ezt inkább az albánia topikban kéne feltenni. a magyarországról autóval a szigetre tartók a legritkább esetekben (szinte sosem..) kerülnek albánia felé.
Tapasztalatokra, véleményekre, és javaslatokra lenne szükségem. Szeptember elején Herceg Noviból és Lefkadára tartanánk nyaralni. A gugli a következőket dobta útvonalnak Montenegro: Herceg Novi, Kotor, Bar, majd Albánia: Shkoder, Lezhi, Durres, Fier, Tepelené, Gijrokaster, Görögo.: Ioannina, Filippiada, Louros, Preveza, Lefkada. Érdekelne az albán utak minősége, hogy lehet haladni, közbiztonság. Tegnap felnéztem a külügyi honlapra Albánia vonatkozásában, finoman szólva is eléggé rémisztő dolgokat írtak. Turistacsoport nélkül még nappal sem ajánlott pl. Gijrokatsre környéke és e hegyvidéki utak, stb. Igaz- ez, vagy van benne egy kis óvatos túlzás?
Az utak jo minöségüek de az autopályás szakaszon kevés a pihenö/wc/.Amugy surf szempotjábol erdem3s megneznetek lefkada elött agios nikolast mi tavaly itt kitesurföztúnk de vannak windsurfösök es nagyon nagy a spot /12 utan napos idönel jön a szél es partra fujo!.Mi majd julius elején megyünk.Szélben gazdag nyaralást!
A szobák szépek tiszták, Nidri főutca végén található, bár nekem egy kicsit hangos volt, ha bírod a nyűzsit tudom ajánlani :) Mindent nagyon könnyen elértünk, reggelente kis sétával mentünk a pékhez kenyérért és sütiért, amit az erkélyen elfalatoztunk. Az erkély szép kertre nyilik és a part, közért éttermek kikötő mind elérhető közelségű.
A szobák szépek tiszták, Nidri főutca végén található, bár nekem egy kicsit hangos volt, ha bírod a nyűzsit tudom ajánlani :) Mindent nagyon könnyen elértünk, reggelente kis sétával mentünk a pékhez kenyérért és sütiért, amit az erkélyen elfalatoztunk. Az erkély szép kertre nyilik és a part, közért éttermek kikötő mind elérhető közelségű.
ott keresgéltem csak nem tartom megbízhatónak az infókat, nincsenek az eredeti honlapokon árak jellemzően, illetve a mennyi a lehúzás benne a közvetítők részérőlpersze lehet, h nem jól látomjó lenne friss infó, ha minden igaz Miti82 a helybéli erő, remélem jár erre valamikor
Ok. Ha ismered, akkor nem mondtam újat. :) Ettől függetlenül a www.booking.com -on szerintem találsz megfelelő szállást északon. Megnézem, amit ajánlottál, köszi.
Szia, először is köszi a válasz :)Közben előkapartam a régi útlevelemet, 1998 -ban volt az a kb 10 éve :DNo, most jól szét offolom a Lefkada topikot windsurf szempontból, de hát ha másnak is hasznos lesz az info.Szóval, akkor a 9 személyes Ducatom volt, azzal ment 2 család, a cimborám is szörfözött.A 2 hetes görög tartózkodás alatt megfordultunk pár helyen a spotokat a SURF magazinból választottuk ki, illetve én már voltam elötte is 1-2 helyen.Athénnél kezdtünk a Varkizai campingben, ott is lehetett menni, de végül átjártunk Anavissosba, ha mond ez neked valamit.Iszonyú speed hely tud lenni, a nyitott part felől fújó szélben, glatt vizen ami a csövön kifér 0 hullámmal.Megúnta a család, tovább mentün Parga-ra. (UK windsurf magazin szerint best spot)Nulla szél, napokig, khmmmm........Ekkor indultunk el Vassilikre.Amikor elértük a Lefkadai hidat, iszonyúan tetszett az a homokos partszakasz, de mentünk tovább a cél felé.Átmásztunk az egész szigeten, megérkeztünk Vassilikibe.Körülnéztünk, megtaláltuk a spot-ot, meg a kempinget is.Természetesen nyakig volt minden (az UK szörfösöket öntik oda a prevezai charterek), szél nulla a kemping dugig.A parton bazi fehér kövek, ami be kellett mászni a vízbe és egy "gödörben" van az egész.Szóval nem tetszett semmi.Az, h a szél nem fújt éppen, egy dolog, mert a napszakhoz kötődik, mint a Gardán, de szép vízre sem számítottam az öböl mérete miatt.Szóval otthagytuk az egészet és elindultunk a másik úton visszafelé, Lefkada irányába.Átértünk visszafelé, végig autóztuk a partot és megálltunk ott, ami a legelején is tetszett, Lefkada nyugati partján, Agios Ioannis beach-en.A családoknak is tetszett a klasszikus strandolós part, mi meg úgy gondoltuk, h lesz szél itt is valamennyi.Találtunk appartmant is fél óra alatt a parthoz közel, elfogadható áron.Lementünk strandolni, du már tudtunk menni nagy vitorlával, ez így ment pár napig.Egyik reggel bedőlt egy front, szépen tolta a szelet a nyílt tenger felől, egyre jobban kezdett hullámozni.Bent, 3-4 méteres dombok voltak, a parton erős shorebreak, nézegettünk is, h kellene elindulni, h ne darálja be a cuccot azonnal.Végül is csak egy árbócot törtünk el, mert bénáztunk ketten egy cucc kihozatallal.Bevállaltuk és azt mondhatom, h a Balatonhoz és Adriához szokott feeling után, életem legjobb windsurf élménye lett a nap.Bent jóindulatú, hatalmas dombok, én mentem a gödörbe, a cimborám az árbócom felett siklott a tetején :))))Hihetetlen élmény!!!Nem bántuk egy percig sem, h nem maradtunk Vassilikiben és ezért is mennék ide vissza.Ráadásul ember sem volt akkoriban a parton, max pár szörfös, többnyire helybéliek, KITE meg még nem is létezett :DDDDHa jó helyet akarsz még Vassilikin kívül, ahol tömeg sincs, menj el Evia-re, ott Marmariba.Jellegere a szél hasonló mint Vasin, de színte nincs senki, kinézetre egy mini Bol, tehát egy kicsi kavicsos zátony, ami benyúlik a tengerbe.Frenetikus, csak a magányt, meg a matracba kapaszkodást, némi homokszórással megúnta pár nap után az asszony :))Jahh, és egy front szélben meg kellene nézned Lefkadát ;-)
Természetesen oda utazol, ahová szeretnél, de egy infót szeretnék veled megosztani, hátha segítek!
Ammennyiben az elsődleges szempont a windsurfözés, akkor én délre utaznék a helyedben, (mint, hogy meg is teszem, csak júni. végén), mert Vassiliki az igazi szörfös paradicsom. Itt júniusban 20, júji. 25, augusztusban. 20 napot fúj a szél. egy hónapban. Ez, az Eriknek kersztelt termikus szél minden nap 12-13h körül elkezd fújni a Ny-i hegyvonulatról lecsapódva és dudál naplementéig. Ált. 4-7 Bft, de nem ritka a 8bft sem, ezért nem árt a kisvityó sem. Amúgy van egy óriási kölcsönző a legújabb cuccokkal. http://www.clubvass.com/ A parton apartmanok a víztől 50 méterre. Kisgyerekkel is ok, mert a víz lassan mélyül és délelőtt a szélcsendben tükör a víz az öbölben. Mi az Odeonba megyünk, de itt egy mellette lévő pl.
Sziasztok, Lefkadai szállással kapcsolatban keresnék hiteles információkat.Windsurf orientáltság miatt, kizárólag Lefkada- Agios Ioannis közvetlen környezete jöhet szóba.2 felnőtt, 2 gyerek a csapat, olcsó studiót, vagy bármi egyebet keresnék augusztus 2 és 18 között nagyjából.Jártam ott vagy 10 éve akkor találtunk simán szabad appartmant 2 család részére a parttól beljebb, pár száz méterre.Ahogy látom a neten, azóta felkapottabb hely lett a szeles sportokkal kapcsolatban, és nem tudom, h ha csak simán megérkezünk, képes leszek e szállást találni.Szóval, foglaljak előre, ha igen kitől - hol, vagy vágjak neki, mert úgyis találok.Köszönöm előre is a válaszokat :)
haaat... legvonalban :) szerpentines-tekergos meg a fout is. jo lesz az, ugyis van mit megnezni, kiprobalni, ugyhogy autozasra fel! ja es a gps-t felejtsd el, szerezzel hozza vmi olyan cuccot, amibe be tudod tolteni a google maps vonatkozo reszeit es hasznald egyszeru terkepkent!
Igen, a távolságokon gondolkodom én is. Voltunk már kétszer Thassoson is, úthálózat szempontjából ott gyakorlatilag ugyanaz a helyzet mint Lefkadán, igazából csak körben megkerülve lehet a túlsó oldalra átjutni. Thassoson viszont nincs alapvető különbség a két oldal strandjai közt, míg Lefkadán - úgy látom - sokkal inkább a nyugati part dominál.
Tavaly mi is Nidri mellett laktunk es szinte minden nap atmentunk a nyugati oldalra. Nehany alkalommal keresztul mentunk a hegyeken, de szigoruan kalandtura jelleggel. Nagyon szep, izgalmas utak vannak, de csak akkor ajanlom, ha az autozas elmeny, nem pedig szukseges rossz. Kalamitsi volt igy "legvonalban" hozzank a legkozelebb, ez ugyanannyi ido, mint eszak fele korbemenni. Egyebkent ilyet soha tobbe nem csinalnek, az egesz nyaralas egy autozas volt, amit en alapvetoen szeretek muvelni, de azert napi szinten 70-100km csak azert, hogy strandoljon az ember egy kicsit sok. Ket het alatt, tobb, mint 1000km-t autoztunk csak a szigeten, marha draga benzinbol olyan utakon, hogy 12 litert fogyasztott az az auto, ami a pesti dugoban 10-et, orszaguton meg 7-8 litert eszik... Legkozelebb, ha Lefkada, akkor alapbol nyugati parti lesz a szallas. Volt 1-2 olyan strand, ahova szivesen visszaternek. (kb az osszes)
Ha már a hegyek...tudnátok hangulatos hegyi falvakat ajánlani? Mi ezeket nagyon szeretjük, egy jó tavernában kerthelyiségében ücsörögni a déli forróságban...
Melyeket érdemes megnézni, bejárni, akár az odavezető út miatt is?
Éppen a gyorsaság miatt kérdeztem. Olvasgatom a fórumot, blogokat, kissé meglepett, hogy már kora délelőtt tömve vannak a partok, valamint nem lehet parkolni. Na főleg ezért szeretnénk időben érkezni. De ha körben gyorsabb...
(nem jött össze a saját szervezés, maradt az utazási iroda, ezért megyünk Nidribe.)
Igen, lehet próbálkozni áthajtani a szigeten, de nem érdemes! Csak akkor próbáld meg, ha nem sietsz sehová, ha nem zavarnak a szakadékos, meredek szerpentines és egy autónyi keskenységű utak. :) Mi egyszer próbáltuk és utána már nem volt kérdés, hogy inkább körbe megyünk. De aki egy kis kalandra vágyik az megpróbálhatja.