Hal bor nélkül  ...  Van érzékem a gasztronómiához, aki idejön, nem bánja meg !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!