Keresés

Részletes keresés

WBarbra Creative Commons License 2006.06.09 0 0 82

Azt elfelejtettem mondani, hogy az átültetéskor Osmocote műtrágyát kevertem a tőzeghez (novobalt) a husevo....ek.hu honlap által ajánlottan. Elvileg így van hat hónapra elegendő tápanyaga, így is kapjon külön is az öntözővízzel?

Előzmény: szakszon (81)
szakszon Creative Commons License 2006.06.09 0 0 81

A szabadban szélvédett helyet keress nekik.

Az eső nyugodtan eshet, de akkor viszont ne tegyél alátétet, és légyszi fölülről öntözd.

A cseráp átmérője kb 12-es legyen.

Vigyázz arra, hogy most már süt a nap, és nehogy leperzselje a leveleit.

Egyébként megpróbálhatod, csak az egyik példányt kitenni, és 3 hét elteltével majd meglátod a különbséget.

A mimik egy picit nyúltak, tehát mindenféleképp karó szükséges.

Bármilyen virágzó növénynek való tápanyaggal öntözheted, de a megadott hígítással.

Sok síkert hozzá

Előzmény: WBarbra (80)
WBarbra Creative Commons License 2006.06.09 0 0 80

Szóval ki lehet tenni a szabadba? Én eddig azért nem mertem, mert azt olvastam, hogy nem szereti a huzatot, és hát a szél azért fújdogál rendesen.... Akkor kiteszem őket, de mi legyen ezzel a sok esővel? Inkább ne essen rájuk, ugye? Vagy azért eshet? Egyébként jó hogy írtad, hogy hányszor öntözöl, mert én jó ha heti egyszer adtam nekik egy kicsit.... Egyébként felülről öntözöd, vagy alulról?  És még egy kérdés, ha olyan gyorsan nő, akkor milyen gyakran kell átültetni, vagy érdemes egyből egy jó nagyba? (Egyszer már átültettem, de pont most látom, hogy alul nő ki a gyökere...)

Itt van egy kép a nagyobbikról, bár este felé készült így kicsit már csukódik:

http://img.tar.hu/wuk/size2/22492333.jpg

Április végén mikor vettem őket, akkor meg ilyenek voltak:

http://img.tar.hu/wuk/size2/21381724.jpg

Előzmény: szakszon (79)
szakszon Creative Commons License 2006.06.08 0 0 79

Én a helyedben kitenném őket a szabadba félárnyékos helyre, ill délelőtti napra.

Hidd el, hogy sokkal szebben fejlődnek majd a növényeid.

Az esővizes öntözés mindenféleképp megfelel, de tápanyagra heti rendszerességgel szüksége van. Meglátod, hogy a szabadban majd a szára is sokkal merevebb lesz.

Rendszeres öntözést kíván ( heti 2-3 ) , de az alátétben soha ne maradjon pangó víz.

Előzmény: WBarbra (78)
WBarbra Creative Commons License 2006.06.08 0 0 78

Ezek nagyon szépek! Én idén vettem először mimózát, összesen két darabot, mert nem tudtam hogy viselkednek... Az egyik az úgy tűnik szépen fejlődik, kb 20-25 cm-es, már ki kellett karóznom, mert eldőlt. A másik viszont elég ramatyul van: hoz egy levelet, egyet meg eldob...az alsók folyamatosan sárgulnak és mintha fekete pöttyök is lennének rajta... lehet hogy atkás... méretben is le van maradva ez csak olyan 15cm-es.

Kevés közvetlen nap éri, de olyankor mindig begöndörödnek a levelei. Egy szélesebb tálcán áll kavicsokon, hogy a pára megoldott legyen. Volt hogy floráriumba raktam, de akkor meg bepenészesedett... Öntözni ritkán szoktam esővízzel, mert azt hallottam, hogy nagyon kényes a túlöntözésre.... Van amit nem jól csinálok? Vagy miért nem fejlődnek olyan gyorsan, ahogy itt a fórumon olvasom? A nagyobbik is még csak most hozta a második olyan levelét, amin nem kettő, hanem négy levél van. Virágbimbók pedig még egyáltalán nem látszanak....

Bocsi a hosszúra sikerült üzenetért, de úgy megörültem,  hogy végre van valaki akinek vannak mimózái és nem is akármilyenek! :) Akinek ilyen mimózái vannak az biztos ért is hozzá, mert nagyon érzékeny növénykék ezek....

Előzmény: szakszon (77)
szakszon Creative Commons License 2006.06.07 0 0 77

Valamikor igértem, hogy teszek fel pár képet.

Ime:

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 76

Hű! a francba! Ha ezt tudom, akkor biztos neked adtam volna a Mimosa Pudicamat és nem a szemétbe vágom. Mivel én is szegedi vagyok. Azért kellett kidombnom, mert túl gyorsan nőt és túl nagyra.(és nem tudtam elajándékozni sem) Hiába vágtam vissza, egy hét múlva már kész "fa" lett belőle. Egyébként azt vettem észre, hogy ha esővizzel öntöztem, akkor nem sárgultak be a levelei és nem hulottak le, mintha csapvízzel öntöztem volna.

Itt egy kép az exminőzámról:

Előzmény: Imhoteph (-)
WBarbra Creative Commons License 2006.05.18 0 0 75

Szia!

Bár én sem vagyok egy szakértő, de a husevo...eny.hu-n találsz hozzá leírást. Én az alapján ültettem át Novobalt tőzegbe, amibe osmocote műtrágyát raktam. Ezt semmiképpen ne hagyd ki belőle, mert ahonnan én vettem kihagyták, és csak arra eszméltem, hogy az alsó levelei sárgulnak, és potyognak.... Azóta átültettem ilyen trágyás tőzegbe, remélem túléli, egyenlőre hozza a leveleit...

kicsitibi Creative Commons License 2006.05.04 0 0 74
hali.vettem egy 10 centis csemetét.jelenleg tőzegben van.milyen talajba ültessem át?köszi
balex Creative Commons License 2006.04.28 0 0 73

Üdv... Nem jó hírem van!!

Beszéltem a megadott számokkal, azt mondták, hogy ők nagykereskedők,

és minimum 1000 szemes kiszerelésű magokkal foglalkoznak...

a hölgy mimózáról nem is hallott!!!

Balex

balex Creative Commons License 2006.04.07 0 0 72

Hállás köszönetem!!

Megpróbálom hívni Őket!!

Üdv:balex

Előzmény: szakszon (71)
szakszon Creative Commons License 2006.03.24 0 0 71

Szia!

Most tudtam pontosan megnézni.

Cim:  BÍRÓ KERTÉSZETI ÉS KERESKEDELMI KFT  2310 SZIGETSZENTMIKLÓS CSEPELI ÚT 0173/40 HRSZ.

TEL: 06-24/530-810

FAX: 06-24/530-811

Üdv: Szakszon

Előzmény: balex (69)
Freddy56 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 70

Az előbb néztem meg a Matáv tudakozóban a Neten, a következőt találtam:

Bíró Kft, Szigetszentmiklós, Csepeli u. 174/53 HRSZ. Tel: 30/ 277-3473.

Ezen kívül még volt vagy másik 7 telefonszám is, mind 30-as. Próbálj meg beszélni velük mobilon: Üdv:Freddy

Előzmény: balex (69)
balex Creative Commons License 2006.03.24 0 0 69

Kösszz!!

Nem tudod vletlenül a Biró KFT.-nek a telefonszámát, vagy ha van, az e.-mail címét??

Üdv:Balex

Előzmény: szakszon (68)
szakszon Creative Commons License 2006.03.23 0 0 68

Szia!

A cég neve: BIRÓ KFT  Szigetszentmiklós, az utca nevét már nem tudom.

A tápanyag: OSMOCOTE tartós hatásu műtrágya ( N:10  P:11  K:18)

Előzmény: balex (67)
balex Creative Commons License 2006.03.23 0 0 67

Kössz Szakszon!!

" ill. vetőmag nagykereskedésből származnak."

Lehet.-e még tölük beszerezni magot???

Mi az a "OSM....E-val kevert földkeverék"???

Üdv:Balex

Előzmény: szakszon (66)
szakszon Creative Commons License 2006.03.14 0 0 66

Üdv Balex!

Ezek a mimik még nagyon kicsik, talán, hogy többet látsz egyszerre belőle azért tünik szépnek.

A magvak saját növényről, ill. vetőmag nagykereskedésből származnak.

Február első hetében vetettem tőzeg és perlit keverékébe.

Az első levelek megjelenésekor ültettem szét, OSM....E-val kevert földkeverékbe.

Majd teszek föl még képeket hogyan fejlődnek. Amit látsz Mimosa pudica.

Majd a Mimosa pigráról is készítek képeket, csak időm legyen.

Előzmény: balex (65)
balex Creative Commons License 2006.03.09 0 0 65

Üdv Mindenkinek!!

Szakszon! Ezek gyönyörüek!!

Mikor ültetted?? Honnan van a mag??

Mikor keltek ki ??? És hol?? 

Milyen táptalajban, és körülmények közt????

Feléleszjük a topikot!!!!

Üdv:Balex!!

Előzmény: szakszon (64)
szakszon Creative Commons License 2006.03.04 0 0 64

Végre már szétlehet tűzdelni a mimiket.

Pár kép:

szakszon Creative Commons License 2006.02.11 0 0 63

Az Én kis mimózám, háttérben anyósnyelv látható.

Freddy56 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 62

Sziasztok!

A helyi újság írta a napokban: megkezdődött a Füvészkertben a mimóza virágzása (a mediterrán országokban ez a tavasz beköszöntését jelenti, de itt egy kicsit csalóka, mert nem a szabadban van, így a virágzása hamarabb kezdődik, mint a Földközi tenger partvidékén).

balex Creative Commons License 2005.12.23 0 0 61

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog, Békés, Sikerekben Gazdag Új Évet kívánok !

Balex

kis kert Creative Commons License 2005.10.03 0 0 60
Szia Évi! Köszi a bíztatást, egyre jobban imádom a növénykét!!! :) kk
Előzmény: Évi5 (59)
Évi5 Creative Commons License 2005.09.30 0 0 59

Szia kis kert!

Gratulálok az új szerzeményedhez, de mi az, hogy "csak" Mimosa Pudica? Hiszen ő lenne az igazi mimóza!!!

Ha tényleg "csiklandós", akkor ő lesz az. Úgy tekints rá, hogy ő a leggyorsabb növény a világon! Persze nem növésben, hanem az érintésre bekövetkezett mozgásban! Képes 0,2 másodperc alatt becsukódni. Ha majd hoz virágot, (kis apró gömb alakú, rózsaszínű) érdemes beporozgatni, mert akkor magot is hoz. Sajnos, csak 1-2 évig él, így érdemes pótolni a magokból.

A másik növény, melyet mimózának szoktak hívni, valójában akácia. Ő tényleg fás szárú, fa méretűvé nő meg, a virága pedig sárga.

Előzmény: kis kert (57)
zildi Creative Commons License 2005.09.30 0 0 58

Az a megdöbbentő dolog történt, hogy egy magocska (akacia delbata), melyet kb 8 éve gyűjtöttem, kikelt és növekszik. Az úgy történt, hogy jó néhány mag várakozott a pincében és tavasszal úgy gondolta, felszámolom őket, elszórtam őket cserepekbe és ez az aranyos kis mag kikelt Porcsinrózsa magokkal együtt (biztos rosszul írtam) szórtam egy tálba és kb másfél hónapja vettem észre, hogy nemcsak az kel ki, amit ültettem, hanem más is, vártam mi lesz belőle és már saját cserépbe is ültettem és biztos, hogy úgy mond mimóza. csodálatos a természet ereje.

kis kert Creative Commons License 2005.09.30 0 0 57

Sziasztok!

Tegnap vettem a fehérvári úti virágpiacon/budai Skála mellett, Móricztól 1 megálló/ egy Mimózát. Mivel többet szerettem volna megtudni erről a "kis csodáról" rákerestem a nevére és így találtam ide hozzátok. Végigolvastam a fórumot, de így sem tudom biztosan, nekem milyen mimózám van.. Ő nem fás szárú, bár még elég picike: kb 8-10 cm magas lágy szárakból álló bokrocska, dús, "csiklandós" levélkékkel. Valószínűleg “csak” Mimosa pudica…

Remélem még nagyon sokáig fog élni, én mindent elkövetek!!! :) Nektek is sok sikert! Üdv! kk

Évi5 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 56

Elolvastam, köszi.

Előzmény: Freddy56 (55)
Freddy56 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 55

Szia Évi!

Épp tegnap írtam Neked a "Banánfa, citromfa" topikba egy mindenféle növényről szóló levelet. Itt most nem ismételném meg, légyszi ott olvasd végig. Köszi, Freddy

Előzmény: Évi5 (54)
Évi5 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 54

Sajnos, még az én mimózám nem így néz ki, de a levélnyeleknél nekem is ilyen "kinövések" vannak, csak még kicsik. Reménykedhetek, hogy belőlük lesznek a virágok?

Hurráááá!!!!

(Ezer hála: Freddy!)

Freddy56 Creative Commons License 2005.06.27 0 0 53

Sziasztok!

A legújabb híreim: az Acacia Dealbata magokból, mint írtam két kis nyamvadt, és 3 erősebb magonc lett. Az egyik kis nyamvadt ki is feküdt, de az egyikerősebb is gyengélkedik egy kicsit. Azt hiszem, a maradék magokkal ugyanazt teszem, mint a Mimosa Pudica magokkal.

Itt a következő történt: kaptam itt tőletek a talajfertőtlenítésre az ötleteket, meg is cselekedtem mindet, mégis csak egy növényke maradt. Jó két hete bedurrantam, összedobtam egy kis homokot, általános virágföldet és tőzeget, felszívattam a vizet, belevágtam a Pudica magokat, kb 1 cm vastagon beszórtam az említett keverékkel. Most egy egész kis erdő van, és már nem csak a sziklevelek, hanem a rendes levélkéi is nőnek. (nem tudom, hányas hozzászólásban említettem, lehet, hogy itt is számít a természetes hőmérséklet, mint a nemes citromágak gyökereztetésénél. Nem olyan egy télvégi szobai klíma, mint egy valódi szabadföldi nyári környezet).

Remélem Ti is sikereket értetek el a mimózáitokkal.

nem ide tartozik, de a schefflera (remélem jól írtam) növényem kezd virágzani. Először mikor mondtam a közeli virágüzlet tulajdonosának, azt mondta, ki van zárva, ez a növény nem virágzik!, vagy nem schefflera. Na vittem digi fotót, a növény tényleg az, és tényleg virág lesz a csúcsán (még ő sem látott ilyen virágot, nagyon kíváncsi lesz rá, mikor teljesen kifejlődik). Erre elárultam, hogy az eredeti növénykét Korfuról hoztam, itthon gyökereztettem. Erre ő is mondta, hogy Mo-on is vannak olyan növények, melyek itthon nem virágzanak, csak az eredeti hazájukban.

Sikeres termesztést, üdv: Freddy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!