Keresés

Részletes keresés

55judit Creative Commons License 2024.11.16 0 0 93286

Felkeltetted az érdeklődésemet, így rákerestem. Úgy gondolom ha magában lehet fermentálni a hagymát, lehet káposztával is. Én is kipróbálom.

https://hobbikert.hu/magazin/fermentaljunk-lilahagymat.html

Előzmény: piro para (93285)
piro para Creative Commons License 2024.11.16 0 0 93285

Azt szeretném kérdezni, hogy szokott -e valaki úgy savanyítani káposztát, hogy nem csak sót, birsalmát, pirospaprikát ad hozzá, hanem vékonyra szeletelt hagymát is?

Ugyanis ma szeretnék elkészíteni egy adag káposztát, és az jutott az eszembe, hogy mi lenne ha hagymát is savanyítanék hozzá?

Nem tudom miért, de arra gondolok, hogy nem lehet, hogy a hagyma megpuhítja a káposztát? Vagy semmi gondot nem okoz?

De ha nem tesz "kárt" a savanyítás folyamatában, akkor miért nem hallani róla, vagy csak Én nem találkoztam eddig ilyen hagymás-káposztás savanyúval?

Esetleg van itt aki már fermentálás közben kipróbálta ezt a duót?

piro para Creative Commons License 2024.11.16 0 0 93284

Úgy érzem nem kis zavar van most a "virti térben".

Vinik a cseresznye paprika kapcsán arra gondolhatott, hogy azt tudja, hogy ami neki termet cseresznye paprika, csak azt nem, hogy pontosan milyen fajta lehet.

https://profivetomag.hu/hu/termekek/szures/paprika/cseresznye-paprika

És amikor arról írt, hogy "Egész biztos, hogy évente három alkalommal vásárolok káposztával töltött cseresznyepaprikát.."

akkor nem az almára gondolt, hanem a gigant, vagy óriás cseresznyére, mert azt is töltik káposztával, nem csak az almát...

Zöld, és piros színben is kapható, egy közepes sárgabarack méretével megegyező nagyságú, erről írtam lentebb Én is,

hogy évekig volt otthon, de már amióta elköltöztem a hely szűke miatt nem ültettem, holott finom, és mostoha körülmények között is jó termést produkál.

kobold62 Creative Commons License 2024.11.16 0 0 93283

Alma

Cseresznye.

kobold62 Creative Commons License 2024.11.16 0 0 93282

Az szerintem almapaprika. Nem?

Előzmény: vinik táltos (93280)
Belohin Creative Commons License 2024.11.16 0 0 93281

Nincs róla tudomásom, hogy a zöldes zellergumóval bármi probléma lenne. A levelét is esszük, az még zöldebb...

A burgonyára viszont vigyázni kell; ha az zöld, bizony, mérgező is.

Előzmény: AmazingGecko (93279)
vinik táltos Creative Commons License 2024.11.16 0 0 93280

"Hogy sikerült elkerülni életed során? :-)"

Értem én a humort, csak a kérdést nem.

Egész biztos, hogy évente három alkalommal vásárolok káposztával töltött cseresznyepaprikát, és a jó csípőst.

Névnap, születésnap, Karácsony. És több, mint 60 éve. 

Most 80 leszek februárban, és még mindig fogyasztom.

Előzmény: lahuba (93277)
AmazingGecko Creative Commons License 2024.11.15 0 0 93279

Mostanában az esetek 80%-ában zöldes színű zellergumót árulnak a boltokban és a piacon is. A piacon úgy fordítják a kofák, hogy ne látszódjon a zöldes rész. Azt hallottam ezeket megsütötte a nap és mérgezőek, ezért sosem veszek ilyet. Vagy nem veszélyesek?

Vettem most az egyik üzletben Vilmos körtét, de jó zöldek és kemények. Mikorra fognak ezek beérni?

lahuba Creative Commons License 2024.11.14 0 0 93278

Pardon, most vettem észre az utolsó mondatod.

Akkor ez egy törpe cseresznyepaprika! :-)

Előzmény: vinik táltos (93273)
lahuba Creative Commons License 2024.11.14 0 1 93277

Létezik olyan ember, aki nem ismeri a klasszikus cseresznyepaprikát? Még árulják is savanyúságként. Magyarországon alap...

Fiatalon azt sem tudtam, mi az a csili, a cseresznyepaprika meg már ott piroslott a vasárnapi húslevesben, vigyázva, hogy ki ne fakadjon, mert akkor jaj a kényes bélűeknek...

Hogy sikerült elkerülni életed során? :-)

Belohin Creative Commons License 2024.11.14 0 0 93276

Nem tudom, mennyire függ össze az érés a csípősséggel; éppen ma ettem enyhe bepirosodott harangpaprikát, meg egészen apró zöldet, amelyik tisztes kapszaicintartalmat érzékeltetett. Viszont az éretteknek van egyfajta gyümölcsös beütése, ami nagyon kellemes.

Előzmény: CBNora (93243)
piro para Creative Commons License 2024.11.13 0 0 93275

Nagyon jó ötlet írókázásra! :)

De szerintem a sajttal való töltésre kicsi a mérete, mivel az antipasztikhoz való sajtkrém nem folyós állagú.

Én varrtam egy habzsákot, így nem szakad el ha a sajtot turbózom még aprított fűszerekkel, vagy pirított durvára tört magokkal.

Ha csak simán kikeverem a sajtot, akkor meg a csillagcső ad egy kis plusz esztétikát, amikor az olajba beteszem a töltött zöldségeket.

Előzmény: CBNora (93271)
kobold62 Creative Commons License 2024.11.13 0 0 93274

Cseresznyepaprika.

Kalocsai cseresznyepaprika mag (5 db.) - Kertlap Kertészeti Webáruház

Van csípős és vcan édes fajtája.

vinik táltos Creative Commons License 2024.11.13 0 0 93273

Üdv!

Nekem kétféle csípős paprikám van, az ún. macskapöcsű, a másik ez a fotón. Tegnap hoztam be a fóliából. Nagyon mutatós felfűzve, de ez sokkal csípősebb, minta macskapöcsű.  Nem tudom milyen fajta, azt sem, hogy honnan került hozzám.:

Ez ilyen apró, most kezd pirosodni

Ezen kívül rendszeresen veszek a savanyúsnál káposztával töltött cseresznye paprikát a piacon.

eeddie Creative Commons License 2024.11.12 0 0 93272

Szerintem nyugodtan csinálj új levet a paprikára. Én céklával már megtettem egyszer. Nekem is minden olvasott szuperrecept ehetetlenül savanyú. Az uborkát mát kikísérleteztem, de minden mást kóstolgatva kell eltennem és persze nem sikerül rögzíteni hogy végül mennyi az annyi.

Előzmény: szentimrei.agnes (93266)
CBNora Creative Commons License 2024.11.12 0 0 93271

Ha a zacskóra rágumizol egy fél golyóstollat, stabilabb lesz a nyílás.

A golyóstoll nyílása szükség szerint tágítható, ez mézeskalácsmáz festéséhez van. Ennek a típusnak lecsavarható az eleje, ha eldugul, tisztítható a zacskó leszedés nélkül. Mostanában jó minőségű a porcukor, ritkán van erre szükség, de régebben voltak a cukorban maradék kristályok, gyakran kellett tisztítani.

Mélyhűtő tasak van rágumizva, az elég erős, de sajtkrémhez tejes zacskó is jó lehet, az erős.

Előzmény: piro para (93270)
piro para Creative Commons License 2024.11.12 0 0 93270

Lemaradt, hogy habzsák, mini csillagcső amivel könnyedén tudod a chiliket tölteni!

Vagy ha nincs habzsákod, akkor egy erősebb zacskó, és nagyon pici lukat vágj a sarkába, de ehhez könnyű krémes töltelék kell, mert e zacskó könnyen szétrepedhet.

És a lényeg, hogy ezek nem tarthatók el sokáig, még ha olajba vannak is, szerintem max 2 hét a hűtőben, mivel a krémben nincs hozzáadott tartósító.

piro para Creative Commons License 2024.11.12 0 0 93269

A neten szupernek hirdetett savanyú recepttel idén megjártam már Én is, ezért megfogadtam nem fogok többet kísérletezni, van egy jól bevált receptünk, eddig is azt használtam, ezután sem fogom lecserélni.

Gondolkodok, hogy mit lehetne tenni a túlzottan savanyú paprikáddal, talán pár darabbal próbáld ki, hogy milyen lesz ha lecsöpögteted, és egy kis üvegbe átpakolva olajjal felöntöd.

Az olaj lehet valamennyit enyhít rajta, és mire tölteni akarod, már lágyabb ízt ad? De ha leöntöd most, és egy enyhébb levet készítesz, szerintem az már nem fog rajta "gyengíteni", max csak abban a helyzetben tartja amibe most van, habár ez csak tipp.

piro para Creative Commons License 2024.11.12 0 0 93268

Ebben lehet valami, mert nagyon ingadozó volt az idei chilik erőssége, eddig még ilyet nem tapasztaltam, és az idei szárazság ebben biztos nagymértékben közrejátszott,

mert hiába kapott napi szinten vizet, csak vegetáltak, bezzeg az őszi esős időszak után mintha minden újjáéledt volna.

Előzmény: Belohin (93244)
piro para Creative Commons License 2024.11.12 0 0 93267

Hétvégén átnézem a paprikákat, és ha találok még valahol óriás cseresznye paprikát (már évek óta nem ültettem, holott nagyon jó, tölteni is), akkor küldök.

szentimrei.agnes Creative Commons License 2024.11.12 0 0 93266

Valahogy félreolvastam Judit nekem írt válaszát, tényleg nem cseresznye- hanem almapaprikát írt... Az agyam azért nem az almapaprikát vette be, mert arra a célra amire szeretném (nem káposztával-ilyesmivel tölteném, hanem kecskesajttal) arra ez túl nagy és vastag falú. Amolyan kis olajban érlelt "antipastikat" szeretnék, ritka csemegének, ha jönnek a gyerekeim.

Tavaly kipróbáltam mini sült-savanyított snack paprikából, ez nagyon finom lett, de pár hét után szétázott, zavaros lett. Piro para javasolta, hogy tegyem el savanyítva a paprikát, és csak fogyasztás előtt pár nappal töltsek-olajozzak, amennyi kell.

Végül a megbontott tulipánnal tettem egy próbát, kiskanállal egész ügyesen tölthető. Viszont túl ecetes lett a savanyítólé, így a paprika is... direkt minipaprikák eltevésének néztem utána a neten, szinte mindenhol túlzottnak éreztem az ecetet, de elhittem:(

Kb. 10napos az eltett paprika, ha most leöntöm a levet és újat csinálok, javul vajon?

zsorsz Creative Commons License 2024.11.11 0 0 93265

Persze tudjuk kiknek köszönhetjük, csak itt ezt nem ildomos kitárgyalni, mert aztán jön a radírpók!

Előzmény: AmazingGecko (93260)
CBNora Creative Commons License 2024.11.11 0 0 93264

Végül a férjem kapott, talán a Müllerben, abban csak málnás van. De nem egészen erre a formára gondoltam, ez jobban hasonlít:

https://shop.lollipop.hu/aprocska-80g-malna-kemenycukorka-t995237

De a célnak azért meg fog felelni az is, amit kaptunk.

Az íze tulajdonképpen mindegy, nem akarom megenni.

Előzmény: Hooti (93261)
d_feco Creative Commons License 2024.11.11 0 2 93263

Nem annyira túlárazott, s ne csak az összetevőket nézd. Dolgoztam édesiparban is, onnan sejtem. Kell 'rizságyú', ahol is keverés közben nedvesítik, majd melegítik a rizst - hasonlóan működik, mint a pattogatott kukorica esetében, csak itt plusz víz kell hozzá. Puffasztás után fűthető, forgó üstökben ráolvasztják az előre bekevert ízesített cukrot (ami persze folyékony állagú), addig forgatják, míg ki nem hűlik a zizi és nem ragad össze minden szem. Ezután összekeverik a különféle színű-szagú-ízű szemeket, majd zacskózzák, dobozolják és mehet a boltba. Ez egyszerűnek hangzik, de igencsak idő-, eszköz- hely- és munkaigényes folyamat - mindennek ki kell termelni a árát, s az sem baj, ha marad némi haszon is...

Előzmény: AmazingGecko (93260)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.11.11 0 0 93262

A Zizi soha nem volt olcsó. Legalábbis ahhoz képest, hogy tulajdonképpen csak levegő cukormázzal. ;)
(Zacskóra vettük, nem kilóra, azért tűnt elfogadható árúnak.)

Előzmény: AmazingGecko (93259)
Hooti Creative Commons License 2024.11.11 0 0 93261

Auchanban van, ha arra járok landol a kosárban mindíg.

https://akcioleso.hu/auchan/auchan-tipp-citrom-malna-es-narancsizu-toltetlen-kemeny-cukorka-80-g-46076038

És szerintem vidéki boltokban a Coopokban is.

Előzmény: CBNora (93256)
AmazingGecko Creative Commons License 2024.11.11 0 0 93260

Brutális az infláció is, de ebben az esetben ez egy mesterségesen túlárazott termék. Filléres összetevőkből készül. Talán a nosztalgiahullámot próbálják meglovagolni. Rövid távon sikerülhet, de hosszú távon nem fog menni ebben a gazdasági helyzetben.

Előzmény: zsorsz (93258)
AmazingGecko Creative Commons License 2024.11.11 0 0 93259

5800 ft/kg a mesterséges aromákkal felturbózott cukrosrizsért. Nem semmi... Ilyen áron már jó minőségű kolbászt, sajtot és őrölt fűszerpaprikát is lehet kapni.

Előzmény: zsorsz (93254)
zsorsz Creative Commons License 2024.11.11 0 0 93258

Igen, kb 50 éve ez filléres dolognak számított. Az árak brutálisan elszabadultak.

Előzmény: Belohin (93255)
CBNora Creative Commons License 2024.11.11 0 0 93257

Milyen érdekes!

Ez a két termék,a zizi és a molekuláris hidrogén kapszula ugyanott kapható.

https://www.margaretabiobolt.hu/molekularis-hidrogen-h500

Úgy tűnik, ez utóbbi még a szódabikarbónánál is hatásosabb, bár talán nem annyira sokoldalú.

Előzmény: Belohin (93255)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!