Egyedül nincs kertbe kimenetel mert fellöknék a kutyák puszta szereteből mert imádják a kiscsajt s az is viszont őket! Élvezi mikor lovacskázhat a hátukon persze úgy hogy fogjuk, ezt már egész kicsi kora óta hangos kacagással fogadja!
Mi nem tudunk a fűben sem játszani mert a kertben nincs elkerített rész erre a célra!
Eddig egy viszonylag közeli játszótérre jártunk homokozni csúszdázni, de ez most a térd problémám miatt kivitelezhetelen! Sajnálom is szegény csajszimat mert hiányzik neki a gyerek társaság!
:-D :-D És hová költöznétek? Mert ha lakásba, akkor meg viheted a parkba/játszótérre, ott is hihetetlen dolgokat tudnak ám alakítani... mint ma NagyÁLevi, jujjj...
Mi ma anyuéknál kerteztünk, az én gyerekem kizárólag a frissen bevetett kertben óhajtott szambázni, kiskalapáccsal ütni a betont, virágokat, bottal hadonászni... viszont a világ legnagyobb sznobja, a macska, engedte Marcinak, hogy megsimogassa... hálátlan dög, nekem ezt 10 éve nem engedi...
Azt elhiszem, hogy röhögtök a fiam produkcióján, ha valaki más gyereke csinálná ezt, én is röhögnék :-) Egy börleszkfilm, ami megy nálunk naphosszat.
Alig várom, hogy kedd legyen, és az irodában ülhessek a seggemen akár egy egész óra hosszat :-)
Hétvége + kert az nálunk = teljes padlófogás. Na ezt se hittem volna nemrég, ha valaki ilyet mond, aszontam volna, hogy ez hülye, ilyen nincs. Pedig de.
Nemtom milyen elem van a fickóban, de a NASA meg néhány doppinggyártó team már jelentkezett, hogy szeretnék tanulmányozni a jelenséget...
és persze nekem is kéne olyan.
Nem elég, hogy tornádóként süvít fel-alá non-stop, de még csak el se fárad. Hihhhhetetlen.
Rajzolás: vettem még tavaly neki ilyen irodai könyöklő jegyzettömböt ami ugye méretes papírlapokbó áll, na ezt már szana-szét szedte összefirkálta vagyis inkább rajzoltatta! Én is próbáltam következetes lenni vele és csak arra rajzolhatott de aztán már csak azt vettem észre hogy csöndben rajzolgat ő mindenhova.ha rászólók nevet rajtam és folytatja! Ma előadta az apjának hogy hogy szoktam vele veszekedni! Forgatta a szemét, gesztikulált, a saját babanyelvén kiabált!
Terasz: Nálunk is a terszról csak pár lépcsőfok megtétele után jutunk a kertbe ahol a halastavon kívül még két nagy kutya is problémát, veszélyt jelentene Vivienre! Az egyik kutya különösen mert az addig nem hagyja az embert békén amíg be nem gyüjti a maga simogatás adagját és még az sem elég neki Ő egy dalmata! Trampli aki ismeri kicsit a kutya fajtákat az tudja miről beszélek!
Jajj, firkálásról jut eszembe: Andris is mindent összefirkál, leláttamoz, leszignóz. Mikor éppen mi akad a kezébe...azt használja. Monjuk elég sokszor elfogadja a fehér papírt, sőt egyre gyakrabban Ő kéri, hogy arra rajzolhasson.
De esett már áldozatául a fehér szekrénysor általa elérhető része, szerencsére csak grafitceruzával :D
lépcső nálunk is nagyon bejön. még szerencse. így legalább följön a harmadikra gyalog. és mostmár egyedül. kezét sem kell fogni. sőt. közli, hogy baba= ne segíts. na ez azért stresszesebb nekem, mint amikor fogtam a fél kezét fölfele. ugyanis néha meggondolja magát és a 2,5 emeleten úgy dönt, hogy vagy az ölembe vagy vissza. na jó, de a kezem tele :-(
Borcsa nyögés :-DDD
Martin detto :-DDD
jófejek
szia Bahra . aranyos akislányod. üdv itt.:-)
rajzolás: szerencsére nálunk még csak a kisszéket +a saját asztalát rajzolta össze. De rajzolni csak a saját asztalánál lehet papírra. visszük a tolltartóban a cerkákat és abban a pillanatban, hogy föláll, közlöm, hogy akkor pakoljuk be a tolltartóba, csukjuk be és elteszem. szóval eddig még megúsztuk ennyivel.
bölcsi nálunk is játszik szeptembertől. már voltunk megnézni. azóta azt emlegeti :-)
Szerencsére nálunk nincsenek ilyen nagyszabású tervek. Bár én már tudom, hogy hova fognak járni általános iskolába, és szeretném, ha tanulnának ők is zenét, mint mi anno. Kinéztünk itt egy kajak-kenu helyet is. :-) De erőszakoskodni persze nem fogunk. :-))
Bahra, üdv! Megnéztem Vivien képeit. Nagyon édes, rosszcsont kislány. :-)
Tulpen, tök jó, hogy végre költöztök! És a munka is biztos jót fog tenni. Ha közelebb dolgoznál, szívesen mentem volna hozzád anyáknapi csokorért, de Hűvösvölgyre sajnos biztos, hogy nem lesz idő. Nem is tudtam, hogy ballagás is anyáknapján van. (Mellesleg a szülinapom. :-) Pszt) Szívzörej, jó hogy csak semmiség. Bár én is tudom, hogy Bazsi makk egészséges, azért szeretnék már túllenni a vizsgálaton.
Falfirka nálunk még szerencsére nincs. Eddig mindig időben ejnye-bejnyéztem. Egyébként Bazsi is szeretne tollat szerezni, de én gonosz anya vagyok, így csakis ceruzához van hozzáférése és jogosultsága. Néha nehezen törődik bele, de ez van. Egyszer kipróbáltuk az 1+ -os Crayola zsírkrétát, de azzal is nagyon kellett figyelni. Miután a kanapé és a sütő ajtaja is új színt kapott, eltűntettem. Maradt a színes ceruza.
Ezeket mint peca, sakk, motor, mondjuk egy rendes férfiember amúgy is kénytelen elsajátítani, és szerintem a nagybácsik a nőzést meg a sörözést csak rád való tekintettel nem hozták föl (egyelőre) :-)
A Marcira a következő megpróbáltatások várnak: - az egyik nagybátyja szenvedélyes horgász és sakkozó, tehát ezekre feltétlen meg akarja tanítani a gyereket (a figurák szétdobálása már remekül megy neki) - a tiszteletbeli keresztapja - egyébként unokabáty - szörfözni, - a másik unokabátyja motorozni akarja elvinni... Olyan jó, hogy terveznek a gyerek helyett... :-D :-D De belátom, a pilóta és az asztronauta, meg az olimpiai bajnok, na igen, ezek nagyszabású tervek. :-)
kezet foghatnál a férjemmel bár szerinte pilóta csak akkor lesz a fia, ha véletlenul asztronauta nem de ha se ez, se pilóta, akkor min. sziklamászó :DD
Még nem ért haza! Lehet hogy majd csak később fogja észre venni! A kiscsaj most épp a dvd lejátszót bűvöli, cserélgeti a lemezeket, de olyan ügyesen csinálja mintha világ életében dvd lejátszót kezelt volna!
Ja, persze, ezt ismerem, az én fiam az apja szerint Nagy Bicikliversenyző lesz, mi más.
Eleinte úgy volt, hogy hegyi menő lesz belőle, természetesen, de mivel az a fajta biciklis általában 160 centi és 50 kiló (hogy könnyen fel tudjon ugyebár a hegyre tekerni, ha valaki esetleg nem lenne képben :-)), szóval az már egy ideje látszik, hogy ez bizony bukta, Big Ben 7 évesen is nagyobb lesz ennél.
Nemrég történt, hogy nézegeti-nézegeti az apja a srácot, aztán hümmög, és végül kiböki: "hát, sprinter még lehet belőle..."
Nomármost, szerintem az egész biciklis-fixa-idea egy halvaszületett ötlet, napnál világosabb, hogy pilóta lesz a gyerek :-)
Köszi majd rákérdezek bár a védőnőt csak hébe-hóba látom, időnként jön megkérdezi mi újság aztán megy tovább!
Beirattuk a helyi központi bölcsibe valószínü szeptembertől fog oda járni de ilyen lehetőségről nem adtak információt!
Az igazság az hogy nem szívesen adom bölcsibe mert nem érzem ott biztonságban de hát a muszáj nagy úr!
Nálunk műsor van akkor is ha nem az megy a tv-ben amit ő szeretne vagy ha a nyúl amit húsvétkor hozott neki a férjem nem szabadon rohangál hanem a dobozában van, műsor megy ha nem felnőtt kanállal ehet, műsor megy ha nem ihat nagy bögréből stb- stb!
Az a hiszti nálunk se volt éppen kicsi, amikor a falfirka után büntiből elvettem tőle a ceruzát és nem kapott helyette, csak egy kis hegyibeszédet. Hogy ugyebár falra firkálni nem szabad.
A "nem szabad"-ot tartalmazó mondatokon főszabály szerint iszonyú jól szokott röhögni, illetve ez esetben, mivel szankció is volt melléje, nem röhögött, hanem inkább leordította a csillagos eget is. Merthogy kőszívű anyuci nem is adta neki vissza a ceruzát már aznap.
(De mintha azóta nem firkálná a falat) (lekopogom)
Biztos van más bölcsikben is ilyen! Próbálj rákérdezni a kerületi központi bölcsődében, hogy nálatok van-e. Esetleg a védőnő is tud segíteni.
Na igen, nálunk is azért volt ma délelőtt egy hatalmas, földreborulásos, vörös fejjel ordításos, taknyos-nyálas hiszti, mert kivettem a kisasszony kezéből a tollat és ceruzát kínáltam neki helyette.:)))
Köszi a játszóbölcsis infót! nekünk kicsit messze van, a XVI. kerületben lakunk és nem lenne egyszerű ilyen távolságot ekkora gyerekkel BKV-n megtenni.
A falat tollal sikerült megrajzolnia (hát mivel mással), próbáltam neki tegnap egy ceruzát adni de azt valahova úgy eldugta hogy nem találom, a toll a mindene azzal firkál mindent hiába adok lapokat, meg füzeteket nem ő a könyveit meg minden mást rajzol össze!
Ő is a bal kezét használja gyakrabban pedig senkit nem lát a családban balkézzel enni, írni stb. Talán kinövi de az se baj ha bal kezes marad, csak az anyukám problémázik rajta, de hát ő sokmindennel nem ért egyet, pl hogy nincs fülbevaló a fülében, nincs megkeresztelve stb.... de hát a mi lányunk
Tudod V. versenyszerűen sízett. Nekem is van egy kevéske múltam a síelésben,anno én is jártam edzeni,meg versenyezni,de V. sokkal többre vitte. Abszolute látom,ahogy az ő be nem teljesült vágyait viszi át a gyerekbe,ami nem baj,csak kezelje a helyén. Múltkor azt ecsetelte,hogy ez a gyerek olimpiai bajnok lesz.:))
Csehlencse!! Kéne dumálnunk férj ügyileg,mert van ugye 1db spájzunk,amit szeretnénk bepolcozni. V. úgy döntött,hogy sk. kéne megcsinálni,gondoltam összeereszteném a pároddal. Kérdezd meg légyszi,hogy érdekli e fusiban ez a meló. Köszi
OK, megkérdezem férjet, hogy a mostani melóhelyén mennyire tud fusizni. Érdekelni, biztos érdekli!:)
Bahra, üdv a körünkben!
Az én lányom még csak a saját kisszékét firkálta össze, meg néha egy-egy könyvemben találok szép piros karikákat (vagyis "dabdá"-kat:))). Pedig igyekszem szemmel tartani, mikor ceruza van a kezében, de ez nem mindig sikerül.
Kérdezted, hogy mi az a játszóbölcsi. Nos, ez olyasmi mint egy játszóház, csak éppen bölcsődén belül működik. Ahová mi járunk - vagyis még csak egyszer voltunk, de megyünk majd máskor is - a XI. kerületben, a Tétényi úton van. Mindennap 9-től 13-ig lehetnek ott a gyerekek, két éves kor alatt szülővel, a fölött egyedül is, a gondozónőkre bízva. Rengeteg játék van, nagyon jól elvannak a gyerkőcök. Dél körül ebédet is kapnak.
Egy nap - ebéddel együtt - 650Ft. Limitált a gyerekszám, úgyhogy előre be kell jelentkezni, és egy héten max. 3-szor lehet igénybe venni.
Olyan nagyon komolyan nem magyarázták el. Meg annyira nem voltam rágerjedve a témára,mert tudtam,hogy semmi baja a fiamnak. Ahogy nő a szive arányosan úgy fog ez megszünni.Ez a lényeg. Viszont férjemen behaltam teljesen. Kérdi a dokinőt,hogy ugye azok a sportolók akik meghalnak a pályán:( ,na nekik ilyen nem volt kiskorukban??? Mondja a nő nem,nincs összefüggés. -Akkor a fiam lehet élsportoló? -Igen lehet Apuka. :o))