A fórumalapításért és a sok hozzászólásért azért remélem a IV. emelet is kapott pár plusz pontot:))
A földhivatali bejegyzés tényleg érdekel, mert ha egy évig kell fizetni a plusz havi 0,5 %-ot, az kész anyagi csőd lenne. Szóval, ha tudtok bármilyen gyorsítási lehetőséget, szóljatok...
Groteszk: mi is "B"-s hűtőt néztünk ki. A hasonló méretű "A"-s hűtők évi 440-480 kwh-t fogyasztanak, a miénk 568-at. Ez éves szinten kb. 1800 ft többleköltség. Peanut.
HT. Egy jóbarátom faterja (nevezzük csak Profanter Úr-nak) adta meg a számát :)
Remélem minden ok lesz vele. Azt mondják nagyon szépen dolgozik. Úgy legyen :)
Én is néztem az EW-ben azt a Zanussi-t, nekem nagyon nem tetszett a design-ja. Végülis, egy drágább digitális sütős Whirlpool settet választottunk. Ma megnézhetitek ott van az akciós soron :) de van egy nem digi 120-ért(egy friss EW újságban ennek az ára ha jól emléxem már csak 114e?!). Szerintem sokkal szebb mint a Zanussi. De ez csak privi vélemény. :)
Hűtőben nem tudtok valami kedvező árú "A"-s beépíthetőt? Nagyon kevés A-s van ebben a kategóriában sajna...vagy ha van az megfizethetetlen.
A Cézár ház, Kleopátra ház fórumban feltettem egy kérdést, hogy a beköltözéstől mennyi idő míg megtörténik ez a földhivatali bejegyzés?
0,5-1,5 év körüli válaszok jöttek.
Sajnos amíg nem történik meg a Földhivatalban az MKB jelzálogjogának bejegyzése a lakáson, addig havonta + 0,5% kamatot kell fizetnünk.
Nem tudtok arról valamit, hogyan lehet meggyorsítani a földhivatali ügyintézést, akár plusz díj ellenében?
Kösz az infót. Felhívtam, valszeg jó neki a jövő hét! :) Te honnan ismered? A fickó nagyon kiváncsi volt, hogy ki ajánlotta.
A birtokbaadásról tudtok már valamit? Nem hívtátok mostanában a lavinát?
Porter, ha láttok 60cm széles hűtőt, aminek 4, de minimum 2 kereke van, szóljatok. Ma megyek ki a budakalászi Eworldbe, elrakattam már ott egy 100.000 Ft-os zanussi szetet. Aszem az amit ti is néztetek. Abban volt grill is?
Porter: Végül a CasaViva-nál rendeltük meg a konyhát. Laminált világos bükk bútorlapból készül.
htplacebo: OBI-ban láttam négyzet alaprajzú fa rácsos alátétet 4 db. görgővel a sarkaiban. Nagy dézsás növények alá készül, de elvileg akár hűtőhöz is jó lehet.
Általános info: a használatbavételi engedélyt dec. 5.-re igérték a Lavinának. Mivel a bank az utolsó 500 e Ft folyósítását csak ehhez az eng.-hez kötötte állítólag a Lavina nem várja meg a pénz tényleges megérkezését, és oda adja dec. 8.-án a kulcsokat.
HT: annak a hűtőnek (Daewoo), amit kinéztünk magunknak, gyárilag van 4 kereke. Viszont brutál nagy hűtő így elég széles (75 cm). Ja, meg üresen 72 kg, úgyhogy azért nem túl egyszerű tologatni azt sem.
Groteszk: mi a lehető leghamarabb szeretnénk beköltözni: a konyhabútor (Casaviva) állítólag a héten bent lesz, az összes fontosabb bútor (háló, nappali) érkezik a következő hetekben. Hiányzó konyhai eszközök mind kinézve (sütő, mosogatógép, hűtő). Világítás megvan. Ezen felül egy egész tárolónyi cucc várja már fél éve ledobozolva (Silver szüleinél), hogy végső helyére kerüljön.
-> Hiába, ha valaki fél évig folyamatosan az üzleteket járja, annak van eredménye.
Üdvözlet az új belépőnek :)
Kíváncsian várom a lakás számát.
Igen szép lett az exra 130e Ft-os fürdőm :)
Még a válaszfalat (gipszkarton) kell megoldanom, az még sok piszokkal jár, addig nem akarok költözni, de amúgy persze elindul ezerrel a konyhaépítés + szépítgetés... max 1 hetes csúszást engedélyezek magamnak. Tovább úgysem bírnám :)
Ti többiek hogy álltok ezzel?
HT. Megírom a telszámát a burkolónak amint kiderítettem!
Üdv a fórumban Igcidm,
Nekem nem rontották el a konyhacsempézést, viszont én nem kértem, magam szerettem volna feltetetni. Így, hogy nem rontották el, már nem bánom.
HT: a vízórától egyáltalán be tudod tolni rendesen a hűtőt? Valami ügyes kezű asztalossal esetleg gyártathatsz egy olyan talpazatot a hűtőnek, amely alá 4 kis kerék van rejtve felszerelve.
Üdv, új szomszéd! Melyik lesz a te lakásod? Konyhabútort végül a CasaViva-tól rendeltél?
HT: szóltam Silver-nek burkoló ügyben. Sajnos én csak egy Hidegburkolót ismerek: a Csanádi és Kresz sarkán hívtak így egy szendvicsbárt. Pelgrim, vagy Zanussi, döntöttél?
Groteszk: hallom, nagyon jó lett az "extra" csempézés. A miénk is :) Remélem, jövő héten már körbenézhetünk egymásnál. Ti egyből költöztök?
Hanyas lakás a tiéd?
A konyhai problémáidat illetően totál egy cipőben járunk. Az én L-alakú konyhámban csak az L-alak egyik szára van kicsempézve, szóval 8.-a után vinnem kell egy burkolót. Esetleg ösmersz egy jó szakembert?
A konnektorok mellett nekem óriási probléma a konyhában: a vízóra. Oda rakták, ahová a hűtőmet terveztem. Adjatok ötleteket, ismertek esetleg 4 keréken gördülő hűtőt? Ez nem vicc! :) valamit ki kell találni, a hűtőt nem tudom átrakni máshová.
Groteszk, nagyon jól sejted, arról a max 1-2-3 m2 burkolásról lenne szó. Köszi!
Sziasztok!
Örülök, hogy - kb. félév késsésel - rátaláltam erre a fórumra. Mi is az Angyalsétány I.-ben vettünk lakást.
A 29.-ei átadáson szerencsére mi sem találtunk komoly minőségi hibát, hiányosságot. Egy dolgot viszont nehezményeztem. A konyhába a becsempézett fafelület köszönő viszonyban sincs a Lavina alvállalkozójánál a CasaViva konyhastúdióba kiválasztott bútorral. Olyan helyen van csempe ahol nem lenne fontos, ott viszont ahol nagyon hiányzik, nincs. Úgy tűnik, hogy minden lakásba kb. egy ugyanakkora falsávot burkoltak, teljesen függetlenűl a konyhabútortól. A Lavina, és konyhastúdió együtt nem működését mutatja az is, hogy a konektorok egy része is soha el nem érhető helyre kerültek a bútor miatt.
Üdv. mindenkinek. Remélem jó szomszédok / lakótársak leszünk.
Ui.: Jó lenne ha a 2,5 millió Ft-s parkolóhely vételárából egy nullát levágnának. :)
Nem akarok számlát vinni, sőt, felőlem akár dolgozhat feketén is! :)) / egy jogász ilyet ír-Szodoma és Gomorra! :) /
Azért sürgős a burkoló, mert a konyhabútort akkor tudom beszerelni, ha a csempe a helyén van. A konyhabútort viszont meg kell venni hamar, mert arról kell a számla.
Placebo,
Burkoló azért sürgős, mert számlát szeretnél róla vinni a Lavinának? Főkönyvelőnél kérdezz rá, hogy mit fogadnak el, én úgy tudom, hogy csak konyhabútorról szóló szla-t, vagy anyagktg-ről, vagy konyhabútor szállításról és összeszerelésről.
Fél 11-ig maradtunk, így sajnos már nem tudtunk beugrani veletek "kínaizni". Volt hiba bőven, megtelt a lap két oldala, de az összhatás kedvező. Nem voltak durva hibák, csak sok kis apró. Szóval, lehetett volna rosszabb is.
Remélem, dec. 8-ra végeznek mindennel, mert már nagyon költöznénk. Lassan már alig férünk el, annyi kis apró hülyeséget megvettünk már...
Szia Angyal!
Szombaton beszéltünk arról, hogy van egy burkoló ismerősöd. Meg tudod adni a számát? Már most le kéne szerveznem valakit a jövő hétre...A dec. 8. már nincs is olyan messze! :))))) A jövő hét nagyon zűrös lesz!
Sziasztok,
nagy hibák nálunk sem voltak, fugázási javítanivalók, kisebb festési hibák és persze nálunk is a csempén át megy keresztül az elektromos vezeték, de ezt majd eltakarjuk valamilyen takaró műanyaggal.
Örülök, hogy személyesen is találkoztunk.
Remélem, hogy kijavítják a hibákat dec. 8-ig és költözhetünk:)))
Szevasz.
Lehet garázst venni MKB hitellel az Angyalsétány I-II-ben egyaránt. Leírnak egy-két törlesztési verziót: pl. 2.5M a vételár, banki hitel a fele, futamidő 10 év, részlet: cirka 20000ft. 9-10% körüli a kamat+kezelési költség. (plusz az egyszeri szerződéskötési díj plusz folyósítási díj) Tehát a 9-10% még messze nem a THM-t jelöli szerintem. A lényeg, hogy Rábai Évánál lehet érdeklődni, én kedden megyek hozzá.
A lakás átvételi időpontot faxon meg kell erősíteni, ezzel kapcsolatban küldtek is egy nyomtatványt. (Rossz fax szám megjelöléssel)
Szerintem hívd fel a Lavinát és beszéld meg velük, hogy mentek majd 9kor! (sőt már nyolckor velem! :)
Porter, Silver: Mikor mentek átvételre? Szombaton 10kor ráértek?