Keresés

Részletes keresés

Sacyka Creative Commons License 2003.11.09 0 0 43
Sziasztok!
Néha nyomtalanul eltűnök, ez szokásom, de azért végül elő szoktam kerülni. :)
Szerdán elmentünk megrendelni a csempét (kicsit bosszankodtunk, mert azt mondták, hogy mindig van a központban, mert ez magyar termék és két napon belül prezentálni tudják, még reggel is azt mondták a telefonba, hogy van, de mire délután odaértünk, a padlóra rakandó már elfogyott és két hét, mire legyártják... Legföljebb vár egy kicsit a B. építésvezetőúr), és visszafele benéztünk a házhoz. Még jó, hogy a kedvesem hozott bakancsot, mert még így is kerülnie kellett néhol, olyan mocsár van a kertben. És ez sajna tavasz közepéig csak rosszabb lesz.
Legutóbbi ismereteim szerint MAJDNEM kész a tető, pont Tündérék felett hiányzott a hét közepén, majd ma megnézzük, hogy kész van-e. Mostmár a nyílászárók jönnek, mert akkor a G épületen már csak a tetőemeletről hiányoztak és nagyon serénykedtek.

Szerintem azért válasszatok csempét, nem hiszem, hogy nagy kár éri őket, ha mégsem ti költöztök be. Ráadásul gondolom ezerszer meggondoljátok, mielőtt feladjátok. :)

A lomtárról annyit, hogy ezért kell teleültetni növénykével, hogy semmi ne látszódjon. Én is tartok attól, hogy utálni fognak minket a szomszédok és majd mindent átdobálnak vagy ilyesmi. Főleg a tiétek, akinek még kapuja is volt a telkünk felé, gondolom járt ár erre és most le lesz zárva. De minden megoldható, nem kell nektek a szomszédot nézni.

A sárga redőny engem is ledöbbentett, ennél még a fehér is jobb. Mindenesetre ha én egy ilyen jópofa, hangulatos épületbe költözöm, akkor kizárólag hozzáillő sötétítő alkalmatosságot fogok rászerelni. Az A épületben beszéltünk egy pasival anno nyáron, és ő mondta, hogy nyavalyogtak is a redőnyök miatt, de ha nincs a lakás árában redőny, akkor bajosan szólhatnak bele, hogy mi kerül fel.
A fareluxa nekem is sokkal jobban tetszik, de itthoni tapasztalat, hogy akármilyen jó visszaverőképességű a reluxád (a fa ugye nem annyira, mint mondjuk a fém), a külső árnyékolás sokkal praktikusabb, mint a belső. Egyszerűen kevésbé melegít. Ráadásul mostmár vannak olyan redőnyök, amibe felhúzható szúnyogháló is bele van építve, ami minden nyáron nagyon hiányzik innen.

Előzmény: TÜNDÉr (38)
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.11.07 0 0 42
Szia yaszs!
Minket érdekel a 3D látványterv, légyszi küld el.
Előre is köszi!
Előzmény: yaszs (41)
yaszs Creative Commons License 2003.11.07 0 0 41
Sziasztok,

Régóta nem jelentkeztem, nagyon el voltunk havazva (szerződés + munka). Szóval, a 29-es lakást néztük ki (Sacykának még egy közvetlen szomszéd). Kösz a sok hasznos infot, főleg annak örülünk, hogy kész a tető.
Nem tudom, hogy kaptatok-e 3D látványterveket a B épületről, ha esetleg valaki nem kapott és érdekelné, el tudom küldeni (7 jpg), érdemes lenne betenni az albumba ezeket is. Egyébként csodálkozom, hogy ezek a képek nincsenek kint a Tópart honlapján, azt hiszem, sokakat vásárlásra buzdítottak volna. A honlap egyébként sem mondható túlságosan naprakésznek (milyen finoman fogalmazok!): ha jól értettem amit írtatok, a honlapon hirdetett, az A épületben lévő lakások már hónapokkal ezelőtt elkeltek, a hitelfeltételek is a tavalyi(?) állapotokat tükrözik. Persze, lehet, hogy csak azért hanyagolják, mert jó bornak nem kell cégér.
Nem volt még szó az M0-ás Duna hídjáról sem, pedig ez is jeletősen befolyásolhatja jövőbeni életünket: a tervek szerint az M0-ás északi Duna-hídjának lehajtója a Corával szemben lesz. Ez egyrészt forgalomnövekedést okozna, de a pesti oldal és Kelet-Magyarország (M3) sokkal jobban megközelíthető lenne. A budakalászi önkormányzat azonban csak akkor járul hozzá a híd megépítéséhez, ha megépül a Budakalászt elkerülő útszakasz is (jogos). Ez azonban sok ftot igényelne, mivel délre a Város (Bp) van, északról kerülve pedig hegyek + természetvédelmi terület, erre már nincs pénz ezért most információim szerint itt áll a dolog. Egyébként, az eredeti tervek szerint 2006-ra valósult volna meg a híd, szóval ez nem a homályos távolba vesző jövő.
A lakáshitellel, és az újpesti OTP-vel kapcsolatban van már tapasztalatotok?
Sziasztok,
yaszs

TÜNDÉr Creative Commons License 2003.11.03 0 0 40
Mi amikor voltunk csempét, padlólapot stb választani, akkor mentünk be a "lakásunkba", nagyon izgalmas volt látni így a helységeket, bár a konyhánkat igen kicsinek találtam. (A hálószobákat is, de arra valahogy már felkészültünk)Ettől függetlenül szívesen vennénk a képeket. Sőt, ha van kedvetek, és még fogjátok is előre tudni, hogy pontosan mikor mentek, akár találkozhatunk is. :)) Szívesen kijárkálunk mi is nézelődni, és a G épület már igazán nagyon szépen néz ki.
Előzmény: Sacyka (37)
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.11.03 0 0 39
Szóval csak arra értettem, hogy fanatikus, hogy látszik, hogy a nap minden percét áthatja a lakás tervezgetése, és hogy tényleg minden centimétert megterveztetek, és ehhez minden eszközt igénybe is vettetek. Egyébként mi is így vagyunk vele, mármint hogy nekünk is első saját lakás lesz, és én is "igazinak" akarom, csa az anyagiak mindig kijózanítanak, és tudomásul kell vennünk, hogy kompromisszumokat kell hoznunk. Egyébként nálunk én vagyok az álmodozóbb, Gábor meg a józanabb, aki számol is. De azért jó lesz, és bár jogilag még ugye semmi közünk az egészhez és mindig ott van a levegőben az a "még nem biztos", azért egyre jobban megszeretjük a lakást, és azt hiszem mostmár nagyon rosszul esne lemondani róla.

Igen, a G. építésvezetőről tudtunk mi is, és tényleg nagyon készséges, biztos már csak azért is, hogy elvégre tényleg szomszéd lesz. Egyébként tök vicces, hogy ugye ő már ott volt az A építésénél, és már jó előre kinézett egy lakást az újakban (már nem tudom melyikben), és csak az értékesítés megkezdésére várt, és persze nem szóltak neki rögtön, és le is maradt az eredetileg kinézettről.

Előzmény: Sacyka (36)
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.11.03 0 0 38
Szia,
sajnos nkünk már "észnél voltak" a kertügynél, és nem vették bele automatikusan, mikor kértük. A kártérítéssel az a gond, hogy igaz, hogy Bea azt mondta, hogy 150m2,és ez nem túl fair, de ez nem kötelezi őket, tudod szó elszáll... Mondta is S. ügyvezető, hogy ha nem tetszik, akkor el is lehet állni a szerződéstől... Mindenesetre kaptunk ígéretet, hogy megpróbálják rendezni a dolgot, most ebben a másik ügyvezető segít, de egyelőre csak mindig újabb időt kér, és hát az idő tényleg szorongat. Mert persze hogy hitelből vásárolunk...
Visszatérve, a kerttel kapcsolatban a méretkülönbség csak egy dolog, sokkal jobban zavar az a nagy rendetlenség, ami a nappalinkból kilépve fogadna. Nektek, azért már nem olyan vészes, mivel pont velünk szemben van az egész lomtár.
A sötétítés problémájáig még nem jutottunk el, csak azt álalapítottuk meg, hogy az A épületben 1-2 lakásnál hogy elszúrták, pl a tófelőli sarok-emeletinél, egy nagyon elütő sárga redőnyt tettek fel. Mindenképpen akarunk biztonsági fóliát, lévén földszinti lakás azért jobban ki van téve betörésnek, és bár annyira nem vagyok oda a redőnyért, a fareluxa sokkal jobban tetszik, de a redőny sokkal praktikusabb. De azt hiszem, ez kb. a jövő ősz gondja lesz. Egyébként nem hinném, hogy nem engednék a spalettát. Miért ne?
Előzmény: Sacyka (35)
Sacyka Creative Commons License 2003.11.01 0 0 37
Jóestét! :)

Ma voltunk kint a háznál. Már kész a teljes tető, mostmár nem ázik el senki lakása. :) Sajna nem tudtunk beljebb menni a kapunál, mert akkora sár volt, hogy elmerültünk volna. Majd jövő vasárnap felkészülünk és csinálunk bent is képeket. Esetleg csinálhatunk a 27-es lakásról is... :)
A tó felől készült pár kép az A épületről, ez is kint lesz holnaptól a webtárunkon.

Sacyka Creative Commons License 2003.11.01 0 0 36
Szia TÜNDÉr! :)

Köszönöm a gratulációt! :) Mit jelent, hogy fanatikus? Tudod, ez lesz az első közös igazi otthonunk, úgyhogy ezt olyan igazira akarom. :) Ha ez fanatikusság, akkor maximálisan az vagyok!
Ha a tervezőre meg a lakberendezőre érted, akkor az azért lett, mert már egy éve szemeztem velük és nagyon tetszettek a munkáik és elhatároztam, hogy ha lesz majd valaha egy lakásom, akkor megkérem őket, hogy segítsenek. Kértem árajánlatot és egyáltalán nem találtam drágának őket és nagyon jó ötleteket adtak, amivel úgy érezzük, hogy sokkal jobb lett a lakás. :)
Azzal kezdődött, hogy segítsenek a fürdő és a konyhabútor megtervezésében, de asszem ez a kapcsolat még tovább fog tartani. Nagyon kedves emberek, ajánlom a honlapjukat gusztálás és ötletszerzés céljából.

Az ajtókkal kapcsolatban:
Gondolkoztunk, hogy az is saját beszerzés lesz, mert a Bea azt mondta, hogy két szín lesz, fehér és fenyő, az meg nem lett volna jó. De amikor B. építésvezetőúr megmutatta a képeket, azok tetszettek, főleg mert nem fenyő színűek, úgyhogy azt választottuk. Mindenhol tele ajtó lesz, mert amíg kicsi gyerekek várhatók a lakásban (még csak leendők :) ), addig nem akarok üveges ajtót. Két egyedi ajtó lesz, a konyha és a nappali között lesz tolóajtó biztonsági üveggel, és a WC és a fürdő között harmónikaajtó a helytakarékosság miatt.
Egyébként egy cég jött szóba, ahonnan ajtót akartunk beszerezni, a Sofa. Ott szép ajtók vannak, nézzetek körül a honlapon. Ha egyedi készítésű ajtót akartok, asszem ahhoz is van valami linkem, majd előkeresem.
Nagyon sok linket szedtem össze a lakáshoz, nyugodtan kérdezzetek, majd körbenézek. Csempeboltot is tudok ajánlani, nem is drága csempékkel.

Mi valamikor július legelején jelentkeztünk és nagyon gyorsan döntöttünk. A honlap alapján találtuk meg őket és eredetileg az A épületben néztünk ki egy lakást, de azok már rég elkeltek. Kettőt ajánlottak, ezt meg a tetőtérben egyet, de az szóba sem jött, erkélye sem volt. De ez tökéletes lakás! :) Mi négyzetméter alapján kerestünk, úgy ajánlották ezt.

A hétlakásos tényleg nektek lesz kellemetlen, el kéne menni a Beához és megnézni a terveket, neki meg kell lennie. Vagy B. építésvezetőúrnak. Vagy az önkormányzatnak. De ha már ilyen jól összejöttünk, sajnálnám, ha nem költöznétek ide.
A rendezetlen telek minket is érint kicsit, de elhatároztam, hogy ha így marad, akkor majd teleültetem tujával a kerítés mellett és nem kell nézni és ők sem néznek a szánkba. Van egy kertépítő ismerősünk, beajánljuk majd hozzátok is. :) De lehet, hogy a rozzant házak és köztünk még a 28-asnak lesz egy kis kertrésze, mert az erkélyükről vezet le egy lépcső, és annak oda kell vezetnie... Majd kiderül.

Panaszkodj csak, én is egyik nap repkedek, hogy milyen jó kis helyen, jó kis házban, jó kis lakásom lesz, aztán másnap dühöngök, mert bosszant pl. ez a kert mizéria.

Melyik építésvezető vesz a B-ben lakást? Mi a G.-sal beszéltünk (kis, köpcös, készséges ember), ő mondta, hogy vett itt lakást és engem is végtelenül megnyugtatott. :) A P. ügyvédúr meg az A-ban, aztán eladta és most vett a G-ben. :)

Előzmény: TÜNDÉr (30)
Sacyka Creative Commons License 2003.11.01 0 0 35
Ezt a kert-dolgot én is hallottam, és minket is érint. Szerencsére amikor készítettük a szerződést, illetve amikor a változtatásokat átvezette a P. ügyvédúr (nemtom, ezt miért nem lehet kiírni, de a moderátor törölte miatta a hozzászólásomat), még az aláírás előtt észrevettem, hogy nem esik szó a kertről, úgyhogy rádörrentem, hogy ugye ő is természetesnek gondolja, hogy ez is benne kell, hogy legyen. Azonnal beleírta, csak azt nem értem teljesen, hogy bruttó vagy nettó nagyságot tűntetett fel, mert ha ez a terület terasszal együtt értendő, akkor kisebb, mint amiről a Bea beszélt, ha nélküle, akkor meg jóval nagyobb. De erről majd elvitatkozgatunk. :)
Mindenesetre szerintem is mindenképpen csak akkor írjátok alá a szerződést, ha benne lesz az eredeti kertméret. Hiszen ezzel együtt értendő az ár, és ha nem akkora lesz, akkor minimum kártérítéssel tartoznak. Lassan szorítja őket az idő, mert dec. közepére várják az első 50% fizetését, és ha hitelből vásároltok - nyilván majdnem mindenki így van vele -, akkor az minimum 2-3 hónap, amíg elbírálják.
Kiváncsi vagyok az új ügyvédre, nekünk is van még vele dolgunk, mert a tárolóról még nem szerződtünk csak lefoglaltuk. Pláne azért érdekes az ügyvédváltás, mert van egy kis letétünk a P. ügyvédúrnál... Most nemtom, hogy honnan fogjuk visszakapni.
A járólap miatt nagyon szomorú vagyok, mert már kinéztem egy gyönyörű, meleg narancsvörös, igazi mediterrán lapot a teraszokra. Azért gondolom a Turi szépet fog választani. :) Egyébként azon gondolkoztam, hogy ha egy év múlva feltöröm és kicserélem, abba ki tud beleszólni? :)
Erről jut eszembe: ti milyen sötétítést terveztek? Mi vacillálunk valami szép redőny (semmiképp sem fehér) és a spaletta között. Nemtom, hogy a spalettát engednék-e...
Előzmény: gaabor (28)
bgrbftby Creative Commons License 2003.10.29 0 0 34
Tisztelt hozzászólók,

kérjük a tulajdonos engedélye nélkül senkiről ne közöljetek nyilvánosan IRL-információkat! (Ennek minősül a név, a lakcím, a foglalkozás stb., stb.)

Megértéseteket köszönve:
a moderátorok

Sacyka Creative Commons License 2003.10.28 0 0 32
Akkor tényleg majdnem szomszédok leszünk! :D
Mi a 26-ost foglaltuk el. Kilépsz az ajtótokon és ott vagyunk szemben. :)
Előzmény: gaabor (29)
TÜNDÉr Creative Commons License 2003.10.28 0 0 30
Sziasztok!
Én gaabor párja vagyok, úgyhogy szintén leendő lakó, gondoltam csatlakozok én is.
Sacyka, gratulálok az albumotokhoz, így legalább kaphattunk egy kis megerősítést, hogy nem csak mi vagyunk ilyan "fanatikusak". Azt szeretném kérdezni, hogy az ajtókat ti honnan szerzitek be, ugyanis a látványterveitek alapján ez is egyedi beszerzésbe megy, és mi sem választottuk az általuk kínáltakat, de egyelőre még nem néztünk utána a dolognak.
Mi a csempéket tuti nem tudjuk határidőre szállítani, mivel -ahogy gaabor írta- még nincs szerződésünk, és míg nem adnak megnyugtató választ a kert rendezésére, addig nem is szeretnénk aláírni. Elvégre éppen a kert miatt választottuk a lakást. Egyébként ti mikor jelentkeztetek a Tópartnál? Mivel mi májusban, és akkor a két épületből össz-vissz már csak két lakást tudtak ajánlani, ami méretnek (kb 60nm2, nappali +két fél)megfelelt, pedig azért volt jónéhány ilyen beosztású. És, yaszs, te milyen lakást néztél ki?
Az a 7lakásos épület meg nagyon nyugtalanít, ui ha jól értelmeztem azt a "telek csücsköt", akkor azt pont a mi leendő nappalink elé fogják építeni, ami azért aggaszt, mert legalább ezzel az oldallal meg voltam elégedve, még hegyet is láttam volna, de így nem fogok. ( A másik irányban pedig ott van az a bizonyos rendezetlen telek, a lehető leglomosabb házhátsóval, fürdőkáddal, rossz hűtővel, bontott cseréppel stb.)De hát titeket ez nenm érint, csak jól esett kicsit panaszkodni.
Örömmel veszünk minden további infot.
Ja, az egyik építésvezető is vesz lakást a B épületben, úgyhogy azt hiszem az azért elég jó referencia.
gaabor Creative Commons License 2003.10.27 0 0 29
P.S. az el?z?höz:
Egyébként a 27-est néztük ki a sarokban, az akkor még meglév?kb?l.
És te, illetve ti?
gaabor Creative Commons License 2003.10.27 0 0 28
Sacyka!

Persze hogy megmutattuk másnak is.
Sajnos még nem tudtuk aláírni, mert a leend? kertrészünkb?l 40m2-t elfoglaltak a szomszéd utcából. Korábban arról volt szó, hogy visszafoglalják, de a szerz?désbe nem akarták beleírni az eredeti kert méretét. Most várom, hogy visszahívjanak, mit javasolnak. (Egyébként szerintem nem korrekt, hogy állandóan megemlítik: el is lehet állni a szerz?dést?l.)
Az ügyvéddel végül is mindenben meg lehetett állapodni a feltételekr?l, igaz kicsit sok id?be telt. Mind fentebb olvashatod, úgy néz ki most majd az újjal is le kell ülni. Remélem nem kezd?dik minden el?r?l.
A csempéb?l és járólapokból nem volt túl nagy a választék, úgy döntöttünk inkább mi szerezzük be. A nézel?dés közben derült ki, hogy a terasz burkolat egységes lesz. Jó hír: állítólag az építész fog választani valamilyen épületképhez passzolót.

yaszs Creative Commons License 2003.10.27 0 0 27
Mint már olvashattátok, a Harcon beszállt a forgalmazásba is, emiatt új ügyvéd (Harcon ügyvédje, Dr. Ugrin Tamás) intézi szerződéseket a továbbiakban.

mi pedig igyekszünk sietni...

murray Creative Commons License 2003.10.27 0 0 26
Sacyka ha az ablakod a tóra nézne, akkor sem látnád a nudistákat mert a másik oldalon vannak-illetve asszem már ott se...
melóznak ám rendesen a manusok épitenek még1 háztömböt vagy mi??
Sacyka Creative Commons License 2003.10.26 0 0 25
Ja, azt kifelejtettem, hogy a négyzetméter árhoz hozzátartozik az is, hogy nagyon jó minőségűek a beépített anyagok és felszerelések, úgymint szalagparketta, csempe, padlólap, szaniterek, csaptelepek stb. Úgyhogy nem hasraütés alapján alakult ki az ár.
Sacyka Creative Commons License 2003.10.26 0 0 24
Mi kibumliztunk a Jászberényi útra. Az kicsit meglepett, hogy valami tízféle csempe választható csak a teljes választékból. Mellesleg a Zalakerámiás nénit is meglepte. Úgyhogy most a teljes Zalakerámia választékról beszélek.
A fele kapásból nem tetszett, a többivel meg az volt a bajom, hogy nekünk konkrétan drapp csempe kellett volna, ráadásul 20x20-as. Na ilyen egyáltalán nem volt, úgyhogy máshonnan vettünk csempét. De azért voltak olyanok, amik tetszettek, érdemes megnézni főleg a termékcsaládokat, de ezért nem kell kimenni a Jászberényire, hanem a Zalakerámia honlapját nézzétek meg, ott kint van minden csempéjük és padlólapjuk.
Egyébként csak a fürdőben lesz csempe és a konyha falán az alsó és felső szekrények között. Mindenhol máshol laminált padló lesz. Ha valakit érdekel, van egy albumunk a házzal kapcsolatos képekből.
Ha valakit érdekel, tudok csempeboltokat ajánlani, ha nem Zalakerámiát akartok. Vagy bármi másról szívesen mesélek még. :)
Előzmény: gaabor (18)
Sacyka Creative Commons License 2003.10.26 0 0 23
Nos, azért nem vakolják be, mert az dísztégla. És attól hangulatos. Szerintem, Murray, tényleg a panel való neked, remélem, ott igazán jól érzed magad.
Előzmény: murray (17)
Sacyka Creative Commons License 2003.10.26 0 0 22
Neked is üdv, Yaszs!

Hogy áll a lakásvétel? Egyébként sietni kell, mert tudtommal már csak 1-2 lakás maradt vagy már annyi sem!
Szomorú vagyok, hogy nem tetszik a gyár, nekem a kedvencem, pont rá néz majd az ablakunk, a kedvesem meg a gyárkéménybe van beleszeretve! :) Pedig ő nem megrögzött városi. Mi úgy kerültünk ide, hogy ő Pomázon nőtt föl és imádja a környéket, mindenképpen errefele akart lakni. Pont kapóra jött, mert épp az ő szülei és az enyém között helyezkedik el. :) Egyébként tök véletlenül találtam rá, a lakopark.lap.hu oldalán, ahol már egy éve böngészgettem a lakásokat és rémesebbnél rémesebbeket láttam.

Előzmény: yaszs (16)
Sacyka Creative Commons License 2003.10.26 0 0 20
Megnéztem, hogy a neten mit lehet találni a Turi Attiláról. Pár házat megnéztem. Ami nagyon érdekes, az az, hogy ő Kalász főépítésze. :) Apropó! Ha az ember azon a településen tervez egy házat, ahol ő a főépítész, akkor a saját terveit engedélyezi? ;)
Egyébként jól sejtettem én, hogy ismerős nekem annak az épületnek a stílusa, ami mellett el szoktunk autózni. Mint kiderült, ez a Faluház, amit szintén ő tervezett. Teljesen ugyanaz a hangulata, mint a mi házainknak! :)
A házak úgy tudom nem lesznek már ezen kívül bekerítve. Lehet, hogy idő közben jöttek rá, hogy nem kell annyira begombolkozni, elég a biztonsági ajtó. Bár így a kaputelefon tényleg hülyeség. :)
Az áthallásról:
Nekünk van szó a műszaki leírásban a födém hangszigetelésről, gondolom nektek is volt. Ha így van, akkor ez hiba és ki kell javítaniuk a saját költségükön. Csak az a kis bosszúság lehet vele, hogy így kicsit alacsonyabb lesz a lakásotok. De szerintem ezt akkor sem kellene annyiban hagynotok! Legalább annyit tegyél meg, hogy ajánlatot kérsz a Harcontól, hogy milyen módon tudnák orvosolni a problémát és az mennyi kellemetlenséggel járna.
Valóban pár évig még mozognak a falak, lesz még repedésed, ne félj! :)
Egyébként a Harcon maxikorrekt! Mindig készségesek, megoldanak különnyavalygásokat (pl. hogy nem akarok küszöböket). Sőt! Volt, hogy azért hívott fel a Bordós, mert szerinte kicsit sok konnektort terveztünk be és megerősítést kért, hogy tényleg ennyit akarunk-e. Szóval figyelnek a vevőre. Ja, és megadta a mobilszámát is! :D
Előzmény: NagyAnd (12)
gaabor Creative Commons License 2003.10.19 0 0 18
Volt már valaki csempéket választani?
Milyenek a tapasztalatok?
murray Creative Commons License 2003.10.10 0 0 17
az a gyár egy régi textilgyár, asszem nem müködik csak néha van mozgás kereskedök ilyesmi. lényeg: hangja, szaga nincs.
én csak egyet nem értek: miért nem vakolják be a falat? tudom direkt de az a tégla annyira nem szép, már többször megnéztük.
yaszs Creative Commons License 2003.10.09 0 0 16
Sziasztok,
Lehet hogy én is csatlakozom a klubhoz: úgy általában minden szép, de legalábbis elfogadható (beleértve az árakat is), de lenne egy nagy kérdésem: a patak túlpartján mi (volt) az a ronda gyár? Előre is köszi a választ.
Remélem, szomszédok leszünk...
gaabor Creative Commons License 2003.09.27 0 0 15
Kedves Sacyka!

Lehet, hogy szomszédok leszünk.

A hét elején küldtük el a módosítási javaslatokat az ügyvédnek a szerz?déssel kapcsolatban. Most várjuk, hogy visszahívjon.

Egyébként kerékpározás közben fedeztük fel a helyet.

Gyakorlati tanácsokat mi is szívesen fogadnánk, a már ott lakoktól, illetve az adásvételi és a kölcsönszerz?dés megkötésén túllév?kt?l is.

NagyAnd Creative Commons License 2003.09.26 0 0 14
Valóban nem pálya, de most már mit lehet vele csinálni. Egyébként tavaly december óta lakunk ott és még nem őrültem meg ;-), megszoktam vagy mittudomén, nem is figyelek rá.
Előzmény: murray (13)
murray Creative Commons License 2003.09.26 0 0 13
Figyi NagyAnd, ha Te kipengettél 340ropit/nm akkor hagy ne halljam már azt hogy csorgat a felettem lakó!!
ezen a szintem már ez nem pálya!!
én kb 3 hónapja költöztem a panelba ott is főleg este mikor csend van hallatszanak hangok de úgy vagyok vele hogy csóró embernek ez jár! 135eft/nm árban vettük a lakást
ettől pár hónap múlva meg fox őrülni!:-)
vagy legalábbis nálam ez volt..
Előzmény: NagyAnd (12)
NagyAnd Creative Commons License 2003.09.26 0 0 12
Sziasztok!

Akkor a házról pár szót. Nekem nagyon tetszik az egész, egyedi, izgalmas meglátszik, hogy Turi Attila tervezés. A lakások is mind egyedi tervezésűek, nincs két egyforma.
A legnagyobb kérdőjel a komplexummal kapcsolatban számomra az, hogy miért nincs kétoldalt bejárati kapu, noha az még a terveken szerepelt. Kaputelefon van, kapu nincs. Elég röhejes, és én nem is látom, hogy esetleg később hova lehetne azt beilleszteni. Mondjuk sok értelme nincs is úgy, ha a hátsó, U alaku rész sincs elkerítve. Ott az jár be, aki akar. Talán később, ha megépül a másik is, akkor közösen elkerítik őket, vagy valami lesz, nem tudom.

A másik fő hiba, hogy elég nagy az áthallás a felettünk lakóval. Ez nemcsak nálunk van igy, mindenhol. Főleg a fürdőszobai zajok jönnek át, vizcsobogás, wc lehúzás, ilyenek. Mondjuk napközben nem észleled, csak ha este lefekszel, és tök kuss van a lakásban. A Tópart is tisztában van a problémával, azt mondták, a másik épületben már valami spécibb szigetelőréteget fognak alkalmazni. Mondjuk ez minket nem nagyon vigasztal, de mindegy, végülis speciel nekem még nem voltak emiatt elalvási problémáim. :-)

Konkrétan a mi lakásunkról szólva: Alapvetően nagyon meg vagyunk vele elégedve, apróbb hibák voltak/vannak. pl. vizesblokkban fugázási hiányosságok, küszöböknél szigetelés, de ezeket még az elején kijavitották, amikor szóltunk. Egy pár dolgot elég későn szállitottak, pl. törülközöszárító, belső ajtóüveg. A Harcon emberei néha szerencsétlenkednek, pl. a törülközöszárítóhoz 3 szor jöttek ki, míg végül normálisan üzemelt (először eláztatták vele a szemközti hálószobafalat :-( ), a konyhai szagelszívó kivezetését borzasztó amatőr munkával csapták össze (közben megfúrták a falban a villanyvezetéket :-( ), ugyhogy az egészet szétszedtük és apámmal összeraktuk normálisan.
A plafonon a falak mentén végig repedezik a vakolat, ez abból adódik, hogy még nem álltak be rendesen a falak.
A lakásra egy év garancia van, most kellett benyujtanunk a javitando dolgok listáját. Ha ki lesznek javitva, tényleg nem panaszkodhatok.
Egyébként az építésvezetők nagyon készségesek, ha szól nekik az ember, hogy valami gáz van, mindjárt intézkednek.

Ugyhogy nyugodtan mondhatom, eddig nem bántuk meg, hogy ideköltöztünk. :))

murray Creative Commons License 2003.09.25 0 0 11
én jelenleg már békási vagyok, de csak ritkán jártam az omszkira inkább a luppára! értelemszerüen a gyerekes/kocsi nélküliek az omszikra járnak!
kíváncsi vagyok,milyen kivitelezői gondok voltak?
NagyAnd Creative Commons License 2003.09.25 0 0 10
Kedves Honey74, ne húzd fel magad ennyire, én nem mondtam azt, hogy minden békási lakos nem bizalomgerjesztő, csak azt, hogy a nyáron dajdajozó kétes alakok zöme feltehetően Békásról érkezik. Békás asszem a 3. legnagyobb lakótelep Budapesten és marhára közel van. Az lenne csak a nagy csoda, ha nem onnan járna ide az emberek zöme egy kis ingyenstrandra. Nyilván járnak még Kalászról, Szentendréről, meg BP. egyéb részeiről is, ez nem vitás. Ez az én elméletem, cáfold meg kérlek, ha tudod. :) Egyébként ezelőtt én is Békáson laktam 6 évig. Albérletben.

Nudik csak a tó É, É-K-i részén vannak (bár hivatalosan ide se szabadna), a D, D-NY i részre (ahol a rozzant móló is van) a mezei strandolók járnak.

Előzmény: Honey74 (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!