Sziasztok, hát igen addig nekem marad a gyönyörködés :))) de nem baj olyan szépek!!! Nekem is hányt már, de békától..- hát ne tudjátok meg amikor halottam hogy csámcsog vele rádásul én nagyon félek a békáktól, majdnem én is hánytam! Már utána okosabb lett nem eszi, csak a mancsával lökdösi őket. Ezért jó a tél nincs béka!!!!!!!
Hát akkor jó takarítást Milka, és jó wellnesezést, utána várunk vissza képekkel.
Nem baj ha fiú, vagy kishölgy az a lényeg hogy BEARDE legyen!!!
Én is úgyláttam a videón nagyon élvezik a táncot egyszóval szuper!
nemtom, muzslai ildikótól érkezett az emil, és az abban lévő számlaszámra utaltam részemről.
artúr tegnapi produkciója (könnyű nekünk nevetni, mert nem voltunk ott :)) - a párom levitte a telekre, ahol 3-4 órát rohangálhatott, eközben suttyomban megevett egy kutyaszart vagy ilyesmit, mert gyanús szaga volt hazafelé, majd mindezt kihányta a párom anyukájára a kocsiban, aki kiszállt és szintén hányt egyet mindettől - kemény :) este vittük a kocsit a mosóba, a takarításunk után még mindig jó büdi volt, de már alakul. a kutyatartás örömei. artúr gyomra sem bír el mindent ezek szerint :)) - azóta viháncol tovább. holnap megyünk wellnesselni vele. remélem ott nem produkál majd ilyeneket, mert sok a csillag :)))
Amit személy szerint én szeretek a Scherlockban (KNóra) az konkrétan az, hogy ő röhögve csinálja mindezt végig, neki ez szó szerint nem munka, hanem örömforrás, imádja csinálni. Nem videón láttam, hanem személyesen többször is. Más az arckifejezése, mint az összes többi fajtának. Mondhatni lubickol-viháncol az egész tevékenységben. (Persze ehhez kell egy gazdi, akinek szintén ehhez van kőkeményen affinitása és az ő agyának is legalább olyan pörgősnek kell lennie, mint a beardiejének.)
nyugtatót kaptak, hogy ne ugassanak... Adó????? Nem tudom, ehhez nem értek.
Szerintem az a nő mentálisan nem beszámítható, biztos vagyok benne, hogy bolond. Zárt osztályon lenne a helye. Ép ésszel ilyet senki tud végignézni, nem még konkrétan részese lenni éveken keresztül. Nincs az az adóvisszatérítés!!!!!
Kb 1 éve a beardieket megpróbálták az angol pásztorosok kimenteni, de nem adta oda.(????) Fel sem fogtam, hogy ilyen létezhet. Még mindig kevés van az országban és hál'istennek eddig nagyon kevés jutott ilyen borzasztó sorsra. Nagyon hatékony a mentés és minden ilyen kiskutyának jó gazdit keresnek.
Csak a legkisebb nálunk az, amelyiknek a temperamentuma és az agya is megvan bármihez, ehhez nekünk még nagyon sokat kell tanulnunk. Első lépésnek agilityzni tanul a lányom (mert Chocko már msot profi...), neki fizikailag és agyilag is utol kell érnie Chockot, hogy haladjanak is.
Aztán szeretné majd a többit is kipróbálni, ez nem Chockon, hanem rajta múlik majd.
én eddig csak az egy darab fiú beardienket ismerem, de olyan elképesztően... nem is tudom mi a legjobb szó rá, megvan: KEDVES kutya, hogy az nem igaz. komolyan. egyszerűen tüneményes. okos és szép egyszerre (hmmm... akkor lehet, hogy mégis inkább NŐ???? :)))))))
Különben nem akarom az egészet elkapkodni, azért is kérdezek annyit. Ha minden rendben lesz csak akkor jöhet a pici. Még sokat kell tanulnom, nem akarok semmit elrontani. A neten meg igen szűkös a leírás, és a netboardba még nem írhatok, még nem vettek fel.
Szia, még az újlengyelihez ahogy én olvasgatok, inkább adó leírásos ügy lehetett nem? Ha van vkinek egy jól menő cégje vhol, és adót jóváakar írni 1 kutyamenhely pont jól jön, az a nő meg visszaadta a jóváírt öszeget és minimálért , fenyegetésért foglalkoztatták meg adta a nevét. Nem lehetséges?? Na ez nem számít sokat lényeg a kutyusok további jóléte!!! Mi az a leszedánozás?
Ti táncolni is jártok? Mert agylitis képeket azt láttam. Csoda amit a Wokiban csinálnak, szuper a karácsonyi táncuk!!! Hogy milyen okosak... És a tied is a szemén látszik mennyire értelmes.
Köszönöm, nagyon aranyos vagy. Hogy a végén kezdjem... nincs a beardie fiúnál ragaszkodóbb és kedvesebb, de én abszolute lánypárti vagyok. Az ő esetükben mindegy melyik nemnél dönt az ember, én nem tapasztaltam a fiúknál sem különösebb dominenciára törekvést. Bárhova lehet velük menni, és nem gyávaságból, de minden kötözködést kikerülnek. Ha nagyon muszáj megvédik magukat. (Ez alól az én Limom - lány létére - kivétel, ő azonnal szembefordul, nem hagy semmit szó nélkül.) Ami a küllemüket illeti, egy kan mutatósabb lehet, mint egy szuka.
A beardie nagyon könnyen, gyorsan tanul és az a jó benne, hogy nem munkamániás, azaz ha te kicsit lustább tipus vagy, ő azzal is jól el van. De nem győzöm hangsúlyozni kb 3 éves korukig rendkívül temperamentumos, viháncolós és sok foglalkozást, illetve inkább együttlétet igényel. A kényelem az majd csak ezután következhet. (Nálunk ez a tapasztalat)
Lehet hogy ezek a kutyák nem "elvesztek"... a fotók láttán nem csodálkoznék azon sem, ha ezeket a kutyákat ellopták volna. Bár az én elmém nem elég pallérozott ahhoz, hogy akárhogy is kerültek oda a kutyák, miért nem adta oda a fajtamentőknek, miért gyűjtötte őket, pénzt akart értük?
Három bearded collie került a gondozásunkba. első körben megfürödtek, mert egyszerűn vért venni sem lehetett tőlük kellő sterilitással...no meg nyakig álltak az ürülékben. A kan kutya 5-6 év körüli, Dollárnak neveztük el, heréjén kifekélyesedett ronda gennyes daganat van, ultrahanggal meg sem tudtuk nézni, annyira fájt neki az érintés, hgy sírt.
Van egy lányzó, olyan 4 év körüli, ő lett Penny, és Centnek hívjuk a 1,5 év körüli kislányt.
Szörnyű hasmenésük van.
Biztos, hogy legalább két hétig kórházban lesznek, amint állapotuk engedi ivartalanítjuk őket.
Nem mehetnek még el a kórházból, mert hordozhatnak fertőző betegséget is.
Napi tartózkodásuk 4500 Ft-ba kerül, ehhez jön még az antibiotikum, a vitaminok és majd a műtétek.
Kérlek Benneteket, ha módotokban áll, támogassátok gyógykezelésüket, rehabilitációjukat.
Lelenc Kutyamentő Egyesület
MKB 10300002-20228260-00003285
Infók a kutyákról a www.lelenc.hu oldalon, a fórumon a kutyák név szerinti topicjában
Limobaba megnéztem a képeket, gyönyörűszépséges hölygyeid vannak!!! És milyen okosak. Könnyen lehet tanítani, vagy kutyaiskolába is jártatok? Sok puszit küdök nekik add át! Te hogy érzed a lányok vagy a fiúk ragaszkodóbbak?
Sziasztok, nézem a netboartba az újlengyeli kutyás fórumot, el vagyok képedve, hogy ilyen létezik! Milliószor-millió köszönet a részt vevő kutyamentőknek, nem csak az én nevemben hanem minden egyszerű kutyatartó nevében mondhatom ezt!!!!!!!!
Nem lessz könnyű feldolgozni lelkileg sem a kutyusoknak, sem az ott résztvevőknek.
És még volt olyan ember aki ezt a nőt pártfogolta? Scottika írásából olvastam a bizonyos dr. K.P., ,és az RTL melyik adásában volt szó az újlengyeli helyzetről, mert nem láttam. Látok a képeken én is dalmatát, goldent, igen csak fajtatiszták, elveszett állatok lehetnek?
Tegnap késő este én is kiakadtam rendesen. Tudom, hogy már régebben próbálják kimenteni őket a nő kezéből, de eddig nem láttam fotókat. Merthogy nemcsak ezt az egyet kaptam... Ezt a nőt kéne ilyen körülmények között tartani és ha rohad, hát nem törődni vele, hanem úgy hagyni, ahogy ő is hagyja ezeket a szerencsétlen állatokat, kölök kutyát, öreg kutyát, kezeletlenül, gyógyszer nélkül, ápolás nélkül. Ahogy a fotókat néztem, hát van ott minden fajta, erdélyi kopó, beardie, golden, német juhász(szerű), bobtail, stb.... Normál körülmények között bárki felismerné ezeket a fajtákat, viszont a körülmények roncsokat csináltak belőlük, úgyhogy igencsak szakavatott szemnek kell lenni a felismerésükhöz.
Az elég "vicces", hogy a nő az angol pásztorkutya mentőknek nem adta át az angol pásztorkutyákat, merthogy ő igazi gazdát akar látni!!! És mégis minek???? Ezeknek a jószágoknak az egészségügyi megmentésük egy vagyon lesz. Azt gondolta, hogy ebből pénzt tud csinálni??? Viszont ha valóban "szereti" őket, akkor a józan paraszti ész azt mondja nem tudom ellátni őket, odaadom olyan valakinek, aki nemcsak szereti, de gondozza, egészségi állapotát feljavítja. Nekem ez lenne elfogadható.
Ehhez nem kell politikusnak lenni. Ehhez csak embernek kéne lenni.
...és ezért én nem elsősorban a politikusokat hibáztatom.
Ebben az országban semmi fontos dologra nincs pénz, csak a képviselőink-és honatyáink fizetésére. Iskolákat, ovodákat, kórházakat lehet bezárni, de a képviselők létszámát lecsökkenteni azt nem bezzeg!!! Bocsi tudom naon eltértem a fórum témakörétől de ilyenkor feltudnák robbanni. Gondolom ez a nő a sok kutyut már élelemmel sem tudja ellátni, miért nem próbál gazdikat keríteni?
Szegénykék látszik mennyire meg vannak rémülve!!!! Nálunk mért nincs még állatrendőrség mint Amerikában? Az animal planeten rendszeresen nézem ezt a sorozatot, és a szívem szakad meg értük, a mi szőrpamacsunkat is az útcáról fogadtuk be és nagyon nagyon hálás, itt is rendszeresen tavasszal rakják ki az autókból őket, és hál istennek mindig akad olyan aki befogadja. Tavaly egy pár napos kölyökkel csöngettek be hozzánk nem-e a milyenk, szegénynek alig nyílt ki a szeme, neki is lett gazdija. De legnehezebb a több éves kutyuknak gazdit szerezni, gondolom én.
Rajta vagyok, ha az elmebeteg nő, aki ilyen iszonyat körülmények között tart 200 kutyát, odaadja őket, akkor szombaton jönnek. Fél éve (!!!) könyörgök, hogy adja őket oda:(((
Sok-sok buktató van, ezt nehéz így elmondani. Sok év tapasztalat alapján sem mindig a jót választja a tenyésztő. (na biztos ezzel nem értene mindenki egyet...) Csak az legfeljebb nincs látószögben. Illetve ha rosszul választ, akkor egy idő múlva "eltűnik" a kiválasztott. Nem lehet 100 %-ra menni, hogy melyik kiskutya lesz igazán jó. Vannak persze utalások, de a százas, csak jóval később igazolódik be, mint ahogy a kölköt elviszi a gazdi. Ebben nem hibás szerintem senki, ez genetika, természet, stb.... A bearded collie nagyon jó "falka" állat. A villongásaik, sosem vérre menőek, illetve nincsenek is vérre menő viták. De sőt, ha a falkájukba "idegen" kerül, azt sem akarják uralni, nem törekszenek falkavezérségre. (nálunk a 3 berde mellé, minden nyáron 10 napra itt van egy spicc) de mehetsz velük bárhova, senkivel sem kötözködnek... (kivéve persze az én Limomat, mert ő mindig elfelejti minek született...) Mi itthon fésüljük őket. Mindenkinek megvan a kuckója, ebből sincs vita. Mivel hosszú szőrük van, nem igénylik a meleg fekhelyet. Előszoba ajtó előtt, fürdőszobában, konyhában a pad alatt, nálunk minden hely foglalt. Zsírmirigy idősebb korban előfordul, amúgy én nem tudok kifejezett betegségükről. Ja és a gyomruk kényes, de ez sem mindegyiknél, mintahogy azt Milka már írta (én nem fogom azt a hosszú nevet kiírni) A mieink állnak fésülés közben, ha mi elfáradunk, lefektetjük őket, mert nekünk így kényelmesebb... Ha pici kortól fésülöd, megszokja....
Sziasztok, köszönöm a tanácsokat, jöhet még ami az eszetekbe jut. Én már döntöttem a beardednél, imádom a pásztor kutyákat, értelmesek, kedvesek, szépek...és még ezernyi előny! Minnél jobban megakarom ismerni mielőtt vásárolnánk egy bébyt, ezért sajnálom annyira,hogy nincs a közelben segítségem. Először is családi kutyának, másodsorban kiállításon is próbálkoznánk, ha neki tetszeni fog, olvastam hogy nem lessz minden alomban azért olyan kicsi aki kiállításra is megfelelő ez igaz? Hogy kell a picit kiválasztani? Én biztos amelett döntenék aki először a nyakamba ugrik.Ti hogy választottatok, mi alapján? Többször felkerestétek a tenyésztőt, nem vette zavargatásnak? Igazad van limobaba, hogy ott van a legjobb helye ahol a gazdája van, de ahol több kutyus van hogyan oldják meg? Havonta viszitek kozmetikushoz, vagy alkalmanként? Milyen vitaminokat kaphatnak? Milyen betegségekre hajlamosak? Daganat? A fésülésnél nekem a hasa problémás nem akar úgy feküdni, vagy ülni hogy jól hozzá férjek, van tippetek rá? Jutalom falattal már próbálkoztam, nem ment. Ha vakargatom lefekszik, de amint fésülni kezdem felugrik.