Mai meglepődésem: két Westerlandot ültettem egy rózsív két oldalára, az egyik szép narancssárga, a másik szép piros. :( Legalább fehér lenne bármelyik, de így ősszel ki kell ásnom valamelyiket. De most azt se tudom, a piros futó-e egyáltalán.
Gyönyörűek a rózsáitok! Nálam már elvirágzottak, reggel alig találtam egy szálat a kolléganőmnek névnapjára. Végül a legegyszerűbb kommersz teahibrid Comet mentette meg a csapat becsületét.
Most Badenben néztem, megpróbálom a történelmieket úgy metszeni, hogy ne kelljen támasztani őket. Ha nem megy, ezt a megoldást is bevetem majd. Összeültettem különböző igényű, növekedésű történelmit, még kezdőként ugye...
Úgy vélem, hogy rózsafa levél rozsda jelet meg a leveleken. Milyen permetszert szabad használni és milyen dózisban? Előre is köszönöm. Egy másik kis rózsabokornál pedig a levelek lehúlottak a hajtásokról. Ezt mi okozhatta?
Bombaba, ha Bp-én vagy környékén élsz, akkor talán érdemes megnézni a linket. A Budatétényi rózsakertben rendezvény lesz, árulni fog a szőregi ÁFÉSZ, rájuk kell kérdezni visznek-e Palais Royalt.
Köszönöm szépen! :-) A Nagybacon Godzsák Ilonától való. A rózsatámasz a lehető legegyszerűbb megoldással, hat méteres betonvasak földbe szúrva, meghajlítva, átfedéssel. A rövidebb és hosszabb ágakat is van így hova kötözni. Persze csak azokat kötözöm amit muszáj. Van ami meghajlik ívesen és meg is tartja magát. Na meg szeretem azt is, amikor visszahajlik a földre :-) Mivel ívre vannak hajlítva, szépen berakódnak hajtással végig, és minden hajtáson virág, mint a futórózsáknál.
1. Auslo/Machbeth/Othello, még fiatal bokor. Olyan vibralo a szine, hogy folyton beég, ha fotozom.
2. Swithun+ Machbeth
3. Sandra , Poulsen. Lila, ilyen szinut mar regen szerettem volna. Most vettem. Ha valakinek van ilyen rozsaja megosztana a tapasztalatait?
4. Swithun iden nagyon szep.
5. Mme Isaac Pereire. Még csak tavaly ultettem es iden mar ennyi virag van rajta. Nincs igazan jo helyen, lehet at kellene raknom. Mikor erdemes? Inkabb ősszel vagy tavasszal?
Nagyon szépek a rózsáitok, nagyon szeretem nézegetni a fotókat.
Hoztam néhányat én is, egy egy éves Himalája:
A Pierre de R. az időjárástól, megvilágítástól függően mintha nem is ugyanaz a rózsa lenne:
Nahéma a kedvencem:
Elfe és Ausmas:
Még mindig siratom a tavaly kipusztult Palais Royal-t, de nem is tudom, honnan lehetne ezt az egy db rózsát megrendelni, ha Szőreg csak többet hajlandó küldeni.