Keresés

Részletes keresés

Fiole Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16088

Nem tudom, hogy nálatok Angliában menniyre népszerű a fajta, de otthon már jó ideje nem tartozik a divatfajták közé. Ha valaki divatkutyát akar inkább vesz valamilyen bichont vagy yorkit stb...  Viszont egyre több uszit látni sportpályán, ahol fantasztikusan szerepelnek és remélhetőleg a számuk csak nőni fog ezen a téren ;-)

Előzmény: seci (16086)
seci Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16087

A forditas lemaradt, bocs:

- Ha meghemperegsz abban, akkor halott kutya vagy!

- Oh, mindig ezt mondod, aztan utana kapok egy jo meleg habos furdot!

:)

-seci

Előzmény: seci (16086)
seci Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16086

En ezt tudom, de ettol meg a velemenyem az, hogy leszamitva a kisebbsegben levoket, nem ezek a tulajdonsagai azok, ami miatt nepszeru, kulonosen nem a kismeretu valtozatai.

Imadom en is, amikor vadaszkutyat jatszik es meghempereg a roka- avagy tehen-urulekben :)

-seci

Előzmény: Fiole (16085)
Fiole Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16085

Na azért nem csak az vesz uszkárt aki fel akar vágni valamilyen módon... ez sértés a fajtának. Az uszik nem csak szépek, de hihetetlen intelligensek: könnyen és szívesen tanulnak, remek sportolók, terápiás- és segítőkutyák, de vadászkutyaként is remekelnek- amit csak a gazdi szeretne tőlük, gyakorlatilag mindenre képesek és örömmel csinálják. Ez az uszkárok igazi erénye, az, hogy gyönyörűek csak a bónusz.

Előzmény: seci (16084)
seci Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16084

En ket dolgot tennek hozza az elozokhoz:

1. Pudlit (hehe, direkt nem uszkar!) altalaban az vesz, aki vagy kiallitasra hordja, vagy kutyakozmetikus, vagy egyszeruen csak gazdag es jol lehet vele felvagni - szoval nem egy elterjedt kutyafajta (mondjuk nem egy nemet juhasz vagy mas kertikutya - nem lenezve egyiket sem)

2. Ez a kutya - hacsak nem magad csinalod - viszonylag sok gondozast igenyel, 6 hetente vagy neked kell nyirnod vagy viheted kutyaszhoz. Plusz hetente legalabb egyszer full-general kifesules is jar neki - kulonben a tarra vagas marad amikorra szakemberhez kerul. [Az allatorvosi koltsegeket/etetest azert nem irtam, mert ez saccperkabe ugyanannyi minden kutyara]

Az arakhoz csak annyit (kis kulfoldi/angol hatter), hogy egy kiallitasra is alkalmas kolyok 1500-2500 font, a "selejt", marmint ami azert gyonyoru, de nem kiallithato: 500 font (pl Borcsank is ilyen, nem jott ossze a genetika es nem lett foltos, csak egy 10 forintos nagysagu feher szosz van a tok fekete kutyan, alig latszik - de ettol mar ugrott a kiallithatosaga, [tudom, fessuk be...]). Persze ezek nem szaporitoi arak, es nagyon meghirdetve sincsenek, ez az ami itt is ajanlas alapjan jutsz el egy jobb tenyesztohoz.

-seci, nem-szakerto

Fiole Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16083

Az tény, hogy a tenyésztők inkább adnak el ismerősnek kutyát mint vadidegennek. Ki nem tenné ezt? Én ha tenyésztő lennék biztosan szívesebben adnám olyannak az imádott kutyám kölykeit- akik megtervezése, megszületése és felnevelése rengeteg munka, anyagi, energiai és érzelmi ráfordítás volt- egy barátnak, ismerősnek akinél biztosan tudom, jó helye lesz, végigkövethetem az életét, mint egy olyan idegennek aki lehet, hogy elsőre megnyerő, de utána ki tudja mi lesz a kölyökkel? Sajnos nem egy kiskutya került már vissza a tenyésztőjéhez, és ők még a szerencsésebbek mert "megúszták a dolgot"... Az emberek óvatosak. DE: ez így ebben a formában nem igaz, hogy nem adnak el kiskutyát az utca emberének. Sem megtartani, sem ismerősnek adni nem lehet minden kiskutyát. És valóban vannak akik éveket várnak egy kölyökre- nyilván okkal. Ezenkívül sosem lehet tudni hány kiskutya lesz egy alomban, sőt, arra is van esély, hogy nem is sikerült a párosítás- és akkor fél év plusz várakozás. 

Az, hogy melyik kennelben hogyan vannak almok megint csak egyedi- van ahol több is van egy évben, van ahol több évente van egy.

Az, hogy egy-egy megkeresésre hogyan reagálnak sokban attól is függ, hogy mit ír az ember bemutatkozásnak. Elhiheted, hogy eléggé bele vannak már fásulva a tenyésztők a legtöbb "utca embere" hozzáállásába...

Valószínűleg ez is szerepet játszik abban ha nem találsz hirdetéseket a neten, viszont komolyabb kutyás magazinokban azért található ha épp aktuális valahol egy alom és van eladó kiskutya.

Ha szerinted a tenyésztők azzal támogatják a szaporítókat, hogy nem adnak el fű-fa-virágnak kiskutyát ahhoz csak gratulálni tudok. Pontosan azért nem adnak el könnyen kiskutyát, mert tudni akarják, hogy jó kezekbe kerül, és nem fogják pl szaporításra használni, éheztetni, pulifazonba növeszteni, agyonverni...

Lehet, hogy nem olyan könnyű minőségi kiskutyához jutni mint venni egy kiló húst a piacon, de azt hiszem ez így van jól. Én megtiszteltetésnek éreztem amikor én lehettem a gazdája egy ilyen kiskutyának.

Az örökbefogadáshoz: ez sem igaz, hogy csak idős kutyák várnak új gazdára(- csak épp nekik a legnehezebb gazdit találni, mert mindenki fiatalt akar). Sajnos az utóbbi időben több kölyök (3 hónapos!) is volt aki új gazdát keresett, de vannak fiatal és középkorú kutyák is. Az ő előéletük, esetleges öröklött betegségeik ugyanúgy lutri, de azért van némi különbség egy már megszületett és eldobott kutya sorsának jobbá tétele, és egy megélhetési szaporító szponzorálása között. Tény, hogy az is idő amíg megtalálja az ember a számára ideális befogadásra váró kutyát...

És persze lehet venni egy olcsó kutyát a kertvégében szaporítótól- aki majd sanszosan egyszer nagyon is drága lesz, de éljünk a mának, az most mindegy- csak azt ne várd, hogy ehhez bólogassanak mások és megértsék.

Előzmény: graphicman2 (16080)
Maxocska Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16082

Én a magam nevében tudok nyilatkozni csak... De van honlapom, frissítve van, van elérhetőségem, és válaszolok minden érdeklődő levelére.

Ha azt mondom, hogy a közeljövőben nem várható alom, vagy hogy csak jövőre, az valószínűleg azért van, mert tényleg csak jövőre várható egy alom. Pontosan azért, mert nem a sorozatgyártás a cél. Igen, egy torpe alomban általában 3-4 maximum 5 kölyök születik, egy toy alomban általában 1-2. És igen, sokszor már egy évre előre le vannak foglalva a kölykök. És számomra az természetes, hogy aki más mondjuk másfél éve vár egy kölyökre előnyt élvez azzal szembe, aki abban a pillanatban jelentkezik.

Törpe kölyök nálam most is van egy eladó, és egy ismerősömnél is vannak kölykök.

Az árról meg konkrétum nélkül annyit tudok csak mondani, hogy egy külfölkdi fedeztetés 500-1000 euró között van, + utiköltség, egy kölyök felnevelésének a fedezési költségen kívüli közvetlen költsége minimum 50-70e Ft. Tehát aki azt állítja, hogy 20e -ért eladó a kölyök, joggal feltételezzhük, hogy az a kölyök nem kapott se oltást se semmit, de talán még kaját se... azért kell elvinni már 5 hetesen, mert akkor már etetni kéne...

Tehát arra sajnos fel kell készülni, hogy hobbi minőségű kölyök is 100e Ft körül van egy tenyésztőnél. Mert ennyibe kerül a tenyésztőnek egy kölyök felnevelése.

Hogy ki és hogyan juthat "csúcsminőségű" kölyökhöz, az egy másik kérdés. Meg számomra az is kérdés, hogy ha valaki "csak kedvencnek" szeretné, mint ahogy Ti, akkor miért is kéne csúcsminőségű kölyök.. Ezek a kutyák tényleg nagyon drágák, mivel igazán jó kutya ritkán születik. Általában ezek tényleg továbbtenyésztésre szánt kölykök. És ennek érelmében az áruk is más, mint egy hobbi minőségű kölyöknek, akinek mondjuk annyi a hibája, hogy nem olyan tökéletesen tartja a farkát. :-) Én idén vettem két "csúcsminőségű" kölyköt is, egyiket 1000 másikat 2000 euróért... Csak azért írom le az árat, hogy tudd, a 70e igazán olcsó egy minőségi kölyökért. De még a 150e is....

Lehet, aki nem válaszolt neked, az vagy tényleg nem tenyészt most, vagy nem tervez kölyköt... Nem mindíg kell többre gondolni, mint ami valójában van... Nálam is évi 1 alom születik, és az idén az már megszületett :-D És már nincsenek meg. Aki kölyök most eladó, az egy fedeztetésből származó első választású kölyök.

És pont ezért mondom, hogy aktuálisan is van eladó alom, és hirdetve is  van, mivel én is valahonnan elhoztam ezt a kölyköt, és a többiek még eladóak, meg ő is :-DDD

Tudod... aki keres az talál...

Előzmény: graphicman2 (16080)
Cicoma Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16081

Nem értem, miért nem egyértelmű, hogy a kutyának, mint bármi másnak ára van. Az ár a minőségtől függ. Ha házat,autót, vagy akár csak ruhát veszünk, mindenki tudja, hogy mennyiért kap jobbat vagy rosszabbat, és a lehetőségeihez mérten vásárol. A kutyánál miért nem így van? Ruhát is lehet venni a kínainál, megfizethető árban, de kevésbé jó minőségben, vagy lehet rendelni pl. a Náraynál, de akkor mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, viszont tuti klassz cuccot kapunk. Mit szólna vajon a Náray, ha valaki odamenne és azt mondaná, szeretnék egy kosztümöt, de csak 5 ezrem van rá? :D

Ráadásul a kutya egy élőlény, legalább 15 évre választjuk, nem értem, miért pont ennél van mindig probléma az árral.

Én már nem tenyésztek, tehát nem azért írtam, mert kiskutyát szeretnék jó pénzért eladni. :) AZ pedig erős túlzás, hogy a tenyésztők nem adnak el kutyát, mert mindet persze nem tudják megtartani maguknak, de megvárják az olyan vevőket, akik értékelik is a munkájukat.

Kutyakozmetikusként látom, milyen sokan vesznek keverék kutyát akiket tkv nélkül fajtatisztának adnak el, persze ők is aranyosak, szerencse ha nem betegek, de akkor tényleg ott a menhely inkább. Ja,hogy ott nincs sűrűn kölyök? Még szerencse. :) 

graphicman2 Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16080

Maximálisan megértem a hozzáállásotokat.
Nem most találtuk ki, hogy kutyát szeretnénk. Tulajdonképp régi vágyunk, de nyár eleje óta dolgozunk azon, hogy kertes házba költözzünk. (Természetesen nem a kertben lenen tartva az uszkár, hanem bent, kert lehetőséggel. Mégis más, mint panelházban.) Tehát 1-2 hónapja nézegetjük kitől vásároljunk.  Az igaz, hogy most lenne már aktuális, ezért siettetnénk a dolgot. Viszont nem azt jelenti, hogy mindenáron azonnal kell a kutyus. Inkább azt, jó lenne már végre találni egy konkrét kennelt.
Ma este végre elértem egy régi osztálytársamat, aki állattenyésztő végzettségű (hiszen régen még ilyen szakközép suli is volt), neki más fajtából, de jó nevű kennelje van. Megdöbbentett kissé. Infói szerint a valóban profi tenyésztők nem igen adnak el idegennek kölyköt. Többnyire, egy bizonyos  körön belül értékesítik a kutyákat. Hiszen évente 1- 2 alom születik egy-egy tenyésztőnél. Ráadásul sok fajta csak 2-4 kiskutyát szül. Ennek a néhány kölyöknek hamar meglesz a leendő gazdája, hiszen egyesek hónapokat, éveket várnak rájuk. Többnyire másik tenyésztő vásárolja meg. (a szakmai részébe nem mélyedek most belem, de erről is mesélt) Az utca embere, főleg, ha nem is ismeri még a fajtát, esélytelen, hogy kimagaslóan jó minőségű kiskutyához jusson.
És itt jön képbe, amit írtam. Nem reagálnak a tenyésztők a megkereséseimre, vagy nem is él már a fellelhető elérhetőségük, ill. leráznak olyan szöveggel, hogy nem várható a közeljövőben eladó kölyök, vagy már nem foglalkozik tenyésztéssel, stb.
Mivel bejáratott kutyás körökben értékesítik a szaporulatukat, nem érdekük, hogy interneten keresztül elérhetőek legyenek, nem adnak fel hirdetést ... :-(
Tehát kérdem én! Miért akkora a szájuk a tenyésztőknek, ha ők is nagyban hozzájárulnak a feketepiac létezéséhez, a szaporítók, szaporodásához???

/Megjegyzem, tenyésztő ismerősöm is javasolta, a fajtamentési lehetőséget. Azaz fogadjuk örökbe öreg uszkárt, menhelyről, fajtamentőktől. De mi kölyök kutyát szeretnénk... /

Lassan kezdünk nejemmel belefáradni ebbe az egészbe. Megeshet, leteszünk szándékunkról. :-( Azért választanánk az uszkárt, mert nejem allergiás és csak ezt a fajtát bírja. Én már rég hazahoztam volna egy vidéki saroktelki szaporítótól egy németjuhászt vagy egyéb kutyát. Nekem mindig is volt kutyám. Keveréktől a fajkutyáig, még igazán komoly pedigrével rendelkezők is. Egyiket jobban szerettük, mint a másikat. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen gond lesz majd egyszer kutyát vásárolnunk!

Előzmény: panfran (16078)
Fiole Creative Commons License 2012.11.07 0 0 16079

Egy dologgal egészíteném még ki, hogy nem mellesleg egyáltalán nem biztos, hogy valóban azt adnak el neki amit kér. Pont egy hónapja írt valaki egy másik fórumra, hogy az uszkárnak vett kiskutyája egyre kevésbé hasonlít a fajtára ahogy nő... Nem egyedi eset, és ez az apróság eltörpül a sok betegséggel szemben amit sanszosan megnyerünk a kiskutyával együtt. 

Kutyát venni nem sos dolog. Lehet gyűjteni rá, rendesen körbejárni a témát, megkeresni a megfelelő Tenyésztőt aki megérdemelten kéri el azt az árat a kiskutyáért. 

panfran Creative Commons License 2012.11.07 0 0 16078

10-20-30-40 ezer forint ... már ez sem kevés pénz? Tudod pont az a baj, hogy ez a pénz már semmit nem ér. Mit tudsz kifizetni ekkora összegből? És ha ezek után egy szaporítótól veszel kutyát, ekkora összegért, akkor arra is számíthatsz, hogy a leendő kiskutyád tuti nem kapta meg a szükséges oltásokat, féregtelenítést, orvosi vizsgálatot, táplálást... Sok esetben az ilyen áron eladott kölykökkel folyamatosn egészségügyi problémák vannak, aminek "köszönhetően" többet ki fogsz fizetni az orvosi költségekre, mintha egy rendes tenyésztőtől vettél volna kölyköt, hidd el...

Kérlek, gondold át ezt az egészet. Maximálisan megértem, hogy manapság egyre nagyobb boldogulni, de nem az a megoldás, amit írsz. Ez a felfogás rettentő rossz hatással van a fajtára...

Legyél kedves átgondolni, hogy mennyibe is kerülhet egy alom felnevelése, ha azt becsülettel csináljuk és nem spórulunk a kutyák szakszerű táplálásán, orvosi teendőkön, egészégügyi szűrővizsgálatokon.

MIÉRT várnád el, hogy egy tenyésztő saját önköltségére adjon el neked kutyát?

Nem akarlak kioktatni, csak szeretném, ha megértenéd a miérteket.

Ha pedig anyagilag nem álltok úgy, hogy nagyobb összeget kiadjatok egy kiskutyáért, akkor próbálj örökbe fogadni egy árva uszkárt. Ezzel tényleg életet mentenél... Ha szaporítótól veszel kutyát, akkor őt csak további alomgyártásra ösztönzöd... Tehát a hozzá nem értő, állatokat kihasználó, csak a szemük előtt lebegő pénzért tevékenykedő embereket támogatnád.

Előzmény: graphicman2 (16077)
graphicman2 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 16077

Köszi! Nagyjából ezeket találtam én is. Többségük nem reagált megkeresésemre :-( /eddig/ Volt akinél sem e-mail cím, sem telefonszám nem él már. :-(
A felsoroltak között van több olyan is, akiket nem is lehet megtalálni neten. Nincs weblapjuk, sem hirdetésük, tehát nincs elérhetőségük. :-(
Aki  válaszolt, akit elértem, olyan fellegekben járó árakat mondott, hogy majd lefordúltam a székről. :-[ (70-180 ezer) 
Átlag emberek családi kedvencének nem ilyen költségű kutya kell. Most már értem, miért tudnak működni a szaporítók. 10-20-30-40 ezerért hirdetnek kiskutyákat. De az megfizetető áron van, pedig már az sem kevés pénz.
Teljes mértékben egyetértek, hogy minőségi kennelből kell (kellene) vásárolni, de...

Ha nem tudunk reális áron venni valódi tenyésztőtől, akkor marad a hirdetés utján szaporítótól. Majd úgy fogom fel, megmentettünk egy kiskutyát egy szaporító karmaitól. Mintha menhelyről hoztuk volna haza. (annyi különbséggel, hogy mi pénzt adtunk a "kiszabadításáért".

Előzmény: Maxocska (16076)
Maxocska Creative Commons License 2012.11.07 0 0 16076

Pedig apricot színben van azért néhány kennel az országban :-)

Óriás: Ipoly Széli, Rolling Dog, Working Star

Közép: Regenfield, Golden Regia, Wide Hause Angel,

Törpe: Sun of Dixieland, Red Sunshine, Diamond Starlight

Toy: Sun of Dixieland, Diamond Starlight

Sok sikert.

Előzmény: graphicman2 (16075)
graphicman2 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 16075

Hello!

Szeretnénk Apricot uszkárt vásárolni, lehetőleg közép vagy óriás, esetleg törpe méretben. Egy ideje keresgélünk, de nem találtunk megfelelő kennelt. Tudnátok ajánlani számunkra?

Fekete v. fehér is szóba jöhet esetleg.

Fiole Creative Commons License 2012.11.05 0 0 16074

- Kutya neve: Johny
- Fajtája: toy uszkár
- Neme: kan
- Ivartalanított: igen
- Mérete: kicsi
- Szőr hossza: rövid
- Szőr színe: fekete
- Ismertetőjegy: chip a nyakában
- Aktuális életkor: 4 év
- Bejelentő neve: Kocsis Zoltán
- Bejelentő elérhetősége: kocsiszoli73@gmail.com 06-30-212-8454, 06-30-8207-203
- Bejelentés oka: elveszett
- Eset időpontja: 2012.10.13
- Pontos hely és körülmények: Budapest 5. kerület Kálvin térnél elszökött
- Egyéb megjegyzések: Soha sem tettem még ilyet de most minden ismerősömet kérem hogy segítsen ahogy csak tud! Szürke színű bolhanyakörv volt rajta. Aki látja kérem értesítsen Ha megtalálta esetleg viheti állatorvoshoz is mert ott be tudják azonosítani. A kutyust a szerető gazdái nagyon várják haza! a becsületes megtaláló nagyon magas jutalmat kap.

Fiole Creative Commons License 2012.11.05 0 0 16073

"TALÁLT KUTYA! 3. kerület Békásmegyeren, bolognese-uszkár szerű

‎3.kerület Békásmegyer hegyfelöli oldalán Don pepe környékén kóborolt ez az idős szuka kutyus. Nagyon elhanyagolt állapotban van, annak ellenére, hogy nyakörvet visel. NAgyon sovány, a körmei annyira hosszúak, hogy a farkaskörme körbenőtt... úgy járkál, hogy valószínűleg fájdalmas neki.Egyelőre keresi eredeti gazdáját, bár a kutya állapotáról majd elbeszélgetek vele, ha megtaláljuk. ÉRDEKLŐDNI: 30/317-8824"

Fiole Creative Commons License 2012.11.05 0 0 16072

"Kedves emberek! Elveszett a kiskutyànk Alex. Másfél éves világos apricot színű törpe Uszkár 2012.10.28.-án újpalotáról szaladt el. Chip száma: 939000010235041. Ha tudtok róla valamit, bármit vagy tudjátok hol van, kérlek szóljatok! Köszönöm!!! 06 30 586 1930 "

Fiole Creative Commons License 2012.11.03 0 0 16071

Hát nem tudom mi szokás vagy mi nem.. Ha valamit megtanlutam az elmúlt pár évben az az, hogy ne ítéljünk elhamarkodottan- viszont ez a kutyakereső akció hagy néhány kérdőjelet az emberben...

Ez a honlap jó ötlet lenne, de esélytelen. Szerintem nincs az az időmilliomos aki ráérne ilyesmivel foglalkozni. Amikor abbahagytam a mentést még próbáltam legalább a honlapot naprakészen tartani mint adatbázist. Egy idő után már nem maradt időm rá, hogy naponta órákat böngésszem a netet új infók után, felkeressem a hirdetőket, hogy aktuális e még a hirdetésük, így töröltem a honlapot, mert így frissítés nélkül nem volt sok értelme. Az adatok amik fent voltak megvannak ha bárki keres egy régi hirdetést.

Tényleg kevés tenyésztőnek van aktualizálva a honlapja, inkább mindenki a közösségi oldalakra koncentrál. Viszont a weblapokon vannak elérhetőségek, ahol fel lehet venni velük a kapcsolatot és meg lehet kérdezni mik a tervek. Ha valaki komolyan fontolgatja a kiskutya kérdést, némi utánajárással azért megoldható a dolog.

Előzmény: panfran (16070)
panfran Creative Commons License 2012.11.03 0 0 16070

:) hát lehet, hogy komondoréknál ez bevett szokás.

Viszont nem figyeltem ezt az oldalt, nem tudtam, hogy már rég nincs frissítve. És ebből tovább gondolva, nagyon jó lenne egy olyan uszkáros oldal, ami kicsit közelebb juttatja az embereket a Magyarországon elérhető uszkárokhoz. Gondolok itt az árva, mentett uszikra és a tenyésztőknél lévő almokhoz is. Nagyon sűrűn hívogatnak engem uszkár után érdeklődők, nem csak olyanok, akik fekete közepet szeretnének. Igazából interneten tényleg nem találnak sok infót. Egy-két tenyésztőnek van csak folyamatossan frissülő weblapja.

Előzmény: Fiole (16069)
Fiole Creative Commons License 2012.11.02 0 0 16069

Milyen finoman fogamlazol :D

Az a honlap egyébként semmire sem jó, évek óta nem nyúltak hozzá, a hirdetések nem aktuálisak. 

Előzmény: panfran (16068)
panfran Creative Commons License 2012.11.02 0 0 16068

Szia "vankomondorom"!

Keress rá az http://uszkarmento.lapunk.hu/-ra! Ilyen módon érdemes lenne egy árva uszkár megmenteni.

De nem hiszem, hogy ez a barter üzlet nyerő lenne az uszkárosok között. :)))

Előzmény: vankomondorom (16067)
vankomondorom Creative Commons License 2012.11.01 0 0 16067

Kölyök vagy Fiatal Törpe Uszkárt keres szerető család, ingyen vagy nagyon olcsón, mondjuk nem szállt le a golyója, vagy foghibás vagy szinével van baj, stb....persze teljesen egészségest szeretnénk, de pénzünk nem sok van vagy komondort tudok ajánlani cserébe, legközelebb jövő májusban, tulajdonképpen bármilyen megoldást átgondolunk.

Előre is köszönöm.

Bajomis Creative Commons License 2012.10.25 0 0 16066

Netboardról áthozva:

Két 9 éves toy uszkár (harlekin szuka, fehér kan) elkötelezett, szerető családot keres lehetőleg együtt, ivartalanítási kötelezettséggel. Érdeklődni: 30/688-6190

panfran Creative Commons License 2012.10.21 0 0 16065

Kaptam képeket egy profi fotóstól. Panni 10 évesen csoportgyőztes:

Szintén új képek:

Egy másik uszkárom, Francy két kölyke. Ők itt 8 hóanposak, Duska és Dahab:

Duska:

Dahab:

,

Az anyukájuk, Francy tegnapról :)

Előzmény: panfran (16060)
Fiole Creative Commons License 2012.10.15 0 0 16064

TALÁLT:

"Veresegyház ligetek város részében találtunk okt. 15-én egy apricot közép uszkár fiút, nyakörve nincs, nagyon barátságos, és nagyon-nagyon sovány. Chip nincs benne. A kutyus nem régen lett nyírva, egész rövid még a szőre. Keressük a gazdát. Érdeklődni lehet:06 20 516 1992 vagy 06 20 317 6390 telefonszámokon."

panfran Creative Commons License 2012.10.14 0 0 16063

:))) Köszönjük szépen Kriszti!! Igen, azért ha egy veterán kutya jó kondiban van, nagy érték. És jó érzés, ha ezt elismerik, értékelik. Ez most bejött.

Szépek a képeid és látom, hogy nagyon boldogok vagytok. :-))

Előzmény: Cicoma (16061)
Cicoma Creative Commons License 2012.10.14 0 0 16062

Hozok pár képet tegnapról.

Cicoma Creative Commons License 2012.10.14 0 0 16061

Szia Szimi!

Gratulálok nektek! Mindig olyan megható számomra az idős kutyák szép eredménye, úgyhogy Panninak külön fülvakart küldök. :)

Előzmény: panfran (16060)
panfran Creative Commons License 2012.10.14 0 0 16060

Én is szeretném megosztani kiállítási élményünket.

Részt vettünk ma a dunaújvárosi CAC kiállításon. Pannit még egyszer beneveztem. Idén decemberben lesz 10 éves. A veterán bis-ben 8 kutya közül második lett, aza reserve veterán best in show.

A fajtacsoportban (itt már sokkal több kutya közül) elsőnek választották, vagyis csoporgyőztes lett!! :) Ennek nagyon örülök!

Ezek itt saját képek, nem a legtutibbak. Később teszek fel Panniról pár szebbet, jobbat.

Ezt még a héten otthon, sétáltatás közben készítettem, nincs kigépelve a pofija.

Itt pedig Francy ázik az esőben. :)) Sajnos elég szürke, esős időnk volt.

panfran Creative Commons License 2012.10.14 0 0 16059

Csendélet (asszem keddi kép).

Panni az ágyon és Clara a kedvenc plüss macijával.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!