Ewan McGregor korosztályának egyik legjobb és legsikeresebb férfiszínésze. Ugyanez elmondható Zellweger kisasszonyról is. Mi történik ha ezt a 2 nagyszerű színészt összehozzuk egy közepes romantikus vígjátékban? Nézhető teszik. Sőt, szórakoztatóvá teszik. Comedy, vígjáték, ez lenne a film kategóriája. Nos poénokon kívül sok minden van benne, amitől romantikus lesz, de vígjáték soha. A csiricsáré színek, a 60-as évek zenéje, és a főszereplők legalább a helyükön vannak. Egyszer nézzétek meg.
miért, tán homérosz sűrű soraihoz adtak sablont? :] örülj inkább, hogy a legutolsó felmenők, kedvelt istenek, s lakhelyek állandó jellegű felsorolásától inkább eltekintettem, s az "akcióra" koncentráltam. :]
emmerich leadta a szertárban dean devlint, meg a tehénlepény-zűrhajókat; hidegháborús parafilmek és japán gumimonszterek után most aigner szilárdtól merített ihletet. ránk szakad az ég, sóadagjától megfosztva sztrájkba lép a golf áramlat, hip-hop deres lesz sam bácsi bajsza. látványorgiát kínál ez a film, hurrikánból, rianásból és szökőárból már máskor is kivettük részünket, de a mexikó határát döngető illegális bevándorló amerikaikhoz fogható speciális effektust eleddig még nem pipáltam: el is ámultam szépen. eztán fel sem tűnt, hogy dennis quaid félvállról veszi a sarkvidéki klímát, s másfél nap alatt átkocog washingtonból new yorkba, s még csak cserepes se lesz a szája! mellékes. örültem nagyon, hogy macsóhimnuszt zengő koszostrikós hősöktől, s trendi-elnököktől megkímélt ez a film: az önjelölt hősök megfagynak brooklynban, az elnök pedig inkább a feleségével csacsog, nem mint országot, meg sugárhajtású repülőgépet kormányoz. patrióta nézeteket politikai szatírára cserélik (lásd mexikó), túláradó érzelmeket csupán a családmoralizációs testlapogatásokban találtam. belefér.
hájas javakat szed magasfalú hollywood,
beteljesül általa alapító öregek akaratja;
számos holdtöltével korábban, nagymellű colin,
a wilson család sarja látva látta, hogy
szandálos képvarázs elbűvölt aggot és szűzet,
összehívta hát a warner nagyjait,
rendezett számukra lakomát, s ezerökrös hekatombát,
majd rendelkezett szándékáról, hogy
filmet forgat homérosz iliászából.
a műben inspirációt lelt csupán,
nehogy kivívja messzelövő nagy apollón haragját;
kalandos történet, mit mesélt,
talán a legelső s legnagyobb, mi apáról fiúra szállt -
pergamentre gyűjtve hadiszemle csupán:
mozgóképesítve megelenevedett olümposzi csodatét.
fehérkezű héra tetszését csupasz férfikarok látványa,
zeusz, minden istenek legerősebbikje dúskebelű
lányok látványától talált örömöt.
nektárt töltögess, ha e film elé járulsz,
s ne feledd: mohó az, aki ebbe jószágot ölt:
látványos ütközetek, ferdeorrú hajók sorjáznak,
s hádész karjaiba rengeteg hős harcos hull.
germánia amerikai földre zarándokolt követe,
wolfgang, a petersen erős kézzel zeng irányt,
nem fél a gyenge írás sebeitől,
se nem gyorslábú akhilleusz, s sunyiképű párisz
tisztelőinek gyors megfogyatkozásától.
a mulatságra csupán zenészek hada nem kapott meghívást,
hányaveti sorsú horner hangja elvész a csatazajban.
midőn megtekintettem hollywood nagymellű termését,
lakomáztam lakomát, s dicső éneket zengtem. íme.
A Road Trip (Cool túra) producerei úgy gondolták bedobják még1szer majdnem ugyanazt a sztorit ami egyszer már jól sült el. Majdnem sikerült másodszorra is. Sztoriról ugye nem érdemes ilyen film esetében beszélni, maradnak a meztelen csajok és a poénok. Ebből a kettőből sem volt sok, de volt mégis valami bája a filmnek amitől egyszer jól szórakoztam rajta. Ha másért nem legalább Michelle Trachtenberg
>hogy én voltam-e balfasz, avagy a port.hu, az már nem fog kiderülni,
nehéz a kérdést megválaszolni. minden esetre a port.hu-n jól van kiírva a kezdés :-D
Egy ismerősöm megnézte már 4-5 városban előtte, s mikor érdeklődtem hogy milyen, azt mindta: "Mint egy jó dugás! Nem lehet elmondani, ott kell lenni." - asszem igaza volt :-)
hogy én voltam-e balfasz, avagy a port.hu, az már nem fog kiderülni, mindenesetre 17.oo-tól nem játszanak tróját, tehát a második változat törlődött: 17.15-től nézzük a filmet. akit tudtam, értesítettem, hat jegy eltetetve.
Diák fizika vizsgára megy be.
Tanár : Foglaljon helyet. Utazik a vonaton, és nagyon melege van. Mit tesz?
Diák: Lehúzom az ablakot.
Tanár : Nagyon jó. A vonat 110 km/h sebességgel kanyarodik É-ÉK irányból ÉK-re. Odakinn 30 km/h ÉNy-i szél fúj. A lehúzott ablakon egy 200 mm*1000 mm-es rés van, ezen áramlik be a levegő. A fülke térfogata 5.5 köbméter, az ajtó résnyire van nyitva, ami 5cm. Mennyi ido alatt cserélődik ki a fülkében a levegő 90 % -a? Diák : Ööööö.... Kivágják. Odakint elmeséli a többieknek, hogy mi történt benn. Bemegy a következő delikvens.
Tanár : Foglaljon helyet. Utazik a vonaton, és nagyon melege van. Mit tesz?
Diák2 : Leveszem a pulóverem.
Tanár : De nagyon meleg van. Mit tesz ?
Diák2 : Leveszem az ingem is.
Tanár : Ne őrjítsen meg, 40 fok meleg van és 90 % páratartalom.
Diák2 : Akkor leveszem a gatyámat is.
Tanár : De hát nem látja, hogy a fülke teljesen tele van buzikkal?!
Diák2 : NEM BÁNOM, HA EGY VAGONNYI BUZI SEGGBE KÚR IS, AKKOR SEM NYITOM KI AZ ABLAKOT !
trója (17.oo): owen, jómagam (hihi, foghatom a kezed, ha megijedek a keménykedő bácsiktól? :)
holnapután (19.45): icsi, szilvi, owen, archie, jómagam + esetleg cornhulio (akit viszont a népstadionhoz kellene eldobni film után :)
azt írtad, hogy "Egy kicsit hatásvadász, túl komoly, erőszakos." a szövegkörnyezetet meghagyva is úgy tűnik, hogy komolyra vetted azt, amit oliver stone úgy jellemzett, hogy "egy szimpla akciófilmet akartunk forgatni, aztán túl sokat szívtunk, s ez lett belőle." :]]]