Keresés

Részletes keresés

ggabe Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3181

Kedves Sha! :)

1. A sörözés 5lete bármilyen témában támogatva nálam is.

2. Te is rontod az üzletemet? :)

ggabe(a)

ui: A légtelenités csak akkor működik jól, ha a radiátor úgy van felszerelve (nem mint nálam), hogy a légtelenítős rész feljebb van mint a szelepes. Értem ezalatt azt, hogy a vízszinthez képest merre "dől".

Előzmény: shashasha (3179)
timcsikez Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3180
Köszönöm szépen az infokat!! Szerintem mégis próbálkozunk házi javítással akkor. Bár ilyen imbuszkulcsunk vagy mi tutira nincs de maximum kunyizunk egyet az őröktől....Vissza is olvasom a fényképes verziót is....
Előzmény: shashasha (3179)
shashasha Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3179

Timcsikez!

Következő lépés (ez a legvalószínűbb ok!), hogy a radiárorok jellemzően jobb oldalán alul található két darab csővel jellemezhető szelepen kell állítani. Ezt egy imbuszkulccsal lehet megtenni.

Vonatkozó irodalom ggabe tollából fényképekkel illusztrálva számos oldalon megtalálható úgy szeptember közepe magasságában.

Akkor azt javasoltam, hogy felkészülve arra, hogy ami egyszer előfordult, majd mégegyszer és ismét, az nagy valószínűséggel a továbbiakban is elő fog fordulni, készüljön fel a beruházó arra, hogy ilyen lesz, vagyis valamiféle segítséget kapjon a lakástulajdonos erre a fűtésbeüzemelésre. Izgatott telefonálások, anyázások, rossz érzés takarítható  meg vele...

Egyébként nálam Olivér reparálta meg 5 perc alatt a szelepet.

Sha

Előzmény: timcsikez (3178)
timcsikez Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3178
Köszi Sha, ez így világos és egyszerű. Legelső lépésként ezt végezzük akkor el. Ha nem segít akkor majd folytatjuk. :)
shashasha Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3177
bocs' "jellemzően bal oldalán", de a lényeget nem érinti, mert termosztáttal ellentétes oldalon.
Előzmény: shashasha (3176)
shashasha Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3176

Radiátor jellemzően jobb oldalán, de a termosztátfejjel mindenképpen ellentétes oldalon van egy kis bizgentyű (szelep) amit tekerve a szelepen lévő kis csövecskéből 1) levegő (=lég) jön mindaddig, amíg van benne, majd folyadék, ami azt jelzi, hogy teljesen  megtelt a radiátorod (=légtelenítés befejezve); 2) eleve folyadék jön belőle, ami azt jelzi, hogy nem a légtelenítéssel volt gond.

Nálam egyedül a fördőszoba törölközőszárítója volt levegős, a többi nem.

(Gondolom még 33-an elmondták, de inkább többször...)

Sha

Előzmény: timcsikez (3175)
timcsikez Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3175
Ok, totál összekavartatok! Akkor most csavargassunk vagy nem????? És egyébként is, hogy kell légteleníteni???? :-D
shashasha Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3174

ggabe!

A sör forszírozása nálam megértésre talált.

Ha Szabby lát fantáziát egy "szakmai" mezbe öltöztetett sörözésben, akkor ezzel a témával üljünk le korsónk mellé, ha nem, akkor más indokkal tegyük ugyanezt.

Sha

Előzmény: ggabe (3136)
ggabe Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3173
Semmi baj Taki! Rondtod az üzletemet, de kollégaként elnézem Neked! :)
Előzmény: Taki (A) (3172)
Taki (A) Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3172

Nem vonom kétségbe gabe szakértelmét, de az A-ban is volt egy "korlát" a kazánon, ami miatt nem fűtötte fel a vizet forróra. Csak ezért javasoltam Palotás urat. Meg azért, mert nekem is tökéletesen működnek a radiátorok csavargatás nélkül, és nem hiszem, hogy a munkások ezek elcsavargatásával töltötték volna az időt...

Szerintem egy telefont megér a dolog, és ha a kazánt már beállították, akkor érdemes ránézni, de először légtelenítéssel próbálkozni ott is.

Előzmény: ggabe (3171)
ggabe Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3171
Természetesen. Szívesen segítek!  :)
Előzmény: timcsikez (3169)
ggabe Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3170
DE! :)
Előzmény: shashasha (3168)
timcsikez Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3169
Akkor esetleg, netalántán, megnéznéd még nekünk mielőtt Palotás urat zaklatnánk....??? :))
Előzmény: ggabe (3166)
shashasha Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3168

Nem mondod?!!:)))

Előzmény: ggabe (3166)
timcsikez Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3167
Ok, beszélünk vele és ha nem az a gond akkor próbálunk majd csavargatni.Köszi az infot.
Előzmény: Taki (A) (3164)
ggabe Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3166
A szerszámkészlet még elől van! :)
Előzmény: timcsikez (3155)
shashasha Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3165

Húha...!

Kicsit alszom aztán eldübörög mellettem az idő vasfoga (tudom "elzúg" és "felettem", de így sem kisebb képzavar!)...:)))

Micsoda aktivitás!

Minden első hozzászóló  ligetlakót üdvözlök én is.

Az elmúlt 2 hónap közel kétezer hozzászólásában számos olyan téma (többször) is előkerült, ami most újdonság az újonnan költözőknek. Valóban javasolt némi böngészés az elmúlt hetek "irodalmában".

Szabby gratulálok!!

Sha(A)

Előzmény: goodwill (3163)
Taki (A) Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3164
Fűtésben ggabe a mester, nekem csak a strang volt elzárva, és azt megnyitva forró lett a radiátor. De szerintem mielőtt mindenfélét össze-vissza csavargattok, beszéljetek Palotás úrral, mert lehet, hogy a kazán nem fűti fel jobban a vizet, ahogy az az A-ban is volt.
Előzmény: goodwill (3159)
goodwill Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3163
Azért ne keseredj el, Anita!:)) A lifttel valószínűleg mindenhol lesznek még gondok, sajnos. Az agresszív illetőnek tudomására kellene hozni, hogy egyrészt, bármilyen kellemetlen, de egy ideig kénytelen lesz elviselni fúrkálást, kopogást, a költözködés elkerülhetetlen velejárója. Tény, hogy vasárnap pihenni szeretne az ember, de nem mindenki tud hétköznap ügyködni és nem hiszem, hogy esténként jobban viselné a dolgot. Szerintem kezdetben, beköltözéskor ezt tudomásul kell venni, később persze más a helyzet. Ha mindezt máshogy gondolja, akkor is hangot lehet ennek adni kultúrált formában, ráadásul személyesen, a helyszínen sokkal egyszerűbb és célravezetőbb. Azért remélhetőleg nem ez lesz a hangnem a C-ben. A fórumon jelenlévő C-sek kedves, barátságos emberek:)), biztosan sok ilyen lesz még, és ez átragad majd a többiekre is. Vagy naív vagyok?:)
Előzmény: Albi (C) (3158)
zoldliget Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3162

ne már... :(

szombaton volt szerelés meg fúrás még elég későn is, de komolyan nem volt zavaró, amit én hallottam belőle. Vasárnap nem voltunk otthon, nem láttam a  kiírást, mert nem is mertem használni  a liftet, hisz már pénteken sem működött jól, de komolyan ilyeneket írt valaki?

annyira reménykedtem, hogy valami normális csapat lesz, de ez.....

nálunk nem tépkedő fog lakni, hanem egy intoleráns idegbeteg??? az se jobb..

norbertn Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3161

Kezdem azt érezni, hogy a B lépcsőház sem fogja megúszni egy "kiválasztott" nélkül. :( Azért a remény hal meg utoljára.

zoldliget Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3160

SÜTI VAGY NEM SÜTI?

:)))) tehát süti ügyben nincs sunnyogás csak az az apró bi-bi, hogy még mindig nincs konyhánk. Egy darab mosogatógépünk van a falhoz tolva, mindenféle bekötés nélkül, és egy jelenleg még szállítás sérült hűtőnk:) a konyhai eszközök meg dobozokban gondosan becsomagolva...

asztalost már találtunk, de hogy mikorra lesz kész, az még előttem is titok..

de kitartás, amit konyha lesz, süti is lesz:)

goodwill Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3159
Gratulálunk a költözéshez!:)) Fűtéshez emlékeim szerint(szerencsére nekem alapból jól ment), imbuszkulcs kell és a radiátor alatt lévő szelepeken kell állítani, de hogy hogyan, arra nem emlékszem. De valaki, ggabe v. Taky egész pontosan leírta, csak nem tudom mikor...
Előzmény: timcsikez (3155)
Albi (C) Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3158

Sziasztok!

A hétvége termése aggasztó a C épületben.

- lift elromlott

- valaki kiragasztott egy "kedves" levelet a liftajtóra, ami arról szólt, hogy aki vette a bátorságot magának vasárnap, hogy fúrkáljon és kopogjon a lakásában és ezzel megzavarta őt a hétvégi nyugalmában, az kodródjon el mihamarabb az épületből!!! Mindezt olyan stílusban írta, ami csak bb agressziójával mérhető. Én nem voltam hétvégén a lakásban, ezért nem tudom, hogy mikor és milyen hangos fúrkálás volt, de a levél akkor is nagyon agresszív volt!

- a lépcsőházban, a negyedik emeleten ki van ragasztva egy kis használati utasítás Olimpia módra. Nem tudom szó szerint idézni, de... a 402-es lakásba elektromos szellőzők kerültek beépítésre, ezért kérik a kedves tulajt, hogy az ajtót mindig zárja be, ne hagyja nyitva stb... és a berendezéseket 3 óránként ellenőrizze :) és az elszívó gyülytőmedencéjéből (így van kiírva!!!) öntse kis a vizet.

Úristen, hova költöztem!

Anita

norbertn Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3157

Nagyon jóóó!!! Csak ne 0limpia tartsa benned a lendületet... :-) Ha fordítás kell, akkor abban tudok segíteni, persze korlátozott átviteli sebességgel. :)

Előzmény: SzabbyZL (3141)
zoldliget Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3156

Szia!

szóval a kutyák.. hát igen. Sajnos az a gond, hogy a kutyák az építkezésre betévedő betörőt hivatottak megfogni, jelezni, de úgy elég nehezen megy a dolog ha  hátra zárják őket, az őrök meg elől alszanak... A kis odujukban nem zavarja őket a kutyák örjöngése . Sajnos rendszeresen felébredek én is, kb hajnali hatkor kezdik.. (mert látják szerencsétlenek a környéken sétáltatni vitt kutyákat )

Azt látni kell, nem a kutyák a "hülyék" hanem azok az őrök akik ott sincsenek, és nem szólnak rájuk..

felelős állat/kutyatartás? .. mindig ez a vége sajnos. Ismerek nagyon jól képzett okos őrkutyákat, és szerintem ezek sem buta kutyák, csak kéne ember aki rájuk szól.. Palotás Úr felvethetné a problémát ugyan az őröknek, csak nem tudom mit lehet tenni. Esetleg előre vinni őket éjszakára az E elé, csak akkor mit védenek?.. nehéz..

timcsikez Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3155
Szép jó reggelt Mindenkinek!!

Jelentem beköltöztünk hétvégén! És rögtön fel is merült egy probléma, méghozzá a fűtéssel (a radiátorunk épphogycsak langyos a legmagasabb fokozatra tekerve). Valaki emléxik még hogy kb hányadik hozzászólásnál volt szó a fűtés állítgatásáról??? Egyébként tortilla nem elefelejtve és nagyon szuper a ligetlako oldal! Gratula érte!
Taki (A) Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3154

Most a fizetéssel kapcsolatos dolgokra gondolsz? Mert írtam, de ha gondolod mégegyszer:

- ELMÜ - majd jön szerződni (júliusi átadással szeptember közepén jöttek, ha most vetted át, akkor majd úgy december környékén), villanyóra a folyósó elején a liftnél (legalábbis az A esetén)

- fűtés - hőmennyiség mérő alapján lesz a fűtés, de a B és C épületben még még nem közös képviselő Palotás úr, így nem olvassa le az órát, majd csak megválasztása után. 1GJ előzetes becslések alapján 2900 Ft lesz.

- hidegvíz és melegvíz - órák kint/bent, ezt fogja majd a közös képviselő leolvasni, és kapsz egy papírt (ahogy a fűtésről is), hogy mennyit és hova/meddig kell befizetni. Pontosan nem emlékszem a díjakra, a hidegvíz valahol 300-350 Ft/m3, a meleg pedig ennél még kb. 450 Ft/m3-rel drágább, ami a felfűtési díj.

Közös költség a lakógyűlésig 130Ft/nm, utána kiderül, Ha a B és C is támogatja Palotás urat, mint KK, akkor várhatóan 200Ft/nm lesz.

Mivel - mint említettem - jelenleg még csak az A-nak van közös képviselője, a lakógyűlésen majd az A-B-C közösen választ egyet, és utána kezdődnek meg a számlázások a fűtés, h/m víz és a közös költség tekintetében.

A számlázás havonta (fűtési szezonban a hőmennyiség mérő), kéthavonta (víz) a közös képviselő által leolvasott adatok alapján kitöltött papír szerint.

Nagyjából ennyit lehet a számlázásra mondani. Csak a villany fogysztásról kapsz külsős számlát, a többi saját "hatáskörben" történik.

Előzmény: BratislavaBOY (3151)
thuram Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3153
kb 30-50 hozzászolással ezelött volt szó pl a villanyról, szóval olvass vissza ha érdekel.
Előzmény: BratislavaBOY (3151)
BratislavaBOY Creative Commons License 2005.10.24 0 0 3152
ok, koszi a valaszt, rendi vagy, szep napot
Előzmény: Taki (A) (3147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!